لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 10 آبان 1403 )
اعتراف ایتالیا به متجاوز بودن عراق (1366 ش)
در دهم آبان 1366 و در گرماگرم نبرد، وزیر وقت امور خارجه ایتالیا که ریاست شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده داشت، طی یک میزگرد سیاسی تلویزیونی، عراق را آغازگر جنگ معرفی نمود و کوتاهی شورای امنیت را در برخورد با عراق برشمرد. وی در این میزگرد گفت: ایرانیها حاضرند یک کمیسیون بینالمللی، …
اعلام بی طرفی ایران در جریان جنگ جهانی اول (1293 ش)
از حوادث مهم در دوره زمامداری کابینه میرزا حسنخان مستوفیالممالک صدر اعظم احمد شاه قاجار، آغاز جنگ جهانی اول بود. گسترش جنگ بر وضع داخلی همه کشورهای جهان، به ویژه ایران که از موقعیت استراتژیک و سیاسی خاصی برخوردار بود تاثیرنهاد. از این رو، دولت مستوفی الممالک که هجده روز پس از شروع …
تصویب قانون نظارت بر مطبوعات (1301 ش)
مرگ “سلطان عبدالمجید میرزا عین الدوله” صدر اعظم مستبد قاجار(1306 ش)
سلطان عبدالمجید میرزا عین الدوله، نوه فتحعلی شاه قاجار، در سال 1224ش در تهران به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دروس مقدماتی و اتمام تحصیلات خود در دارالفنون، به اشاره ناصرالدین شاه، در دستگاه ولیعهد در آذربایجان مشغول کارشد و پس از سالیانی، علاوه بر دامادی مظفر الدین میرزا ولیعهد، مدارج …
شهادت آیت اللَّه “سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی” اولین شهید محراب توسط گروه فرقان (1358ش)
آیتاللَّه سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی در سال 1292ش (1331 ق) در تبریز دیده به جهان گشود.تحصیلات مقدماتی علوم دینی را در زادگاهش فراگرفت و در 25 سالگی راهی حوزه علمیه قم شد. آیتاللَّهقاضی در قم از محضر حضرات آیات عظام سید محمدرضا موسوی گلپایگانی، سیدمحمد حجت کوه کمرهای، سید صدر الدین …
آغاز عملیات متوسط محرم (1361 ش)
بعد از عملیات رمضان در 23 تیرماه 1361، دشمن بعثی پی برده بود که ایران تلاش دارد که هر چه بیشتر خود را به شهر بصره نزدیک کند تا در موقع لزوم، گلوگاه عراق را از این نقطه بفشارد. بدین منظور، صدام تمامی امکانات اقتصادی و نظامی خود را به کار گرفت تا از این نقطه حساس دفاع کند. زمانی که …
شهادت شهید حسین رنجبر اسلاملو (1361ش)
شهید حسین رنجبر اسلاملو در دوم شهریور ۱۳۳۹ش در شیراز چشم به جهان گشود. تولدش را سیدی نورانی در عالم خواب به مادرش مژده داده و او را حسین نامیده بود. حسین دوران طفولیت و کودکی را در خانوادهای مذهبی و متدین سپری نمود و در سن هفت سالگی راهی مدرسه شد. تحصیلات حسین تا پایان دوره متوسطه …
شهادت شهید ظهراب سلطانی (1361ش)
شهید ظهراب سلطانی در سال ۱۳۴۰ش در منطقه رهنان شهر اصفهان چشم به جهان هستی گشود. کودکی را در زادگاهش در کنار مردمی مهربان سپری کرد و در سن هفت سالگی به مدرسه رفت. او تا پایان سال سوم دبیرستان درس خواند و سپس در یکی از آموزشگاههای درجهداری ارتش مشغول به خدمت شد. همزمان با اوجگیری …
سناتور محمد ساعد مراغه ای در گذشت (1352ش)
سناتور محمد ساعد مراغه ای که در فاصله بین سالهای 1320 تا 1328 دوبار نخست وزیر و چندین بار وزیر امور خارجه بود در سن 92 سالگی درگذشت. بنابر وصیت آن مرحوم جنازه وی در گورستان عمومی بدون نام و نشان دفن شد
چاه گاز 47 آغاجاری پس از 12 روز فوران آتش گرفت(1354ش)
در انتخابات داخلی انجمن شهر، رشید نادرخانی به ریاست انجمن انتخاب شد.(1355ش)
انجمن شهر در همان نشست غلامرضا نیک پی را مجدداً به سمت شهردار انتخاب نمود
شیخ راشد بن سلطان آل نهیان رئیس حکومت امارات متحده عربی در رأس یک هیئت عالی رتبه مرکب از 4 وزیر و عده ای از مقامات مهم آن کشور وارد تهران شد(1356ش)
