لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 25 آذر 1403 )
ایجاد خط مستقیم بین واشنگتن – بغداد و کمک های اطلاعاتی سازمان سیا به عراق (1365ش)
پس از گسترش جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و به موازات افزایش پیشروی نیروهای اسلام در مواضع دشمن بعث، اقدامات آمریکا علیه ایران با هدف جلوگیری از پیروزی جمهوری اسلامی و شکست عراق تشدید شده و وسیعتر میگشت، زیرا پیروزی ایران بر عراق برای آمریکا غیرقابل قبول بود. از این رو، علاوه بر ارسال …
رحلت فقیه فرزانه آیت اللَّه “سید محمدحسن میرجهانی” (1371ش)
آیت اللَّه حاج سیدمحمدحسن بن میرسیدعلی میرجهانی طباطبایی اصفهانی، در سال 1280 ش برابر با 1319 ق در یکی از روستاهای اطراف اصفهان دیده به جهان گشود. وی پس از فراگیری علوم پایه، به نجف اشرف عزیمت نمود و از محضر آیات عظام: آقا ضیاءالدین عراقی، سیدابوالحسن اصفهانی، شیخ عبداللَّه مامقانی …
روز پژوهش
25 آذر در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز پژوهش نامگذاری شده است. هفته پژوهش از 25 آذر ماه با شعار «بدون پژوهش و مطالعه تصمیم گیری نکنیم» آغاز میشود و تا 29 آذر ادامه دارد. موفقیت روزافزون علم در شناخت جهان هدفدار و قانونمند که با تکیه بر ابتکارات خلاقیتهای به ودیعه نهاده …
راه اندازی پالایشگاه بید بلند (1362ش)
پالایشگاه گاز بیدبلند در 32 کیلومتری غرب بهبهان، 18 کیلومتری شمال آغاجاری و 35 کیلومتری جنوب شرقی میانکوه در استان خوزستان واقع شده است . طراحی این پالایشگاه ابتدا به منظور تصفیه گازهای ترش همراه منطقه آغاجاری و صدور به خارج کشور صورت گرفته و ساختمان اولیه شامل 5 واحد تصفیه گاز …
آغاز به کار رسمی شبکه جام جم و سحر سیما (1376ش)
درچنین روزی درسال 1376 ه ش شبکه جام جم سیمای جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی برنامه های خود را برای خارج از کشور آغاز کرد . این نخستین شبکه فارسی زبان بود که برنامه های خود را ازداخل کشوربرای فارسی زبانان مقیم کشورهای اروپا و آمریکا پخش می کرد . همچنین درچنین روزی درسال 1376 پخش …
شهادت شهید علی نعیمی (1360ش)
شهید علی نعیمی در روز نهم تیرماه سال ۱۳۴۱ش در خانوادهای مذهبی در محلهی «ترپهای» از توابع شهر لامرد دیده به جهان هستی گشود. علی سه ساله بود که پدرش بیمار شد و به کشور قطر رفت و مادرش به مدت نُه سال هزینهی زندگی خانواده را با خیاطی دستی تأمین کرد. علی در سن شش سالگی قدم به عرصهی …
شهادت شهید هادی ابراهیمی (1360ش)
شهید هادی ابراهیمی در روز سوم تیرماه سال ۱۳۴۴ش در خانوادهای زحمتکش و مذهبی در شهر لامرد قدم به عرصهی حیات گذاشت. دوران شیرین کودکی را با همسالان خود در محیط آرام و سالم زادگاهش گذراند و با اخلاق و تربیت اسلامی آشنا شد. در سن ۷ سالگی وارد دبستان شد و دورهی راهنمایی را نیز با موفقیت …
در رضائیه سه قاچاقچی مواد مخدّر تیرباران شدند(1349ش)
در سطح استاندارن و فرمانداران کل تغییراتی داده شد (1350ش)
استانداران و فرمانداران کل به این شرح تعیین شدند: ارتشبد بازنشسته عزت الله ضرغامی استاندار آذربایجان شرقی، مهندس محمد ظهیری استاندار بنادر ساحلی و بنادر جزایر خلیج فارس، مصطفی درخشش استاندار کرمان، غلامرضا عون جزایری استاندار گیلان، دکتر ایرج برهمن فرماندار کل همدان، عزت الله تیرانداز …
کارخانه ذوب آهن، تولید فولاد را آغاز کرد(1351ش)
ایران پانزده میلیون دلار به لهستان اعتبار داد(1351ش)
لنین رهبر انقلابیون روسیه طی پیامی به مسلمانان روسیه و مشرق زمین اعلام داشت…(1292ش)
که عهدنامه های سری راجع به تقسیم ایران محو و پاره شده و قشون روس از ایران خارج خواهد شد
