لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 13 آذر 1403 )
تشکیل اولین کنفرانس اسلامی فلسطین در تهران (1369ش)
در این روز اولین کنفرانس اسلامی فلسطین با محور همبستگی جهانی با قیام انتفاضه و مقابله با ادامه مهاجرت یهودیان به فلسطین، کار خود را در تهران آغاز کرد. در این کنفرانس، مبارزان و اندیشمندان مسلمان فلسطین، ایران و برخی دیگر از کشورها حضور داشتند. مباحث اصلی مورد بررسی در این کنفرانس، …
مهاجرت علمای ایرانی مقیم عراق به ایران در پی اولتیماتوم روسیه به دولت ایران (1290ش)
مجلس شورای ملی در سال 1289 ش تصویب کرد که ایران برای اصلاح امور اقتصادی خود، مستشار مالی از آمریکا استخدام کند. در پی آن مورگان شوستر آمریکایی به مدت سه سال به عنوان خزانهداری کل کشور منصوب شد. این عمل با مخالفت شدید روسیه تزار مواجه گردید و پس از بهانههای بسیار، به ایران هشدار …
درگذشت “محمدحسین مشایخ فریدنی” محقق معاصر (1369 ش)
استاد محمدحسین مشایخ فریدنی در سال 1291 ش در تهران به دنیا آمد. وی در محضر پدر، مقدمات علوم دینی را فرا گرفت و در کنار آن به تحصیل علوم جدید نیز پرداخت. سپس وارد مدرسه دارالفنون گردید و نزد استادانی همچون حبیب یغمایی، جلالالدین همایی، احمد بهمنیار کرمانی و علیاکبر سیاسی شاگردی کرد. …
رحلت عالم بزرگوار آیت اللَّه “سیدمرتضی موحد ابطحی” (1371ش)
آیتاللَّه سیدمرتضی موحد ابطحی در سال 1284 ش (1323 ق) در اصفهان به دنیا آمد. وی در نوجوانی در محضر استادانی همچون جلالالدین همایی، میرزا احمد شهیدی و سیدمحمد درچهای به آموختن دروس سطح پرداخت و سپس در درس خارج آیات عظام سیدمحمد و سیدعلی نجف آبادی و محمد رضا مسجدشاهی حاضر شد. از …
روز بیمه
بیمه از لحاظ حقوقی به معنای قرارداری میان بیمه گر (شرکت بیمه) و بیمه گذار (بیمه شونده) است که بیمهگر تعهد میکند تا در قبال دریافت مبلغی به نام حق بیمه، در صورت وارد شدن خسارات احتمالی معین به بیمهگذار، مبلغ مشخصی را به وی بپردازد. اما از نظر اجتماعی، بیمه یک پدیده اجتماعی است …
شهادت شهید فریدون ابوالحسنی (1364ش)
شهید فریدون ابوالحسنی، سال ۱۳۴۰ش در شهرستان بروجن در خانوادهای مذهبی چشم به جهان هستی گشود. جهانی پر از دردها و رنجها، خوشیها و ناخوشیها، خوبیها و بدیها، دوستیها و دشمنیها؛ و او از میان همه اینها، خوبیها را و پاکیها را انتخاب کرد. دوران کودکی را با زحمات پدر و مادر خویش …
جنگ بزرگ هند و پاکستان آغاز شد. در حملات اولیه عده زیادی از سربازان دو کشور کشته شدند(1350ش)
دوره سوم مجلس شورای ملی توسط احمدشاه افتتاح شد. (1293ش)
احمد شاه به مناسبت آغاز جنگ جهانی مجدداً بی طرفی ایران را در نطق افتتاحیه خود بازگو کرد. تعداد نمایندگان این دوره مجموعاً 117 نفر می باشند. در اولین جلسه حاج عباسقلی سهم الملک به ریاست سنی مجلس انتخاب شد.
