لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
ویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 10 شهریور 1403 )
وقوع زلزله شدید در خراسان (1347 ش)
در این روز، زلزلهای شدید به قدرت 7/8 درجه در مقیاس ریشتر، شرق استان خراسان را به مدّت چهار دقیقه تکان داد که بر اساس آمار منتشر شده، پانصد روستا ویران شده و بیش از ده هزار نفر، جان خود را از دست دادند.
تظاهرات خونین مردم مشهد بر ضد طاغوت به مناسبت چهلم شهدای وقایع پیشین این شهر (1357ش)
عملیات کوچک شهید رجایی و باهنر در حمیدیه، به طور مشترک(1360ش)
محل نبرد : غرب سرپل ذهاب شرح عملیات : پس از عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا و ریاست جمهوری ، سپاه و ارتش با همکاری یکدیگر برای اجرای چند عملیات بزرگ جهت بیرون راندن عراق از خاک ایران آماده می شدند . اما انفجار دفتر نخست وزیری و شهادت رجایی و باهنر (رئیس جمهور و نخست وزیر وقت) موجی …
آغاز جنگ جهانی دوم (1318 ش)
جنگ جهانی دوم، آتشی بود که شعلههای آن قسمتهای وسیعی از دنیا را به کام خود کشید و هستی میلیونها تن از مردم جهان را نابود کرد. این جنگ با حمله آلمان به لهستان و کشورهای همسایه آغاز شد و پس از مدتی به مناطق دیگر اروپا گسترش یافت. نیمه اول جنگ، با پیروزی آلمان و متحدانش همراه بود ولی …
تشکیل کمیته استفاده از نیروی اتم در ایران (1344 ش)
سال 1335، مجلس شورای ملی وقت، ایجاد «مرکز اتمی دانشگاه تهران» را تصویب کرد و در آذرماه 1344، راکتور پنج مگاواتی آموزشی و تحقیقاتی ایران، که از آمریکا خریداری شده بود آماده فعالیت شد.و در سال 1345، در مرکز تحقیقات هستهای امیرآباد تهران به کار گرفته شد و تاکنون نیز فعالیتش ادامه دارد.این …
سالروز تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا و آغاز هفته بانکداری اسلامی (1362 ش)
اساس بانکداری جهان امروز، بر ربا و بهره استوار است و در کشورهای سرمایه داری و غیر سرمایه داری، بانکداری، یکی از منابع سرشار حکومتها و بخش خصوصی به شمار میرود. بدیهی است این نظام، که در حقیقت شکل تکامل یافته و پرسودترِ نزول خواری است، با احکام عالیه اسلام در تضاد کامل قرار دارد و …
حسن البکر رئیس جمهور عراق را در کاخ او به مسلسل بستند(1350ش)
بانک مرکزی بهره اوراض قرضه را 1/5 درصد افزایش داد(1352ش)
و اعلام کرد اوراق قرضه جدید 3 و 5 و 7 ساله با بهره های 9/5، 10 و 10/5 درصد منتشر می شود.
در کرمانشاه و رضائیه دستور آپارتمان سازی و مسکن برای کردهای عراقی صادر شد(1353ش)
تظاهرات در میدان ژاله تهران، مشهد، شوشتر، قزوین، قم، اردبیل و آبادان خونین شد(1357ش)
کارگران کارخانه ماشین سازی تبریز اعتصاب کردند(1357ش)
در مشهد چهل هزار نفر در تظاهرات شرکت کردند و در پایان تظاهرات دو کشته و یک زخمی باقی گذاشتند(1357ش)
بعداز ظهر امروز، حدود 150 نفر ضمن حرکت از حصارک به سمت کرج، قصد برپایی تظاهراتی را داشتند که با دخالت مأموران متفرق و دو نفر دستگیر شدند.(1357ش)
در ساعت 18/20، تظاهراتی در تهران با شرکت جمعیتی حدود 2 هزار نفر در میدان راه آهن برپا شد و حدود 43 نفر از تظاهرکنندگان دستگیر شدند.(1357ش)
بنابر گزارش ساواک چندین تظاهرات در خیابان های تهران برپا شد و در پی تظاهراتی که در میدان خراسان این شهر برپا شد، حدود 27 نفر دستگیر شدند.(1357ش)
محمد علی فرزین وزیر مختار ایران در آلمان به تهران احضار و به معاونت بانک ملی ایران منصوب شد. (1311 ش)
عشایر فارس علیه حکومت مرکزی قیام نموده امنیت منطقه را به خطر انداختند.(1320 ش)
زین العابدین رهنما مدیر روزنامه ایران به سمت وزیر مختار در حکومت جمهوری موقتی فرانسه تعیین گردید. (1323 ش)
طبق تصویبنامه هیئت وزیران، ابوالحسن ابتهاج به سمت مدیرعامل سازمان برنامه تعیین و انتخاب شد.(1333 ش)
ابتهاج قبلاً سفیر کبیر ایران در فرانسه و رئیس بانک ملی ایران بود.
شیخ راشد حاکم دوبی وارد تهران شد. (1338 ش)
زلزله وحشتناکی شرق خراسان را ویران کرد و هزاران نفر کشته برجای گذارد. (1347 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 25 صفر 1446 )
• درگذشت “سیف الدوله حمدانی” فرمانروای حَلَب (356 ق)
در چنین روزی در سال 356 ه ق سیف الدوله حمدانی یکی از بر جسته ترین امیران دولت حمدانی در گذشت . وی یکی از بر پا دارندگان نهضت تمدنی و فرهنگی عرب در عصر حمدانیان بودند .
