آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

سه شنبه ۱۶ بهمن


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.


16 بهمن 1403 خورشیدی برابر با 5 شعبان 1446 هجری و 4 فوریه 2025 میلادی

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 16 بهمن 1403 )
انتخاب مهندس “مهدی بازرگان” به عنوان رییس دولت موقت انقلاب اسلامی (1357 ش)

مهم‏ترین واقعه پس از ورود امام خمینی(ره) به ایران، انتخاب مهندس مهدی بازرگان به عنوان رییس دولت موقت بود. در پی جلسه اعضای شورای انقلاب، به پیشنهاد اعضا و موافقت حضرت امام، مهندس مهدی بازرگان، رهبر ملی‏گرایان و نهضت آزادی، به ریاست دولت موقت انقلاب اسلامی انتخاب شد و مأمور تشکیل کابینه …
اعتراف سازمان سیا بر ناکامی در پیش‏بینی مسائل انقلاب اسلامی ایران (1357ش)

مسؤولین سازمان سیا اعتراف کردند: این سازمان در رابطه با پیش‏بینی مسائل ایران ناکام بوده است. چیزی که ما پیش‏بینی نمی‏کردیم این بود که یک پیرمرد 78 ساله پس از 14 سال تبعید، مردم ایران را به این شکل به هم پیوند بزند.
اعلان رسانه ‏های گروهی آمریکا بر قطع حمایت از دولت “بختیار” (1357 ش)

امام در مصاحبه ای با خبرنگاران داخلی و خارجی نظر خودشان را بیان کردند و فرمودند که من سلطنت شاه را قانونی نمی دانم. در همین روز 35 هزار آمریکایی، خاک ایران را ترک کردند. رسانه های جمعی اعلام کردند دولت آمریکا تماس خود را با شاه قطع کرده است و حتی اردشیر زاهدی، سفیر او را که خود را …
عزیمت هشت هزار یهودی از ایران به اسراییل در پی فراگیری نهضت اسلامی ایران (1357 ش)

درگذشت استاد “علی اکبر کسمایی” مترجم و نویسنده بنام ایران (1372 ش)

استاد علی اکبر کسمایی در دی ماه 1299 ش در تهران متولد شد و پس از اخذ لیسانس در رشته معقول و منقول، برای ادامه تحصیل در روزنامه‏نگاری به مصر رفت. این سفر فرصتی بود تا هم با استادان نامدار مصری مثل طه حسین، توفیق الحکیم و عباس عقاد آشنا شود و هم در زبان و ادبِ عرب، تبحّر و مهارت یابد. …
رحلت عالم خدمت‏گزار، حجت‏الاسلام و المسلمین “جلیل هنروَر خویی” (1376 ش)

حجت‏الاسلام حاج شیخ جلیل هنرور خویی در سال 1305 ش (1345 ق) در شهرستان خوی در آذربایجان غربی به دنیا آمد و در نوجوانی به فراگیری علوم دینی اشتغال ورزید. وی در مدت چهارده سال، ادبیات و سطوح عالی فقه و اصول را به خوبی آموخت و از سال 1337 ش، مدیریت یکی از مدارس علمیه شهر را به مدت بیست …
شهادت شهید احمد قاسمی (1359ش)

شهید احمد قاسمی یکی از گل‌های پرپرشده روحانیت است که در پنجم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۴۰ش در روستای سقی از توابع شهرستان گناباد چشم به جهان هستی گشود. دوران طفولیت را در کانون مهر و محبت والدینی متدین، پاک و ساده سپری نمود. در هفتمین بهار زندگی‌اش راهی مدرسه شد تا الفبای رشد و کمال را بیاموزد …
فرزند سفیرکبیر آلمان در ایران هنگام پاک کردن اسلحه شکاری خود کشته شد(1350ش)

پیروزی خانم مارگارت تاچر در انتخابات (1353ش)

در انتخابات انگلستان خانم مارگارت تاچر که 49 سال دارد و زمانی وزیر فرهنگ بود در اولین دور انتخابات حزب محافظه کار با 130 رأی در مقابل 119 رأی ادوارد هیث نخست وزیر سابق و رهبر حزب محافظه کار انگلستان را شکست داده خود به رهبری حزب محافظه کار رسید
مدیرعامل صندوق بین المللی پول در رأس یک هیئت وارد تهران شد(1353ش)

هواری بومدین رئیس شورای انقلاب و رئیس شورای وزیران الجزایر گفت، خود را از ایران و ایران را از خود می دانیم(1353ش)

