لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 15 مهر )
امضای متمم قانون اساسی توسط محمدعلی شاه قاجار (1286 ش)
با اوجگیری نهضت مشروطیت ایران و مبارزات همه جانبه مردم و روحانیت، مظفرالدین شاه قاجار مجبور شد تا با خواست مردم موافقت کرده و در چهاردهم مرداد 1285 ش ضمن صدور فرمان مشروطه، دستور تشکیل مجلس شورای ملی را صادر نماید. از آن پس، متن قانون اساسی مشتمل بر 51 اصل با نام نظامنامه سیاسی، …
تعیین رنگ پرچم کشور ایران (1286 ش)
دِرَفْشْ، بیرَق، عَلَم، لَواء یا رایت به معنی پرچم از دیرباز مورد استفاده بوده و از آن به عنوان علامت معین شاه، حکمران، فرمانده نیرو و لشکریان استفاده میشده است. اندازه و رنگ بیرقها از دوران کهن تفاوتهای متعددی داشته ولی گزینش رنگهای سه گانه سبز، سفید و قرمز را مربوط به دوران …
کنارهگیری عوام فریبانه “رضاخان سردار سپه” از مقام وزارت جنگ (1301 ش)
در واپسین سالهای سلطنت سلسله قاجاریه، رضاخان به عنوان وزیر جنگ، خود را والاترین مقام نظامی میدانست و مخالفت احدی را بر نمیتافت. او مدتها در صدد ادغام نظمیه در قزّاقخانه بود ولی با مخالفت دولتهای وقت مواجه میشد. در این ایام درگیریهایی در چند منطقه تهران روی داد که به مرگ چند …
آغاز اعتصاب سراسری معلمان در اعتراض علیه رژیم سفاک پهلوی (1357 ش)
انتشار طرح جمهوری اسلامی ایران برای امنیت منطقه در جریان جنگ تحمیلی (1365 ش)
با طولانی شدن جنگ و گسترش دامنه پیروزیهای نظامی ایران به ویژه پس از فتح فاو در بهمن 1364، از سوی آمریکا و حامیان منطقهای آن، درباره نیات و اهداف جمهوری اسلامی ایران شایعاتی منتشر گردید که بر اساس آن، ایران به گسترش دامنه جغرافیایی جنگ، تلاش برای اشغال کشورهای همسایه، دخالت در امور …
رحلت فقیه جلیل آیتاللَّه “حسین محمدی لائینی” (1372 ش)
آیتاللَّه حسین محمدی لائینی در سال 1303 ش (1343 ق) در روستایی از توابع بهشهر به دنیا آمد. وی در کودکی پدر را از دست داد و تحت تکفل مادر قرار گرفت. ایشان پس از تحصیلات مقدماتی، راهی نجف اشرف شد و در مدت دوازده سال از محضر درس آیات عظام، سید محمود شاهرودی و میرزاهاشم آملی و… بهرهمند …
رحلت فقیه مجاهد و عالم بزرگوار آیتاللَّه “مجتبی حاج آخوند” روحانی شهیر کرمانشاه (1380 ش)
آیتاللَّه حاج شیخ مجتبی حاج آخوند در سال 1308 ش (1348 ق) در بیت علم و فضیلت در کرمانشاه به دنیا آمد. وی از چهارده سالگی وارد حوزه علمیه شهر شد و طی ده سال و نزد استادانی همچون پدرش، شیخ حسن حاج آخوند به فراگیری مقدمات و سطوح پرداخت. سپس به حوزه قم رفت و پس از مدتی در درس خارج حضرات …
تلویزیون خراسان بکار افتاد(1350ش)
انتخابات هیئت رئیسه دو مجلس تجدید شد(1351ش)
انتخابات هیئت رئیسه دو مجلس تجدید شد. مهندس شریف امامی به ریاست مجلس سنا و مهندس ریاضی به ریاست مجلس شورای ملی انتخاب شدند، سجادی و مسعودی نایب رئیس سنا و دکتر خطیبی و دکتر سعید نایب رئیس مجلس شورای ملی شدند
در صحن حضرت عبدالعظیم تظاهراتی در حمایت از آیت الله خمینی و آزادی زندانیان سیاسی و سانسور مطبوعات صورت گرفت(1356ش)
در انتخابات هیئت رئیسه مجلس سنا دکتر محمد سجادی به ریاست و عماد تربتی و امان الله اردلان به نیابت ریاست انتخاب شدند(1357ش)
بومدین رهبر الجزایر ضمن ارسال پیام برای آیت الله خمینی از ایشان دعوت کرد که هر موقع ضروری بداند در الجزایر ون دوم خود اقامت کند(1357ش)
ارتشبد نعمت نصیری سفیرکبیر ایران در پاکستان از سمت خود برکنار گردید و بوسیله هواپیمایی به اسلام آباد فرستاده شده بود و به تهران انتقال یافت(1357ش)
در جلسه امروز مجلس شورای ملی مرتضی قلی خان صنیع الدوله داماد مظفرالدین شاه به ریاست مجلس برگزیده شد.(1285ش)
میرزا حسن خان وثوق الدوله به نیابت اول و حاج محمد حسین امین الضرب به نیابت دوم مجلس انتخاب شدند.