• حمله ی سپاهیان چنگیزخان مغول برای تصرف همدان (619 ق)
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 31 آگوست 2024 )
• تولد “آمونْتون گیوم” فیزیکدان ناشنوای فرانسوی (1663م)
آمونْتون گیوم، فیزیکدان فرانسوی، در سی و یکم اوت 1663م متولد گردید ودر نوجوانی قوه شنوایى خود را از دست داد، اما به جای دلسردی و یأس، توانست تمامی تلاش و کوشش خود را مصروف کارهای علمی نماید. وی در ابتدا به مکانیکی روی آورد و پس از تلاش ناموفق در طراحی یک ماشین با حرکت دائمی، به تحصیل …
• مرگ “شارل کولن” فیزیکدان برجسته فرانسوی (1806م)
شارْلْ آگوستین کولِنْ، فیزیکدان فرانسوی، در 31 ژوئیه 1736م در شهر پاریس فرانسه به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات خود، به تحقیق در رشتههای الکتریسیته و مغناطیس پرداخت و مورد توجه واقع شد. کولن طی سالهای بعد نیز تحقیقات و مطالعات بسیار زیادی در رشتههای مورد علاقه خود نمود و در …
• تولد “هرمان هِلْمْهولْتْز” فیزیکدان معروف آلمانی (1821م)
هِرمان لوْدویکْ هِلْمْهولْتْزْ، فیزیکدان آلمانی، در 31 اوت 1821م در شهر پوتسدام آلمان به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در رشته پزشکی گذراند و در سال 1849م به استادی فیزیولوژی و فیزیک در دانشگاههای برلین و هایدلْبِرْگْ دست یافت. هلمهولتز گرچه به عنوان فیزیکدان، زیستشناس و پزشک شهرت …
• آغاز جمهوری سوم فرانسه پس از سقوط “لویی ناپلئون” (1871م)
در جریان جنگ های پروس و فرانسه در سال 1870م پاریس محاصره شد و محاصره شهر بیش از چهار ماه به طول انجامید. در این زمان مجلس ملی فرانسه که به شهر بُردو نقل مکان کرده بود، لویى ناپلئون معروف به ناپلئون سوم، امپراتور وقت فرانسه را که به اسارت گرفته شده بود از این مقام خلع کرد. و حکومت …
• آغاز نخستین دوره جشنواره جهانی فیلم کن در فرانسه (1939م)
جشنواره فیلم کن برای اولین بار در شهر کان در جنوب فرانسه در سپتامبر ۱۹۳۹ برگزار شد، اما پس از آن تا پایان جنگ جهانی دوم برگزاری مجدد این جشنواره متوقف ماند. در دهه ۱۹۵۰ میلادی زمان برگزاری جشنواره، از ماه سپتامبر به آوریل تغییر یافت و از سال ۱۹۵۵ میلادی، نخل طلا به عنوان جایزه اصلی …
روز استقلال ” ازبکستان ” از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
در سرزمینی که امروزه آن را ازبکستان مینامند، در روزگاران گذشته، از واحدهای کشاورزی متعددی پدید آمد و پایهگذار تجمع اقوام هند و اروپایى را فراهم کرد. سرزمین ازبکستان در قرن ششم قبل از میلاد جزو قلمرو امپراتوری ایرانی هخامنشی بود و پس از ظهور اسلام، این آیین مقدس در این سرزمین رواج …
• روز ملی و استقلال ” قرقیزستان ” از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
درحدود دو هزار سال پیش از میلاد، سرزمین قرقیزستان به وسیله اقوامی کشاورز و دامدار، مسکونی شد. این منطقه در طی سدههای بعد، اقوام گوناگونی را در خود جای داد تا اینکه ورود قوم قرقیز به قرقیزستان کنونی از قرن سیزدهم میلادی آغاز شد اما از سال 1876م این سرزمین تحت تسلط روسیه قرار گرفت. …
• روز ملی و استقلال “مالزی” (1957م)
کشور فدراسیون مالزی با 329/758 کیلومتر مربع مساحت در جنوب شرقی آسیا و در همسایگی اندونزی و تایلند واقع شده است. جمعیت مالزی بیش از 22 میلیون نفر میباشد که بیش از 47% از مردم آن مسلمان هستند. کوالالامپور پایتخت مالزی و رینگیت واحد پول آن میباشد. زبان رسمی و ملیت مردم مالزی، مالایى …
• روز ملی و استقلال “ترینیداد و توباگو” از استعمار انگلیس (1962م)
کشور جمهوری ترینیداد و توباگو با 5/128 کیلومتر مربع وسعت در شمال امریکای جنوبی، در نزدیکی سواحل ونزوئلا در دریای کارائیب واقع شده است. جمعیت آن بیش از یک میلیون نفر بوده که بیشتر مسیحی میباشند. زبان رسمی مردم این کشور انگلیسی و خط آنها لاتین است. مردم ترینیداد و توباگو از ملیتهای …
• مرگ “ایلیا اِرِنْبورْگْ” ادیب و نویسنده بزرگ روس (1967م)
ایلیا گریگوریویچ اِرِنْبورْگْ، داستان پرداز، منتقد و نمایشنامهنویس بزرگ روسی در 17 ژانویه 1891م در کیِف اوکراین به دنیا آمد و از بیست سالگی به سرودن اشعار پرداخت. او از دوران دانشجویی به فعالیتهای انقلابی روی آورد و پس از چندی، راهی فرانسه شد تا اینکه همزمان با پیروزی انقلاب …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.