سه شنبه ۱۵ آبان


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 15 آبان 1403 )
فرار خانواده ‏های صهیونیستی از ایران در پی بحرانی ‏تر شدن اوضاع ایران (1357 ش)

رژیم در طول سالیان حکومتش، به اشاره اربابان آمریکایی خود، روابطی دوستانه با رژیم صهیونیستی داشت و به همین دلیل، افراد بسیاری از مأموران اطلاعاتی، مستشاران نظامی و بازرگانان رژیم اسرائیل در ایران به سر می‏بردند. سرانجام در پانزدهم آبان 1357 و با اوج‏گیری مبارزات اسلامی ملت ایران …

تشکیل دولت “غلامرضا ازهاری” به دستور محمدرضا پهلوی (1357 ش)

پس از سقوط دولت عوام فریب جعفر شریف امامی که بر اثر اشتباهات پی در پی خود، از حل مشکلات عاجز مانده بود، محمدرضا پهلوی، ارتشبد غلامرضا ازهاری رییس ستاد مشترک ارتش را مامور تشکیل دولت نمود. انتخاب ازهاری به عنوان رییس دولت نظامی، مشکلات تازه‏ای ایجاد کرد و موجبات تظاهرات و اعتصابات …

اعتراض و مخالفت امام خمینی(ره) با لایحه انجمن‏ های ایالتی و ولایتی رژیم پهلوی(1341 ش)

در پی تصویب لوایح ضد اسلامی انجمن‏های ایالتی و ولایتی در نیمه مهرماه 1341، حضرت امام خمینی(ره) که از دیرباز در اندیشه فرصتی مناسب برای شکستن قدرت نامشروع شاه و ابهَّت پوشالی سلطه جهانخواران بودند، در چنین شرایطی، آن فرصت مطلوب را یافته و با فریادی رسا و درهم کوبنده، پرچم مبارزه با …

آغاز اعتصاب دو ماهه مطبوعات در اعتراض به روی کار آمدن دولت نظامی ازهاری (1357 ش)

اوج‏گیری نهضت اسلامی و به وقوع پیوستن حوادث خونینی همچون 17 شهریور و 13 آبان 1357 باعث شد تا محمدرضا پهلوی به حربه دیگری متوسل گردد. از این رو، برپایی کابینه نظامی به ریاست ارتشبد غلامرضا ازهاری، به عنوان تلاشی اساسی در راه سرکوبی نهضت و حفاظت از نظام پوسیده شاهنشاهی در دستور کار …

استعفای دولت موقت و واگذاری امور اجرایی کشور به شورای انقلاب (1358 ش)

پس از تسخیر سفارت آمریکا در تهران به دست دانشجویان پیرو خط امام و تأیید این حرکت دانشجویی توسط حضرت امام خمینی(ره)، دولت موقت در صدد آزاد ساختن گروگان‏ها و حل مشکل به وسیله مذاکرات سیاسی بود که با مخالفت دانشجویان مواجه شد. به دنبال اوج این مخالفت، دولت موقت به طور دسته‏جمعی استعفا …

رحلت عالم مجاهد آیت ‏اللَّه “شیخ مهدی نوغانی” (1371 ش)

آیت‏اللَّه حاج شیخ مهدی نوغانی در سال 1305 ش (1345ق) در مشهد به دنیا آمد. وی پس از تحصیل دوره ابتدایی، به حوزه علمیه خراسان پیوست و از اساتیدی همچون ادیب نیشابوری اول و دوم، احمد مدرس، میرزا هاشم قزوینی، میرزا مهدی اصفهانی و آیت‏اللَّه محمدهادی میلانی کسب فیض نمود. ایشان به مدت چهارده …

رحلت فقیه جلیل آیت اللَّه “سیدمحمد علی مدرس ‏یزدی” (1380 ش)

آیت‏اللَّه سید محمدعلی مدرس‏طباطبایی یزدی در سال 1318 ش (1358 ق) در نجف اشرف و در بیت علم و تقوا و فضیلت به دنیا آمد. وی در دامان پدر بزرگوارش مقدمات را فراگرفت و پس از اتمام سطوح، در محضر آیات عظام سیدمحمود شاهرودی، میرزا حسن بجنوردی، میرزا باقر زنجانی و سیدمحسن حکیم به مدارج والای …
شهادت شهید بهنام کشاورز رضایی (1362ش)

شهید بهنام کشاورز رضایی در سال ۱۳۴۵ش چشم به جهان هستی گشود و پس از طی تحصیلات دوره ابتدایی در مدرسه سامان و تحصیلات دوره راهنمایی در مدرسه آزادی، فعالیت‌های خود را در مسجد حضرت علی‌اکبر (ع) آغاز کرد. با توجه به استعدادی که داشت، در واحد تبلیغات بسیج دبیرستان فعالیت چشم‌گیری را شروع …

