لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 11 دی 1403 )
درگذشت “عبدالجواد فلاطوری” اندیشمند مسلمان و مؤسس دانشکده علوم اسلامی هامبورگ (1375ش)
پروفسور عبدالجواد فلاطوری در سال 1304ش در اصفهان دیده به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر به پایان رسانید. وی سپس برای تحصیل علوم دینی، راهی حوزه علمیه مشهد شد و از محضر: میرزا هاشم قزوینی و میرزا محمدتقی ادیب نیشابوری و… بهره برد. عبدالجواد فلاطوری پس از آن به …
تجاوز سپاه عثمانی به خاک ایران (1293 ش)
پس از شروع جنگ جهانی اول، دولت ایران برای بر کنار ماندن از آسیبهای جنگ، اعلام بیطرفی کرد، اما این اقدام ایران از طرف متخاصمین رعایت نگردید و هر کدام به نحوی به خاک ایران یورش آوردند. سپاه عثمانی با کمک کُردها شروع به تجاوز به خاک ایران نمود و شهرهای بیدفاع تبریز و ارومیه را به …
درگذشت ادیب و نویسنده برجسته “یوسف اعتصامی” پدر پروین اعتصامی (1316 ش)
یوسف اعتصامی آشتیانی ملقب به اعتصام الملک سال 1291 قمری (1253 شمسی) به دنیا آمد.او از نویسندگان و مترجمان برجسته ایران معاصر و سالها رئیس کتابخانه مجلس شورای ملی بود. از آثار وی می توان مجله های بهار و گنجینه فنون را نام برد. اعتصامی 2 دوره مجله بهار را منتشر کرد که بیشتر مقالات …
رحلت عالم مجاهد و فقیه نستوه آیت اللَّه “عبدالرحمن حیدری ایلامی” (1365 ش)
آیتاللَّه حاج شیخ عبدالرحمن حیدری ایلامی در سال 1304ش (1344ق) در شهر ایلام دیده به جهان گشود. وی پس از پشت سر گذاشتن تحصیلات، به معلمی روی آورد، اما پس از رؤیایی صادق، به فراگیری علوم اهل بیت(ع) روی آورد و به عتبات عالیات هجرت کرد. آیتاللَّه حیدری، سالیانی در کربلا، سامرا و سپس …
شهادت شهید سیدمجتبی علمدار (1375ش)
شهید سیدمجتبی علمدار، یازدهم دیماه ۱۳4۵ش در شهرستان ساری چشم به جهان هستی گشود. سیدمجتبی در سن هفده سالگی به عضویت بسیج درآمد و در اواخر سال ۱۳۶۲ش به کردستان عزیمت کرد. سید برای نخستینبار در عملیات کربلای یک شرکت کرد و مدتی پس از آن، وارد گردان مسلم بن عقیل در لشکر ۲۵ کربلا گردید …
عراق حوزه علمیه نجف را تعطیل کرد و عده ای از علما از جمله آیت عظام حاج شیخ محمدشاهرودی فیروزآبادی و محمد کلباسی را به ایران فرستادند(1350ش)
در پی سخنرانی های افشاگرانه حجت الاسلام فاکر دراستان خوزستان، ساواک آبادان در نامه ای به اداره کل سوم از آنان خواست تا نسبت به ممنوع المنبرکردن ایشان اقدام نمایند. (1356ش)
جیمی کارتر پس از هفده ساعت اقامت در تهران و گفتگو با محمدرضا پهلوی، ایران را ترک کرد و راهی هند شد.(1356ش)
او در سخنان خود حین ورود به ایران، ضمن اشاره به اشتراک نظر در زمینه حقوق بشربا شاه، انسان گرایی و حس آزادی خواهی شاه را به او تبریک گفت و تأیید کرد که «اتحاد ایران و امریکا باقی خواهد ماند.»
صمدخان شجاع الدوله وارد تبریز شد و زیر حمایت روس ها امور حکومتی را در دست گرفت (1290ش)
نمایندگان مختار 26 کشور جهان پیمان اتحادی علیه دولت های محور امضاء کردند.(1321 ش)
این پیمان بعداً به نام (اعلامیه ملل متحد) معروف گردید.
