لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 12 آبان 1403 )
رحلت عالم مجاهد آیتاللَّه”میرزا حسین حسینی” معروف به “میرزا خلیل”(1287 ش)
آیتاللَّه میرزاحسین حسینی معروف به میرزا حسینِ میرزا خلیل ، در حدود سال 1194 ش (1230 ق) در نجف اشرف به دنیا آمد. این عالم برجسته پس از فراگیری مقدمات و سطوح نزد پدر و برادرش از محضر فقهای نامداری همچون شیخ محمدحسن نجفی صاحب جواهر و شیخ مرتضی انصاری بهره برد و تا مقام رفیع مرجعیت …
درگذشت ادیب، مصحح و استاد دانشگاه، دکتر”احمد بهمنیار کرمانی” (1334 ش)
دکتر احمد بهمنیار کرمانی در سال 1262ش در خاندانی فرهیخته در کرمان به دنیا آمد و در همان شهر، نزد پدر و برادر خود، ادبیات فارسی و عربی، فقه، اصول، فلسفه و ریاضیات را آموخت. او ضمن تحصیل، زبان ترکی اسلامبولی و انگلیسی را فراگرفت و در این دو زبان، دست به تحقیقات و تالیفاتی زد. بهمنیار …
رحلت عارف شهیر و فقیه جلیل علامه “میرزا ابوالحسن شعرانی” (1352 ش)
علامه حاج میرزا ابوالحسن شعرانی (تهرانی) در سال 1281ش (1320 ق) در تهران به دنیا آمد. وی پس از فراگیری مقدمات، به کسب معانی بیان، فقه، اصول، منطق، کلام و حکمت و ریاضیات و طب پرداخت و از اساتیدی همچون میرزا محمود قمی، محمدرضا صهبای قمشهای، میرزا طاهر تنکابنی و میرزا علی اکبر یزدی …
اسارت شهید “تندگویان” وزیر نفت دولت شهید رجایی توسط مزدوران بعثی عراق (1359 ش)
محمدجواد تندگویان در سال 1329 در تهران به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات وارد مبارزات سیاسی شد و با پیروزی انقلاب نیز در خط نظام قرار گرفت تا اینکه در دولت شهید رجایی به وزارت نفت انتخاب شد. کمتر از دو ماه بعد، وی در یکی از بازدیدهایی که از صنعت نفت در جنوب داشت به اتفاق چند نفر ازمسئولان …
افتتاح ایستگاه رادیویی پرقدرت برون مرزی در آبادان (1377 ش)
اعلام حمایت آمریکا از نخست وزیری “ازهاری” (1357 ش)
در 12 آبان 1357 دو روز قبل از آنکه نخست وزیری ارتشبد غلامرضا ازهاری از شبکههای خبری ایران وجهان اعلام شود، برژینسکی مشاور امنیتی جیمی کارتر رئیس جمهور آمریکا، در تماسی تلفنی به شاه حمایت کامل دولت متبوع خود را از وی اعلام کرد. این تماس متعاقب جلسهای که در کاخ سفید و در ارتباط با …
شهادت شهید هوشنگ خانی (1359ش)
شهید هوشنگ خانی در سال ۱۳۳۶ش در خانوادهای مذهبی در شهر آبادان پا به عرصه گیتی نهاد. وی در سایه حمایتهای بیدریغ خانوادهاش توانست تا اخذ مدرک دیپلم درس بخواند. هوشنگ برای انجام خدمت سربازی به خرمشهر رفت، و در ضمن آن، به فعالیتهای سیاسی نیز پرداخت تا اینکه توسط مأموران رژیم ستمشاهی …
شهادت شهید مهدی سامع (1361ش)
شهید مهدی سامع در شهرستان شهرضا از توابع استان اصفهان در خانوادهای ساده و صمیمی دیده به جهان هستی گشود. دوران کودکی را با شور و شعفی زائدالوصف در کنار پدر و مادر مهربانش سپری کرد و پدر و مادر با ذوق و شوقی بسیار تمام تلاش خود را مصروف تربیت دینی و اسلامی او کردند. با فرا رسیدن هفتمین …
داود پیرنیا مؤسس گل های جاویدان و رنگارنگ رادیو تهران درگذشت(1350ش)
دریابد هالوی فرمانده نیروی دریایی آمریکا وارد تهران شد(1353ش)
شیخ خلیفه حاکم قطر وارد تهران گردید(1354ش)