در کرج مدرسه عالی فلاحت تأسیس و شروع به کار کرد چند متخصص خارجی در این مدرسه تدریس می کنند. (1307ش)
مراسم افتتاح دوره هشتم قانونگذاری طی تشریفاتی برگزار شد.(1309ش)
اولین جلسه امروز به ریاست دکتر محمدخان شیخ (احیاء الدوله) تشکیل شد. دادگر به ریاست موقت و آقایان یاسائی و دیبا به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند
پیمان دوستی بین ایران و ژاپن به تصویب مجلس رسید. (1318 ش)
دکتر مصدق نخست وزیر درباره شروع انتخابات دوره هفدهم نطقی در رادیو ایراد کرد (1330 ش)
و متذکر شد انتخابات این دوره برای اولین بار در تاریخ مشروطیت بدون دخالت و نفوذ عوامل داخلی و خارجی انجام می گیرد و مردم باید آزادانه رأی خود را به صندوق ها بریزند.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 13 جمادی الثانی 1446 )
• وفات “ام البنین” همسر امام علی(ع) و مادر گرامی حضرت اباالفضل العباس(ع) (64 ق)
حضرت امام علی(ع) سالیانی پس از حضرت زهرا(س)، به سفارش برادر خود عقیل که از علمای نَسَب شناس بود و خاندانهای عرب را به خوبی میشناخت، با فاطمهی کلابیه ازدواج کرد. این بانوی بزرگوار از امام علی(ع) چهار پسر به نامهای عباس، جعفر، عبداللَّه و عثمان آورد و به اُمّالبنین یعنی مادر پسران …
• درگذشت “ابن هیثم” ریاضیدان و فیزیکدان شهیر اسلام(430 ق)
ابوعلی محمد بن حسن بصری معروف به ابن هیثم از حکما و اطبّای نامی اسلامی است که علاوه بر تبحّر علمی در طب، بسیاری از کتب ارسطو و جالینوس را شرح و تلخیص کرده و به تالیفات بسیاری در زمینهی نجوم، هندسه، منطق، حساب و تشریح پرداخته است. ابن هیثم به هنگام مطالعه دربارهی انعکاس نور، بی آنکه …
• رحلت “جعفر بن حسن” معروف به “محقق حلی” دانشمند و عالم بزرگ شیعی(676 ق)
جعفر بن حسن مشهور به محقق حلی در سال 602 ق در شهر حله در عراق به دنیا آمد. پس از کسب مقدمات، در حلقهی درس اساتید زمان حاضر شدو پس از سالیانی، عالمی بزرگ و استادی توانا گشت. علامه حلی، ابن داود حلی، سیدبن طاووس و… از زمرهی شاگردان وی میباشند. پس از حملهی مغول، حوزهی بزرگ بغداد …
• تصرف سبزوار توسط “عبدالرزاق” فرماندهی نهضت سربداران(738 ق)
گروه سربداران، امین الدین عبدالرزاق را در تاریخ 12 شعبان سال 737 به سرداری خود انتخاب کردند. آنها به دلیل کمی تعداد و ضعف قدرت، قیام خود را به شکل دستبرد به قافلهها شروع کردند. پس از به دست آوردن اموال و اسباب لازم ،عبدالرزاق بر خواجه علاءالدین محمد، وزیر خراسان غلبه کرده و پس از …
• روز تکریم مادران شهدا
روز 13 جمادیالثانی( سالروز وفات حضرت ام البنین (س) همسر بزرگوار امیرالمومنین (علیهالسلام) و مادر چهار شهید از شهدای نینوا به ویژه حضرت ابوالفضل (علیه اسلام)، به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نام گرفت.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 15 دسامبر 2024 )
• تولد “شارلْ سِنْتْ بوو” ادیب و منتقد معروف فرانسوی (1804م) (ر.ک: 24 اوت)
شارل آگوستین سنت بوو منتقد، شاعر و رمان نویس فرانسوی در 23 دسامبر 1804 م در یکی از خانوادههای قدیمی شمال فرانسه به دنیا آمد و در نوجوانی به پاریس رفت. وی تحصیلات پزشکی خود را رها کرد و به راه ادبیات کشیده شد و با آنکه بعدها عقیده ضد مذهبی یافت، زندگی فکری و معنویاش …
• آغاز سلطه استعماری اسپانیا بر آرژانتین در امریکای جنوبی (1516م)
یک سال پس از کشف سواحل آرژانتین در امریکای جنوبی توسط دریانوردان اسپانیا، اولین گروه مهاجر اسپانیایی وارد این سرزمین شدند و به این ترتیب، در نیمه دسامبر 1516م دوران سلطه چهارصد ساله اسپانیا بر آرژانتین آغاز شد. سلطه استعماری اسپانیا بر آرژانتین در سال 1916م به دنبال قیام مردم این …