دکتر علی اکبر سیاسی مجدداً رئیس دانشگاه گردید. (1330 ش)
لایحه ایجاد سد لار و سد لتیان در مجلس شورای ملی تصویب شد.(1337 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 29 جمادی الثانی 1446 )
• آغاز انتشار روزنامه ی قانون توسط “ملکم خان”، ناظم الدوله فرمانفر معروف(1307 ق)
انتشار روزنامه قانون از سوی میرزاملکمخان یکی از اقدامات سیاسی و حربهای بسیار قوی برای انجام اصلاحات در ایران آن روز میباشد. توسل وی به روزنامهنگاری درواقع معلول عزل و مغضوبیت او بود. احتمال میرود ملکمخان برای جلب توجه بیشتر خوانندگان به این روزنامه و توسعه آن، آن را بهطور …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 31 دسامبر 2024 )
• تولد “گوتفرید بورْگر” شاعر و ادیب برجسته آلمانی (1747م)
گوتفرید آگوسْتْ بورْگِر، شاعر معروف آلمانی، در 31 دسامبر 1747م در آلمان به دنیا آمد. بورگر از همان دوران جوانی با انواع مصائب و حوادث دست به گریبان بود و این ناکامیها که تا آخر عمر دامنش را رها نکرد، تاثیری مستقیم در آثار او و در نتیجه در ادبیات آلمان قرن هجدهم بر جای گذاشت، به طوری …
• تولد “آرتور کریستین سن” شرقشناس برجسته دانمارکی (1875م)
آرتور کریستین سَن، مستشرق دانمارکی در 31 دسامبر 1875م در کپنهاک، پایتخت دانمارک به دنیا آمد. وی در دوران تحصیل در دوره متوسطه به زبانشناسی و امور مشرق علاقهمند گردید و پس از فراگیری زبان فرانسه و لاتین و تاریخ، به آموختن زبانهای فارسی، عربی، سانسکریت و ترکی پرداخت. کریستین سن پس …
• تولد “آندره وِزالْیوس” پزشک و جراح بلژیکی (1514م)
آندریاس وسالیوس یا آندره وزالیوس در 31 دسامبر 1514م در بروکسل در بلژیک به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه، وارد دانشگاه شد و در رشته پزشکی فارغالتحصیل گردید. وزالیوس از آن پس، در حالی که بیشتر از بیست سال نداشت، به استادی دانشگاه رسید و به تدریس پرداخت. با این حال، وی مایل به …
• تولد “هانری ماتیس” نقاش معروف فرانسوی (1869م)
هانری ماتیس، نقاش فرانسوی در 31 دسامبر 1869م در فرانسه به دنیا آمد. وی پس از طی دروس متوسطه، به خواست پدرش برای تحصیل حقوق به پاریس رفت ولی به جای حقوق، به نقاشی روی آورد. ماتیس پس از رسم تابلوهای متعدد، اولین نمایشگاه آثار هنری خود را در 27 سالگی برپا کرد و حتی یکی از آثارش را دولت …
• قتل “گریگوری راسپوتین” شخصیت مرموز دربار تزاری روس (1916م)
گریگوری افیموویچ نوویخ معروف به راسپوتین، دهقان زادهای روسی بود که در 12 مه سال 1872م به دنیا آمد. وی از همان ابتدای سنین جوانی به حرفه جادوگری و پیشگویى روی آورد و توانست با استفاده لباس کشیشی، به دربار تزار نیکلای دوم، پادشاه روسیه راه یابد. راسپوتین طی سالهای حضور در دربار، …
• استعفای “بوریس یلتسین” از ریاست جمهوری روسیه (1999م)
بوریس یِلْتْسین، اولین رئیس جمهور روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق در اول فوریه 1931م در منطقه اورال روسیه در خانوادهای تهیدست به دنیا آمد و پس از اخذ دیپلم به حزب کمونیست پیوست. ترقی بوریس در حزب کمونیست به کندی صورت گرفت چرا که علاقهای به فعالیتهای حزبی نشان نمیداد …
اولین کبریت شیمیایی در سال ۱۸۲۷ میلادی توسط «جان واکر» اختراع شد. این کبریتها چوبهای باریکی بودند که سرهای آنها نخست گوگردی شده و سپش در کلرات پتاسیم و رصن و گوگرد اکسیژنه آغشته میشد و در آخر در محلول اسید سولفوریک فرو برده میشد. در سال ۱۸۳۰ میلادی شارل سوریای فرانسوی کبریت …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.