پنجشنبه ۱۷ آبان


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید 


 

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 17 آبان 1403 )

محاکمه “دکتر محمدمصدق” پس از کودتای 28 مرداد توسط دولت نظامی (1332ش)

یک روز پس از کودتای 28 مرداد 1332ش دکتر محمدمصدق، نخست وزیرِ برکنار شده، خود را به دولت کودتا معرفی کرد و به همراه عده زیادی از همکارانش در دولت و مجلس راهی زندان شد. پس از چند جلسه بازجویی، محاکمه او در دادگاه نظامی در تاریخ هفدهم آبان 1332ش آغاز گردید. اتهام او، سوء قصد به منظور …

کشتار مردم نجف آباد، کرمانشاه و آمل از سوی عوامل رژیم  (1357 ش)

دستور “امام خمینی”(ره) در مورد عدم مذاکره با فرستاده کارتر درباره گروگان ‏ها (1358 ش)

روز 13 آبان 58 (مطابق با چهارم نوامبر 79) لانه جاسوسی امریکا اشغال شد و در پی حمایت های رهبر انقلاب از دانشجویان دولت مهندس بازرگان دو روز بعد استعفا داد. امام خمینی استعفای دولت موقت را در حالی پذیرفت که انتظار نمی رفت و اعضای هیئت دولت انتظار داشتند که امام خمینی مانند دفعات …

درگذشت نویسنده، محقق و مترجم معاصر، استاد “کریم کشاورز” (1365 ش)

استاد کریم کشاورز در سال 1279 ش در شهرستان رشت به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات خود، به عنوان یک نویسنده، محقق و پژوهشگر، در وادی قلم گام برداشت و تالیفات و مقالات متعددی از خود به جای نهاد. استاد کشاورز علاوه بر زبان‏های ترکی، روسی و فرانسه، با زبان‏های انگلیسی و عربی نیز آشنا …

درگذشت نویسنده شهیر “سیدمحمدعلی جمالزاده” پدر داستان ‏نویسی نوین ایران (1376 ش)

سیدمحمدعلی جمالزاده در سال 1270 ش در اصفهان و در خانواده‏ای بزرگ و عالم به دنیا آمد. پدرش سیدجمال الدین واعظ اصفهانی همدانی از پرنفوذترین مبلغان مذهبی دوران مشروطه بود و نقش مهمی در آن نهضت داشت. در سال‏های جوانی محمدعلی، وی همگام با پدر و پس از آن از فعالان برجسته حرکت اصلاح طلبانه …

اشغال شهر قزوین توسط سپاهیان روس در جریان جنگ جهانی اول(1294ش)

در طول جنگ ‌جهانی اول ایران عملا به عرصه تهاجم نظامی و سیاسی و تبلیغاتی نیروهای روس، انگلیس، آلمان و عثمانی تبدیل شده بود. کنسولگری‌های اروپا در شهرهای ایران به دژهای مسلح بیشتر شباهت داشتند تا اقامتگاه‌های نمایندگان سیاسی. از کنسولگری روس ۲۰۰ قزاق و ۵۰ سرباز پیاده، از کنسولگری انگلیس …

شهادت شهید غفور جدی اردبیلی (1359ش)

شهید غفور جدی اردبیلی فرزند مظفر در سال ۱۳۲۴ش در کوچه‌ی خیرآباد شهر اردبیل قدم به عرصه‌ی هستی نهاد و به این ترتیب، شیرمردی دیگر از حماسه‌سازان جسور و شجاع این دیار چشم به جهان گشود تا در آینده، صحنه‌هایی جاودانه از حماسه و ایثار خلق نماید. او دوران کودکی را در آغوش گرم و پرمهر خانواده …

ایران با 6 مدال طلا-یک مدال نقره و دو برنز فاتح مسابقات کشتی ارتشهای جهان شد(1350ش)

میدان انبار گندم در تهران آتش گرفت 12 حجره بارفروشان سوخت(1350ش)

بلندپایگان دولتی از خرید سهام کارخانجات محروم شدند و حق انتقام سهام به همسر و فرزندان از آنها سلب شد(1352ش)

کنفرانس مقدماتی پول با شرکت 12 کشور آسیایی وارد تهران تشکیل شد(1354ش)

اوکانر کنسول انگلیس در شیراز و عده ای دیگر به اسارت نیروهای ایرانی طرفدار آلمان و واسموس درآمدند. (1294ش)

عبدالحسین هژیر و کلیه وزیران استعفای خود را به شاه دادند.(1329 ش)

مجلس شورای ملی تمایل خود را به نخست وزیری محمد ساعد اعلام کرد و فرمان صادر شد.(1329 ش)

