آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

دوشنبه ۲۳مهر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 23 مهر 1403 )

 

آغاز احداث راه آهن سراسری ایران (1306 ش)

راه آهن سراسری ایران نام راه آهنی است که در زمان پادشاهی رضا شاه پهلوی از جنوب تا شمال ایران کشیده شد. این راه آهن (بندر امام خمینی فعلی) در ساحل خلیج فارس را به (بندر ترکمن فعلی) در ساحل دریای مازندران وصل می‌کرد. در ۲۳ مهرماه ۱۳۰۶ اولین کلنگ ساختمان راه آهن سراسری در تهران محل …

 

لغو سانسور مطبوعات به وسیله دولت شریف امامی برای کم کردن اعتراضات (1357 ش)

 

عملیات کلاسیک دزفول توسط ارتش جمهوری اسلامی (1359ش)

 

ارتش عراق از همان روزهای نخست تجاوز، سعی در تصرف پایگاه مهم وحدتی (پایگاه هوایی) دزفول داشت که با مقابله نیروهای مردمی، آرزوهایش به یاس مبدل شد و برای تلافی شکست‏های خود در جبهه‏های دزفول، این شهر را زیر آتش توپخانه خود گرفت. از این رو، برای دور کردن آتش دشمن از شهر و در امان ماندن …

 

اشغال جاده آبادان – ماهشهر و تنگ شدن حلقه محاصره بیشتر آبادان (1359ش)

 

 

شهادت عالم مجاهد “عطاءاللَّه اشرفی اصفهانی” پنجمین شهید محراب در باختران (1361ش)

 

آیت ‏اللَّه عطاءاللَّه اشرفی اصفهانی در سال 1283ش در خمینی‏شهر (سده) اصفهان به دنیا آمد و پس از تحصیل مقدمات در زادگاهش و اصفهان به قم عزیمت نمود. وی در آنجا از محضر استادانی چون حضرات آیات عبدالکریم حائری یزدی، سید محمد حجت کوه کمره‏ای، سید صدرالدین صدر، سید محمد تقی خوانساری و امام …

 

رحلت آیت ‏اللَّه “سید مصطفی صفایی خوانساری” استاد برجسته حوزه علمیه قم (1371ش)

 

آیت ‏اللَّه سیدمصطفی صفایی خوانساری در سال 1281 ش (1321 ق) در خوانسار به دنیا آمد و مقدمات و سطوح و مقداری از فلسفه و حکمت را نزد دایی و پدرش فرا گرفت. ایشان سپس برای ادامه تحصیل، در درس آیت‏اللَّه حائری یزدی در قم حضور یافت و از ایشان اجازه اجتهاد گرفت. آیت‏اللَّه صفایی خوانساری …

 

شهادت شهید سیدمحمدصادق دشتی (1364ش)

 

سال 1342 هجری شمسی، روستای «دستجه» از توابع استان فارس میزبان نوزادی شد که به دلیل همزمانی شکفتن او با ولادت رسول الله (ص)، او را سید محمد صادق نامیدند. وی دوره ابتدایی را با موفقیت سپری کرد و در سال 1356، برای ادامه تحصیل به «فیروز آباد» رفت. محمد صادق که مولود سال قیام و مبارزه …

 

شهادت شهید محمدرضا ضیائی (1359ش)

 

شهید محمدرضا ضیائی در سال ۱۳۲۸ش در روستای قهنویه از توابع شهرستان لنجان پا بر کره خاکی نهاد. وی تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش به اتمام رساند و برای ادامه تحصیل در رشته ریاضی به دبیرستان شاه‌عباس اصفهان رفت و در سال ۱۳۴۸ش موفق به اخذ مدرک دیپلم ریاضی شد. محمدرضا، دوران خدمت سربازی …

 

سفارت خانه های ایران و عراق در تهران و بغداد رسماً به کار پرداختند(1352ش)

 

 

نمایندگان 16 کشور برای انجام مذاکره در مورد عضویت جمهوری خلق چین در بازی های آسیایی 1353 تهران وارد ایران شدند(1352ش)

 

 

حداکثر ویزیت پزشکان 900 ریال تعیین شد(1354ش)

 

 

ژنرال ضیاء الحق رئیس حکومت نظامی پاکستان برای یک دیدار غیررسمی کوتاه مدت وارد تهران شد(1356ش)

 

و با شاه ملاقات نمود. ضیاء الحق در این دیدار تحولات اخیر پاکستان را با شاه در میان گذاشت

 

به دستور وثوق الدوله رئیس الوزراء اداره نظمیه مشکوه الدوله و امین الوزراء و بهاء السلطنه را که متهم به اخلال در امر نان بودند توقیف نمود(1295ش)

 

 

به دنبال تأسیس بانک مرکزی ایران، جواهرات سلطنتی که پشتوانه اسکناس می‌باشد تحویل خزانه بانک مرکزی شد (1339 ش)

 

و از این تاریخ بانک ملی ایران یک بانک تجارتی است.

