لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 19 شهریور 1403 )
آغاز انتشار روزنامه “نسیم شمال” به مدیریت “سیداشرفالدین حسینی” در رشت (1286ش)
نه ماه پیش از به توپ بستن مجلس توسط محمدعلی شاه قاجار(کلیک کنید!) ، روزنامه ادبی و فکاهی کوچکی به نام نسیم شمال در شهر رشت انتشار یافت که مدیر آن سیداشرفالدین حسینی قزوینی معروف به گیلانی بود. وی مندرجات نسیم شمال را که غالباً اشعار فکاهی و انتقادی بود، خود مینگاشت و اشعار دیگران را در آن چاپ …
انتقال “محمدعلی میرزا” پادشاه مخلوع قاجار به روسیه (1288 ش)
پس از شکست قوای محمدعلی شاه قاجار از مشروطه طلبان و فتح تهران توسط آزادیخواهان، محمدعلی شاه قاجار به سفارت روس پناهنده شد. پس از مذاکرات مفصَّل بین محمدعلی شاه قاجار پادشاه مخلوع و هیئت مدیره کمیسیون عالی، متشکل از نمایندگان مجلس و…، قرار بر این شد که شاهِ قاجار به همراه خانواده …
درگذشت عالم مجاهد مبارز آیت اللَّه “سید محمود طالقانی” اولین امام جمعه تهران (1358 ش)
آیت اللَّه سیدمحمود طالقانی در سال 1289 شمسی (1329ق) در طالقان دیده به جهان گشود. وی پس از فراگیری دروس مقدماتی در زادگاه خود، راهی قم گردید و پس از شرکت در درس خارج حضرات آیات: سید محمد حجت کوه کمرهای و سید محمدتقی خوانساری، از آیتاللَّه شیخ عبدالکریم حائری یزدی، اجازه اجتهاد …
استقرار اولین دولت مکتبی در جمهوری اسلامی به ریاست شهید “محمدعلی رجایی” (1359ش)
پس از استعفای دولت موقت به ریاست مهندس بازرگان به دلیل تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در تهران، اولین انتخابات ریاست جمهوری برگزار گردید و ابوالحسن بنی صدر توانست با تزویر و عوام فریبی و نشان دادن خود به عنوان پیرو انقلاب و امام به این مقام دست یابد. بر سر انتخاب …
رحلت فقیه جلیل، آیتاللَّه “حاج شیخ ضیاءالدین آملی” (1361ش)
آیتاللَّه حاج شیخ ضیاءالدین آملی در سال 1283ش (1323ق) در خانواده علم و فضیلت و تقوا در شهر تهران دیده به جهان گشود. خانواده ایشان از عالمان معتبر به شمار میآمدند و پدر ایشان، آیتاللَّه محمدتقی آملی، از فقها و فلاسفه بزرگ زمان خود بود. آیتاللَّه ضیاءالدین آملی از کودکی به همراه …
تشکیل انجمن بازیگران سینمای ایران (1370 ش)
اعلام شهادت خبرنگار و دیپلماتهای ایرانی در مزار شریف پس از گذشت یک ماه (1377 ش)
پس از تسخیر شهر کابل توسط قوای طالبان و عقبنشینی نیروهای دولت اسلامی افغانستان، سفارت ایران از کابل به مزار شریف منتقل شده و کارمندان سفارت ایران در آن شهر به امور دیپلماتیک خود مشغول گردیدند. با حمله نیروهای افراطی گروه طالبان و اشغال مزار شریف، سفارت ایران در این شهر مورد هجوم …
شهادت شهید حسین کبیری (1364ش)
شهید حسین کبیری، سال ۱۳۴۸ش در منطقه رهنان شهر اصفهان چشم به جهان هستی گشود. کودکی را در جمع مردم صمیمی زادگاهش سپری کرد و تحصیلات خود را تا پایان سال پنجم دبستان با موفقیت به پایان رساند. سپس ضمن تحصیل در مدرسه شبانه به کار مشغول گردید. حسین برای مدتی در یک صافکاری مشغول بهکار شد …
شهادت شهید حسین ترک (1365ش)
شهرستان آبادان در سال ۱۳۴۳ میزبان کودکی بود که با آمدنش، عطر نجیب اذان در کوچه پسکوچههای شهر پراکنده گشت و گلهای آرمیده بر آبشاران همیشه جاری شهر را غرق شور و شادی کرد: شهید حسین ترک. وی در خانوادهای منور به نور ایمان پرورش یافت. در هفتمین پائیز زندگی، پا به پای بچههای صمیمی …
حمید رهنما وزیر سابق اطلاعات به سمت سفیر در یونسکو تعیین شد(1353ش)
احمد ضرابیان مسئول توزیع سیمان در اصفهان به جرم اخلال در توزیع و تخلف از نرخ رسمی به دو سال زندان محکوم شد(1354ش)
آغاز نخستین کنگره بین المللی امامزادگان (1392ش)