پالایشگاه آبادان دچار حریق و آتش سوزی شد در جریان این حادثه سه نفر مقتول و عده زیادی مجروح شدند(1356ش)
در ضیافت کم نظیری که لرد کرزن در کارلتون هاوس برپا ساخت احمدشاه در پاسخ نطق لرد کرزن به قرارداد اشاره کرده و گفت: (1298ش)
بسیار خوشحالم که از این موقعیت استفاده کرده و به اطلاع شما برسانم که تا چه اندازه از قراردادی که اخیراً بین دولت ایران و بریتانیای کبیر منعقد شده راضی و مسرور هستم. قراردادی که در آینده سبب تحکیم بیشتر روابط سنتی بین دو کشور ما خواهد گردید
ژنرال آیرونساید پادگان و اردوی قزاق ها مستقر در آقابابا را مورد بازدید قرار داد (1299 ش)
میرزا علی اکبر خان معروف به مدعی العموم (بعدها علی اکبر داور ) که مدت ده سال به تحصیل علم حقوق در سویس اشتغال داشت به ریاست کل معارف برگزیده شد (1300ش)
پرنس عبدالحمید پادشاه عثمانی از سلطنت استعفا کرد (1302ش)
علی منصور به سمت سفیر کبیر ایران در ترکیه تعیین گردید.(1332 ش)
از طرف وزارت امور خارجه درباره برقراری روابط سیاسی بین دولتین ایران و ژاپن و رفع حالت جنگ بین دو کشور اعلامیه رسمی صادر شد و پس از نه سال روابط دو کشور عادی شد. (1332 ش)
شرکت سهامی گوشت با سرمایه شصت میلیون ریال آغاز بکار نمود. (1334 ش)
در تمام کشور با شرکت سی هزار مأمورین دولتی سرشماری شد.(1335 ش)
خط هوائی بین ایران و شوروی افتتاح شد. (1343 ش)
دکتر عباس ادهم (اعلم الملک) پزشک مخصوص سلطان احمدشاه و وزیر بهداری کابینه هژبر درگذشت.(1348 ش)
وی ریاست جمعیت آذربایجانی های مقیم مرکز را عهده دار بود.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 27 ربیع الثانی 1446 )
• موافقت “محمدعلی شاه قاجار” با انقلاب مشروطه(1327 ق)
محمدعلی شاه قاجار پس از مخالفتهای سرسختانه، در حالی با انقلاب مشروطه موافقت کرد که قدرت مشروطه خواهان هر روز افزایش مییافت. بدین ترتیب، محمدعلی شاه که قبلاً با مردم مبارز و مشروطه خواهِ ایران، مقابله کرده بود، تسلیم آنان شد و بر خلاف میل باطنی خود، دست خطی مبنی بر لازم الاجرا بودنِ …
• رحلت فقیه بزرگوار شیعه آیت اللَّه العظمی حاج سیداحمد خوانساری(1405 ق)
حضرت آیت اللَّه العظمی سیداحمد خوانساری در سال 1309 ق در خوانسار به دنیا آمد. در 3 سالگی پدر را از دست داد و سرپرستی او بر عهدهی برادرش قرار گرفت. سید احمد پس از فراگیری مقدمات در زادگاه خود، برای ادامهی تحصیل، عازم اصفهان گردید و از آن جا عزم نجف اشرف نمود. ایشان در حوزهی علمیهی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 31 اکتبر 2024 )
• تولد “جان کیتْسْ” شاعر و ادیب برجسته انگلیسی (1795م) (ر.ک: 7 اکتبر)
جان کیتس (به انگلیسی: John Keats) (زاده ۳۱ اکتبر ۱۷۹۵ – درگذشته ۲۳ فوریه ۱۸۲۱) یکی از شاعران بزرگ و برجسته مکتب رمانتیسم است. کیتس در کنار بایرون و شلی، یکی از چهرههای شاخص در نسل دوم این مکتب است، علیرغم اینکه آثارش را تنها در مدت چهار سال به چاپ رساند. در طول زندگی کوتاهش، …
• تولد “چیان کایْ چِک” رئیسجمهور پیشین چین ملی (1886م) (ر.ک: 6 آوریل)
پس از مرگ بنیانگذار انقلاب 1911، چیان کای شک در پی یک کودتای نظامی قدرت را در چین قبضه کرد و بدین ترتیب دستگاه رهبری چین در اواخر دهه 1920 در معرض رقابت نظامیان قرار گرفت. چیان کای چک پس از کسب قدرت، در اقدامی جنجالی که به “ترور سفید ” موسوم شد، به پاکسازی وسیعی در احزاب چپ دست زد …
• برگزاری اولین مسابقه فوتبال در جهان (1901م)
اولین مسابقه بینالمللی فوتبال در جهان بین دو تیم ملی فوتبال مجارستان و اتریش ،انجام شد .گو این که قبل از این مسابقه فوتبال ،مسابقه دیگری نیز بین اسکاتلند و انگلستان انجام شده بود اما ،چون اسکاتلند قسمتی از انگلستان محسوب میشود ،آن را مسابقه بینالمللی به حساب نیاورده و مسابقه اتریش …