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 10 ربیع الثانی 1446 )

 

• وفات کریمه‏ ی اهل‏بیت، حضرت فاطمه‏ ی معصومه(س) در قم (201 ق)

حضرت فاطمه‏ی معصومه(س)، خواهر گرامی امام رضا(ع) در سال 173 ق در مدینه به دنیا آمد. ایشان بانویى سخنور، معلمی توانا و در زهد و تقوا برجسته بود. حضرت معصومه(س) یک سال پس از ورود برادرش به خراسان به قصد دیدار وی از مدینه به سمت خراسان حرکت کرد، اما پس از حوادثی که در شهر ساوه برای آن …

 

• تولد “نَرشَخی” دانشمند و نویسنده‏ی شهیر(286 ق)

ابوجعفر محمد بن جعفر معروف به نَرشَخی از مورخانِ قرن چهارم هجری قمری به شمار می‏رود. وی کتاب تاریخ بخارا را به زبان عربی به نام امیر نوح بن نصر سامانی تألیف کرد. نَرشخی در سال 347 ق در شصت و دو سالگی درگذشت.

 

• درگذشت “رضا قلی خان هدایت” رئیس مدرسه‏ی دارالفنون (1288 ق)

رضاقلی خان پسر محمد هادی نور تهران از ادبا و مورخین و شعرای نامی اواخر قرن سیزدهم هجری می‏باشد. وی از ابتدای جوانی طبعی موزون داشت و بعدها به “هدایت” تخلُّص کرد. وی از طرف فتحعلی شاه قاجار به خان و امیرالشعراء ملقب شد و در زمان ناصرالدین شاه به سفارت خوارزم تعیین گردید. وی سپس به …

• به توپ بستن گنبد مطهر حَرم حضرت امام رضا(ع) توسط سربازان روسیه(1330ق)
پس از تشکیل ژاندرمری مخصوص خزانه داری کل ایران توسط مورگان شوستر آمریکایى، دولت روسیه که این اقدام را مخالفت مطامع خود در ایران می‏دانست، طی اولتیماتومی به دولت ایران، خواستار اخراج شوستر از ایران و نیز استخدام اتباع خارجی با اجازه‏ی دُوَل روس و انگلیس شد. در پی ردّ این اولتیماتوم …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 14 اکتبر 2024 )

• تاج‏گذاری “کوروش هخامنشی” و آغاز سلسله پادشاهی هخامنشیان در ایران (539م)
پس از قدرت گرفتن کوروش هخامنشی و یورش به سرزمین بابل و تصرف آن، وی در چهاردهم اکتبر سال 539 قبل از میلاد در پرستش‏گاه بابِل تاج‏گذاری کرد. از این زمان بود که پادشاهی سلسله هخامنشیان آغاز شد و حکومت شاهنشاهی در ایران بنیان‏گذاری گردید. کوروش در ابتدا، شوش را به پایتختی خود برگزید و …

• تولد “ویلیام پن” سیاست‏مدار و فیلسوف برجسته انگلیسی (1644م)
ویلیام پن، فیلسوف برجسته انگلیسی، در چهاردهم اکتبر 1644م در لندن به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه، وارد دانشگاه آکسفورد گردید اما تحصیلات خود را نیمه تمام گذاشت و پس از چندی با اعضای فرقه کویْکر آشنا شد. این عده که انجمن دوستان نامیده می‏شدند، طرفدار مقاومت جدی در برابر هرگونه …

• آغاز به کار “کنگره تاریخی وین” در مورد اروپای پس از ناپلئون (1814م)
پس از استعفا و تبعید ناپلئون بُناپارت در آوریل 1814م، کنگره تاریخی ویِن از روز چهاردهم اکتبر 1814م در ویِن پایتخت اتریش آغاز به کار کرد تا درباره متصرفات فرانسه طی جنگ‏های ناپلئون بُناپارت تصمیم‏گیری کند. در میانه کار کنگره ویِن، ناپلئون با فرار از تبعیدگاه خود در اواخر فوریه 1815م، …

