جمعه ۲۵ آبان


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 25 آبان 1403 )
درگذشت “ستارخان” مبارز آزادی خواهِ نهضت مشروطه، معروف به “سردارملی” (1293ش)

ستارخان معروف به سردار ملی در حدود سال 1245ش در قره باغ آذربایجان به دنیا آمد. ستارخان در ابتدا به صورت جوانی عیارمنش زندگی می‏کرد اما پس از آغاز نهضت مشروطه، در صف مجاهدان قرار گرفت و رشادت‏های فراوانی از خود نشان داد. قتل برادر و ظلم و ستم ماموران حکومتی به او و خانواده‏اش از یک …
ترور نافرجام “حسین علاء” نخست وزیر پهلوی به دست فدائیان اسلام (1334 ش)

در سال 1334، حسین علاء نخست وزیر وقت پهلوی، تصمیم گرفت تا ایران را به پیمان استعماری سنتو ملحق سازد. این عمل بامخالفت فدائیان اسلام مواجه گردید و آنان نیز ترور علاء را پی‏ریزی می‏کنند. در 25 آبان به مناسبت درگذشت سیدمصطفی کاشانی، فرزند آیت‏اللَّه سیدابوالقاسم کاشانی رهبر مذهبی ملی …
درگذشت شاعر و غزل‏سرای نامی ایران “محمدحسین رهی معیری” (1347ش)

محمدحسین بیوک رهی معیری در سال 1288 ش در تهران به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات وارد خدمات دولتی شد و مشاغل متعددی یافت. او از اعضای مؤثر و فعال انجمن ادبی حکیم نظامی، انجمن ادبی فرهنگستان و انجمن موسیقی ایران بود. او در ساخت تصنیفات خود از هنر شاعری و موسیقی بهره برده و آثار پرارزشی …

شهادت مدافعان سوسنگرد در نبرد با دشمن متجاوز بعثی (1359ش)

عملیات دفاعی رزمندگان اسلام در برابر نیروهای متجاوز عراقی در حراست از شهر سوسنگرد، تنها به مدد دویست نفر از پاسداران، بسیجیان و شماری از اهالی شهر، با سلاح‏های سبک صورت گرفت. در این عملیات، رزمندگان دلیر ایرانی، به فرماندهی شهید دکتر مصطفی چمران، سرسختانه و شجاعانه در برابر هجوم تانک‏های …
عملیات نامنظم ظفر 3، در منطقه دربندیخان توسط سپاه (1366ش)

عملیّات ظفر 3 در تاریخ 25/8/66 با رمز مبارک «یارسول‌الله(ص)» در منطقۀ دربندیخان واقع در جنوب استان سلیمانیه و بخش سنگاو از استان کرکوک و با هدف انهدام تأسیسات نظامی و اقتصادی دشمن آغاز می‌شود.رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشکل از تیپ 75 ظفر نیروز زمینی سپاه پاسداران و پیشمرگان …

رحلت فیلسوف شهیر و نویسنده توانا، علامه “محمدتقی جعفری” (1377 ش)

علامه محمدتقی جعفری در سال 1304 ش (1344ق) در تبریز به دنیا آمد و پس از گذراندن دوران ابتدایی، برای ادامه تحصیل راهی تهران گردید. ایشان سپس به نجف رفت و در مدت هفده سال اقامت در حوزه علمیه نجف اشرف از محضر فقیهان، فیلسوفان و استادان نامداری همچون سیدابوالقاسم خویی، سیدمحسن حکیم، سیدعبدالهادی …
رحلت استاد محقق حجت الاسلام دکتر “محمد هادی امینی نجفی” (1379 ش)

استاد دکتر محمدهادی امینی نجفی فرزند عالم سترگ، علامه عبدالحسین امینی نجفی صاحب کتاب عظیم الغدیر، در سال 1314 ش (1355ق) در شهر نجف اشرف، در بیت علم و تقوا و فضیلت به دنیا آمد. وی پس از تربیت در مکتب علمی و تحقیقی پدر بزرگوارش و فراگیری ادبیات و سطوح، به تالیف و تحقیق و پژوهش روی …
شهادت شهید محمدباقر ربانی (1359ش)

شهید محمدباقر ربانی پس از هجرت خانواده‌اش از بندر گز به شهر قم، در سال ۱۳۳۹ش و در خانواده‌ای روحانی قدم به عرصه وجود نهاد. در سال ۱۳۴۱ش، پدرش برای تحصیل علوم دینی به نجف اشرف هجرت نموده و به این ترتیب، شهید ربانی در دامان علم و فضیلت پرورش یافت. در‌‌ همان دوران کودکی، آثار نبوغ و …
روز حماسه و ایثار مردم اصفهان

