لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 16 آذر 1403 )
کشتار دانشجویان معترض به حضور آمریکائیان در دانشگاه تهران (1332ش)
بعد از کودتای 28 مرداد 1332، رژیم که توانسته بود بر اریکه قدرت بازگردد، درصدد برآمد تا پایه های حکومت خود را تثبیت کند، اما غافل از این که مردم در اولین فرصت، خشم و انزجار خویش را نشان خواهند داد. سه ماه و نیم بعد، نیکسون، معاون رییس جمهور آمریکا، راهی ایران گردید …
درگذشت “جواد معروفی” آهنگ ساز (1372ش)
استاد جواد معروفی، موسیقی دان معاصر در سال 1297 ش در تهران به دنیا آمد. وی یکی از معروفترین و بهترین شاگردان درویش خان و علینقی وزیری و از موسیقیدانان زمان، بود. جواد معروفی از 14 سالگی به مدرسه موسیقی رفت و پس از فراگیری تار و ویولون به پیانو روی آورد و تحولی در شیوه نواختن پیانو …
روز دانشجو
از مهمترین حرکتهای سیاسی، اعتراض دانشجویان در 16 آذر 1332 به ورود معاون رییس جمهور آمریکا بود و نقطه اوج آن را میتوان در اشغال لانه جاسوسی آمریکا در 13 آبان 1358 مشاهده کرد. جنبش دانشجویی را میتوان در سه مرحله چنین تبیین کرد. در مرحله اول، جنبش دانشجویی با جریان روشنفکری پیوند …
آغاز پخش آزمایشی شبکه جام جم (1376ش)
26آذر ماه سال 1376 شبکه جهانی جام جم در حالی کار خود را بطور رسمی آغاز کرد که در پیشانی اهداف خود گسترش ارتباط ایرانیان مقیم خارج از کشور با وطن را داشت. – اهداف : هدف از راه اندازی شبکه نشان دادن میراث گرانبهای ایران ،بیان توسعه اجتماعی کشوردر ابعاد گوناگون اطلاع رسانی ،تبیین …
تولد مهدی هاشمی بازیگر ، کارگردان و فیلمنامه نویس سینما و تئاتر (1329 ش)
میرمهدی هاشمی قرمزی در سال 1325 در لنگرود به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۵۲ در رشته هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. فعالیت در تئاتر به عنوان بازیگر را به همراه داریوش فرهنگ در سال ۱۳۴۸ آغاز کرد. هاشمی بازیگر، کارگردان و فیلمنامهنویس تلویزیون، …
شهادت شهید بهمن موروثی (1361ش)
شهید بهمن موروثی در سال ۱۳۴۲ش در خانوادهای مذهبی و کشاورز در روستای درگاه از توابع شهرستان آستانه اشرفیه دیده به جهان هستی گشود. وی سومین فرزند خانواده بود. بهمن، تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در زادگاهش گذراند و تا سال چهارم دبیرستان – که منتهی به شهادتش شد – ادامه تحصیل داد. این …
درگذشت منوچهر نوذری ، بازیگر رادیو و تلویزیون (1384ش)
منوچهر نوذَری (۱۳۱۵ قزوین- ۱۶ آذر ۱۳۸۴ تهران) بازیگر تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون ایران و از پیشگامان هنر دوبله بود. وی بیش از نیمقرن در این حیطهها به فعالیت پرداخت. پدرش حسابدار و نقاش قالی و اهل کاشان بود. او فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۳۲ آغاز کرد و از اولین گویندگان تاریخ …
مرکز آمار ایران اعلام کرد جمعیت تهران از مرز چهار میلیون نفر گذشت(1353ش)
حاج محتشم السلطنه به سمت پیشکار ولیعهد و والی آذربایجان تعیین گردید (1296ش)
مستشارالدوله صادق از رجال صدر مشروطیت که مدتی ریاست مجلس شورای ملی را بر عهده داشت و کراراً در کابینه های بعد از استبداد صغیر، وزیر بود درگذشت.(1331 ش)
