لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 16 شهریور 1403 )
آغاز به کار کارخانه برق تهران با نیروی توربین های گازی (1344 ش)
تظاهرات عظیم مردمی ضد رژیم پهلوی به دعوت روحانیت در سراسر کشور (1357 ش)
تظاهرات روز عید فطر، در13 شهریور سال 57، زمینه را برای تظاهرات 16 شهریور فراهم آورد. در روز 16 شهریور 57، در پی دعوت جامعه روحانیت مبارز، حدود دو میلیون نفر از مردم قهرمان تهران به عنوان اعتراض به رژیم، در میدان شهیاد تجمع کردند. در این روز، نام میدان شهیاد به میدان آزادی تغییر یافت. …
تصویب اعلام حکومت نظامی در تهران به درخواست شریف امامی نخست وزیر پهلوی(1357ش)
به دنبال تظاهرات میلیونی و خشمآلود چند روز اخیر ملت انقلابی ایران علیه رژیم سفاک طاغوت، جعفر شریف امامی، نخست وزیر رژیم پهلوی، روز شانزدهم شهریور 57، از دو مجلس شورای ملی و سنا تقاضای تشکیل جلسه فوق العاده کرد و بعد از ظهر همان روز، جلسه هیئت وزیران تشکیل شد. در این جلسات، مدتی درباره …
رحلت عالم دینی، آیت اللَّه “حاج میرزا محمدباقر آشتیانی” (1363ش)
حاج میرزا محمدباقر بن احمد آشتیانی، در سال 1284ش (1323ق) در خاندانی اهل علم و فضیلت در تهران به دنیا آمد. وی پس از فراغت از سطوح اولیه، به نجف اشرف رفت و در محضر درس آیات عظام: سید ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی، سیدابوالحسن اصفهانی و میرزای نایینی، فقه و اصول را آموخت. آیتاللَّه …
ارتحال فقیه بزرگوار، آیتاللَّه “سید حسین بُدَلا” (1382ش)
آیتاللَّه سید حسین بدلا در سال 1286ش (1326ق) در قم به دنیا آمد. وی در ابتدا به فراگیری علوم اسلامی روی آورد و از محضر استادانی همچون: شیخ ابوالقاسم کبیر قمی، آخوند ملاعلی همدانی و سید محمدرضا گلپایگانی استفاده نمود. آیتاللَّه بدلا از آن پس در درس آیتاللَّه شیخ عبدالکریم حائری …
شهادت شهید احمد بشاره صیفی (1359ش)
شهید احمد بشاره صیفی در مهرماه سال ۱۳۱۸ هجری شمسی در روستای رستمآباد از توابع شهرستان مهران (استان ایلام) چشم به جهان هستی گشود. احمد، تحصیلاتش را تا کلاس ششم ابتدایی (نظام قدیم) ادامه داد و بهواسطه فراهم نبودن شرایط مناسب برای ادامه تحصیل و نبود امکانات کافی، به شغل کشاورزی روی …
احداث خطوط سریع السیر اتوبوسرانی تهران در انجمن شهر تصویب شد.(1349ش)
در انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای ملی، مهندس ریاضی به ریاست و دکتر خطیبی و دکتر سعید به نیابت ریاست رسیدند(1350ش)
در جلسه هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری، محمد رضا جلالی نائینی به ریاست انتخاب شد(1351ش)
هواپیماهای عراق نوار مرزی ایران را بمباران کرد.(1353ش)
در این حملات 15 کشته و پنج زخمی باقی ماند. دولت ایران به انتقام اعمال عراق به دهکده های مرزی آن کشور حمله کرد و تلفات سنگینی بر جای گذاشت
محمد یگانه وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه به جای جمشید آموزگار نماینده ایران در اوپک شد(1356ش)
ارتشبد غلامعلی اویسی فرمانده نیروی زمینی به فرمانداری نظامی تهران منصوب و معرفی شد(1357ش)
درگذشت آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی (1392ش)
حضرت آیت الله سید حسن طاهری خرمآبادی در روز اول خرداد ماه 1317 هجری شمسی در خرمآباد به دنیا آمد. پدرش مرحوم حاج سید حیدر طاهری خرمآبادی از شاگردان برجسته مرحوم آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی و از دوستان نزدیک حضرت امام(ره) و آیتالله گلپایگانی(ره) …
حدود ساعت 7/30، تظاهراتی در تهران با شرکت جمعیتی حدود 2 هزار نفر در منطقه قیطریه برپا شد. (1357ش)
همچنین در همین زمان تظاهرات دیگری از سوی جمعیتی حدود 10 هزار نفر در میدان ونک و از سوی حدود 2 هزار نفر در میدان ژاله تهران برپا شد. گروه های تظاهر کننده پس از ملحق شدن به یکدیگر که جمعیتی حدود 40 هزار نفر بودند، به سمت میدان میدان آزادی تهران حرکت کردند.
حدود ساعت 19، دکتر سید محمد حسینی بهشتی در حضور جمعیتی حدود 3 هزار نفر در انتهای خیابان آیزنهاور و در کنار میدان شهیاد تهران، قطعنامه ای را در 10ماده قرائت نمود.(1357ش)
آزادی کلیه زندانیان سیاسی، برقراری حکومت اسلامی به رهبری امام، بررسی دانشگاه ها و وضعیت دانشجویان و… از مواد این قطعنامه بود.