نخستین کنگره بینالمللی امامزادگان در جهت تبیین جایگاه ایشان در تربیت دینی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی افراد جامعه، با حضور اندیشمندان خارجی و با همکاری مجمع تقریب مذاهب اسلامی، مجمع اهل بیت(ع)، وزارت امور خارجه، جامعهالمصطفی و همچنین مراکز علمی و حوزوی خارج از کشور در تهران و اصفهان …
صبح امروز حدود 60 دانشجوی ایرانی، ورودی ساختمان رادیو استکهلم را اشغال کردند. این دانشجویان اعتقاد داشتند که تلویزیون سوئد اخبار و تصاویر حقیقی ایران را منعکس نمی کند.(1357ش)
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ده ها نفر از
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ده ها نفر از دانشجویان ایرانی که نقاب های کاغذی به صورت داشتند علیه شاه و در مقابل کاخ سفید دست به تظاهرات زدند.(1357ش)
بعد از ظهر امروز اعلامیه ای با امضای آیت الله بهاء الدین محلاتی در شیراز توزیع گردید. در این اعلامیه اطلاع داده شد که عزای عمومی و تعطیلی تا اطلاع ثانوی برقرار می باشد.(1357ش)
روزنامه فکاهی ولی جدی و سیاسی نسیم شمال در رشت به مدیریت سید اشرف الدین حسینی قزوینی انتشار یافت. (1286ش)
جنگ بین ملک منصور میرزا شعاع السلطنه و قوای دولتی در حوالی مازندران آغاز شد که منجر به شکست شعاع السلطنه گردید (1290ش)
احمد قوام وزیران خود را به این شرح تعیین نمود: (1326 ش)
محمود جم وزیر جنگ، علی اصغر حکمت وزیر مشاور، دکتر محمد سجادی وزیر دارائی، موسی نوری اسفندیاری وزیر امور خارجه، احمد حسین عدل وزیر کشاورزی دکتر منوچهر اقبال وزیر بهداری، غلامحسین فروهر وزیر راه، جواد بوشهری وزیر پست و تلگراف، وزارت کشور به عهده نخست وزیر قرار گرفت وزیر دادگستری …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 5 ربیع الاول 1446 )
• وفات حضرت سکینه بنت الحسین(ع) (117 ق)
حضرت سکینه بنت الحسین(ع) از زنان بزرگ اسلام و نوادهی امام علی(ع)، در حدود سال 42 هجری قمری در مدینه به دنیا آمد. آن حضرت دارای اخلاقی فاضله، صفاتی حمیده، بلاغت، فصاحت و جود و کَرَم بود. آستان بیانش، مرجع ادبا و فضلا و شعراء و ارباب کمال بود و در شعر و ادب مهارت داشت. او همسر عبداللَّه …
• افتتاح مدرسهی ” دارالفنون(کلیک کنید!) ” به همت امیرکبیر در زمان “ناصرالدین شاه” (1268 ق)
دارالفنون اولین دانشگاه ایرانی به سبک نوین بود که در زمان پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار و به همّت و پشتکار میرزا تقی خان امیرکبیر صدراعظمِ بادرایتِ وی دایر شد. هدف از ایجاد این مدرسه، دستیابی به صنایع و علوم جدید در آن عصر بود. فعالیت علمی مدرسهی دارالفنون، در آغاز در رشتههای پیاده …
• درگذشت حجت الاسلام شیخ “مهدی واعظ خراسانی” (1370 ق)
وی حدود سال ۱۲۸۶ (قمری) در مشهد به دنیا آمد. پدرش شیخ احمد واعظ ، فرزند شیخ محمد حسین واعظ مشهدی بود. در چهارده سالگی پدرش را از دست داد و در محضر حاج فاضل خراسانی و حاج سید عباس شاهرودی فقه و اصول، تفسیر و حکمت آموخت و تحت ارشاد شیخ مهدی کبیر و آخوند بمانعلی به تمرین وعظ و خطابه …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 9 سپتامبر 2024 )
• تولد “لوئیچی گالوانی” پزشک، فیزیکدان و ریاضیدان ایتالیایی (1737م)
لوئیچی گالوانی فیزیکدان و ریاضیدان ایتالیایى در 9سپتامبر سال 1737 در ایتالیا به دنیا آمد. وی ابتدا در علم طب فارغ التحصیل شد، ولی علاقه او به فیزیک به قدری بود که یکسره از طب دست برداشت و به فیزیک پیوست. گالوانی به سبب تحقیقاتش در علم جراحی و کالبدشکافی، شهرت فراوان دارد و در پرتو …
• تولد ” لئون تولْسْتویی (کلیک کنید!) ” نویسنده بلند آوازه روسی (1828م)