وثوق الدوله رئیس الوزراء اعلامیه ای انتشار داد و در آن متذکر شد هر کس با برنامه های اصلاحی دولت مخالفت کند به شدیدترین وجه مجازات خواهد شد (1297ش)
سرتیپ محمد درگاهی رئیس نظمیه از کار برکنار و زندانی شد.(1308ش)
منشی باشی معاون اداره نظمیه، برهان رئیس یکی از شعب تأمینات و احتشام عضو اداره نظمیه نیز توقیف و همگی در زندان دژبان به بند افتادند.
سرتیپ محمدصادق خان کوپال به ریاست نظمیه کل مملکتی منصوب شد(1308ش)
وی تحصیلکرده مدرسه حربیه استانبول و قبل از انتخاب نام خانوادگی معروف به سالار نظام بود. ذاتاً افسری آرام، متین، بی آزار بود و با این خوی و رفتار نتوانست در رأس شهربانی زیاد باقی بماند
محمود جم وزیران خود را به این شرح معرفی نمود: (1314 ش)
محمود جم رئیس الوزراء و وزیر داخله – داور وزیر مالیه – منصور وزیر طرق – محسن صدر وزیر عدلیه – باقر کاظمی وزیر امور خارجه – نظام الدین حکمت وزیر پست و تلگراف – علی اصغر حکمت کفیل وزارت معارف – سرلشکر محمد نخجوان کفیل وزارت جنگ – مظفر اعلم رئیس اداره کل تجارت – مصطفی قلی بیات رئیس کل …
ساختمان سد شاه عباس بر روی زاینده رود آغاز شد. (1344 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 1 جمادی الثانی 1446 )
• درگذشت “ابن عسگر” قاضی، مورخ و فقیه مراکشی (986 ق)
ابن عسکر، پس از طی مراحل مقدماتی تحصیل، طبّ ابن سینا را نیز فرا گرفت و به تحقیقات و مطالعاتش در زمینهی علوم اسلامی ادامه داد. از ابن عسکر، رسالهای برجای مانده که شامل گزارشی از احوال برخی بزرگان مراکش در قرن دهم هجری قمری است و این اثر در مراکش از اهمیت زیادی برخوردار است. بعدها …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 3 دسامبر 2024 )
• تولد “نیکولا ماکیاولی” فیلسوف و نظریهپرداز معروف ایتالیایی (1469م)
۰ برناردویى ماکیاولی، فیلسوف و نظریه پرداز ایتالیایى در 3 دسامبر 1469م در فلورانس ایتالیا به دنیا آمد و از جوانی وارد فعالیتهای سیاسی شد. پس از فروپاشی سلطنت و برقراری حکومت جمهوری در ایتالیا وی در حالی که 29 سال داشت در مقام دبیر شورای ده نفره حکومت جمهوری مشغول به فعالیت گردید …
• تولد دکتر “راجنْدرا پراساد” اولین رئیس جمهور هند (1884م)
راجنْدرا پراساد سیاست مدار و فیلسوف هندی در 3 دسامبر 1884م در یکی از روستاهای ایالت بیهار هند متولد شد. او با وجود تنگدستی خانوادهاش، تحصیلات خود را تا درجه دکتری ادامه داد و در نهضت استقلالطلبی مردم هند، شرکتی فعالانه داشت. وی همگام با مهاتما گاندی به مبارزه سیاسی علیه استعمارگران …
• مرگ “رابرت استیونسون” شاعر و نویسنده انگلیسی (1894م)(ر.ک: 13 نوامبر)
رابرت لوئیس استیونسون شاعر و نویسنده و مقاله نویس اسکاتلندی است که از سوی بسیاری از نویسندگان از جمله خورخه لوئیس بورخس، ارنست همینگوی، جیمز ماتیو بری و رودیارد کیپلینگ ستایش شده است. رابرت لوئیس استیونسون استاد نگارش داستان های ماجرایی در سده ی نوزدهم است و داستان “جزیره ی گنج” …
• شکست ترک های عثمانی در جنگ بالکان و عقب نشینی آنان از اروپا (1912م)
