لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 13 آبان 1403 )
رحلت عالم بزرگوار و فقیه کبیر “سیدابوالحسن اصفهانی” مرجع اعلای شیعه (1325 ش)
آیتاللَّه سیدابوالحسن موسوی اصفهانی در اصل از سادات موسوی بهبهان بود که در سال 1247ش (1284 ق) در لنجان اصفهان به دنیا آمد. وی پس از تحصیلات مقدماتی در اصفهان، عازم حوزه علمیه نجف شد و از محضر میرزا حبیب اللَّه رشتی و آخوند خراسانی بهرهمند شد. آیتاللَّه اصفهانی در دور دوم مجلس …
اعدام “عبدالحسین هژیر” وزیر رژیم پهلوی توسط “سیدحسین امامی” (1328 ش)
در جریان انتخابات دوره شانزدهم مجلس شورای ملی، جمعیت فدائیان اسلام با حمایت آیت اللَّهکاشانی، لیست افراد مورد نظر خود را برای شرکت در انتخابات ارائه دادند، اما هیچ کدام ازآنان در میان افراد انتخاب شده برای مجلس قرار نگرفتند. در این میان، انگشت اتهام به سوی عبدالحسین هژیر، وزیر دربار …
تبعید “امام خمینی”(ره) از قم به ترکیه توسط ایادی رژیم فاسد پهلوی (1343 ش)
کابینه اسداللَّه علم در مهرماه 1342 به دستور شاه، پیشنهاد آمریکا مبنی بر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکا را به صورت یک لایحه قانونی در هیئت دولت تصویب کرد و در اوایل 1343ش از تصویب مجلس شورای ملی و سنا نیز گذشت. وقتی این خبر محرمانه به امام رسید، ایشان تصمیم گرفتند حقایق را به …
کشتار دانش آموزان در دانشگاه تهران توسط مزدوران رژیم و روز دانشآموز (1357 ش)
در 13 آبان 1357، صدها دانشآموز و دانشجو در چهاردهمین سالگرد تبعید حضرت امام خمینی(ره) به ترکیه، در دانشگاه تهران گرد آمدند تا بار دیگر پیوندشان را با رهبر بتشکن خویش به جهان اعلام نمایند. در ابتدا چند گلوله حاوی گاز اشکآور به سمت آنان پرتاب گردید و با رساتر شدن شعارهای تجمعکنندگان، …
تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و روز مبارزه با استکبار جهانی (1358 ش)
با پیروزی انقلاب اسلامی، باران توطئهها باریدن گرفت و شیطان بزرگ، آمریکا، با دخالتهای آشکار و پنهان، سعی در ایجاد جریانهای انحرافی در نهضت مردمی داشت. همچنین در سراسر کشور به ویژه در دانشگاهها حرکتهایی صورت میگرفت تا جوّ سیاسی جامعه را پیچیده کرده و به نفع آمریکا به پیش ببرند. …
آغاز هفته تربیت اسلامی (13 تا 19 آبان)
مسأله تربیت، مسأله حیات و ممات ملت هاست و بنای آن در خانواده آغاز و در محیط آموزش و اجتماع تکمیل میگردد. تربیت به معنای باروری و شکوفایی بذرهای نهفته و کشف گنجینههای پنهان در وجود انسان است. همچنین مربی، رسول آگاهی، رشد، خویشتنشناسی و دگرسازی است. از این رو به علت اهمیت فوقالعاده …
بزرگترین مجتمع پتروشیمی در بند شاهپور افتتاح شد(1349ش)
ایرانیان رانده شده از عراق به شصت هزار نفر رسیدند(1350ش)
واردات سیمان آغاز شد(1351ش)
شرکت های عامل نفت افزایش قیمت نفت ایران را پذیرفتند(1352ش)
زلزله شهرهای آمل و مریوان را به شدت تکان داد و خرابی زیادی به بار آورد(1352ش)
نیک پی برای چهارمین بار شهردار پایتخت شد(1353ش)
شاهسون ها اردبیل را تصرف و غارت کردند. یاغیان کنسولگری روس را محاصره و تسلیم بعضی از متحصنین را مطالبه نمودند. کنسول تقاضای کمک فوری نمود(1288ش)
در غیاب سردار سپه ذکاء الملک وزیر مالیه عهده دار کفالت دولت شد (1303ش)
حضرت آیت الله العظمی حاج سید ابوالحسن اصفهانی پیشوای بزرگ شیعیان جهان در شهر کاظمین به رحمت ایزدی پیوست. (1325 ش)
به مناسبت رحلت پیشوای شیعیان وزارتخانه ها و سازمان های کشوری و لشگری تعطیل شدند همچنین بازار تهران، شهرستانها و اصناف سه روز تعطیل نمودند و مراسم عزاداری باشکوهی برپا ساختند
موافقت نامه بازرگانی بین ایران و شوروی امضاء و مبادله شد.(1329 ش)
ساختمان های کوی دانشگاه افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. (1337 ش)
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با پشتیبانی مالی جهاد دانشگاهی آغاز به کار کرد.(1378ش)
ایسنا (به انگلیسی: ISNA مخفف Iranian Students’ News Agency) یا خبرگزاری دانشجویان ایران یکی از خبرگزاریهای فعال در ایران است که در 13 ابان 1378 شمسی برابر با ۴ نوامبر ۱۹۹۹ آغاز به کار کرد. گزارشگران و تحریریهٔ این خبرگزاری عموماً دانشجویان رشتههای مختلف در دانشگاههای ایران هستند …