در تمام شهرستانها، راهپیمائی و تظاهرات به طرفداری آیت الله خمینی و علیه رژیم و دولت بختیار همچنان ادامه دارد(1357ش)

امام خمینی، مهندس مهدی بازرگان را به عنوان رئیس دولت موقت تعیین کردند. (1357ش)

متن فرمان به این شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم. جناب آقای مهندس مهدی بازرگان بنابر پیشنهاد شورای انقلاب بر حسب حق شرعی و حق قانونی ناشی از آراء اکثریت قاطع قریب به اتفاق ملت ایران که طی اجتماعات عظیم و تظاهرات وسیع و متعدد در سراسر ایران نسبت به رهبری و جنبش ابراز شده است. و به …
مهندس مهدی بازرگان پس از دریافت فرمان نخست وزیری گفت:(1357ش)

خدای بزرگ را شکر می کنم که چنین اعتبار و حسن شهرتی را که به هیچوجه اهلیت و لیاقت آن را نداشتم به من ارزانی داشته و همین موهبت الهی باعث شده که آیت الله ابراز اعتماد و ارجاع چنین مأموریتی را به بنده عنایت بفرمایند و همچنین تشکر از ملت ایران می کنم. قاعدتاً باید با توجّه به جثه ضعیف …
مهندس بازرگان رئیس دولت موقت در پاسخ مصاحبه بختیار که گفته بود رئیس دولت موقت را دستگیر می کنم گفت:(1357ش)

از این اخطار نمی ترسم، اگر تهدید می خواهند بکنند به چیز دیگری ما را تهدید کنند که این چیز خیلی کوچکی است و اگر عملی شود بنده شخصاً خیلی ممنون می شوم چون راحت می شوم.
بازرگان نخست وزیر موقت، برنامه و وظایف دولت موقت را بیان کرد(1357ش)

و گفت از وظایف عمده دولت موقت اینست که یک همه پرسی برپا کند تا نظر مردم را درباره تغییر رژیم و تحول آن به جمهوری دموکراتیک اسلامی بپرسد. سپس این وظیفه را خواهد داشت که انتخابات مجلس مؤسسان را برگزار کند مجلسی که قانون اساسی آینده را تدوین خواهد کرد و وظیفه سوم نیز انتخابات برای مجلس …
مجلس شورای ملی در جلسه علنی خود لوایح: انحلال سازمان اطلاعات و امنیت کشور و محاکمه نخست وزیر و وزیران و مقامات عالی رتبه را به تصویب رساند(1357ش)

دیوان عالی کشور پاکستان حکم اعدام ذوالفقار علی بوتو را تأیید کرد(1357ش)

امام خمینی طی اطلاعیه ای از احساسات پاک مردم به مناسبت بازگشت به وطن تشکر کردند(1357ش)

خسرو قشقائی پس از 25 سال تبعید به ایران بازگشت(1357ش)

33 نفر از دانشجویان هندی به جرم برپایی تظاهرات علیه محمدرضا پهلوی در مقابل سفارت ایران دردهلی نو و کنسولگری ایران در بمبئی توسط پلیس هند دستگیر شدند.(1356ش)

همچنین بنابر خبرگزاری رویتر، 105 نفر از تظاهر کنندگان که در تظاهرات قبل دستگیر شده بودند آزاد شدند؛ اما قاضی شهر دهلی نو از آزادی تظاهر کنندگان ایرانی تا زمانی که هویت واقعی خود را افشا نکنند، خودداری کرد.
روزنامه تایمز چاپ لندن مقاله ای به قلم «لرد چالفنت » به چاپ رساند(1356ش)

و از قول نویسنده این مقاله که در پی سفرش به ایران از مسائل جاری این کشور آگاه شده بود، نوشت : «وی به خوبی آگاه است که در ایران عمل خلاف حقوق بشر انجام می گیرد و هنوز در مورد زندانیان سیاسی شکنجه اعمال می شود و آزادی مطبوعات وجود ندارد»
بنا بر خبرگزاری فرانسه، در پی تظاهرات دانشجویان در اعتراض به سفر فرح دیبا به شمال هند، میان تظاهرکنندگان و مأموران درگیری ایجاد شد و 14 نفر از افراد پلیس مجروح گردیدند. (1356ش)