با تشییع پیکر مطهر ۳۷۰ شهید سرفراز در چنین روزی از سال ۱۳۶۱ هجری شمسی، «روز حماسه و ایثار اصفهان» رقم خورد. با فرارسیدن محرم‏الحرام ۱۳۶۱ش، گردان‌های عزادار امام حسین (ع) در مناطق عملیاتی جبهه‌های نبرد با دسته‌های سینه‌زنی در خطوط جنگی و یگان‌ها به راه ‌افتادند و خاطرات جنگ‌های صدر …
رئیس شورای وزیران جمهوری دموکراتیک آلمان وارد تهران شد(1354ش)

شاه پس از مدتها استقامت در مقابل کاهش بهای نفت سرانجام به کارتر قول داد که در تثبیت قیمت فعلی نفت اقدام خواهد کرد(1356ش)

علاء السلطنه به اتفاق وزیران کابینه استعفا کرد (1296ش)

ساعد وزیران خود را به شرح زیر به شاه معرفی نمود: (1329 ش)

مجلس صدر وزیر دادگستری، دکتر امیر اعلم وزیر بهداری، سپهبد امیر احمدی وزیر جنگ. علی اصغر حکمت وزیر خارجه، دکتر محمد سجادی وزیر فرهنگ، عباسقلی گلشائیان وزیر دارائی، نادر آراسته وزیر پست و تلگراف و تلفن، دکتر منوچهر اقبال وزیر راه، آقاخان اشرفی وزیر اقتصاد ملی، دکتر احمد مقبل وزیر …
بزرگترین کنفرانس بین‌المللی توسعه صنایع پتروشیمی با شرکت سیصد تن از کارشناسان و نمایندگان سی و دو کشور جهان در هتل هیلتون تهران افتتاح شد.(1343 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 13 جمادی الاول 1446 )

• شهادت حضرت فاطمه‏ ی زهرا(س) “به روایتی” (11ق)

 

روز شهادت حضرت فاطمه‏ ی زهرا(س) مورد اختلاف مورخین است و یکی از این موارد، سیزدهم جمادی الثانی می‏باشد. فاطمه(س) پس از پدر بزرگوار خود، روز به روز بدنش رو به ضعف و سستی می‏گرایید. پیوسته سوخته دل و اشک ریزان بود و در فراق پدر می‏گریست. پس از به خلافت نشستن ابوبکر، خواستند تا از امام …

• کشته شدن “ابراهیم بن مالک اشتر” در نبرد با خاندان اُمَوی(71 ق)

ابراهیم فرزند مالک اشتر نَخَعی، هنگام قیام مختار بن ابوعبیده‏ی ثقَفی برای خونخواهی امام حسین(ع) با او بود و در سال 67 ق به سرداری لشکر منصوب گردید. ابراهیم از طرف مختار، مأمور تصرف موصل شد و سپاه شام را که از طرف خلیفه‏ی اموی آمده بودند شکست داد. او عبیداللَّه بن زیاد، حاکم کوفه در …

 

• تولد “میرزا فضل علی ایروانی” متخلص به “صفا” عالم و ادیب مسلمان(1278 ق)

میرزا فضل علی ایروانی، تفسیر، کلام و ریاضیات را در تبریز فرا گرفت و سپس به حوزه‏ی علمیه‏ی نجف اشرف رفت. او پس از طی مراحل عالی در نجف به درجه‏ی اجتهاد نایل آمد. صفا، در زمان انقلاب مشروطه در ایران، به آزادی‏خواهان پیوست و در این راه، مورد آزار و شکنجه‏ی حُکّام وقت قرار گرفت. ایروانی، …

 

• وفات محقق حلی، دانشمند جلیل‏‌القدر (676ق)

افرادی که در رشته‌های مختلف علوم به بررسی و پژوهش عمیق پرداخته و در این راه رنج بسیار کشیده و درنتیجه، نوآوری‌ها و ابتکاراتی داشته‌اند را محقق می‌نامند. نخستین‏‌بار که اصطلاح محقق در علوم اسلامی متداول شد و اولین شخصیتی که لقب محقق گرفت، استاد بزرگ و فقیه عظیم‏‌الشأن، ابوالقاسم جعفر …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 15 نوامبر 2024 )