سالروز تأسیس بیمه ایران (1314ش)

در سال ۱۲۶۹ش و در پی مذاکرات دولت‌های ایران و روسیه، امتیاز فعالیت در زمینه بیمه و حمل و نقل، به پولیاکف روسی واگذار شد. پولیاکف امتیاز یادشده را به مدت ۷۵ سال دریافت کرد اما به‌سبب عدم موفقیت در کارش، چند شرکت روسی دیگر هم در ایران نمایندگی بیمه دایر کردند. سرانجام با تغییر رژیم …

در تهران پارس یک اتومبیل کورسی وارد صف اتوبوسی شد، سه نفر را کشت و 6 نفر را زخمی نمود(1350ش)

شیخ محمد بن محمد اشرفی حاکم فجیره وارد تهران شد(1354ش)

میرزا جوادخان سعدالدوله که مدتی در خارج از کشور به سر می برد با حمایت روس و انگلیس وارد ایران شد.(1291ش)

از طرف قاطبه مردم استقبال شکوهمندی از او به عمل آمد. وی خود را کاندیدای نیابت سلطنت ایران نموده بود
احمدشاه قاجار در پاریس اعلامیه ای صادر کرد و خلع خود را غیرقانونی دانست و عمل سردار سپه را متکی به اسلحه تلقی نمود.(1304ش)

او رسماً اعلام کرد پادشاه قانونی و مشروطه ایران است و در انتظار مراجعت به مملکت است تا بتواند به خدمتگزاری مملکت ادامه دهد. شاه سابق در مصاحبه خود افزود: من هنوز تمام حقوق خود و خاندان خوش را نسبت به تاج و تخت ایران که لطف پروردگار و به موجب قانون اساسی واجد آن بود دارا می باشم
کارخانه قندسازی میاندوآب که ششمین کارخانه قندسازی کشور است افتتاح گردید. (1315ش)

به دنبال جنگ انگلیس و مصر فرودگاه های مهرآباد و آبادان بین المللی شدند. (1335 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 3 جمادی الاول 1446 )

• درگذشت عالم بزرگ و محقق برجسته میرزا ابوالقاسم موسوی زنجانی(1293ق)

میرزا ابوالقاسم موسوی زنجانی فرزند میرزا کاظم، یکی از علمای شیعه‏ی قرن سیزدهم هجری قمری و از شاگردان سیدمحمدباقر، حجت‏الاسلام رشتی و حاج محمدابراهیم کلباسی بوده است. وی برای تکمیل تحصیلات خود به عتبات عالیات رفت و پس از اتمام دروس به زنجان بازگشت. میرزای زنجانی پس از ورود به زادگاهش، …

 

• رحلت فقیه و مرجع بزرگوار آیت اللَّه سید اسماعیل صدر(1337 ق)

حاج سیداسماعیل بن سید صدرالدین صدر از بزرگ‏ترین علما و مراجع تقلید و طراز اول قرن چهاردهم هجری می‏باشد. مراتب علمی و کمالات نفسانی او مشهور و مسلم بوده و مورد تایید است. در شش سالگی و بعد از فوت پدر، در 1262 ق تحت تعلیم برادر بزرگ خود معروف به آقامجتهد قرار گرفت. سپس راهی عتبات گردید …

• حضرت آیت الله حاج سید جعفر شاهرودی در سن 80 سالگی در تهران درگذشت(1393ق)

 

• گرمای آبادان به 48 درجه بالای صفر رسید و 7 نفر را کشت(1352ش)

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 5 نوامبر 2024 )

• مرگ “جِیمز ماکْسْوِلْ” فیزیک‏دان معروف و بنیان‏گذار قوانین نور والکتریسیته(1879م)

جِیمز کلارْکْ ماکْسْوِلْ، فیزیک‏دان برجسته انگلیسی در 13 نوامبر 1831م در شهر ادینبورو، در اسکاتلند به دنیا آمد و تحصیلات مقدماتی خود را در آن شهر آغاز نمود. وی در دوران مدرسه به ریاضیات علاقه نشان داد و استعدادش در این زمینه شکوفا شد به طوری که در 14 سالگی به اخذ مدالی در ریاضیات …

 

• تولد “ویل دورانْتْ” نویسنده، فیلسوف و مورخ شهیر امریکایی(1885م)

ویلیام جِیمز دورانْتْ معروف به ویل دورانت، فیلسوف، نویسنده و مورخ شهیر امریکایى، در پنجم نوامبر 1885م در ایالت ماساچوسِت امریکا به دنیا آمد. وی پس از طی دروس متوسطه و یادگیری زبان‏های فرانسه، انگلیسی و لاتین، موفق به اخذ دکترای فلسفه شد و به تدریس پرداخت. وی در سال 1914م مدرسه لی‏برتمپل …