• تولد “هانری بِکْرِلْ” فیزیکدان مشهور فرانسوی و کاشف رادیواکتیویته (1852م)
هانْری بِکْرِل، فیزیکدان معروف فرانسوی در 15 دسامبر 1852م در پاریس به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود، به استادی فیزیک دست یافت و به تدریس در این رشته پرداخت. پس از کشف اشعه ایکْسْ توسط ویلْهِلمْ رونْتْگِن، فیزیکدان بزرگ آلمانی، بِکْرِل به این فکر افتاد که آیا ممکن است اجسامی …
• تأسیس سازمان پناهندگان بینالمللی توسط سازمان ملل متحد (1946م)
کمک به پناهندگان در سطح بینالمللی، برای اولین بار در سال 1921م آغاز شد و با آغاز جنگ جهانی دوم، اولین کارگزاری مهم بینالمللی برای پناهندگان و آوارگان در نهم نوامبر 1943م تأسیس گردید. اهداف این مؤسسه شامل امداد، نگهداری و مددیاری و در نهایت، بازگرداندن اتباع دولتهای عضو سازمان ملل …
• آغاز خروج نیروهای استعمارگر اسپانیا از صحرای غربی در افریقا (1975م)
کشور صحرا در شمال غربی افریقا، از اوائل قرن هجدهم، شاهد حضور استعمارگران اسپانیایى، در این منطقه بود. اسپانیا در سال 1884م، صحرای غربی را به عنوان صحرای اسپانیا خواند. امّا با شکلگیری مبارزات ضد استعماری و در نهایتْ تأسیس جبهه پولیسارْیو، از اتحاد گروههای مبارز، این مبارزات شکلی …
• تولد نرون ، امپراطور قسی القلب رم (37م)
در چنین روزی در سال 37 پس از میلادی نرون کلادیوس آگوستوس ژرمانیکوس امپراطور قسی القلب رم متولد شد . وی پنجمین امپراطور رم بود . او بین سالهای 54 تا 58 بر این کشور حکومت کرد . نرون در طول حکومت خود ، جنایات بسیاری را در کشور گشایی های خود مرتکب شد .
• درگذشت والت دیزنی ، موسس بزرگترین کمپانی انیمیشن جهان (1966م)
درچنین روزی درسال 1966 میلادی والت دیزنی موسس بزرگترین کمپانی انیمیشن جهان دار فانی را وداع گفت . درچنین روزی در سال 1901 میلادی والت الیاس دیزنی دیده به جهان گشود . او نخستین شخصیت پویا نمایی خود را با نام میکی موس در سن 27 سالگی خلق کرد . والت دیزنی نابغه مشهور و محبوب عموم مردم …
• هولاکو خان قلعه الموت اسماعیلیان را تصرف و آن را نابود کرد (1256م)
قلعهٔ الموت یا دژ الموت مقرّ حسن صباح یکی از قلاع تاریخی ایران است. دژ الموت در منطقه الموت قزوین شمال شرقی روستای گازرخان (قصر خان) قرار دارد. موقعیت قلعه بر فراز صخرهای به بلندای ۲۱۶۳ متر از سطح دریا که بلندی صخره از زمینهای پیرامون خود ۲۰۰ متر و گستره دژ ۲۰۰۰۰ متر مربع میباشد. …
• کشور ساموا به عضویت سازمان ملل متحد درآمد(1976م)
نام قدیم این منطقه برای نخستین بار توسط یک فرد هلندی در سال ۱۷۲۲ کشف شد و نام قدیم این منطقه ساموآن بودهاست. نیوزیلند در زمان جنگ جهانی اول و در سال ۱۹۱۴، ساموآ را ضمیمهٔ خود کرد و تا سال ۱۹۶۲ این کشور را اداره میکرد. ساموآ در ۱ ژانویهٔ ۱۹۶۲ از نیوزیلند اعلام استقلال کرد. ساموای …
• حذف قانون همجنسگرایی در لتونی (2005م)
لتونی توسط روسیه از مشرق، استونی از شمال، لیتوانی از جنوب، بلاروس از جنوب شرقی و دریای بالتیک از مغرب احاطه شدهاست. پایتخت لتونی ریگا است. جمعیت این کشور دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و واحد پول آن لاتس است. مساحت این کشور ۶۴٬۵۸۹ کیلومتر مربع است و از کمجمعیتترین و کمتراکمترین کشورهای …
• زاد روز چارلز استانهوپ دانشمند و سیاستمدار بریتانیایی (1816م)
چارلز استانهوپ (به انگلیسی: Charles Stanhope, 3rd Earl Stanhope) (۳ اوت ۱۷۵۳ – ۱۵ دسامبر ۱۸۱۶) مخترع بریتانیایی و برادرخوانده ویلیام پیت جوانتر بوده است. وی درس ریاضیات را در دانشگاه ژنو تحصیل کرد و مطالعاتی نیز در زمینه الکتریسیته انجام داده است. وی موفق شد به پیشرفتهایی در زمینه …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.