لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 8 مهر )
عملیات کوچ ایذایی در منطقه سلیمانیه توسط سپاه (1359ش)
در پی حملات ارتش عراق در تاریخ ششم مهر 59 عملیات کوچ ایذایی در منطقه سلیمانیه توسط سپاه پاسداران انجام شد.
شهادت سرداران اسلام “فکوری، فلاحی، نامجو، کلاهدوز و جهانآرا” در سانحه هوایی (1360 ش)
پس از پایان موفقیتآمیز عملیات ثامنالائمه، پنج تن از فرماندهان رده بالای ارتش و سپاه، جهت تقدیم گزارش به حضرت امام خمینی(ره) فرماندهی معظم کل قوا، عازم تهران میشوند. به این منظور، یک فروند هواپیمای سی 130 با چهل نفر سرنشین و 27 مجروح و 32 تن از شهدای عملیات ثامنالائمه از فرودگاه …
رحلت فقیه جلیل آیتاللَّه “سید محمد صادق لواسانی” یار دیرین امام خمینی(ره) (1369 ش)
آیتاللَّه سید محمد صادق لواسانی در حدود سال 1285 ش (1324 ق) در خاندانی عالم در نجف اشرف به دنیا آمد. وی در نوجوانی به همراه پدر به همدان رفت و پس از مدتی برای ادامه دروس حوزوی راهی اراک شد. آیتاللَّه لواسانی در هفده سالگی پس از تأسیس حوزه علمیه قم به این شهر هجرت کرد و پس از مدتی …
روز بزرگداشت مولانا جلالالدین محمد بن بهاء الدین معروف به مولوی
جلال الدین محمد بن بهاء الدین محمد، معروف به مولانا، مولوی، ملای روم و جلال الدین رومی، در سال 604ق در بلخ به دنیا آمد. در کودکی با پدرش بهاءالدین محمد معروف به بهاء ولد، مقارن حمله مغول به آسیای صغیر (ترکیه امروزی) رفت و با خاندانش در قونیه مستقر شد. مولوی پس از فراگیری علوم از …
شهادت شهید مرتضی جان نثاری (1360ش)
کوچههای کاهگلی اصفهان در سال ۱۳۴۱ش به حضور نوزادی مزین گشت که با اولین گریه خود شور و نشاطی را به جمع خانواده آورد اما هنوز از عطر گلهای محمدی و آغوش پرمهر مادر سیراب نشده بود که دستان کوچکش را بر قبر مادر نهاد و با اشکهای دیده مزار او را شستوشو داد. در سن هفت سالگی قدم بر وادی …
شهادت شهید سید جلال رئیس کرمی(1360ش)
در سال ۱۳۴۲ش شهر مقدس قم شاهد تولد نوزادی از سلاله رسول اکرم (ص) بود: شهید سیدجلال رئیسکرمی. سیدجلال، تحصیلات خود را تا اخذ مدرک دیپلم در رشته ساختمان ادامه داد و در آخرین سالهای تحصیل خود در مقطع متوسطه با مبارازت انقلابی مردم ایران همراه گشت. وی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی …
برگزاری مراسم قالیشویان
هرسال در دومین جمعه مهر ماه، اهالی شهر کاشان و روستاهای اطراف، در مشهد اردهال جمع می شوند تا در مراسمی با نام قالی شویان که نمادی از شستن خون سلطان علی بن محمد باقر است، شرکت کنند. آنها در این مراسم، چوب هایی را در دست دارند که با آن قالی را در چشمه می شورند و به صحن حرم باز می گردانند.
وزیر دفاع انگلیس وارد تهران شد(1352ش)
در تظاهرات دانش آموزان در بوکان عده ای زخمی شدند(1357ش)
از طرف عضدالملک نایب السلطنه سپهدار تنکابنی به رئیس الوزرائی انتخاب گردید(1288ش)
قوام السلطنه کابینه را به شرح زیر ترمیم نمود: (1300ش)
قوام السلطنه رئیس الوزراء و وزیر داخله، سردار سپه وزیر جنگ، مصدق السلطنه وزیر خارجه، مشارالسلطنه وزیر عدلیه، شهاب الدوله وزیر پست و تلگراف، عمیدالسلطنه وزیر فوائد عامه و تجارت، امیر اعلم وزیر معارف و اوقاف
مدرسه عالی حقوق و علوم سیاسی افتتاح و شروع به کار کرد(1306ش)
این مدرسه از ادغام مدرسه عالی علوم سیاسی و مدرسه عالی حقوق تشکیل گردیده است و ریاست آن با میرزا علی اکبر خان دهخدا می باشد.
آقای میرزا جلال الدین همائی از طرف وزارت معارف به سمت معلمی سیکل دوم متوسطه تبریز منصوب شد. (1307ش)
قانون تشکیل دو وزارتخانه تجارت و صناعت به تصویب مجلس رسید. (1316ش)
قانون تشکیل دو وزارتخانه تجارت و صناعت به تصویب مجلس رسید. (1316ش)
دولت ایران رژیم جدید آرژانتین را به رسمیت شناخت. (1334 ش)
نمایشگاه آثار نقاشی ایران زیر نظر استاد حسین بهزاد در تالار موزه شهر نیویورک افتتاح شد. (1336 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 25 ربیع الاول 1446 )
• رحلت فقیه بزرگ شیعه “سیدمرتضی علم الهدی” شاگرد معروف شیخ مفید(436 ق)
سیدمرتضی عَلَم الهدی که نَسب وی با پنج واسطه به امام هفتم(ع) میرسد، در رجب سال 355 ق در بغداد به دنیا آمد. وی که با رؤیای صادقهی شیخ مفید، به مکتب درس آن شیخ بزرگوار راه یافته بود، به همراه برادرش سیدرضی، خوشه چین معرفت استاد گردید. از جمله استادان وی میتوان از ابومحمد تلعکبری، …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 29 سپتامبر )
• درگذشت “کریستین هِبِل” ادیب و منتقد برجسته آلمانی (1863م)
کریستین فریدریش هِبِل، شاعر، منتقد و نمایشنامه نویس آلمانی در 12 مارس 1813م در خانوادهای تهیدست به دنیا آمد. وی از نوجوانی به دلیل مرگ پدر، برای تأمین معاش به شغلی در مطبوعات اشتغال یافت و پس از مطالعه بسیار و اندوختن معلومات خود، به نوشتن پرداخت. هبل در بیست سالگی نوشتههایش را …
• درگذشت “امیل زولا” نویسنده و داستانسرای شهیر فرانسوی (1902م)
امیل ادوارد شارل آنتوان زولا، داستانسرای شهیر فرانسوی در دوم آوریل 1840م در پاریس به دنیا آمد. وی در ابتدا دارای زندگی فقیرانهای بود و با تنگدستی روزگار میگذرانید اما پس از اشتغال در یک کتابفروشی، اوقات فراغت خود را صرف نویسندگی نمود و پس از انتشار چند اثر خود، مورد توجه جامعه …
• مرگ “وینسلو هومر” نقاش و هنرمند معروف قرن نوزدهم و بیستم امریکا (1910م)
وینسلو هومر، نقاش برجسته امریکایى در 24 فوریه 1836م در بندر بوستون امریکا به دنیا آمد. وی از کودکی به هنر علاقه داشت از این رو کار خود را با مصوّرسازی و چاپ آغاز کرد. هومر در جریان جنگ داخلی امریکا معروف به جنگهای انفصال، مأمور تهیه عکس از مناظر جنگ شد و با پایان جنگ، به خلق آثار …
• آغاز جنگ ایتالیا و عثمانی برای تصاحب سرزمین لیبی (1911م)
کشور لیبی از اوایل قرن شانزدهم میلادی بخشی از قلمرو امپراتوری عثمانی بود و تا سال 1835م که مستقیماً تحت نظارت دولت عثمانی قرار گرفت فرمانروایان این کشور، منصوب و مأموری خراجگیری دولت عثمانی بودند. در این میانْ دولت استعمارگر ایتالیا که از مدتها قبل چشم طمع به شمال افریقا به ویژه …
• واگذاری قیمومیت سرزمینهای عربی خاورمیانه به انگلستان و فرانسه (1921م)
پاریس و لندن در جریان جنگ جهانی اول و پس از آن، در مورد تقسیم امپراتوری عثمانی میانِ خود به توافق رسیده بودند و تصمیم جامعه ملل در 24 ژوئیه 1921م برای قیمومیّت، در واقع به این تقسیمْ جنبه قانونی میداد. همچنین کمیسیون دائمی قیمومیت به عنوان یکی از ارکان جامعه ملل، رسیدگی به گزارشهای …
• امضای قرارداد تقسیم لهستان بین آلمان و شوروی در جریان جنگ جهانی دوم (1939م)
با حمله قوای آلمان به لهستان و آغاز جنگ جهانی دوم، علیرغم مقاومت مردم ورشو پایتخت لهستان، این کشور در روز 27 سپتامبر تسلیم شد و نبرد لهستان در روز 28 سپتامبر به پایان رسید. در این جنگ، بیش از سیصد هزار لهستانی کشته و تعداد زیاد دیگری مجروح و مفقود شدند. با این حال، در روز 29 سپتامبر …
• تولد “میگل د سروانتس” شاعر و نویسنده بزرگ اسپانیایی (1547م) (ر.ک: 23 آوریل)
دون میگل د سِروانتِس ساآودرا (Don Miguel de Cervantes Saavedra) (۱۵۴۷- ۱۶۱۶) رماننویس، شاعر، نقاش و نمایشنامهنویس اسپانیایی بود. رمان مشهور دون کیشوت– که از پایههای ادبیات کلاسیک اروپا بهشمار میآید و بسیاری از منتقدان از آن به عنوان اولین رمان مدرن و یکی از بهترین آثار ادبی …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.