سرانجام در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا «جیمی کارتر» پیروز شد.(1355ش)
در این انتخابات کارتر 36 میلیون رأی به دست آورد. و فورد رقیب انتخاباتی او 33 میلیون رأی داشت. کارتر فرماندار سابق ایالات جورجیا و فورد اولین رئیس جمهوری تاریخ آمریکا است که با رأی مردم سرکار نیامده بود
قزاق ها کلیه انقلابیون معروف غیرنظامی را که از کلنل محمدتقی خان حمایت می کردند دستگیر و عده ای از آنها را به جوخه اعدام سپردند (1300ش)
محمدحسن میرزا ولیعهد به مناسبت تغییر رژیم در مملکت همسایه به مصطفی کمال پاشا تلگراف تبریک فرستاد (1302ش)
سردار سپه مالیات معوقه املاک خالصه را از شیخ خزعل مطالبه کرد (1302ش)
دستور انتخابات مجلس مؤسسان از طرف وزارت داخله صادر شد. (1304ش)
ابراهیم حکیمی نخست وزیر پس از ده روز مطالعه و گفتگو با نمایندگان سرانجام وزیران خود را به این شرح معرفی نمود: (1324 ش)
حسنعلی کمال هدایت وزیر مشاور – خلیل فهیمی وزیر کشور – امان الله اردلان وزیر دادگستری – عبدالحسین هژیر وزیر دارایی – الهیار صالح وزیر مشاور – سرلشگر علی ریاضی وزیر جنگ – دکتر سعید مالک وزیر بهداری – احمد حسین عدل وزیر کشاورزی – غلامحسین رهنما وزیر فرهنگ – سرلشگر محمد حسین فیروز …
سید جلال الدین تهرانی از طرف نخست وزیر به سمت وزیر مشاور و معاون نخست وزیر تعیین گردید. (1326 ش)
نصرالله انتظام سفیر کبیر تازه ایران در امریکا استوارنامه خود را به ژنرال ایزنهاور داد. (1332 ش)
احمد بهمنیار استاد دانشگاه که از دانشمندان طراز اول ایران بود درگذشت.(1334 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 29 ربیع الثانی 1446 )
• تولد “محمد بن احمد ذهبی” محدث و مورخ(673 ق)
شمس الدین، محمدبن احمد ذهبی محدث و مورخ مشهور، علاقهی زیادی به گردآوری حدیث داشت و برای تکمیل این علم، سفرهای بسیار کرد. او در این سفرها از بسیاری از بزرگان و علما حدیث شنید و آنها را ضبط نمود. ذهبی وقایع تاریخ اسلام و مشاهیر این دوران را از زمان ظهور آیین اسلام تا سال 704 ق دنبال …
• وفات “محمد بن عبداللَّه بن بهلول” معروف به شیبانی از مشاهیر حدیث(1387 ق)
محمد بن عبداللَّه بن محمد بن عبیداللَّه بن بهلول، معروف به شیبانی، کوفی الاصل، از مشاهیر محدثان امامیه میباشد که برای استماع حدیث، مسافرتها کرده و تألیفاتی دارد. او در ابتدا به نقل احادیث معتبر همت میگماشت ولی در ادامه از روایت احادیث غریب نیز خودداری نکرد و باعث شد که دیگران نقل …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 2 نوامبر 2024 )
• تولد “نیکُلای لوباچوفْسْکی” ریاضیدان معروف روسی(1793م)
نیکلای ایووانوویچ لوباچوفْسْکی ریاضیدان برجسته روسی در دوم نوامبر 1793م در نزدیکی شهر گورکی روسیه در خانوادهای فقیر به دنیا آمد و در کودکی پدر را از دست داد. وی از خردسالی، نبوغ و استعداد فراوانی ازخود نشان داد به طوری که پس از طی دوران متوسطه و دانشگاه، در 21 سالگی به استادیاری …
• تولد “امیل اوژیه” شاعر و نمایشنامهنویس مشهور فرانسوی (1820م)
