لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 1 آذر 1403 )
انحلال پلیس جنوب از سوی رضاخان (1300 ش)
پلیس جنوب در ابتدا برای تامین منافع انگلستان در جنوب ایران به وجود آمده بود. اما با روی کار آمدن رضاخان به وزارت جنگ و تقویت نیروهای نظامی ایران، دولت انگلیس دیگر نیازی به این تشکیلات پرهزینه نمیدید. از این رو در اوایل شهریور 1300ش، بخشی از نیروهای پلیس جنوب مستقر در اصفهان با 1500 …
رحلت عالم فرزانه آیت اللَّه “میرزا حبیب اللَّه مدرس عسکری اشتهاردی” (1332 ش)
آیتاللَّه میرزا حبیب اللَّه عسکری اشتهاردی در حدود سال 1271 ش (1310 ق) در اشتهارد به دنیا آمد و دروس مقدمات را در زادگاه خود سپری کرد. وی سپس برای ادامه تحصیل راهی نجف شد و پس از اتمام سطوح، از درس خارج دو استاد بزرگ حوزه نجف: سید ابوالحسن اصفهانی و شیخ الشریعه اصفهانی بهرهای وافر …
ارسال پیام “امام خمینی” از پاریس به ملت ایران به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم (1357 ش)
در آستانه ماه قیام، ماه شهادت و ماه حماسه خون بر شمشیر، رهبر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره)، ضربه نهایی را بر پیکر در حال فرو ریختن رژیم وارد آوردند. امام، حلول ماه محرم را که به نسلها در طول تاریخ، راه پیروزی بر سر نیزه آموخته است، سرآغاز پیروزی بر جنود ابلیس و محو کلمه باطل …
عملیات کوچک نصر 9، توسط نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (1366ش)
عملیات نصر 9 در اول آذر سال 1366 با رمز مبارک یا مولای متقیان در منطقه عملیاتی حاج عمران توسط رزمندگان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با هدف آزادسازی دامنه جنوبی ارتفاعاتِ معروف به تپه شهدا به اجرا درآمد. دشمن به خاطر کوهستانی بودن منطقه نتوانست از امکانات زرهی خود استفاده کند …
آغاز هفته روشن دلان
تولد شهرام گلپریان طراح گرافیک و آهنگساز (1328ش)
تولد شهرام گلپریان طراح گرافیک و آهنگساز 1328 ش :شهرام گلپریان متولد 1328 همدان، دارای مدرک لیسانس از دانشگاه تهران و فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه آزاد اسلامی است. وی سابقه تدریس در دانشگاه آزاد، دانشگاه توسعه عالی جهاد دانشگاهی، مدیریت گرافیک انتشارات سروش، عکاسی، آهنگسازی،…را …
شهادت شهید سیدمحسن آل احمد طالقانی (1362ش)
شهید سیدمحسن آلاحمد طالقانی در سال ۱۳۴۴ش در شهر مقدس قم چشم به جهان هستی گشود… چه پرافتخار است تاریخ ملتی که سرفصلهای آن را شهیدانش رقم بزنند و چه حماسهآفرین است ملتی که سلاحش، «شهادت»، جامهاش «ایمان» و فریادش «اللهاکبر» است، مسیرش از میان مستضعفین، مقصدش نجات انسان و دشمن …
دکتر سعادت جراح هنگام عمل در بیمارستان نامداران سکته کرد و درگذشت(1349ش)
هویدا به دعوت دولت یوگسلاوی به بلگراد رفت(1350ش)
انبار بزرگ پنبه شیراز آتش گرفت و سه هزار تن پنبه سوخت(1352ش)
صدور نفت ایران روزانه پانصد و پنجاه هزار بشکه افزایش یافت(1354ش)
به مناسبت عید قربان عده کثیری از اعضای جبهه ملی در یکی از باغهای کاروانسرا سنگی واقع بین کرج و تهران اجتماع پرشوری تشکیل دادند.(1356ش)
در این اجتماع عده ای به سخنرانی پرداخته و نظام رژیم، و اختناق مطبوعات و زندانیان سیاسی و نبودن آزادی برای احزاب را مطرح ساختند. ناگهان در حین اجرای برنامه عده زیادی از مأمورین امنیتی و نظامی، مسلح به انواع سلاح های سرد و گرم از دیوارهای باغ به درون جمعیت ریختند و به ضرب و شتم مردم …
مؤتمن الملک طی تلگرافی به قم و اصفهان از نمایندگان مجلس خواستار شد هر چه زودتر به تهران حرکت نمایند. (1294ش)
وی افزود موضوع تغییر پایتخت منتفی است
سردار سپه وزیر جنگ پلیس جنوب را که توسط انگلیس ها در ایران تأسیس شده بود منحل کرد و تعدادی از صاحب منصبان آنجا را در قشون پذیرفت (1300ش)
برنامه دولت با اکثریت صد رأی به تصویب مجلس شورای ملی رسید. (1307ش)
فروغی وزیر خارجه از مسافرت ترکیه و حضور در جامعه ملل مراجعت نمود. (1311ش)
عمر مجلس سیزدهم پایان یافت. (1322 ش)
در جلسه امروز متمم لایحه بودجه سال 1322 تصویب شد و مجلس به پیشنهاد دولت برای حاج محتشم السلطنه اسفندیاری ماهیانه هزار تومان شهریه تعیین نمود.