بعدازظهر امروز محاکمه دکتر محمد مصدق و سرتیپ تقی ریاحی در سلطنت آباد در دادگاه نظامی برای رسیدگی به وقایع 25 تا 28 مرداد آغاز گردید. (1332 ش)

ریاست دادگاه با سرلشکر نصرالله مقبلی و عضویت با نامبردگان زیر بود: سرتیپ حمید شیروانی، سرتیپ محمود افشارپور، سرتیپ محمدعلی خزاعی، سرتیپ تیمور بختیار، دکتر مصدق به اتفاق سرهنگ جلیل بزرگمهر وکیل تسخیری خود پنج دقیقه پس از تشکیل جلسه وارد دادگاه شدند و بحث پیرامون صلاحیت دادگاه آغاز …

سد کرخه پایان یافت و آماده برای بهره‌برداری شد. (1334 ش)

مارشال ایوب‌خان رئیس جمهوری پاکستان به ایران آمد. (1338 ش)

جان اف. کندی به ریاست جمهوری امریکا انتخاب شد.(1339 ش)

دومین چاه نفت در کوهرنگ اصفهان به نفت رسید. (1346 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 5 جمادی الاول 1446 )

 

• ولادت با سعادت عقیله ‏ی بنی هاشم حضرت زینب (س) دختر امام علی(ع)(5 ق)

زینب در لغت به معنای درخت نیکو منظر آمده و گاهی به معنای زینت پدر می‏باشد. حضرت علی(ع) دو یا سه دختر به نام زینب داشته و دختر بزرگ آن حضرت، زینب کبری است و اوست که در واقعه‏ی عاشورای سال 61 هجری به همراه امام حسین(ع) بوده است. حضرت زینب(س) از زنان فاضله، عالمه و شجاع تاریخ است و فضایل …

 

• تولد عالم بزرگوار آیت ‏اللَّه “سید محمد تقی موسوی اصفهانی” (1301 ق)

 

“مرحوم حاجی میرزا محمد تقی بن میرزا عبد الرزاق بن مبرزا عبد الجواد موسوی اصفهانی از خاندان علم و سیادت و از سادات بافضل و فضیلت اصفهان امام جماعت مسجد سراج الملک در محله احمد آباد اصفهان بودند و از سادات علماء و علماء سادات و دارای مکارم اخلاقی و جلالت قدر و نبالت شأن؛ در فقه و اصول …

• روز پرستار و بهورز

به پاس زحمات شبانه روزی پرستاران و بهورزانی که در مراکز بهداری، وظیفه‏ی نگهداری، مراقبت و درمان بیماران را برعهده دارند و با تأسی به بانوی بزرگوار اسلام، حضرت زینب کبری(س) که از بیمار کربلا، حضرت امام سجاد(ع) و کودکان، مراقبت می‏کرد، پنجم جمادی الاول برابر با زاد روز آن اسوه‏ی صبر …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 7 نوامبر 2024 )

 

• تولد “ماری ‏کوری” کاشف رادیوم و پلوتونیوم در لهستان (1867م) (ر.ک: 4 ژوئیه)

ماری کوری در سال 1867 در لهستان متولد شد. او با حافظه خارق‌العاده‌اش به عنوان یک کودک، مردم را شگفت‌زده می‌کرد و خواندن را وقتی تنها چهار سالش بود، آموخت. پدرش پروفسورعلوم بود و ابزارهایی که در جعبه شیشه‌ای نگهداری می‌کرد، ماری را مجذوب می ساخت. ماری رؤیای دانشمند شدن را در سر می‌پروراند، …

تولد “آلبر کامو” نویسنده معروف فرانسوی (1913م)

آلبر کامو نویسنده فرانسوی در هفتم نوامبر 1913م در الجزایر و در خانواده‏ای فقیر به دنیا آمد. کودکی کامو در فقر و تنگ‏دستی گذشت و در میان طبقه کارگر بزرگ شد. وی دوران تحصیل را با نمرات درخشان به پایان رسانید و سپس به تدریس و تحصیلات دانشگاهی نیز پرداخت. کامو چندی بعد به روزنامه‏نگاری …

 

• آغاز انقلاب بلشویک ‏ها در روسیه و روز انقلاب (1917م)

از اوایل سال 1917م اعتصاباتی در روسیه شروع شد که آغازگر انقلاب روسیه بود. در نتیجه این اعتراضات، تزار نیکولای دوم برکنار شد و حکومتِ موقت جانشین وی نیز توسط بلشویک‏ها سرنگون گردید. سرانجام کمونیست‏ها به رهبری لنین با تصرف مراکز و مؤسسات دولتی، قدرت را به دست گرفتند. کمونیست‏ها در …

