لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 21 دی 1403 )
رحلت عالم مجاهد و متفکر بزرگ مسلمان آیت اللَّه “شیخ محمد مهدی شمس الدین” (1379 ش)
متفکر و اندیشمند بزرگ مسلمان، آیتاللَّه شیخ محمد مهدی شمس الدین، در نیمه شعبان سال 1353 ق برابر با 1312ش در نجف اشرف به دنیا آمد. وی پس از دوران کودکی، مقدمات علوم دینی را فراگرفت و پس از پشت سرگذاشتن سطوح عالیه، در درس خارج حضرات آیات: سید محسن حکیم و سید ابوالقاسم خویی به مقامات …
شهادت شهید على اسدالله زاده هروى (1359ش)
شهید على اسداللهزاده هروى در چهاردهم مهرماه سال ۱۳۲۸ش در مشهد چشم به جهان هستی گشود. در روز جمعه – که مصادف با تولد حضرت فاطمه (س) بود – در بیمارستان امام رضا (ع) متولد شد. نامش را على گذاشتند. پدر به نقل از مادرش مىگوید: «من دوست داشتم رسول بگذارم، ولى پرستارها اسم او را على گذاشتند.» …
درگذشت درگذشت استاد ابوالقاسم سحاب (1335ش)
ابوالقاسم سحاب در ۱۹ فروردینماه ۱۲۶۶ش در یک خانواده دهقانی در قریه فم تفرش بهدنیا آمد. در سه سالگی به مکتبخانه آخوند ملاحسین شاهمیری رفت و با استعداد شگرفی که داشت، در مدت کوتاهی دروس مقدماتی را فراگرفت. سپس در محضر دیگر علمای تفرش، شادروانان امامی و سیدعلیاکبر سجادی، به فراگرفتن …
شهادت مصطفی احمدی روشن (1390 ش)
مصطفی احمدی روشن در 17 شهریور 1358 چشم به جهان گشود. در سال 1377 در رشته مهندسی شیمی وارد دانشگاه صنعتی شریف می شود. وی از بسیجیان فعال بود و در دوران دانشجویی به عنوان معاون فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف فعالیت می نمود. شهید احمدی شخصی ولایتمدار و از شاگردان آیت …
آیت الله العظمی آقای محمد صالح علامه حائری مازندرانی که از اعاظم روحانیون و مقیم سمنان بودند درگذشتند(1350ش)
محمد مفیدی و محمد باقر عباسی به اتهام قتل سرتیپ طاهری تیرباران شدند(1351ش)
به موجب قراردادی که بین ایران و ژاپن در تهران به امضاء رسیده دو کشور تا میزان 1/8 میلیارد دلار در صنایع پتروشیمی و نفت سرمایه گذاری کردند.(1354ش)
در ساعت 9/30، حدود ده نفر از طلاب مدرسه امام جعفر صادق مشهد، ضمن اجتماع در صحن این مدرسه، تعدادی از شیشه های آن را شکستند.(1356ش)
کلیه مغازه های بازار و چهارباغ استان اصفهان دراعتراض به واقعه 19 دی قم تعطیل بود.(1356ش)
به دستور ریاست ساواک اعلامیه هایی در مورد شروع به کار کسبه بازار از سوی شهرداری و امور اصناف منتشر گردید؛(1356ش)
ـ در این اعلامیه از بازاریان خواسته بود تا از تاریخ 56/10/22 مغازه های خود را باز کنند که در غیر این صورت، نسبت به لغو پروانه کسب آنان اقدام خواهد شد.
روحانیون شهر سبزوار در اعتراض به مقاله توهین آمیز روزنامه اطلاعات و وقایع 19 دی قم، از برگزاری نماز جماعت خودداری کردند(1356ش)
آقاخان اشرفی معاون نخست وزیر و محمد سروری معاون وزیر کشور شدند. (1322 ش)
ساعد نخست وزیر استعفا داد. مجدداً از طرف شاه مأمور تشکیل کابینه شد. (1328 ش)
درگذشت حجت الاسلام و المسلمین مهدی مظاهری از اساتید حوزه علمیه اصفهان و چهره ماندگار تبلیغ اصفهان(1396 ش)
حجتالاسلام والمسلمین مهدی مظاهری در سال 1310 در اصفهان متولد و از سال 1320 در حوزه علمیه مشغول به تحصیل شد و در سال 1389 به عنوان چهره ماندگار تبلیغ استان اصفهان معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت. برگزاری دعای ابوحمزه ثمالی در طول بیش از 60 سال، تأسیس دانشگاه قرآن و معارف …
بین تهران- کابل تلفن مستقیم برقرار شد. (1347 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 10 رجب 1446 )
• ولادت حضرت علی اصغر(ع) فرزند امام حسین(ع)(60 ق)
عبداللَّه رضیع(شیرخواره) یا علی اصغر، فرزند سید الشهداء امام حسین(ع) است که در روز عاشورا در آغوش پدر با تیر حرمله یا عَقبهِ بن بِشر به شهادت رسید. مادرش، رباب، دختر امرءُالقیس بود. وقتی امام برای آخرین وداع، مقابل خیمهها آمد، زینب(س)، علی اصغر را آورد. وی در آغوش امام بود که تیری …