مرتضی قلی بیات (سهام السلطان) نخست وزیر سابق از طرف دولت به استانداری آذربایجان انتخاب گردید. (1324 ش)
مهدی فرخ استاندار سابق فعل از حرکت به آذربایجان از سمت خویش کناره گیری کرد
قرارداد بازرگانی بین ایران و فرانسه امضاء و مبادله گردید. (1334 ش)
این قرارداد به صورت پایاپای تنظیم شده است. طرفین در هر سال هشتصد و سی میلیون فرانک کالا به آن کشور صادر خواهند کرد
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 19 جمادی الاول 1446 )
• درگذشت “جلال الدین سیوطی”، فقیه، محدث و لغتشناس بزرگ عرب(911 ق)
عبدالرحمان بن ابی بکر بن محمد، معروف به سیوطی در 849 ق در قاهره به دنیا آمد. در 8 سالگی قرآن را حفظ کرد و در درس ابوالعباس شَمَنی و محیى الدین کافیجی و دیگر بزرگان حاضر شد. وی در تمام فنون رایج به ویژه فقه، هیئت، حدیث، تفسیر، معانی، بیان، بدیع، نحو و لغت متبحر بوده و بر همهی همدورههای …
• تولد “اُلغ بیگ” فرمانروای دانشمند تیموریان و منجم ایرانی(796 ق)
(اُلغ بیگ) دانشمند و منجم ایرانی در دربار جدش “امیر تیمور گورکانی” تربیت شد و از سال 812 قمری فرمانروای ماورالنهر گردید. اُلغ بیگ بر خلاف پدربزرگش، تیمور، علاقهای به کشور گشایى نداشت و بیشتر به سبب علاقه به علوم به ویژه علم نجوم شهرت یافت. در سال 842 قمری در سمرقند مدرسهای بنا کرد …
• تولد آیت اللَّه “شیخ محمدقاسم اردوبادی” عالم و ادیب ایرانی در تبریز(1274 ق)
آیت اللَّه شیخ محمدقاسم اردوبادی، پس از اتمام تحصیلات متوسطه، به نجف رفت و نزد علمای مشهور زمان، دانش آموخت. این عالم بزرگ پس از اخذ درجهی اجتهاد، به زادگاهش تبریز بازگشت و در این شهر، علاوه بر تدریس، کتب متعددی را نیز به رشتهی تحریر درآورد. آیت اللَّه اردوبادی در سال 1333 ق در …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 21 نوامبر 2024 )
• استقلال اول لوکزامبورگ پس از انحلال کنفدراسیون آلمان (1866م)
لوکزامبورگ کشور کوچکی در غرب اروپااست که در سال 1684م پس از یک قرن از حاکمیت اسپانیا خارج و به تصرف فرانسه درآمد، اما 13 سال بعد دوباره به اسپانیا واگذار شد. لوکزامبورگ در سال 1713م تحت سلطه اتریش قرار گرفت و تا سال 1795 که توسط ناپلئون تصرف گردید، همچنان در مالکیت اتریش بود. در سال …
• انتشار اولین جدول کلمات متقاطع در امریکا (1913م)
اولین جدول کلمات متقاطع منتشر شده بوسیله یک روزنامه نگار به نام “آرتورواین” اهل لیورپول طراحی و ساخته شد که بهعنوان مبتکر بازی های مشهور جهان شناخته شده است. 21 دسامبر 1913 تاریخ چاپ این جدول در روزنامهای به نام دنیای نیویورک است.
• تولد “فرانسوا وُلْتِرْ” شاعر، نویسنده و فیلسوف شهیر فرانسوی (1694م)
فرانسوا ماری آروئه معروف به ولتر، ادیب و فیلسوف معروف فرانسوی، در 21 نوامبر 1694م در پاریس به دنیا آمد. وی در محیطی تحصیلات خود را ادامه داد که آزادی اندیشه تا قعر لذات جسمانی مجاز شمرده می‏شد. با این حال وی ذوق ادبی خود را در سرودن هجویاتی علیه برخی مقامات حکومت به کار گرفت …
• تشکیل حزب فالانژ لبنان توسط “پیر جُمیِّل” سیاستمدار لبنانی (1936م)
فالانْژْ نام حزبی است که ابتدا در سال 1933م در اسپانیا تأسیس شد و همانند فاشیسم بر قدرت و حاکمیت دولت تکیه میکند. سه سال پس از تأسیس حزب فالانژ اسپانیا، پیِر جُمیِّل، سیاستمدار لبنانی، پس از سفر به آلمان نازی و فراگرفتن اصول و شیوه نازیسم، حزب کتائب یا فالانْژْ لبنان را در 21 نوامبر …
• انتخابِ “پتروس غالی” به عنوان ششمین دبیرکل سازمان ملل متحد (1991م)
پِتْروس غالی، دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد در سال 1922م در یک خانواده مسیحی در قاهره به دنیا آمد و پس از پایان تحصیلات، به تدریس در دانشگاه علوم سیاسی قاهره مشغول شد. سپس عضو دفتر سیاسی حزب حاکم مصر شد و ریاست مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک روزنامه پُر تیراژ الاهرام این کشور را بر …
• امضای قرارداد “دِیتون” و صلح بوسنی هرزگوین با صرب ها (1995م)
بعد از فروپاشی نظام سیاسی در یوگسلاوی در سال 1991م، جنگ داخلی در این منطقه آغاز شد. در واقع، مخالفت صربهای ساکن در منطقه بوسنی و هرزگوین با استقلال این کشور و تمایل به تشکیل جمهوری صرب بوسنی باعث شد تا اختلافات موجود، شکلی تازه به خود گیرد. از ژانویه 1993م با ترور معاون نخستوزیر …
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1996، بیست و یک نوامبر را به عنوان روز جهانی تلویزیون تعیین کرد. سازمان ملل متحد، هدف از این اقدام را ترغیب ملل به تبادل برنامه های تلویزیونی به ویژه برنامه هایی اعلام کرد که برای گسترش صلح، توسعه اجتماعی و اقتصادی و تقویت مسائل فرهنگی جامعه ساخته …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.