پس از راهپیمایی بزرگ امروز تهران، مقامات رژیم شاه تصمیم گرفتند در پایتخیت ویازده شهر دیگر حکومت نظامی اعلام کنند.(1357ش)
پس از راهپیمایی بزرگ امروز تهران، مقامات رژیم شاه تصمیم گرفتند در پایتخیت ویازده شهر دیگر حکومت نظامی اعلام کنند.(1357ش)
در ساعت 19/50، تظاهراتی از سوی حدود 200 نفر در مسجد سیلمان برپا شد. (1357ش)
تظاهرکنندگان ضمن سردادن شعار در حمایت از امام زمان و علیه رژیم، شیشه های یکی از شعب بانک صادرات این شهر را شکستند و حدود 23 نفر دستگیر شدند.
در پایان امروز، دولت ایران با انتشار اعلامیه ای، برقراری حکومت نظامی را برای مدت 6 ماه در شهرهای کرج، قزوین، قم، مشهد، تبریز، اهواز، آبادان، اصفهان، شیراز، کازرون و جهرم اعلام کرد.(1357ش)
در پایان امروز، دولت ایران با انتشار اعلامیه ای، برقراری حکومت نظامی را برای مدت 6 ماه در شهرهای کرج، قزوین، قم، مشهد، تبریز، اهواز، آبادان، اصفهان، شیراز، کازرون و جهرم اعلام کرد.(1357ش)
تظاهراتی از سوی حدود 200 نفر از دانشجویان ایرانی علیه رژیم شاه در مرکز شهر لس آنجلس امریکا برپا شد. همچنین در پی تظاهراتی که هفته گذشته در ایالت متحده برپا شده بود، حدود 171 نفر به دست پلیس دستگیر شدند.(1357ش)
محمدعلی فروغی وزیر امور خارجه برای حضور در جلسات سیزدهمین مجمع عمومی جامعه ملل به اتفاق آقای قریب و میرزا موسی خان نوری اسفندیاری از تهران حرکت کردند.(1311 ش)
جیووانی گرونکی رئیس جمهوری ایتالیا وارد تهران شد. (1336 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 2 ربیع الاول 1446 )
• درگذشت “ابن اثیر” مورخ، ادیب و محدث شافعی (630 ق)
ابوالحسن، علی بن ابی الکرم محمد بن عبدالکریم بن عبداللَّه شیبانی، معروف به ابن اثیر جزری از مورخان نیمهی دوم قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری است. او در حفظ حدیث و مبادی و متعلقات آن، پیشوای محدّثین به شمار میرود و در تاریخ، انساب، سیره و وقایع و جنگهای عرب، متبحربود. شهرت ابن اثیر …
رحلت عالم بزرگوار “سیدمحمدباقر شفتی” معروف به “حجت الاسلام” (1260ق)
• رحلت عالم بزرگوار “سیدمحمدباقر شفتی” معروف به “حجت الاسلام” (1260ق)
سیدمحمد باقر بن محمد تقی شفتی مشهور به “حجهالاسلام”، رشتی الاصل و از بزرگان علمای امامیه، فقیه، اصولی، ادیب، نحوی، رجالی و ریاضیدان بوده است. او همچنین در درایه، هیئت و علوم ادبی و فنون عربی از مشاهیر روزگار و در مراحل اخلاقی بیهماورد بوده است. او به حال فقرا و طلاب علوم دینی کمک …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 6 سپتامبر 2024 )
• تولد “امیر عبدالقادر الجزایری” سردار بزرگ و انقلابی الجزایر (1808م)
امیر عبدالقادر ابن محیالدین مبارز مسلمان الجزایری در 6 سپتامبر سال 1808م به دنیا آمد. وی در زمره امرا، علما و شعرا بود و اصل او از منطقه وهران الجزایر است. عبدالقادر در برابر تجاوزات قوای فرانسوی در الجزایر قیام کرد و با دستیاری سلطان مراکش و یاری قبایل وطن پرست، از سال 1832 تا …
• روز ملی و استقلال “سوازیلند” از استعمار انگلستان (1968م)
کشور پادشاهی سوازیلند با بیش از 17/364 کیلومتر مربع مساحت در جنوب قاره افریقا و در همسایگی کشورهای موزامبیک و افریقای جنوبی واقع شده است. جمعیت سوازیلند بیش از یک میلیون نفر است و پیشبینی میشود که جمعیت آن تا سال 2025م به بیش از 1/700/000 نفر خواهد رسید. پایتخت سوازیلند، امبابان، …
• تولد “جان دالتون” دانشمند معروف انگلیسی (1766م)
جان دالتون دانشمند معروف انگلیسی در ششم سپتامبر 1766م در خانوادهای فقیر و روستایى در این کشور به دنیا آمد. او در دوران کودکی، دروس مذهبی، ریاضی و علوم را فرا گرفت و دیری نگذشت که نبوغ او در رشته ریاضی در سراسر ناحیه پیچید. دالتون در این زمان، در حالی که تنها 12 سال داشت، مدرسهای …
• مرگ “ملک فیصل اول” پادشاه پیشین عراق (1933م)
ملک فیصل اول فرزند حسین شریف مکه، در سال 1883م در طائفِ حجاز به دنیا آمد. وی سالیان اول زندگی را به همراه پدر در استانبول به تبعید گذراند و در سال 1909م به کشورش بازگشت. فیصل از آن پس وارد فعالیتهای سیاسی شد و از طرف اهالی جده به نمایندگی مجلس عثمانی انتخاب گردید. او در جریان جنگ …