9 نفر از تظاهر کنندگان بازداشت شدند اما تصریح نشده است که آیا این دانشجویان هندی بوده اند یا ایرانی.
درگذشت آیت الله سید محمدباقر موحد ابطحی مؤلف کتاب گرانسنگ «صحیفه رضویه» (1391ش)

وی از شاگردان حضرات آیات بروجردی، کوه کمره‌ای، گلپایگانى، خوانسارى، اراکى، محقق یزدی، علامه طباطبایی و امام خمینی(ره) بود و مدرسه و مرکز پژوهشی «الامام المهدی» را در قم تأسیس کرد. از مشهورترین تألیفات این عالم ربانی می‌توان به کتاب «الصحیفه الرضویه الجامعه» مشتمل بر دعاهای امام …
هیئتی مرکب از وثیقی کفیل وزارت بازرگانی، اللهیار صالح معاون وزارت امور خارجه برای مذاکرات بازرگانی عازم مسکو شدند.(1317ش)

سرمای قطبی وارد ایران شد و شهر همدان به 35 درجه زیر صفر رفت. (1347 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 5 شعبان 1446 )

 

• درگذشت عالم برجسته “میرزا ابوالقاسم اردوبادی” (1333 ق)

 

میرزا ابوالقاسم مجتهد اردوبادی در جمادی الثانی 1274 قمری در اردوباد آذربایجان به دنیا آمد. در هفده سالگی جهت تحصیل علوم دینی وارد حوزه‏ی علمیه‏ی تبریز گردید و پس از چندی عازم نجف شد. در نجف از میرزای بزرگ اجازه‏ی اجتهاد گرفت. پس از وفات آقایان فاضل شرابیانی و میرزا حسن مامقانی به …

 

 

 

• درگذشت مبلغ و مفسر قرآن “حاج آقا حسین اثنی عشری” (1384 ق)

 

حاج آقا حسین اثنی عشری، مفسر عالی‏قدر قرآن در سال 1318 ق در شهر ری ولادت یافت و پس از فراگیری مقدمات و ادبیات در تهران، در سال 1349 ق به قم سفر کرد. پس از آموختن سطوح، در درس خارج آیت‏اللَّه شیخ عبدالکریم حائری شرکت جست و سپس از درس آیت‏اللَّه سیدمحمد حجّت و آیت‏اللَّه سیدمحمدتقی …

 

 

 

• ولادت حضرت امام سجاد(ع)(38 ق)

 

امام چهارم شیعیان حضرت امام سجاد(ع) در پنجم شعبان سال سی و هشت هجری در مدینه به دنیا آمد. در سال و ماه ولادت حضرت، اختلاف است ولی این تاریخ معتبرتر می‏باشد. ابومحمد و ابوالحسن از کنیه‏های ایشان و مشهورترین القابش، زین العابدین، سیدالعابدین و سجاد است. مادر وی شهربانو (شاه زنان) دختر …

 

 

 

• درگذشت “محمد بن زکریای رازی” دانشمند نامدار جهان اسلام(313 ق)

 

محمد بن زکریای رازی در سال 251 ق در شهر ری به دنیا آمد. ابتدا به کیمیاگری پرداخت و در نهایت به شیمی روی آورد. سپس درعلوم طب، هندسه، منطق و فلسفه نیز مهارت یافت. رازی سال‏های بسیاری ازعمر خویش را در تجزیه و ترکیب عناصر و مواد طبیعی صرف کرد و موفق به کشف الکل و تهیه‏ی اسید سولفوریک …

 

 

 

• تصویب معاهده ی ترکمانچای بین ایران و روس(1243 ق)

 

به موجب معاهده‏ی ترکمانچای که پس از شکست ایران در دومین دوره‏ی جنگ با روسیه در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار منعقد گردید، ولایات وسیع ایروان و نخجوان به روسیه واگذار شد. همچنین ایران سی میلیون روبل معادل پنج میلیون تومان به روسیه غرامت داد. حق کشتی‏رانی برای کشتی‏های روسی تایید شد و …

 

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 4 فوریه 2025 )

 

• تولد “فرانْسْوا رابْلِه” ادیب و نویسنده معروف فرانسوی (1494م)

 

فرانسوا رابله ادیب و نویسنده برجسته فرانسوی در چنین روزی از سال ۱۴۹۴ میلادی متولد شد. وی تحصیلات خود را در صومعه‏ای نزدیک زادگاهش سپری کرد و پس از آموختن الهیات و حکمت و فلسفه، به سلک روحانیون مذهبی درآمد. این امر بیش‌تر به سبب شوق او در فراگرفتن علوم ادبی یونان و روم …