• ولادت “امام محمدتقی(ع)، جواد الائمه(ع)” (195 ق)
حضرت امام محمدتقی(ع) امام نهم، در مدینهی منوره به دنیا آمد. روز تولد آن حضرت را پانزده و نوزده رمضان نیز گفتهاند. ابوجعفر، کنیه و جواد، تقی، قانع، مرتضی و نجیب از القاب آن امام میباشند. نام مادر امام را سَبیکِه گفتهاند. آن حضرت در 8 سالگی و در زمان مأمون به امامت رسید و در عصر …
• رحلت عالم و مجتهد بزرگ آیت اللَّه “میرزا باقر قاضی تبریزی” (1366 ق)
میرزا باقر قاضی تبریزی فرزند میرزا محمدعلی در سال 1285 قمری در تبریز متولد گردید. وی از محضر اساتیدی چون میرزا حبیباللَّه رشتی، ملاحسینقلی همدانی، فاضل شربیانی، آخوند خراسانی، علامه محمد کاظم یزدی، شریعت اصفهانی و شیخ حسن مامقانی بهرهها گرفت. این عالم ربانی پس از کسب اجازات متعدد …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 10 ژانویه 2025 )
• انتشار نخستین روزنامه چاپی جهان در ایتالیا (1653م)
اولین روزنامه خبری جهان به نام گازتا در دهم ژانویه سال 1653م در شهر ونیز ایتالیا چاپ و منتشر شد. از آن جا که بهای هر نسخه از این روزنامه برابر با یک “گازتا” یعنی واحد پول ونیز بود، این روزنامه نیز به همین اسم موسوم شد. این نام بعدها در سایر کشورهایی که روزنامه در آنها منتشر شد، متداول …
• تولد “سزار داکورنت” نقاش برجسته فرانسوی (1806م)
سزار داکورنْتْ، نقاش مشهور فرانسوی در دهم ژانویه 1806م در این کشور به دنیا آمد. وی به هنگام تولد، دست نداشت و در پای راستش نیز فقط چهار انگشت نامتجانس به چشم میخورد. این طفل گرچه در جسم ظاهری خود دچار کمبود و نقص بود، اما در فکر و تخیل به مراتب کامل بود؛ چرا که از همان کودکی با کمک …
• اختراع سیمان در انگلیس (1824م)
درچنین روزی در سال1824میلادی ، جوزف آسپرین شیمیدان انگلیسی ، سیمان را اختراع کرد .
• درگذشت “اوژن لابیش” نویسنده و نمایشنامه نویس فرانسوی (1888م)
اوژن مارن لابیش مصنّف و نمایشنامه نویس معروف فرانسوی در اول سپتامبر 1815م در پاریس به دنیا آمد. وی در حین تحصیل در رشته حقوق، به ادبیات شوق فراوان یافت و به نگارش داستانهای کوتاه، پراحساس و خیالانگیز برای روزنامههای پاریس پرداخت. لابیش پس از آن با سرعتی باورنکردنی، کمدی و نمایشنامههای …
• تشکیل “جامعه ملل” در ژنو پس از جنگ جهانی اول (1920م)
جامعه ملل نخستین سازمان بینالمللی است که بعد از جنگ جهانی اول به موجب پیمانی 14 مادهای که بخشی از پیمان صلح “ورسای” بود، با عضویت اولیه 18 و سپس 45 کشور در دهم ژانویه 1920م تشکیل شد. در آغاز فعالیت جامعه ملل، کشورهای افریقایى و امریکا و شوروی به آن ملحق نشدند و دولتهای انگلیس و …
• تشکیل اولین مجمع عمومی ملل متحد در لندن (1946م)
پس از جنگ جهانی اول، جامعه ملل به منظور حفظ صلح، داوری در مورد اختلاف بین کشورها و ترویج همکاریهای بینالمللی به وجود آمد. اما علیرغم وجود این جامعه، جنگ جهانی دوم، خونینتر و وحشتناکتر از جنگ جهانی اول روی داد. بنابراین طی کنفرانسهایى در اواخر جنگ، تصمیم گرفته شد تا سازمانی جهانی …
• اختراع ساعت الکترونیکی در سوئیس (1963م)
اولین ساعت الکترونیکی توسط دو صنعتگر سوئیسی با نامهای “سولْویل” و “تیتوس” پس از 12 سال تلاش، با وصل کردن صدها قطعه و ابزار دقیق در 10 ژانویه 1963م اختراع شد. در ساعت الکترونیکی، حرکت الکترونها موجب حرکت عقربههای ساعت به جلو میشوند. این نوع ساعت نیازی به کوک کردن ندارد و بسیار …
🌿⌚تعیین وقت در دنیا از روز اول…
• امضای قرارداد “تاشکند” در مورد کشمیر بین هند و پاکستان (1966م)
پس از استقلال هند و پاکستان و تصویب قانون استقلال هندوستان، مشکلات زیادی در نحوه اداره شبه قاره هند به وجودآمد. زیرا اولاً جمعیت مسلمانان هندوستان در سراسر شبه قاره پراکنده بودند و بین اقلیت مسلمان و اکثریت هندو در قلمرو هند و بین اقلیت هندو و اکثریت مسلمان در قلمرو پاکستان برخوردهای …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.