 

• تولد “طه حسین” نویسنده و ادیب شهیر مصری (1889م)

دکتر طه حسین، ادیب و محقق معاصر مصری در 15 نوامبر سال 1889م در روستایى در مصر علیا به دنیا آمد. وی در کودکی بینایى خود را از دست داد، اما با هوش سرشاری که داشت به تحصیل پرداخت و تا سال 1918م از دانشگاههای مصر و سوربُن فرانسه درجه دکترای ادبیات گرفت. وی سپس به فعالیتهای …

 

• درگذشت “یوهان کِپْلِر” ستاره شناس و منجم بلند آوازه آلمانی (1631م)

یوهان کِپْلِر، دانشمند و ستاره‏شناس معروف آلمانی در 16 مه سال 1571م در آلمان به دنیا آمد. از آغاز جوانی، شراره علم طلبیِ او هر روز بیشتر زبانه می‏کشید. از این رو علی‏رغم چشمان آسیب دیده، ضعف جسمانی و دست‏های از کار افتاده، وارد دانشگاه شد و به مطالعات نجومی پرداخت. علاقه به ریاضیات، …

 

• روز استقلال “فلسطین” و اعلام تشکیل دولت مستقل این کشور (1988م)

مسئله فلسطین گرچه بعد از جنگ جهانی دوم به عنوان یک مسئله بین‏المللی مطرح شد و مراحل گوناگونی را پشت سر گذاشت اما آغاز انتفاضه 1987م که به “انقلاب سنگ” نیز معروف شد، بار دیگر، توجه جهانیان را به این مسئله معطوف نمود. در اولین ماه‏ های سال 1988م بسیاری از فلسطینیانِ مناطق اشغالیِ قبل …

 

• درگذشت “مهدی ادواردو آنیلی” مسلمان ایتالیایی (2000م)

ادواردو آنْیِلْلی، تنها فرزند سناتور مشهور ایتالیایى، جیوانی آنیِلْلی، در سال 1954م در شهر نیویورک به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات خود در رشته ادیان و فلسفه شرق، در سن 20 سالگی پس از آشنایى اتفاقی با قرآن در یکی از کتابخانه‏های امریکا، به اسلام علاقه‏مند شده و پس از مطالعه درباره …

 

• حمله آلمان نازی علیه ارتش سرخ شوروی برای تصرف مسکو(1941م)

در سال 1941 میلادی 15 نوامبر ، حمله آلمان نازی علیه ارتش سرخ شوروی برای تصرف مسکو. ارتش سرخ و RKKA کوچک شده کلمه‌های ارتش سرخ کارگران و کشاورزان (به روسی: Красные армейские рабочие и фермеры) در زبان روسی است. ارتش سرخ، یک نیروی مجهز بود که توسط بلشویک‌ها طی جنگ داخلی روسیه به …

 

• پیوستن ونزوئلا به سازمان ملل متحد(1945م)

15 نوامبر 1945 میلادی  پیوستن ونزوئلا به سازمان ملل متحد. ونزوئلا یا جمهوری بولیواری ونزوئلا کشوری است در شمال آمریکای جنوبی. پایتخت آن کاراکاس است. ونزوئلا در زبان لاتین به معنای ونیز کوچک است و از این رو این نام را یافته‌است که یابندگان این سرزمین دیدند که بومیان این سامان خانه‌های …

• تشکیل جمهوری ترک قبرس شمالی (1983م)

15 نوامبر 1983 تشکیل جمهوری ترک قبرس شمالی که تنها از سوی ترکیه به رسمیت شناخته شده‌است. جمهوری ترک قبرس شمالی (به ترکی استانبولی: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti یا KKTC) که معمولاً قبرس شمالی خوانده می‌شود ناحیه تحت تسلط ترک‌ها در شمال جزیره قبرس است. پایتخت این کشور نیز به مانند …

 

شوروی شاتل فضایی خود را بدون سرنشین به مدار زمین فرستاد و بازگرداند(1988م)

فضاپیمای بوران (به روسی: Буран به همان معنای بوران در فارسی) یکی از فضاپیماهای شاتل اتحاد شوروی است. بوران تنها شاتل فضایی شوروی بود که بطور کامل ساخته، و در مدار زمین آزمایش شد. این فضاپیما برای اولین بار در ۱۵ نوامبر ۱۹۸۸ (۲۴ آبان ۱۳۶۷) در مدت ۳ ساعت و ۴۰ دقیقه بدون سرنشین در خارج …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید