لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 20 آبان 1403 )
ارتحال فقیه محقق و محدث شیعی “ملااحمد خویینی قزوینی” (1268ش)
عالم بزرگوار ملااحمد بن مصطفی خویینی قزوینی معروف به ملاآقا در حدود سال 1210ش (1247ق) در خویین در استان زنجان به دنیا آمد. وی پس از تحصیل علوم اولیه راهی قزوین شد و پس از چندی برای ادامه تحصیل به اصفهان عزیمت نمود. ملاآقا پس از آنکه از درس مشایخ اصفهان بهره برد، به قصد فراگیری مدارج …
رحلت فقیه مبارز آیت اللَّه “سیدابوالفضل خسروشاهی”(1365 ش)
آیتاللَّه سید ابوالفضل خسروشاهی در سال 1281 ش (1320 ق) در خاندانی عالمپرور و از پدری فقیه به دنیا آمد. وی پس از سالها تحصیل در تبریز و نجف، به مقام عالی اجتهاد و فقاهت دست یافت و در دوران رضاخانی در تبریز و درکنار پدر به تبلیغ احکام و تعلیم و تربیت و ارشاد مردم پرداخت. …
تصویب کلیات برنامه سوم توسعه از سوی مجلس شورای اسلامی (1378ش)
کار بررسی لایحه برنامه سوم توسعه که در مجلس شورای اسلامی مطرح شده بود پس از بحث مخالفین و موافقین و توضیحات مُخبر کمیسیون اصل رسیدگی به لایحه مذکور و همچنین توضیحات رییس سازمان برنامه و بودجه نسبت به کلیات آن، به مورد رایگیری گذاشته شد و با اکثریت قاطع نمایندگان، در بیستم آبان 1378به …
شهادت شهید منوچهر عباسی (1361ش)
شهید منوچهر عباسی در زمستان سال ۱۳۳۹ش در استان خوزستان (آبادان) چشم به جهان هستی گشود. زمانی که منوچهر به سن تحصیل رسید، پدر منوچهر، او را در دبستان کیوان آبادان نامنویسی کرد اما پیش از به پایان رسیدن سال تحصیلی، به گناوه مهاجرت کردند و منوچهر، تحصیلاتش را در آنجا تا اخذ مدرک دیپلم …
شهادت سردار شهید حسن تهرانی مقدم(1390ش)
حسن تهرانی مقدم (درگذشت:۲1 آبان ۱۳۹۰ ملارد) از فرمانده هان دوران جنگ عراق و ایران و فرمانده جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که بر اثرانفجار در پادگان امیرالمومنین در شهرستان ملارد به همراه جمعی دیگر از پرسنل سپاه به شهادت رسید.
شاه ایران برای تشیع جنازه دوگل عازم پاریس شد(1349ش)
در اطراف شیراز زلزله خسارات زیادی وارد کرد(1352ش)
در حریق لوله های نفتی ایذه 7 نفر سوختند(1352ش)
یک قایق ایرانی با 37 مسافر در آب های شط العرب غرق شد(1354ش)
تحریکات علیه کابینه صمصام السلطنه همه جانبه شد. (1291ش)
مردم و روزنامه ها خواستار حکومت سعدالدوله شدند
دکتر محمدخان مصدق السلطنه وزیر مالیه به موجب ماده واحده مجلس شورای ملی برای مدت سه ماه اختیاراتی برای اصلاحات تشکیلات وزارت مالیه گرفت (1300ش)
کانون وکلای عدلیه تشکیل و آغاز به کار کرد. این کانون یکی از ادارات تابعه وزارت عدلیه است.(1309ش)
محمد نادرشاه پادشاه افغانستان به دست عبدالخالق نامی به هنگام توزیع جوائز در مدارس نظام به قتل رسید.(1312ش)
به دنبال این حادثه فرزند 19 ساله وی به نام محمد ظاهر شاه که در پاریس در رشته کشاورزی تحصیل می نمود به تخت سلطنت جلوس کرد
جعفرقلی اسعد (سردار اسعد) وزیر جنگ که در معیّت رضاشاه برای مراسم اسب دوانی به شمال رفته بود در بابل توسط سرهنگ سیاسی رئیس اداره تأمینات بازداشت و تحویل زندان قصر گردید(1312ش)
کمال آتاتورک رئیس جمهور ترکیه درگذشت.(1317ش)
از طرف دربار و دولت ایران مراسم عزاداری مفصل برگزار شد.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 8 جمادی الاول 1446 )
• درگذشت “حاجی کرباسی” عالم و فقیه برجسته(1262 ق)
حاج ابراهیم بن محمد حسن خراسانی کاخی معروف به حاجی کرباسی در سال 1180 ق در اصفهان به دنیا آمد و پس از فراگیری دروس مقدماتی، برای تکمیل تحصیلات به نجف اشرف رفت. فقه و اصول و دیگر علوم دینی را از علامه بَحرُالعُلوم و شیخ جعفر کاشِفُ الغطاء و دیگر بزرگان فرا گرفت. وی بسیار محتاط بود …
• رحلت آیت اللَّه “سیدمحمدباقر خوانساری” فقیه بزرگوار شیعه(1313 ق)
میرزا محمد باقر خوانساری از علمای بزرگ قرن چهاردهم هجری، فقیه، اصولی، محدث، رجالی، ادیب و محقق بوده است. وی ریاست علمی و مذهبی اصفهان را داشته و دارای تألیفات متعددی میباشد. روضاتُ الجنّات، اُرجوزَه و قُرهُالعین و… از جملهی آنهاست.
• درگذشت “شیخ محمد عبده” عالم و اندیشمند دینی و مبارز اسلامگرای مصری(1323 ق)
شیخ محمد بن عبده بن حسن خیراللَّه مصری، مفتی دیار مصر، معروف به عبده در اواسط قرن سیزدهم به دنیا آمد. وی که دارای هوشی سرشار بود، پس از تحصیل علوم اولیه، در دانشگاه الازهر، به شاگردی سیدجمال الدین اسدآبادی نشست و منطق و کلام و فلسفه را از او آموخت. شیخ محمد عبده، گوی سبقت را از دیگر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 10 نوامبر 2024 )
• تولد “فیلیپ برونلسکی” هنرمند برجسته ایتالیایی (1375م)
فیلیپ برونلسکی در 10 نوامبر 1375م به دنیا آمد و در جوانی زرگری و پیکرتراشی مهارت یافت. آنگاه به معماری روی آورد و در این عرصه بود که به شهرت رسید. وی در عین حال که به پیکرتراشی ادامه میداد، علاقهاش بیش از پیش به معماری معطوف گردید و در اثر سفرهای پیدرپی به رم، شیفته معماری ویرانههای …
• تولد “یوهان شیلْلِر” نویسنده و ادیب برجسته آلمانی (1759م)
یوهان فردریک شیلِّر نویسنده، شاعر و نمایشنامه نویس آلمانی در دهم نوامبر 1759م در ایالت وِرْتِمْبرگ آلمان به دنیا آمد. وی از کودکی عشق سرشاری به نویسندگی و شعر داشت و نخستین اثرش را در هجده سالگی به نگارش درآورد. شیلْلِر پس از پایان تحصیلات، رسماً به کار نویسندگی پرداخت و بعدها با …
• مرگ “مصطفی کمال آتاتورک” نخستین رئیس جمهور لائیک ترکیه (1938م)
مصطفی کمال پاشا معروف به آتاتورک به معنی پدر ترکها در 30 ژانویه سال 1881م به دنیا آمد. وی از جوانی وارد نظام شد و در سالهای 1911 به بعد در جنگ علیه ایتالیا در لیبی و سپس جنگ بالکان، شرکت کرد. ولی بزرگترین پیروزی نظامی او که موجب شهرت و محبوبیت وی در میان نظامیان ترک شد، شکست دادن …
• استعفای “تریگوه لی” اولین دبیر کل سازمان ملل متحد (1952م)
تریگوه لی سیاستمدار نروژی و اولین دبیرکل سازمان ملل متحد در سال 1896م به دنیا آمد. وی در سال 1941م به وزارت امور خارجه نروژ انتخاب شد و در اول فوریه 1946م، پس از پایان جنگ جهانی دوم و بازگشت ثبات به جهان، به عنوان نخستین دبیر کل سازمان ملل متحد، برای یک دوره 5 ساله انتخاب شد. او …