علی کردان وزیر کشور به دلیل دروغگویی از کار برکنار شد(1387)
علی کردان وزیر کشور وقت کابینه محمود احمدینژاد، به دلیل دروغگویی در ارائه مدرکهای تحصیلی خود در مجلس شورای اسلامی استیضاح و از کار برکنار شد. جلسه رای اعتماد مجلس: نمایندگان مجلس هشتم در حالی به سه وزیر پیشنهادی محمود احمدینژاد رأی اعتماد دادند که تنشها بر سر وزارت علی کردان …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 1 جمادی الاول 1446 )
• تولد سیاستمدار و نویسنده ی ایرانی شریف الدین کاشانی(459 ق)
• صدور حکم تحریم تنباکو توسط میرزای بزرگ شیرازی(1309 ق)
یکی از امتیازات ننگینی که در زمان قاجار نتایج نامطلوبی را به بار آورد امتیاز انحصار تنباکو معروف به امتیاز رِژی بود. به موجب این امتیاز که در زمان ناصرالدین شاه قاجار با تالبوت انگلیسی منعقد شد، شرکت رِژی به مدت 55 سال صاحب حق انحصاری تجارت تنباکوی ایران و حتی نظارت در زراعت آن شناخته …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 3 نوامبر 2024 )
• روز ملی و استقلال “پاناما” از کلمبیا (1903م)
کشور جمهوری پاناما با 75/517 کیلومتر مربع مساحت در جنوب قاره امریکای مرکزی، در میان دریای کارائیب و اقیانوس آرام و در همسایگی کشورهای کاستاریکا و کلمبیا واقع شده و توسط کانال پاناما، به دو قسمت تقسیم شده است. جمعیت پاناما در حدود 3 میلیون نفر است که مردم اکثراً دو رگه سرخ و سفید و …
• تهاجم صهیونیست ها به شهر “خان یونس” در نوار غزّه (1956م)
همزمان با جنگ رژیم صهیونیستی با مصر، سربازان این رژیم در سوم نوامبر 1956م با حمله به شهر خان یونس در نوار غزّه، بیست و پنج سرباز مصری را اعدام کرده و با هجوم به بیمارستان شهر، همه بیماران، پرستاران و پزشکان را کشتند. نظامیان نژادپرست صهیونیستی در ادامه جنایات خود در این شهر، محلی …
• اعزام یک سگ به عنوان اولین جاندار فضانورد توسط سفینه شوروی (1957م)
.بین سالهای 1957 تا1966 سیزده سگ توسط دانشمندان شوروی سابق برای این منظور به فضا فرستاده شدند که نام حداقل سه تای این سگ ها که مجبور شدند در این سفرها شرکت کنند و در نهایت هم قهرمان راه علم فضانوردی شدند، لایکا،لیسیچکا و بارس بود. لایکا یک سگ ماده دورگه حدودا سه ساله و ولگرد …
• انتخاب “اوتانْتْ” به عنوان سومین دبیر کل سازمان ملل متحد (1961م)
اوتانْتْ سومین دبیرکل سازمان ملل متحد در 22 ژانویه 1909م در برمه (میانمار) در جنوب شرقی آسیا به دنیا آمد. وی در سال 1942م ریاست کمیته تجدید سازمان آموزش و پرورش دولت برمه را بر عهده گرفت و از آن پس مدارج ترقی را پیمود. وی از سال 1949 وزیر اطلاعات و نیز نماینده دولت برمه در سازمان …
• روز ملی و استقلال “دومینیکا” از استعمار انگلستان (1978م)
کشور دومینیکا با 751 کیلومتر مربع وسعت در امریکای مرکزی و در شرق دریای کارائیب واقع شده است. جمعیت آن بیش از 76 هزار نفر بوده و پیشبینی میشود که تا سال 2025 جمعیت آن در حدود 81 هزار نفر خواهد شد. پایتخت دومینیکا روسو نام دارد و واحد پول آن دلار کارائیب شرقی است. حدود 90 درصد مردم …
• تولد “واسیلی بارْتولْدْ” مستشرق معروف روسی (1869م)
واسیلی ولادیمیر وویچ بارْتولْدْ معروف به ویلْهِلْمْ بارتولْدْ از مستشرقان معروف روسی در3 نوامبر1869م در سن پترزبورگ روسیه به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در دانشکده زبانهای شرقی دانشگاه زادگاهش به پایان برد و به زبانهای فارسی، عربی و ترکی تسلط یافت. بارتولْدْ از 27 سالگی …
• در پی شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم ،قانون اساسی تازه این کشور تصویب شد.(1946م)
اساسنامه میجی یا قانون امپراتوری (مصوب ۱۸۸۹) قانون اساسی پیشین ژاپن بود که اختیارات گستردهای را به پادشاه داده و قدرت اجرایی را به هیئت وزیران بخشیده بود که رئیس آن توسط شورای سلطنتی تعیین میگشت. اساسنامه میجی بارها تغییرات گستردهای را به خود دید. تا اینکه با تصویب اساسنامه …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.