میل اوژیه شاعر و نمایشنامهنویس معروف فرانسوی در دوم نوامبر 1820م در فرانسه به دنیا آمد و و در هشت سالگی با خانوادهاش در پاریس اقامت گزید. وی در دوران دبیرستان، به سبب تیزهوشی فراوان، بسیار زود مورد توجه قرار گرفت و پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی در رشته حقوق، به وکالت دعاوی پرداخت. …
• انتشار اعلامیه خائنانه “بالفور” در مورد تشکیل رژیم صهیونیستی (1917م)
در هنگامه جنگ جهانی اول، در دوم نوامبر 1917م آرتور جِیمز بالْفور، وزیر امور خارجه وقت انگلستان اعلامیهای را که به نام او، به اعلامیه بالفور معروف شد، صادر کرد و در آن، بر لزوم فراهم نمودن زمینه برای تشکیل رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین اشغالی تاکید کرد. اعلامیه بالفور حاکی از این …
• آغاز به کار اولین فرستنده تلویزیونی در لندن (1936م)
در سال 1920 م نخستین فرستنده رادیویی جهان در لندن به کار افتاد.سال 1940م(4 اردیبهشت1319) اولین فرستند رادیویی ایران به کار افتاد.یعنی فقط 20 سال پس از افتتاح نخستین فرستنده رادیویی جهان. همچنین اولین فرستنده تلویزیون در جهان در سال 1936م در انگلستان به کار افتاد و اولین فرستنده تلویزیونی …
• پایان بحران موشکی امریکا و شوروی بر سر کوبا(1962م)
روابط امریکا و شوروی پس از جنگ جهانی دوم هر از چند گاهی رو به تیرگی مینهاد. اما مهمترین و خطرناکترین بحران در روابط امریکا و شوروی، که جهان را در لبه پرتگاه جنگی ویرانگر قرار داد، بر سر استقرار پایگاههای موشکی شوروی در کوبا رخ داد. امریکایىها نخستین بار در سپتامبر 1962م از ساختمان …
• ایالت داکوتای جنوبی به عنوان چهلمین ایالت، به ایالات متحده آمریکا پیوست.(1889م)
داکوتای جنوبی (به انگلیسی: South Dakota) ایالتی است در آمریکا و یکی از ایالتهای غرب میانه آمریکا بهشمار میرود. مرکز آن پییر و شهر مهم آن سو فالز است. واقعه کشتار زانوی زخمی در این ایالت رخ داد. پارک ملی غار بادی و پارک ملی بدلندز در این ایالت قرار دارند.
• ترور نگو دین دیم نخستین رئیس جمهور ویتنام جنوبی(1963)
۱۹۶۳ – نگو دین دیم نخستین رئیس جمهور ویتنام جنوبی در یک کودتای نظامی توسط ارتش جمهوری ویتنام کشته شد. نگو دین دیم ژان باپتیست (Ngô Đình Diệm Jean Baptiste) (زادهٔ ۱۹۰۱ – درگذشته ۱۹۶۳) سیاستمدار ویتنامی است که از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۳ نخستین رئیس جمهور ویتنام جنوبی بود. او در انتخابات …
• درگذشت جورج برنارد شاو نمایشنامهنویس و منتقد ادبی ایرلندی(1950م)
جرج برنارد شاو (به انگلیسی: George Bernard Shaw)، (زادهٔ ۲۶ ژوئیه ۱۸۵۶ – درگذشتهٔ ۲ نوامبر ۱۹۵۰)، که به اصرار خود با نام برنارد شاو شناخته میشود، نمایشنامهنویس، منتقد ادبی، اهل جدل، فعّال سیاسی و مبلّغ سوسیالیست ایرلندیتبار، و همچنین گیاهخوار بود. او با از ۶۰ نمایشنامه از خود …
• تاج گذاری هایله سلاسی امپراتور اتیوپی (1930م)
تافاری ماکونن ولدمیکائل با نام رسمی هایله سلاسی (به انگلیسی: Haile Selassie I) آخرین امپراتور اتیوپی و آخرین شاه حبشه بود که نزدیک شصت سال بر اتیوپی حکمرانی کرد. وی توسط یک کودتای مارکسیستی از حکومت کنار رفت و سیستم حکومتی اتیوپی به جمهوری دمکراتیک خلق تبدیل شد. او در سال ۱۸۹۲ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.