• وقوع کودتای آرام علیه “حبیب بورقیبه” دیکتاتور تونس (1987م)

حبیب بورقیبه، سیاست‏مدار برجسته تونسی، پس از استقلال تونس از فرانسه، از سال 1956م به نخست وزیری این کشور برگزیده شد. وی توانست با ساقط کردن حکومت سلطنتی تونس در سال 1957م به مقام ریاست جمهوری تونس، نائل آید. بورقیبه در سال 1959م قانون اساسی جدید تونس را که در آن، اختیارات فراوانی …

 

• مرگ “الکساندر دوبْچک” سیاست‏مدار چکسلواکی (1992م)

الکساندر دوبْچِک، سیاست‏مدار معروف چکسلواکی، در سال 1921م در اسلواکی به دنیا آمد. وی در جمهوری روسیه در شوروی سابق بزرگ شد، جایى که پدرش با گروهی از کمونیست‏های چکسلواکی، در سال 1925م اقدام به تأسیس یک واحد اشتراکی صنعتی نمودند. الکساندر دوبچک پس از طی تحصیلات خود به چکسلواکی بازگشت …

 

• افتتاح موزه هنر مدرن در نیویورک شد.(1929م)

موزهٔ هنر مدرن یا نوگرا (به انگلیسی: Museum of Modern Art)، یکی از مهم‌ترین موزه‌های هنرهای مدرن جهان است که در بخش منهتن، شهر نیویورک در ایالات متحده آمریکا قرار گرفته‌است. موزهٔ هنر مدرن نیویورک در تاریخ ۷ نوامبر ۱۹۲۹ میلادی، رسماً تأسیس شد. تأسیس موزه هنر مدرن توسط اَبی الدریچ …

• قوای بریتانیایی در جریان جنگ جهانی اول شهر غزه را اشغال کردند.(1917م)

 

در دورهٔ هخامنشیان، سردار ایرانیِ هخامنشی، باتیس، فرماندار غزه بود. اسکندر که به فلسطین حمله کرد چندین روز این شهر را در محاصره داشت. بعد از تسخیر شهر اسکندر از باتیس خواست که از او طلب بخشش کند. اما باتیس مقاومت کرد، اسکندر او را به سختی شکنجه کرد تا جایی که در اثر شکنجه درگذشت. …

 

• چاپ اولین روزنامه در لندن(1665م)

در سال 1665 میلادی آکسفورد گزت که بعدها با عنوان لندن گزت چاپ شد با عنوان قدیمی‌ترین روزنامه جهان که همچنان چاپ می‌شود برای اولین بار منتشر شد. لندن گزت روزنامه‌ای است که در سال ۱۶۶۵ میلادی در بریتانیا منتشر شد که در آغاز آکسفورد گزت (Oxford Gazette) خوانده می‌شد. آکسفورد گزت در …

 

ایالت کلرادو آمریکا به عنوان دومین ایالت به زنان حق رای اعطا کرد.(1893م)

کلرادو (به انگلیسی: Colorado) از ایالت‌های جنوب غربی آمریکا است که اکثر کوه‌های سنگی جنوبی را از قبیل بخش شمال شرقی فلات کلرادو و کناره غربی دشت بزرگ احاطه می‌کند. پایتخت و شهر مهم آن دنور است که پرجمعیت‌ترین شهر کلرادو به حساب می‌آید. کلرادو همچنین از ایالت‌های غرب آمریکا شمرده می‌گردد. …

 

• نیو ریپابلیک هفته‌نامه‌ای آمریکایی برای اولین بار منتشر شد.(1914م)

در سال 1914 میلادی نیو ریپابلیک هفته‌نامه‌ای آمریکایی با موضوع سیاسی و هنری برای اولین بار منتشر شد. نیو ریپابلیک هفته‌نامه ای آمریکایی با موضوع سیاسی و هنری است که بطور مداوم از ۱۹۱۴ (عمدتاً بصورت هفتگی) منتشر می‌گردد. تیراژ آن بطور متوسط ۵۰۰۰۰ هزار نسخه و سردبیر آن در حال حاضر …

 

• زین العابدین بن علی رئیس جمهور تونس شد (1987م)

هفتم نوامبر سال 1987 میلادی ، زین العابدین بن علی رئیس سابق تونس در کودتایی بدون خون‌ریزی حبیب بورقیبه رئیس جمهور را برکنار کرد و خود در این کشور به قدرت رسید. زین‌العابدین بن علی(۳ سپتامبر ۱۹۳۶، حمام‌سوس) سیاستمدار تونسی؛ رئیس‌جمهور تونس (۱۹۸۷–۲۰۱۱)، سفیر تونس در کشورهای گوناگون، …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید