آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

یکشنبه ۲۲مهر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 22 مهر 1403 )

رحلت فقیه جلیل آیت ‏اللَّه “محمدباقر محسنی ملایری” (1374 ش)
آیت‏اللَّه محمدباقر محسنی ملایری، یکی از چهره‏های بنام حوزه علمیه قم، در سال 1285 ش (1324 ق) در نجف اشرف و در بیت علم و فضیلت به دنیا آمد. وی در کودکی به همراه پدر به ملایر رفت و پس از فراگیری مقدمات، راهی حوزه علمیه مشهد شد. آیت‏اللَّه محسنی همزمان با تأسیس حوزه علمیه قم، به این …

درگذشت دانشمند و شاعر شهیر معاصر استاد “سید محمد علی صفیر” (1377 ش)
استاد سید محمد علی صفیر در سال 1294 ش (1333 ق) در کرمانشاه و در خاندانی اهل علم به دنیا آمد. وی در ابتدا مقداری از علوم حوزوی را فراگرفت و سپس از دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران فارغ‏التحصیل شد. استاد صفیر از آن پس به تدریس پرداخت و در کنار آن به دفاع از حریم تشیع و پاسخ به …

انتخابات انجمن های شهر و شهرستان در تمام کشور پایان گرفت(1391ش)

شاهزاده عبدالمجید میرزا عین الدوله والی آذربایجان از کار برکنار و به تهران احضار شد.(1287ش)
شاهزاده عبدالحسین میرزا فرمانفرما به ایالت و سردار معتضد به فرماندهی کل قشون آذربایجان منصوب شدند

مراسم ساختمان اولین ایستگاه راه آهن در خارج دروازه گمرک به عمل آمد و رضاشاه اولین کلنگ را به زمین زد(1306ش)
. در این مراسم مؤتمن الملک رئیس مجلس نطق بلیغی مبنی بر مسرت ملت ایران ایراد نمود.

در پشت کوه بی بی شهربانو نخستین سنگ بنای کارخانه های ذوب آهن نصب شد. (1316ش)

کرمانشاه صاحب فرستنده رادیوئی شد(1337 ش)

مسجد دانشگاه تهران طی مراسم باشکوهی افتتاح گردید.(1345 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 9 ربیع الثانی 1446 )

• شهادت “نجیب الدین سمرقندی” دانشمند خراسانی(610 ق)
ابوحامد نجیب الدین علی بن عمر سمرقندی، پزشک و داروشناس مسلمان، در طبّ بسیار حاذق بود و تحقیقات جامعی در زمینه‏ی داروها انجام داد. هم‏چنین کتب و رسالات متعددی درباره‏ی داروهای مختلف به رشته‏ی تحریر درآورد. یکی از مهم‏ترین تالیفات این پزشک برجسته، الاسبابُ و العَلامات نام دارد که در …

• درگذشت شیخ “ابوالبقاء” معروف به “عُکَبَّری” پزشک معروف مسلمان(616ق)
ابوالبقاء، عبداللَّه بن حسین بن عبداللَّه عُکَبَّری بغدادی، عالم در ادبیات، فقه و تفسیر و اصول بود. وی علوم عربی را نزد ابن خشاب و یحیى بن نجاح و حدیث را نزد ابویَعلی فراء آموخت. وی در کودکی به علت بیماری آبله نابینا گشت. گوینده کتب را بر او می‏خواندند و او مطالب را در ذهنِ خویش فراهم …

• رحلت آیت ‏اللَّه سید حیدر حلّی(1304 ق)
ابوالحسن سیدحیدر بن سلیمان بن داود حلی حسینی، نه تنها نخستین شاعر عصر خود، بلکه امام شعرای عراق به شمار می‏رود. فصاحت بیان و قوت ایمان داشت و به جهت کثرت اشعاری که در مناقب و مراثی اهل بیت(ع) سروده است به شاعر اهل بیت شهرت دارد. الدُّرُّ الیَتیم و العَقدُ المُفَصَّل از آثار اوست. …