 

 

 

• تولد “آلفرد کبیر” امپراتور بریتانیا معروف به نجیب‏ترین پادشاه انگلستان (848م) (ر.ک: 5 مه)

 

آلفرد بزرگ (متولد ۸۴۹ – درگذشته ۸۹۹میلادی)، از سال ۸۷۱ تا ۸۹۹ میلادی، پادشاه وسکس واقع در جنوب غربی انگلستان بوده‌است. وی فرزند اتلولف بود. پیش از آلفرد برادرش اتلرد پادشاه انگلوساکسون‌ها بود. آلفرد بزرگ نسبت به اتحاد وسکس با حکومتهای مجاور همت گماشت. سپس در سال ۸۷۱ میلادی موفق …

 

 

 

• شکست ارتش روسیه و انگلیس از قوای عثمانی در جریان جنگ جهانی اول(1915م)

 

در سال‏های دهه اول قرن بیستم، روابط عثمانی با آلمان به تدریج پیشرفت کرد و به همین خاطر دولت عثمانی در سال 1914 به دنبال آلمان، به متفقین اعلام جنگ داد. در نتیجه روسیه و انگلستان به منظور تصرف سرزمین‏های عثمانی با هم متحد شدند. هم‏زمان با عملیات متفقین، تحریکات انگلستان به ویژه در …

 

 

 

• تشکیل کنفرانس “یالتا” با حضور سران متفقین در اواخر جنگ جهانی دوم (1945م)

 

کنفرانس تاریخی یالتا از چهارم فوریه 1945م با شرکت استالین، روزولت و چرچیل رهبران شوروی، امریکا و انگلستان در شهر یالتا در اوکراین برگزار شد تا تسلیم بی‏قید و شرط آلمان نازی در جنگ دوم جهانی را بررسی نمایند. اعلامیه نهایى کنفرانس یالتا نیز بیشتر به آینده آلمان و نحوه تقسیم آن و ضوابط …

 

 

 

• روز ملی و استقلال “سری‏ لانکا” از استعمار انگلستان (1948م)

 

کشور جزیره‏ای جمهوری سری‏لانکا با65/610 کیلومتر مربع مساحتْ در جنوب هند قرار دارد. پایتخت آن کلمبو نام دارد و مردم آن دارای زبان سینْهالی و مذاهب بودایى، هندو، مسیحی و اسلام می‏باشند. سری‏لانکا جمعیتی نزدیک به 19 میلیون نفر دارد و پیش‏بینی می‏شود جمعیت این کشور تا سال 2025م در حدود …

 

 

 

• فرود سفینه فضایی شوروی در ماه و ارسال عکس از ماه به زمین (1966م)

 

اتحاد جماهیر شوروی، نخستین کشوری بود که فضاپیما به ماه فرستاد و نه ایالات متحده. در سال 1959 “لونا 2” در هنگام فرود در ماه با ان برخورد کرد. در فوریه ی 1966 “لونا 9” اولین فضاپیمایی بود که با آرامی بر سطح ماه فرود آمد و تصاویری از ماه به زمین ارسال نمود. چهار ماه بعد ایالات متحده …

 

 

 

• زادروز لیندبرگ،هوانورد شهیر آمریکایی (1902م)

 

چارلز اگوستوس لیندبرگ، هوانورد و مخترع آمریکایی بود که در تاریخ چهارم فوریه سال ۱۹۰۲ میلادی به‌دنیا آمد. لیندبرگ به تاریخ ۲۰ و ۲۱ ماه مه ۱۹۲۷م با یک هواپیمای یک‌موتوره از نیویورک آمریکا برخاست و پس از ۳۳ ساعت و ۲۱ دقیقه پرواز بدون توقف، عرض ۳ هزار و ۶۰۰ مایلی اقیانوس اطلس را طی کرد …

 

 

 

• درگذشت «راغب مصطفی غلوش»، قاری برجسته مصری (2016 م)

 

راغب مصطفی غلوش در سال 1317 هجری شمسی در روستای برما واقع در استان غربیه مصر متولد شد و در خانوادهای قرآنی پرورش یافت. غلوش در نوجوانی کل قرآن را حفظ کرد و از 16 سالگی با حضور در محافل مختلف قرآن تلاوت میکرد. شیخ راغب مصطفی غلوش، از نسل قاریانی است که پس از پایان جنگ …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x