قوای بختیاری تحت فرمان امیر مفخم و سردار ظفر از اصفهان به طرف کاشان عزیمت نمودند تا نایب حسین کاشی را دستگیر نمایند.(1289ش)
نایب حسین دروازه ها و عمارات بزرگ را سنگربندی نموده آماده دفاع شد. قوای نایب حسین هزار و دویست نفرند. در دو وهله جنگی که بین طرفین به وقوع پیوست عده زیادی کشته شدند. سرانجام شهر کاشان به گلوله بسته شد و نایب حسین و اتباعش فرار کردند.
در تبریز روزنامه شفق به مدیریت میرزا صادق خان رضازاده انتشار یافت(1289ش)
مصدق السلطنه وزیر عدلیه که از طریق فارس عازم تهران بود…(1299ش)
بنا به تقاضای مردم شیراز و موافقت مشیرالدوله رئیس الوزراء والی فارس گردید و امور حکومت را از دائی خود فرمانفرما تحویل گرفت
مراسم تشییع جنازه کلنل محمدتقی خان به صورت رسمی همراه با تشریفات کامل نظامی به عمل آمد و جنازه در آرامگاه نادرشاه به خاک سپرده شد (1300ش)
سردار سپه وزیر جنگ در اجتماع صاحب منصبان نطقی ایراد نموده اقدامات قشون را در ایجاد امنیت برشمرد و (1301ش)
اضافه کرد چون مجلس و مطبوعات برای کارهای او ارزش قائل نیستند از کار استعفا خواهد داد
انتخابات هیئت رئیس مجلس شورای ملی انجام گرفت.(1304ش)
در نتیجه مؤتمن الملک به ریاست و سید محمد تدین نایب رئیس اول و سید المحققین دیبا نایب رئیس دوم شدند
مؤتمن الملک از قبول ریاست مجلس خودداری نمود و استعفا داد (1304ش)
حسین علاء وزیر سابق فوائد عامه به وزیر مختاری ایران در فرانسه منصوب شد. (1306ش)
سرپرستی محصلین ایرانی در فرانسه نیز با او خواهد بود.
یوسف مشار کفیل سابق وزارت فرهنگ به معاونت آن وزارتخانه منصوب شد. (1306ش)
مجلس نظام وظیفه برای احضار ششمین دوره نظام وظیفه در تکیه دولت تشکیل گردید. (1310ش)
هیئت رئیسه مجلس تجدید شد. (1312ش)
حسین دادگر مجدداً به ریاست افسر و دادور به نیابت ریاست انتخاب شدند
دولت ایران به عضویت شورای امنیت سازمان ملل انتخاب گردید(1333 ش)
کنگره پزشکی ایران با چهارصد پزشک و استاد شروع به کار کرد. (1335 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 2 ربیع الثانی 1446 )
• انتقال پایتخت ایران از تبریز به قزوین به فرمان شاه طهماسب اوّل (952ق)
• درگذشت “میرزا عبداللَّه ریاضی” حکیم و ریاضی دان(1311 ق)
میرزا عبداللَّه ریاضی، افزون بر ریاضیات، در نجوم، طب قدیم و الهیات نیز صاحب نظر بود. میرزا عبداللَّه همچنین در هنر خطاطی، استادی چیرهدست بود و خط نستعلیق را به زیبایی تحریر میکرد. از جمله آثار خطاطی او میتوان به تحریر کتاب مفاتیح الحساب اثر غیاثالدین جمشید کاشانی اشاره کرد.