• درگذشت عالم بزگوار آیت‏اللَّه میرزا عبدالرحیم نهاوندی(1304 ق)
آیت‏اللَّه میرزا عبدالرحیم نهاوندی از علمای امامیه و از شاگردان صاحب جواهر و شیخ مرتضی انصاری و در فقه، اصول، شعر و ادبیات و فنون آن بسیار ماهر بود. ایشان

در نجف به تدریس اشتغال داشت و در ادامه به اصرار برخی از بزرگان، در تهران اقامت گزید و در مدرسه‏ی مروی درس گفت. کتاب حاشیه‏ی رسایل …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 13 اکتبر 2024 )
• مرگ “نیکولا دومالبرانش” عالم علوم الهی و فیلسوف شهیر فرانسوی (1715م)
نیکولا دو مالْبِرانْشْ فیلسوف فرانسوی در 6 آگوست 1638م در فرانسه به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات خود در رشته علوم الهی به صنف کشیشان درآمد و چون از عقاید رِنِه دکارت آگاه شد از پیروان وی گردید. مالبرانش با پیروی از فلسفه دکارت، این فلسفه را به نحوی که با عقاید مسیحیت کاتولیک موافق …

تصرف سرزمین تاریخی “بابِل” توسط کوروش هخامنشی (539 سال قبل از میلاد)
کوروش هخامنشی، مؤسس سلسله پادشاهی هخامنشیان، از سالیان قبل، در ناحیه انشان در شرق شوشتر و حوالی رود کارون (در خوزستان فعلی) دولت کوچکی داشت و می‏خواست همه آریایى‏های ایرانی را با هم متحد سازد. از این‏رو با مخالفان خود به جنگ برخاست و بر متصرفات خود افزود. کوروش پس از فتوحاتی در شرق …

• کشف “کلر” توسط “کاردینال ویلهْلْم شیل” دانشمند سوئدی (1774م)
کلر (از واژه یونانی χλωρος به معنی زرد مایل به سبز) را Carl Wilhelm Scheele در سال ۱۷۷۴ کشف نمود و اشتباهاً تصور کرد این عنصر حاوی اکسیژن است. Humphry Davy در سال ۱۸۱۰ نام کلر را برای این ماده انتخاب کرد و اصرار داشت که این ماده در واقع یک عنصر است. کلر عنصر شیمایی با عدد اتمی ۱۷ …

• مرگ “ژوزف گوبینو” نویسنده و فیلسوف ارتجاعی فرانسه (1882م)
ژوزف آرتور کنت دو گوبینو نویسنده و فیلسوف فرانسوی در 14 ژوئیه 1816م در نزدیکی پاریس به دنیا آمد و تحصیلات خود را در فرانسه، آلمان و سوئیس پشت سر نهاد. وی در این زمان به روزنامه‏نگاری و نیز نگارش رمان‏های پرماجرا پرداخت و پس از انتشار آثاری از خود، شهرت یافت. گوبینو هم‏چنین ضمن علاقه …

• اعلان جنگ ایتالیا به آلمان در اواخر جنگ جهانی دوم (1943م)
دولت بادوگلیو در ماه اکتبر سال 1943 به آلمان اعلان جنگ داد و بصورت یکی از متفقین درآمد. از اینرو نیروهای آلمانی وارد ایتالیا شده و به جنگ با متفقین پرداختند. سرانجام پس از تعرض نهایی آوریل سال 1945 بوسیله دول متفق آلمان شکست خورده و جنگ پایان پذیرفت.

• تصویب قانون اساسی جدید فرانسه (1946م)
با پایان جنگ جهانی دوم، انتخاباتی در اکتبر 1945 در فرانسه برای تشکیل مجلس مؤسسان برگزار شد تا طرح قانون اساسی جدید آن کشور را بریزد. مجلس مزبور اندکی بعد ژنرال دو گل را به عنوان رئیس دولت موقت فرانسه اعلام کرد، ولی دوگل پس از مدت کوتاهی در ژانویه 1946م استعفا داد. سرانجام قانون اساسی …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x