• تولد “دوایت آیزنهاور” سی و چهارمین رئیس جمهور امریکا (1890م)
دوایت آیزنهاور، سی و چهارمین رئیس‏جمهور امریکا، در چهاردهم اکتبر 1890م در ایالت تگزاس امریکا به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود در دانشگاه نظامی واشینگتن، وارد ارتش شد و در جنگ جهانی اول، به عنوان افسر نیروی زمینی شرکت داشت. آیزنهاور در طی سال‏های بعد مدارج ترقی نظامی را پشت سر …

• اعلام خروج آلمان از جامعه ملل توسط “آدولف هیتلر” دیکتاتور این کشور (1933م)
با روی کار آمدن هیتلر به عنوان صدر اعظم در آلمان و نگرانیِ به وجود آمده در سراسر اروپا از برنامه‏های نظامی او، کشورهای بزرگ اروپایى طی اجلاس خلع سلاح، با نظامی شدن آلمان، مخالفت کردند. پیش از این، در پایان جنگ جهانی اول و طی قرارداد صلح وِرسای، نیروها وتجهیزات نظامی آلمان بسیار محدود …

• مرگ مارشال “اروین رومل” فرمانده عالی‏رتبه ارتش آلمان (1944م)
فیلد مارشال اروین رومل، فرمانده ارشد ارتش آلمان نازی، در سال 1891م در آلمان به دنیا آمد و از جوانی وارد ارتش شد. وی در سال 1933م آجودان مخصوص هیتلر شد و به دستور هیتلر، لهستان و فرانسه را در آغاز جنگ جهانی دوم، در حداقل زمان، فتح کرد. وی پس از چندی سرزمین‏های اسلامی شمال افریقا را …

• تشکیل سازمان بین‏المللی استاندارد (1946م)
سازمان بین‏المللی استاندارد از جمله مجامعی است که بعد از جنگ جهانی دوم در 14 اکتبر 1946م تأسیس شده است. این سازمان که براساس حروف اول آن، “ایزو” نامیده می‏شود، مهم‏ترین سازمان جهانی در رشته تدوین و تعمیم استاندارد در سطح بین‏المللی است. “ایزو” در تمام رشته‏ ها به جز رشته برق و الکترونیک …

• حمله تروریستی صهیونیست‏های مسلح به روستای فلسطینی قُبیه (1953م)
در چهاردهم اکتبر 1953م، صهیونیست‏های مسلح با یورش به روستای قُبیه در کرانه باختری رود اردن، به قتل عام اهالی روستا پرداختند. این صهیونیست‏ها که تحت فرماندهی آریل شارون نژادپرست افراطی، این حملات را انجام دادند، ده‏ها خانه و یک مدرسه را منهدم کرده و چهل و دو زن، مرد و کودک فلسطینی …

• درگذشت “جولْیوس نایرِرِه” سیاست‏مدار برجسته و رهبر پیشین تانزانیا (1999م)
جولیوس کامْبارایْکه نایْرِرِه رئیس‏جمهور پیشین تانزانیا، یکی از 26 فرزند رئیس یک قبیله تانزانیایى بود که در سال 1922 متولد شد، وی پس از طی تحصیلات خود، در ابتدا به تدریس پرداخت تا این‏که در سال 1955م وارد عرصه سیاسی گردید و حزب اتحادیه ملی افریقایى تانزانیا را تشکیل داد. این حزب به …

 

• روز جهانی استاندارد

استاندارد و استاندارد کردن، از پایه‏های استوار علم و فن‏آوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصادْ نقش بسزایى دارد. استاندارد عبارت از نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجارب بشری است که به صورت قواعد، مقررات و نظام‏هایى به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل …

 

• تصرف تنگه هرمز (1515م)

14 اکتبر سال 1515 دریاسالار پرتغالی آلفونس دا آلبوکرکی (آلبوکرک) در آن زمان که ایران فاقد قدرت دریایی بود (زمان شاه اسماعیل صفوی) با کشتی توپدار و نیروی تفنگدار وارد تنگه هرمز شد و بعدا جزایر استراتژیک آن ناحیه را تصرف کرد. تنگه هرمز دروازه خلیج فارس است، خلیجی که 970کیلومتر طول دارد. …

 

• پینترهرولد پینتر برنده جایزه ادبی نوبل شد(2005م)

پینترهرولد پینتر Harold Pinter نمایشنامه نگار انگلیسی 14 اکتبر 2005 برنده جایزه ادبی سال 2005 نوبل شد. وی یک مبارز 75 ساله است. آکادمی سوئد که هرولد را شایسته دریافت این جایزه 3/1 میلیون دلاری دانسته گفته است که هرولد با نوشتن دهها نمایشنامه، این هنر را زنده کرده و به حالت کلاسیک …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x