کُنت لییِف نیکُلاویچ تُولْسْتوی معروف به لئون تولستوی نویسنده شهیر روسی در 9 سپتامبر سال 1828م در روستایى در 250 کیلومتری مسکو به دنیا آمد و در کودکی پدر و مادر را از دست داد. از نوجوانی، استعداد درخشان و هوش سرشارش، معلمان را به تعجب وا میداشت. با این حال مدت زیادی در دانشگاه ماندگار …
• مرگ “مائو تسه تونگ” رهبر پیشین چین و پایه گذار چین کمونیست (1976م)
مائوتسه تونگ، رهبر پیشین چین و پایهگذار چین کمونیست در 26 دسامبر 1893م در ایالت هونان چین به دنیا آمد. وی که از کودکی، ظلم حاکمان را میدید، با عادت دادن خود به سختیها، خویشتن را برای مبارزهای همگانی آماده میساخت. مائو در سال 1921م با الهام از حزب کمونیستی در شوروی، حزب کمونیست …
• آغاز جنگ های “هفت ساله” میان امپراتوری ایران و روم (572م) (ر.ک: 24 ژوئیه)
در چنین روزی در سال 572 میلادی جنگ های معروف به جنگ هفت ساله میان امپراطوری روم و ایران در عهد انوشیروان در گرفت. او نخست با ژوستینین صلح کرد اما چون مطلع شد بین منذ ر، امیر حیره و امپراطورروم بر ضد ایران قرار دادی بسته شده است از رود فرات گذشت و شهر انطاکیه را گشود . وی در سال 543 …
• امضای قرارداد تسلیم نیروهای ژاپنی به چین، پس از پایان جنگ جهانی دوم (1945م)
به موجب قرارداد تسلیم ژاپن به چین که در نهم سپتامبر 1945م، یک هفته پس از پایان کامل جنگ جهانی دوم در جنوب شرقی آسیا به امضا رسید، نیروهای ژاپنی که چین را اشغال کرده بودند، به دستور هیرو هیتو امپراتور وقت ژاپن، اسلحه خود را بر زمین گذاشتند و بدین ترتیب جنگ تاریخی چین و ژاپن پایان یافت. …
• مرگ “آلفرد وینی” شاعر و نویسنده برجسته فرانسوی (1863م)
آلفرد ویکتور کُنْت دو وینی، شاعر و نویسنده فرانسوی، در 24 ژانویه 1797م در تورن فرانسه به دنیا آمد و در جوانی وارد ارتش شد. وی در میانه راه، توجه خویش را به ادبیات معطوف کرد و پس از چندی مجموعه اشعار خود را منتشر نمود. وینی در سال 1845م به عضویت فرهنگستان فرانسه درآمد، هرچند مدتی نیز …
• درگذشت “اِسْتِفان مالارْمِه” ادیب معروف فرانسوی (1898م)
اِسْتِفان مالارْمِهْ ادیب فرانسوی، در 18 مارس 1842م در پاریس به دنیا آمد. وی پس ازگذراندن تحصیلات خود و فراگیری زبان انگلیسی، به تدریس این زبان و نیز ترجمه برخی اشعار شاعران انگلستان پرداخت. مالارمه مدتهای طولانی، محفلی با نام “سه شنبه” در خانهاش تشکیل میداد که در آن، هواخواهان …
• روز ملی و استقلال “کره شمالی” و تأسیس این کشور (روز جمهوری) (1948م)
جمهوری دموکراتیک کره یا کره شمالی کشوری است در شرق آسیا که قسمت شمالی شبه جزیره کره را به خود اختصاص داده است. کره شمالی با مساحت 122/762 کیلومتر مربع و جمعیت 24 میلیون نفر در همسایگی چین و کره جنوبی قرار دارد. پایتخت کره شمالی، “پیونگ یانگ” و واحد پول آن وون میباشد. اکثریت مردم …
• مرگ “ازار لومیس پاوْنْد” ادیب و نویسنده مشهور امریکایی (1972م) (ر.ک: 8 آوریل)
ازرا وستون لومیس پاوند (به انگلیسی: Ezra Weston Loomis Pound) متولد ۱۸۸۵ و متوفی ۱۹۷۲، شاعر آمریکایی قرن بیستم میلادی.[ وی اهل آیداهو بود و در ایتالیا درگذشت.
• روز ملی و استقلال ” تاجیکستان (کلیک کنید!) ” از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
کشور تاجیکستان در قرن ششم قبل از میلاد، بخشی از قلمرو حکومت سلسله هخامنشیانِ ایران بود و در قرن نهم میلادی، توسط مسلمانان فتح شد. نفوذ روسیه تزاری در این سرزمین از قرن نوزدهم آغاز گردید و به تدریج تمام این منطقه به اشغال روسیه درآمد. پس از انقلاب شوروی در سال 1917، تاجیکستان علیرغم …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.