• محکومیت صهیونیسم به عنوان شکلی از نژادپرستی در سازمان ملل متحد (1975م)
صهیونیسم که نام آن از کوه صهیون در بیتالمقدس گرفته شده، نهضتی است که از اواخر قرن نوزدهم میلادی به منظور ایجاد یک میهن یهودی به وجود آمد. مهمترین ویژگی صهیونیسمْ، برتریطلبی نژادی است و بنیاد و ریشه تمامی رفتار و کردار صهیونیستها، اعتقاد عمیق به برگزیدگی قومی میباشد. آنان معتقدند …
• مرگ “لئونید برژنف” رهبر پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق (1982م)
لئونید برژنف رهبر پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق در 19 دسامبر سال 1906م در خانوادهای فقیر در اوکراین به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات خود وارد حزب کمونیست شد و مدارج ترقی را پیمود. بِرژنِف در طی سالهای بعد با حمایت ویژه خروشچف، به کمیته مرکزی حزب کمونیست راه یافت و در جریان جنگ …
• تأسیس نیروی تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا(1775م)
سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده (به انگلیسی: United States Marine Corps) یکی از شاخههای نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا است که مسئول اعمال قدرت آمریکا است، و از تحرک نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا، به الزام کنگره ایالات متحده آمریکا، برای انجام مأموریتهای زمینی مشترک قوا …
• در جریان جنگ جهانی دوم، شهر کازابلانکا به دست نیروهای متفقین افتاد(1942م)
کازابلانکا (به عربی: الدار البیضا) بزرگترین شهر کشور مراکش است. این شهر مهمترین بندر مراکش بر کنار اقیانوس اطلس است. جمعیت دارالبیضا یا همان کازابلانکا در سال ۲۰۱۲ تقریباً ۴٬۱۵۰٬۰۰۰ است. این شهر یکی از شهرهای مهم مراکش و قاره آفریقا هم از لحاظ جمعیت و هم از لحاظ اقتصاد میباشد. …
• تأسیس پلیس صلح بینالملل (1956م)
پلیس بینالملل یا اینترپل (به انگلیسی: Interpol)، سازمانی بینالمللی است که برای مبارزه با مجرمان بینالمللی و برقرار کردن امنیت عمومی کشورهای عضو به وجود آمده است.اینترپل نام کوتاه سازمان بینالمللی پلیس جنایی (به انگلیسی: International Criminal Police Organization) است که در سال …
با بهبود تدریجی مناسبات میان شرق و غرب در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی زمینهٔ فروپاشی دیوار برلین فراهم شد. در سال ۱۹۸۹ حکومت کمونیستی شوروی تصمیم گرفت دموکراسیسازی را بهعنوان یک اصل در کشورهای اروپایی شرقی تحت نفوذ خود دنبال کند. اما در این میان اتفاقی افتاد که روند رو به پایان دولت آلمان …
• قطع ارتباط با کاوشگر مریخی فینیکس(2008م)
پنج ماه پس از فرود کاوشگر فینیکس بر سطح سیاره مریخ ناسا اعلام با در اثر قطع ارتباط با فرودگر مأموریت این فضاپیما به پایان رسیدهاست. کاوشگر فینیکس (به انگلیسی: Phoenix به معنای ققنوس) نام فضاپیمای فرودگر و بدون سرنشینی است که برای پژوهش در مورد وجود آب و محیط قابل زیست برای ریزاندامگان …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.