در دوره صلح مسلح که از سال 1871م تا آغاز جنگ جهانی اول به طول انجامید، حوادثی در شبه جزیره بالکان روی داد که میتوان آنها را زمینهساز نخستین جنگ جهانی در قرن بیستم دانست. پس از موافقت عثمانی با واگذاری منطقه بوسنی و هرزه گوین به اتریش، مشروط به عدم حمایت اتریش از استقلال بلغارستان، …
• تصویب تشکیل دیوان دائمی دادگستری بین المللی (1920م)
اگرچه در کنفرانس صلح لاهه در سال 1907 درباره ایجاد یک دادگاه جهانی متشکل از تعدادی از قضات بینالمللی مذاکره شد، اما به نتیجهای نرسید. امکانِ تأسیس چنین دادگاهی، سالها بعد در خاتمه جنگ جهانی اول پیش آمد. در مقدمه میثاق، ضمن بیان راههای تأمین اهداف جامعه ملل، مسئله رعایت کامل حقوق …
• نخستین عمل پیوند قلب در جهان توسط پروفسور “کریستین بارنارد” افریقایی (1967م)
یکی از حوادث هیجانانگیز که نشان دهنده پیشرفت علم بود، انجام عمل پیوند قلب میباشد. درسوم دسامبر 1967م دکتر برنارد، در بیمارستان “گروت شور” واقع در شهر کِیْپْ تاوْن افریقای جنوبی نخستین عمل موفقیتآمیز پیوند قلب را انجام داد. وی در این عمل، قلبِ زنی 25 ساله را که بر اثر تصادف جان …
• آغاز جنگ هند و پاکستان بر سر سرزمین بنگلادش (1971م)
شبه قاره هند از آغاز دهه 1970م، صحنه جنگها و تشنجات سیاسی شدیدی بود. پاکستان از بدو استقلال به علت تقسیم آن به دو بخش شرقی و غربی که در دو سوی شبه قاره هند قرار داشتند وضع نامتعادلی داشت. پاکستان شرقی با جمعیت بیشتر و منابع طبیعی کمتر، بیش از پاکستان غربی از فقر و مشکلات اقتصادی …
• فاجعه نشت و انفجار گاز در یک کارخانه امریکایی در هند (1984م)
در سوم دسامبر 1984م، فاجعه عظیم نشت گازهای شیمیایى که مربوط به کارخانه چند ملیّتی امریکایى “یونیون کاربایْد” بود، در شهر پوپال هند، روی داد. این حادثه که بر اثر بیاحتیاطی و عدم رعایت استانداردهای ایمنی از سوی مسؤولین کارخانه، واقع شد، گاز خطرناک ام. آی. سی که از مواد اصلی تشکیل دهنده …
• دخالت نظامی امریکا در سومالی و یورش تفنگداران امریکایی به این کشور (1993م)
حملات نظامی امریکا به کشورها در دوران جنگ سرد، همواره به بهانه ممانعت از سلطه شوروی و نفوذ کمونیسم صورت میپذیرفت. اما با فروپاشی شوروی و اضمحلال کمونیسم، این حربه از دست امریکایىها خارج گردید. از این زمانْ هر گاه امریکا منافع خود را در هر کجای جهان در خطر میدید، بیاعتنا به مجامع …
به منظور بهبود موقعیت و ارتقای جایگاه افراد معلول در جوامع بشری، در سی و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1362 ش برابر با 1983 م، روز سوم دسامبر مطابق با دوازدهم آذرماه، از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی معلولان نام گرفت. طبق آمار سازمان ملل، بیش از نیم میلیارد نفر …
• درگذشت “پیر آگوست رِنْوار” نقاش معروف فرانسوی (1919م)
پیِر آگوست رِنوار، نقاش بزرگ فرانسوی در 25 فوریه 1841م در خانوادهای فقیر در فرانسه به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات ابتدایى، به دلیل فقر مالی مجبور شد تا به نوبه خود، درصدد فراگیری حرفه ای باشد. از این رو به توصیه پدر به طراحی و نقاشی ظروف چینی پرداخت. اما پیدایش ماشین …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.