• آزمایش اولین بمب هیدروژنی امریکا (1952م)
س از دستیابی ایالات متحده امریکا به بمب هستهای و به کارگیری آن در شهرهای هیروشیما و ناکازاکیِ ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم و قتل عام صدها هزار نفر توسط آن، این بار در اوایل دهه 1950م دانشمندان امریکایى برای ساختن بمب هیدروژنی تلاش میکردند. قدرت انهدامی این بمب، به درجاتْ بیشتر از …
• حمله انگلستان و فرانسه به مصر پس از اعلام ملی شدن کانال سوئز (1956م)
پس از آنکه جمال عبدالناصر رئیس جمهور پیشین مصر در 26 ژوئیه 1956م کانال سوئز را ملی اعلام کرد، نیروهای مصری تاسیسات کانال را که در مالکیت یک شرکت مشترک انگلیسی و فرانسوی بود اشغال کردند و خود اداره امور کانال و هدایت کشتیها را از این راه آبی مهم برعهده گرفتند. عبدالناصر اعلام کرد …
• درگذشت “لویی ماسینْیون” خاورشناس معروف فرانسوی (1962م)
لویى ماسینْیون، خاورشناس و مستشرق برجسته فرانسوی در 25 ژوئیه 1883م در پاریس به دنیا آمد. وی در دوران دبیرستان به شرق و شرقشناسی علاقهمند شد و پس از آن، علاوه بر اخذ دکترای ادبیات، زبان عربی را نیز فرا گرفت. آشنایى ماسینیون با خاورشناسان زمان، باعث پیدایش علاقه به ادبیات و فرهنگ …
• ترور خانم “ایندیرا گاندی” سیاستمدار و نخست وزیر پیشین هند (1984م)
خانم ایندیرا گاندی تنها فرزند جواهر لعل نهرو، در 19 نوامبر 1917م در شهر اللَّهآباد هند به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات خود، در سال 1955م به عضویت کمیته مرکزی حزب کنگره هند درآمد و در سالهای 1971 1966 و 1980م به نخست وزیری رسید. مهمترین واقعه دوران اول نخستوزیری ایندیرا گاندی، …
• کنارهگیری داوطلبانه “ماهاتیر محمد” از نخست وزیری مالزی (2003م)
ماهاتیرمحمد، نخستوزیر پیشین مالزی، در بیستم دسامبر 1926م، به دنیا آمد. وی همزمان با تحصیل در رشته پزشکی وارد فعالیتهای سیاسی شد و پس از پیوستن به انجمن ملی مالایىهای متحد، توانست با به دست آوردن بالاترین رای، به عنوان اولین نماینده مجلس مالزی انتخاب گردد. ماهاتیر محمد در حدود …
• مرگ فلینی،فیلمساز برجسته ایتالیایی (1993م)
فدریکو فلینی متولد ۲۰ ژانویه ۱۹۲۰م در ریمینی ایتالیا از بزرگترین و مستعدترین فیلمسازان دنیای سینما بود که با فیلمهای «جاده»، «هشتونیم» و «زندگی شیرین» به اوج شهرت جهانی رسید. وی در سال ۱۹۳۹م وارد دانشگاه رم شد و در رشته حقوق به تحصیل پرداخت، هرچند استعداد وی در طراحی انیمیشن …
• الحاق صحرای نیوادا به امریکا (1864م)
در سال 1864 میلادی نوادا به عنوان سیوششمین ایالت، به ایالات متحده آمریکا پیوست، این ایالت در زمان الحاق ۶٫۸۵۷ نفر جمعیت داشت. نوادا (به انگلیسی: Nevada) از ایالتهای غرب ایالات متحده است. از شمال با اورگن و آیداهو، از شرق با یوتا و آریزونا و از جنوب و غرب با کالیفرنیا هممرز است. …
• تصرف شهر بیرسبع فلسطین توسط متفقین(1917م)
بئرشبع ( در عربی: بئر السبع) نام بزرگترین شهر و مرکز استان جنوبی اسرائیل در منطقه صحرای نگب در جنوب فلسطین است. شهر بئرشبع یکی از تاریخیترین شهرهای اسرائیل است که به آن در کتابهای مقدس و داستانهای مشترک دینهای ابراهیمی اشاره شده است. شهر بئرشبع با جمعیتی بالغ بر ۱۸۵٬۰۰۰ نفر، چهارمین …
• بحران سوئز (1956م)
فرانسه و بریتانیا که بزرگترین همکاران در شرکت کانال سوئز بودند، ملی کردن این کانال را عمل جنگ طلبانه میدانستند. ناصر میدانست که ملی کردن کانال منجر به ایجاد بحران جهانی میشود لذا احتمال دخالت نظامی این دو کشور (فرانسه و بریتانیا) ۸۰ درصد برآورد کرد. ناصر همچین با وجود آن، …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.