 

• ساخت تلویزیون اولیه توسط “پل ‏نیپْکو” مبتکر امریکایی (1907م)

سابقه ساخت تلویزیون به اواخر نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی باز می‏گردد و تا اوایل قرن بیستم، گام‏های بعدی در این مسیر برداشته شد. ساخت رادیو و طریقه ارسال اصوات باعث شد تا نوآوران و دانشمندان بتوانند دستگاه انتقال تصویر را نیز طراحی نمایند. پل نیپکو، مبتکر امریکایى یکی از این اندیشمندان …

 

• درگذشت “آلکسیس کارِل” پزشک برجسته فرانسوی (1944م)

آلِکْسیسْ کارلْ، جراح و زیست‏شناس معروف فرانسوی در 28 ژوئن 1873م در پاریس به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه، به تحصیل در رشته پزشکی پرداخت. او در آغاز علاقه‏ای به این رشته نشان نمی‏داد ولی شوق قلبی و انگیزه دانش‏دوستی مانع از ترک تحصیل وی گردید تااینکه در سال 1900م موفق به اخذ …

 

• پایان جنگ “صدساعته” میان مصر و رژیم صهیونیستی (1956م)

در تاریخ 26 ژوئیه 1956م، جمال عبدالناصر رئیس جمهور مصر، کانال سوئز را که از دهه ‏های پایانی قرن نوزدهم در مالکیت یک شرکت انگلیسی و فرانسوی بود، ملی اعلام کرد و به دنبال آن، نیروهای مصر اداره کانال را بر عهده گرفتند. این امر با عکس‏العمل شدید رژیم صهیونیستی و دولت فرانسه و انگلستان …

 

• محکومیت صدام به اعدام با چوبه دار (2006م)

صدام حسین دیکتاتور پیشین عراق در آوریل سال ۱۹۳۷م در روستای عوجه از شهر تکریت به‎دنیا آمد. پدر صدام پیش از به دنیا آمدن وی، کشته شد و مادرش به همسری مرد دیگری درآمد. سرنوشت صدام تا ۱۰ سالگی به دست ناپدری خشن و پدربزرگی نامهربان افتاده بود. پدربزرگ وی او را وامی‌داشت تا در ایستگاه قطار …

 

• درگذشت جورج جرداق نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس مسیحی مؤلف کتاب الامام علی صوت العداله الانسانیه (2014 م)

جورج سمعان جرداق (George Jordac) (زاده 1926 میلادی ــ درگذشت 5 نوامبر 2014) نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس مسیحی لبنانی بود که در روز چهارشنبه 14 آبان 1393 درگذشت. از سوابق علمی وی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: • استاد ادبیات و فلسفه اسلامی در دانشگاه بیروت • نویسنده در …

 

• بنیان نهادن سلسلهٔ علویان طبرستان(864م)

علویان طبرستان یا همان سادات فاطمی در دورهٔ اموی و عباسی به دلیل عدم وجود امنیت در عراق و حجاز راهی ایران شدند و ایران را مکان مناسبی برای حضور خود دیدند. آنها در زندگی خود انسان‌های پرهیزکاری بودند و از این جهت مورد احترام مردم بودند. یکی از ویژگی‌های علویان ادعای خلافت در برابر …

 

• زادروز ابراهیم یکم سلطان امپراتوری عثمانی(1615م)

ابراهیم یکم (به ترکی عثمانی: ابراهیم اول) (۵ نوامبر ۱۶۱۵–۱۲/۱۸ اوت ۱۶۴۸) از سال ۱۶۴۰ تا ۱۶۴۸ سلطان امپراتوری عثمانی بود. او پسر سلطان احمد یکم بود و در استانبول زاده شد. او یکی از مشهورترین سلطان‌های عثمانی بود. بر خلاف اینکه مراد چهارم وصیت کرده بود که پس از مرگش، ابراهیم یکم …

 

• زادروز فوزیه فؤاد نخستین همسر محمدرضا پهلوی (1921م)

فوزیه فؤاد، خواهر ملک فاروق، نخستین همسر محمدرضا پهلوی آخرین پادشاه ایران فوزیه در ۵ نوامبر ۱۹۲۱ در کاخ راس التین در اسکندریه متولد شد. وی بزرگترین دختر ملک فؤاد یکم و همسر دومش نازلی صبری بود. فوزیه شهروند مصر ولی از تبار چرکسی، آلبانیایی و فرانسوی بود. او از دودمان پادشاهی محمدعلی …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

 

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید