یکشنبه ۴ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 4 آذر 1403 )

رحلت آیت ‏اللَّه “سیداحمد فقیه امامی” عالم برجسته اصفهان (1372 ش)

آیت‏اللَّه سیداحمد فقیه امامی اصفهانی در سال 1312ش در اصفهان به دنیا آمد. وی پس از اتمام مقدمات در زادگاه خود راهی قم شد و از حضرات آیات سید محمد باقر سلطانی طباطبایی، سید حسین بروجردی، امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی بهره جست. آیت‏اللَّه امامی سپس در اصفهان به تدریس روی آورد و سالیانی …

انهدام ساختمان بانک استقراضی روس به دست مردم تهران (1284 ش)

به دنبال تاسیس بانک شاهنشاهی ایران توسط انگلیسی‏ها، روس‏ها نیز کوشیدند امتیاز تاسیس بانک را به دست آورند. آنان پس از کسب امتیاز تاسیس بانک استقراضی درصدد برآمدند ساختمانی برای انجام امور بانکی بنا کنند. از این رو، زمین موقوفه و متروکه‏ای جنب یک امامزاده و مدرسه را که گورستانی نیز …

رحلت حکیم و فیلسوف برجسته “محمدهادی فرزانه” معروف به “حکیم فرزانه” (1344ش)

حکیم و فیلسوف عالی‏قدر، شیخ محمدهادی فرزانه معروف به حکیم فرزانه، در سال 1263ش (1302ق) در شهرضای اصفهان به دنیا آمد. وی مقدمات علوم اسلامی و معارف دینی را در زادگاه خود سپری کرد و سپس برای تکمیل تحصیلات خویش، راهی اصفهان گردید. حکیم فرزانه در اصفهان در محضر استادان بزرگی همچون حضرات …

درگذشت جبار باغچه ‏بان بانی مدارس استثنایی در ایران (1345 ش)

جبار باغچه‏ بان در سال 1264 ش در قفقاز به دنیا آمد و پس از اتمام تحصیلات، در یک مدرسه در ایروان به تدریس مشغول شد. تدریس او، باعث شکفتن استعدادهای نهفته‏اش گردید و پس از مدتی با تجارب فراوان و برنامه‏های خوب به ایران آمد و در سال 1303 شمسی اولین کودکستان ایرانی را به نام “باغچه اطفال” …

ارتحال فقیه و مجتهد بزرگوار آیت ‏اللَّه “میرزا احمد سرایی” (1360ش)

آیت‏اللَّه میرزا احمد سرایی در سال 1290ش (1329ق) در قریه سرای تبریز در خانواده‏ای متدین به دنیا آمد و مقدمات علوم را از 14 سالگی از علمای تبریز فرا گرفت. سپس به قم رفت و در حلقه درس حضرات آیات سید شهاب‏الدین مرعشی نجفی و میرزا جوادآقا ملکی تبریزی، به تقویت بنیه علمی خویش همت گماشت. …

درگذشت استاد محمود کریمی استاد آواز ایران(1363ش)

محمود کریمی(1306- 1363) در موسیقی ایران شخصیت بی نظیر و استثنایی است؛ او سالها به تدریس ردیف آوازی موسیقی ایران پرداخت و هنوز هم ردیف آوازیش، بهترین ردیف برای آموزش آواز و مرجع خوانندگان است. جایگاه محمود کریمی از این نظریگانه است که شاید در موسیقی ایرانی برای اولین بار بوده، کسی …

شهادت شهید علی چیت‌ سازیان (1366ش)

شب میلاد امیرالمؤمنین (ع) بود، شهر به یمن ولادت سردار خیبر آذین بسته شده بود، که کودکی زیبا در ۲۰ آذر ۱۳۴۱ش هم‌نام با امام اول شیعیان (ع) چشم به جهان گشود: شهید علی چیت‌سازیان. علی دوران کودکی را در آغوش پرمهر مادر گذراند. نگاه خسته پدر و دستان پینه‌بسته‌اش دل کوچک علی را می‌لرزاند، …

اعلام شد در حوادث رانندگی تهران در آبان ماه59 نفر کشته و 797 نفر مجروح شده اند(1350ش)

عبدالرضا انصاری مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شد(1351ش)

وزیر دارایی اعلام کرد، ایران اخیراً قسمتی از نفت خود را هر بشکه متجاوز از 8 دلار فروخته است(1352ش)

حسین داودی سرکنسول ایران در استانبول، به سمت سفیرکبیر ایران در کابل تعیین شد(1353ش)