• تولد “ابهری” حکیم و منجم شهیر اسلام (602 ق)
اثیرالدین مفضل بن عمر معروف به ابهری حکیم و منجم مشهور مسلمان درموصل به دنیا آمد. اثیرالدین که در رصدخانه مراغه با خواجه نصیرالدین طوسی همکاری داشت، دارای چندین اثر ارزشمند است که از آن میان دوکتاب ایساغوجی و هدایت الحکمه مشهورترند. همچنین از وی سه رساله در هیئت و نجوم باقی مانده …
• درگذشت زاهد مُتألّه آیت اللَّه سید موسی زرآبادی (1353 ق)
آیتاللَّه سیدموسی زرآبادی در سال 1294 ق به دنیا آمد. ایشان در قزوین و تهران از محضر حضرات آیات: میرزا ابوالحسن جلوه، میرزا حسن کرمانشاهی، شیخ فضلاللَّه نوری و… استفاده کرده و درعلوم عقلی و نقلی به استادی رسید. این عالم ربانی همچنین در سلوک شرعی و رعایت تقوا و مراقبات، مرتبهای …
• درگذشت حکیم آیت اللَّه میرزا ابوالقاسم حکمت(1371 ق)
• شهادت امام باقر (ع) به روایتی (114ق)
حضرت امام محمد باقر ( ع ) 19 سال و ده ماه پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام زین العابدین ( ع ) زندگى کرد و در تمام این مدت به انجام دادن وظایف خطیر امامت , نشر و تبلیغ فرهنگ اسلامى , تعلیم شاگردان , رهبرى اصحاب و مردم , اجرا کردن سنتهاى جد بزرگوارش در میان خلق , متوجه کردن دستگاه …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 6 اکتبر 2024 )
• اعلان جنگ امپراتوری عثمانی به روسیه تزاری (1768م)
کاترین کبیر، ملکه روسیه تزاری در تداوم کشورگشایىهای خود، نیروهای روسیه را به لهستان فرستاد که در پی آن، امپراتوری قدرتمند عثمانی در ششم اکتبر 1768م به روسیه اعلان جنگ داد. هرچند در طول قرن هجدهم، جنگهای متعددی بین دو امپراتوری روسیه و عثمانی درگرفت ولی جنگ این دو بر سر لهستان را …
• آغاز جنگ چهارم اعراب و اسرائیل معروف به “جنگ رمضان” (1973م)
پس از مرگ جمال عبدالناصر و روی کار آمدن انور سادات به ریاست جمهوری مصر،زمینه برای یک رشته تحولات مهم سیاسی در خاورمیانه و جهان عرب فراهم آمد. سادات در آغاز حکومت خود به تدارک نظامی وسیعی برای جبران شکست جنگ سال 1967م از اسرائیل میاندیشید. از این رو در ششم اکتبر 1973م، حمله غافلگیرانهای …
• روز ملی “مصر”
کشور کهن مصر، از حدود هشت هزار سال قبل، مسکونی و از 6500 سال پیش، دارای حکومت مرکزی بوده است. بیست سال پس از ظهور اسلام، این کشور توسط مسلمانان فتح شد. در سال 969م فاطمیان، مصر را تصرف کردند و به تدریج این کشور، مرکز خلفای فاطمی شد. سلسله فاطمیان در سال 1172م به دست ایوبیان سرنگون …
• اعدام انقلابی “محمد انور سادات” رئیس جمهور خائن مصر (1981م)
محمد انور السّادات، رئیس جمهور سابق مصر در 25 دسامبر سال 1918م به دنیا آمد و به هنگام تحصیل در دانشکده افسری با جمال عبدالناصر آشنا شد. وی در سال 1952 به نهضت افسران آزاد پیوست و پس از پیروزی کودتای ضد سلطنتی سال 1952م، به وزارت کشور دست یافت. سادات از آن پس بارها مناصب مهم کشوری …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.