وی در چند سال آخر عمر ریاست انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی را بر عهده داشت
به مناسبت برقراری روابط سیاسی بین ایران و انگلیس دانشجویان دانشگاه تهران بعنوان اعتراض کلاسها را تعطیل نموده تظاهرات با شکوهی را آغاز کردند.(1332 ش)
محل تجمع دانشجویان دانشکده فنی تهران بود. پس از محاصره دانشگاه مأمورین حکومت نظامی وارد دانشکده فنی شدند و به روی دانشجویان آتش گشودند و در نتیجه سه دانشجو به شهادت رسیدند و عدهای هم مجروح شدند و دانشگاه تهران تعطیل شد
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 4 جمادی الثانی 1446 )
• عزیمت “شاه طهماسب اول صفوی” به جنگ سلطان سلیمان عثمانی(955 ق)
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 6 دسامبر 2024 )
• آغاز حمله بزرگ ارتش شوروی برای نجات مسکو از محاصره قوای آلمان (1941م)
با یورش سهمگین ارتش آلمان نازی به شوروی در 22 ژوئن 1941م، نیروهای آلمان تا نزدیک مسکو پایتخت شوروی به پیش رفتند، اما با فرا رسیدن زمستان سخت شوروی، عملیات تهاجمی نیروهای آلمان نیز متوقف شد. در دسامبر همان سال حملات متقابل ارتش سرخ شوروی در جبهه جنوب آغاز شد که در نتیجه آن برخی از …
• درگذشت “اتوفون گریگ” فیزیکدان آلمانی (1686م)
اتوفون دوگریک فیزیکدان برجسته و مخترع آلمانی در پانزدهم مه 1602م در منطقه ماگْدْبورگ آلمان متولد گردید. وی فرزند یک قفلساز بود و خود نیز به امور صنعتی علاقه داشت. گریک صنعتگری زحمتکش بود و علاوه بر فعالیت عملی به تحقیقات علمی و فنی نیز علاقه داشت. وی بیشتر تحقیقات مهم خود را در …
• آغاز سلطنت ملکه “الیزابت” دختر پتر کبیر، امپراتور روسیه (1741م)
الیزابت پترونا دختر پتر کبیر امپراتور روسیه در 17 نوامبر سال 1709م متولد گردید و در 6 دسامبر 1741م در 32 سالگی به تخت سلطنت نشست. اولین اقدام وی تبعید مدعیان سلطنت بود. وی شخصیتی دوگانه داشت، از یک طرف فردی اهل مطالعه و مشوق علم و دانش و هنر بود و بر همین اساس دانشگاه مسکو و فرهنگستان …
• روز ملی و استقلال “فنلاند” از روسیه (1917م)
جمهوری فنلاند با 338/145 کیلومتر مربع مساحت در شمال اروپا و در همسایگی نروژ، سوئد و روسیه واقع شده است. جمعیت فنلاند در حدود 5 میلیون نفر است که اکثریت قریب به اتفاق مردم دارای مذهب پروتستان میباشند. شهر هِلْسینْکی پایتخت این کشور میباشد. واحد پول فنلاندْ مارکْ بود که پس از رواج …
• روز استقلال “ایرلند” از انگلستان (1921م)
کشور جزیرهای ایرلند از قرن دوازدهم میلادی به اشغال انگلستان درآمد و طی قرون متمادی به استعمار آن پرداخت. در این میانْ جنبشهای استقلال طلبانه ایرلند، بارها توسط قوای انگلیسی سرکوب شد تا این که نهضت استقلال طلبِ شینفِین از اوایل قرن بیستم، تلاش پیگیری را جهت کسب استقلال ایرلند آغاز …
• تخریب مسجد بابری هند توسط هندوهای افراطی این کشور (1992م)
مسجد بابری هند در سال 1528م به فرمان ظهیر الدین محمد بابر، مؤسس سلسله تیموریان در شبه قاره هند بر روی تپهای در شهر فیض آباد ساخته شد و از آن پس به مسجد بابری شهرت یافت. پس از گذشت سه قرن، در سال 1855م یک مقام انگلیسی به نام اچ. آر. نویل هنگام ثبت اسناد ناحیهای که مسجد بابری در …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.