مجلس شورای ملی برای توازن دخل و خرج مملکت بودجه دربار را از هشتصد هزار تومان در سال به پانصدهزار تومان تقلیل داد(1286ش)

و همچنین از مستمری شاهزادگان رقم قابل ملاحظه ای حذف کرد. حقوق و مستمری زنان ناصرالدین شاه نیز قطع گردید
مجلس شورای ملی در جلسه امروز خود به پیشنهاد دولت تصویب نمود ماهیانه چهارصد تومان حقوق به ستارخان و سیصد تومان حقوق به باقرخان پرداخت شود(1289ش)

در جلسه امروز مجلس شورای ملی برای ورّاث سیدعبدالله بهبهانی ماهیانه پانصد تومان حقوق تعیین شد(1289ش)

از طرف سفارت انگلیس یادداشتی تسلیم وزارت امور خارجه شد. (1300ش)

به موجب این یادداشت دولت انگلیس شدیداً نسبت به تصمیم لایحه واگذاری نفت شمال به یک شرکت امریکائی اعتراض نموده بود
مدرسه عالی فلاحت تأسیس و شروع به کار کرد. در این مدرسه فنون فلاحتی به محصلین آموخته خواهد شد.(1308ش)

ژوزف استالین نخست وزیر و پیشوای اتحاد جماهیر شوروی به اتفاق مولوتف کمیسر امور خارجه و مارشال و روشیلف وعده زیادی از مردان سیاسی و نظامی شوروی وارد تهران شدند(1322 ش)

مرتضی قلی بیات کابینه خود را به این شرح به مجلس معرفی کرد: (1323 ش)

بیات نخست وزیر و وزیر کشاورزی، مصطفی عدل وزیر دادگستری، دکتر سعید مالک وزیر بهداری، امان الله اردلان وزیر دارایی، دکتر عیسی صدیق وزیر فرهنگ، ابراهیم زند وزیر جنگ، حسنعلی هدایت وزیر پیشه و هنر، محسن رئیس وزیر امور خارجه، محمد سروری وزیر کشور، نصرالله انتظام وزیر راه، نادر آراسته …

لایحه مالک و مستأجر به مجلس داده شد.(1337 ش)

براساس این لایحه حق سرقفلی به رسمیت شناخته شد.
نرخ تاکسی در تهران افزایش یافت(1343 ش)

و برای یک یا دو نفر از 15 ریال به بیست ریال و سه نفر از بیست ریال به 25 ریال افزایش یافت. ضمناً نرخ کرایه اتومبیلهای کرایه‌ای اطراف تهران نیز افزایش یافت
کارخانه سیمان فارس با ظرفیت 500 تن در روز آماده بهره‌برداری شد(1345 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 22 جمادی الاول 1446 )

 

• درگذشت “عبداللَّه ‏بن علی اندلسی لَخْمی” مورخ و محدث مشهور قرن ششم(542ق)

عبداللَّه بن علی بن عبداللَّه بن خَلَف لَخمی معروف به رشاطی در سال 465ق در اندلس واقع در اسپانیای امروزی به دنیا آمد. وی در علم حدیث و تاریخِ استاد بود و دارای تألیفاتی می‏باشد. الاَعلامُ بِما فی المؤتَلِفِ و المُختَلِفِ الدّلر قُطنی مِن الابهام از جحمله آثار اوست. عبداللَّه رشاطی …

• نبرد توابین در عین‌الورده با سپاهیان عبیدالله ‌بن ‌زیاد (65 ق)

واقعه عین‌الورده، نبرد خونین و بزرگی میان شیعیان عراق و سپاهیان شام بود. پس از قیام مقدس ابا‌عبدالله‌الحسین(ع) و شهادت جانسوز وی و یارانش به دست سپاهیان یزید‌بن‌معاویه در سرزمین کربلا و افشاگری اسیران واقعه کربلا در ایام اسارت و روشن‌گری آنان علیه خلافت یزید‌بن‌معاویه، یک حالت …

 

• وفات آیت ‌الله شیخ محمدتقی بهجت ، خاتم‌العرفا والمجتهدین(1430ق)

حضرت آیت‌الله العظمی شیخ محمدتقی بهجت فومنی در اواخر سال ۱۳۳۴ق در خانواده‌ای دین‌دار و تقواپیشه، در شهر مذهبی فومن واقع در استان گیلان چشم به جهان گشود. هنوز شانزده ماه از عمرش نگذشته بود که مادرش را از دست داد و از اوان کودکی طعم تلخ یتیمی را چشید. درباره نام آیت‌الله بهجت خاطره‌ای …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 24 نوامبر 2024 )

 

درگذشت “ژرژ کِلْمانسو” سیاست‏مدار و نخست ‏وزیر فرانسه (1929م)

ژُرژْ کِلْمانْسو، سیاستمدار معروف فرانسوی، در 28 سپتامبر 1841م در فرانسه به دنیا آمد. وی از پانزده سالگی به عنوان خبرنگار جنگی راهی امریکا شد و در جنگهای انفصال و ضدبرده داری به خبرنگاری مشغول بود. کلمانسو همچنین از زمان دانشجویى، با جمهوری خواهان همکاری داشت …

 

• تولد “باروخ اسپینوزا” فیلسوف شهیر هلندی (1632م)

باروخ اسپینوزا، فیلسوف معروف هلندی، در 24 نوامبر 1632م در آمستردام هلند، در خانواده‏ای یهودی و ثروت‏مند به دنیا آمد. وی در ابتدا علوم عالی و زبان‏های قدیمی مانند عبری را فرا گرفت و در سیاست و نقد آیین یهود، مهارتی تام یافت. اسپینوزا پس از چندی به دین یهود بی‏علاقه شد و به همین دلیل …

 

کشف الکتریسیته توسط “مایکل فارادِی” دانشمند انگلیسی (1831م)

مایکل فارادِی ، فیزیک‏دان شهیر انگلیسی، به علم الکتروشیمی علاقه فراوانی داشت. وی در این راه تجربه‏های زیاد آموخت و موفق به کشف قوانین الکترولیز شد. او هم‏چنین دست به آزمایش‏های گوناگونی زد و در این آزمایش‏ها، در زمینه شیمی، متالوژی و ساختن لامپ‏های الکتریکی پیشرفت و موفقیت‏های بسیاری …

 

• تولد “هانری لوتِرْک” نقاش معروف فرانسوی (1864م)

هانری تولوز لوتِرْکْ، نقاش معروف فرانسوی در 24 نوامبر 1864م در فرانسه به دنیا آمد. او فرزند ناقص العضو یک اشراف‏زاده صاحب نفوذ بود و عمر خود را در راه نقاشی سپری کرد. لوترک در چهارده سالگی بر اثر سقوط از اسب دچار آسیب شد و علاوه بر آن، بر اثر نوعی بیماری ارثی، هرگز رشد طبیعی نکرد. …

 

• تصویب قطعنامه ۱۰۱ شورای امنیت بر ضد اسرائیل (1953م)

قطعنامه ۱۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در تاریخ ۲۴ نوامبر ۱۹۵۳ تصویب شد، سندی بین‌المللی دربارهٔ مسئلهٔ فلسطین است. این قطعنامه طی نشست ۶۴۲ام با ۹ موافق، ۰ مخالف و ۲ ممتنع تصویب شد.

 

• انتخاب پرچم کویت(1961م)

پرچم کویت برای اولین بار در 24 نوامبر ۱۹۶۱ به رسمیت شناخته شد. به عنوان پرچم غیر نظامی و پرچم استان و نشان ملی شناخته می‌شود و همچنین دارای تناسب ۱:۲ می‌باشد.این پرچم از چهار رنگ قرمز، سفید ، سبز و مشکی تشکیل شده است. پرچمی سه‌رنگ متشکل از سه نوار افقی سبز، سفید و سرخ با ذوزنقه‌ای …

• صباح سالم الصباح امیر کویت شد(1965م)

صباح سالم الصباح (به عربی: صباح السالم الصباح) (زاده ۱۹۱۳) دومین امیر کشور کویت می‌باشد. وی در ۲۴ نوامبر ۱۹۶۵ در کویت به قدرت رسید. او در ۳۱ دسامبر ۱۹۷۷ درگذشت. وی دریافت‌کننده مدال یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران می‌باشد.

 

• سرنگونی سوخوی ۲۴ روسیه توسط ترکیه(2015م)

سرنگونی سوخوی ۲۴ روسیه بوسیلهٔ ترکیه رویدادی است که در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۵ (۳ آذر ۹۴ خورشیدی) در مرزِ سوریه و ترکیه رُخ داد. دفتر ریاست جمهوریِ ترکیه، سرنگونیِ جنگندهٔ سوخویِ ۲۴ روسیه و بوسیلهٔ دو جنگندهٔ اف ۱۶ نیروی هوایی ترکیه را اعلام کرد که موجبِ تنش در روابطِ ترکیه و روسیه گردید. در …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

4 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

4 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید