آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

چهارشنبه ۲۸ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 28 آذر 1403 )
حمله موشکی رژیم بعثی عراق به شهر قهرمان ‏پرور دزفول (1361 ش)

رژیم خونخوار عراق، با هر بار ناکامی در جبهه ‏های جنگ و رویارویی با رزمندگان جان برکف اسلام، برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران، به بمباران مناطق مسکونی ایران اقدام می‏نمود و در همان حال، خود را صلح طلب عنوان می‏کرد. در ادامه این حملات وحشیانه، در روز بیست و هشتم آذر 1361، …

ناگفته‌های جنگ ایران و عراق (کلیک کنید)

ارتحال عالم فرزانه آیت ‏اللَّه “محمدرضا مروج طبسی” (1363 ش)

آیت اللَّه شیخ محمدرضا مروّج طبسی در سال 1285ش در مشهد مقدس به دنیا آمد. وی سطوح اولیه را در مشهد گذراند و سپس راهی قم گردید. آیت اللَّه طبسی در قم از محضر آیات عظام: سیدمحمدتقی خوانساری، سید علی یثربی کاشانی، میرزا علی اکبر حکیم یزدی و محمدعلی شاه آبادی استفاده برد …

درگذشت شاعر معاصر “عباس یمینی شریف” (1368 ش)

استاد عباس یمینی شریف، متخلّص به یمینی در سال 1298 ش در تهران به دنیا آمد. وی در سال 1319 به دانشسرای عالی راه یافت و از این زمان علاقه به شعر گفتن و داستان نویسی برای کودکان در او بیشتر شد. در سال‏های بعد، شعرهای یمینی در مجله‏های مختلف چاپ شد و به سردبیری مجله بازی کودکان انتخاب …

ترور برادر “صادق گنجی” رایزن فرهنگی ایران در لاهور توسط عوامل استکبار جهانی (1369 ش)

صادق گنجی مسؤول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور پاکستان نزدیک به چهار سال، مأموریت فرهنگی خویش را در راه معرفی ارزش‏های والای اسلام و گسترش روابط فرهنگی میان مردم ایران و پاکستان سپری کرده بود. وی در آستانه بازگشت به ایران اسلامی و پس از مراسم تودیع که از سوی فرهنگیان و شخصیت‏های …

اولین همایش نگارش یک روزه قرآن کریم در تهران (1379 ش)

اولین همایش نگارش قرآن کریم در یک روز با حضور یکصد و هشتاد خوشنویس و 60 تصنیف کار و تذهیب‏کار برجسته کشور در سالن اجلاس کنفرانس اسلامی برگزار شد و در یک روز، تمام قرآن کریم به طرزی بدیع و زیبا به نگارش درآمد. علاوه بر این‏که بسیاری از مسؤولان به بازدید این همایش آمدند، در پایان نیز …

شهادت عباسعلی بلوچ‌ زاده (1361ش)

شهید عباسعلی بلوچ‌زاده، دوازدهم فروردین‌ماه ۱۳۱۰ش در تربت حیدریه به‌دنیا آمد. عباسعلی به‌واسطه شرایط نامناسب اقتصادی و فقر مالی خانواده‌اش نتوانست تحصیل کند و به کارگری پرداخت. وی در بیستم اردیبهشت ۱۳۴۹ش ازدواج کرد که ثمره این وصلت، یک فرزند پسر و دو فرزند دختر است. عباسعلی به‌دنبال …

شهادت شهید غلام‌حسین خسروی (1361ش)

شهید غلام‌حسین خسروی، دهم تیرماه ۱۳۲۳ش در روستای مهموئی از توابع شهرستان بیرجند دیده به جهان هستی گشود. دوران کودکی را در زادگاهش گذراند و تحصیلاتش را تا اخذ مدرک دیپلم در بیرجند سپری نمود. سپس در تاریخ اول مهرماه ۱۳۵۱ش وارد دانشکده‌ افسری گردید و پس از طی دوره آموزشی، به ارتش جمهوری …

حاکم بحرین در رأس هیئتی وارد تهران شد(1349ش)

لوله گاز تصفیه خانه آغاجاری منفجر شد(1349ش)

در نتیجه 34 نفر کشته شدند. در اثر این انفجار شعبه بانک ملی با خاک یکسان شد
مقامات انتظامی چهار نفر از مخالفین رژیم را دستگیر نمودند(1351ش)

به دعوت امیرعباس هویدا، نخست وزیر بلغارستان برای مذاکرات سیاسی و اقتصادی وارد تهران شد(1355ش)

حکم اعدام سرلشکر مقربی در تمام مراحل دادرسی نظامی تأیید شد(1356ش)

سردار معظم خراسانی (عبدالحسین تیمورتاش) به وزارت دربار پهلوی برگزیده شد (1304ش)

دانشگاه شیراز افتتاح و کار خود را آغاز کرد. (1328 ش)

درگذشت آیت‌الله محمد واعظ زاده خراسانی از اعضای شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب (1395 ش)

وی در سال 1304 شمسی در مشهد متولد شد و تحصیلات خود را در حوزه علمیه نجف اشرف به مدت سه سال و سپس در حوزه‌های مشهد و قم سپری نمود. اساتید سطح ایشان آقا ضیاءالدین عراقی، آقا شیخ محمدحسین اصفهانی، آیت‌الله سید محسن حکیم، آقا موسی خوانساری، شیخ عباس قمی و آقا شیخ مرتضی …
فرمان انحلال مجلسین سنا و شورای ملی از جانب شاه صادر شد و برای اجراء به دولت ابلاغ گردید.

در این فرمان آمده بود چون مشروطیت جزئاً و کلاً تعطیل‌بردار نیست دولت موظف است فوراً اقدام به تجدید انتخابات نموده و موجبات تشکیل مجلسین را فراهم سازد
دولت فرانسه با پرداخت مبلغ بیست و پنج میلیارد فرانک وام به ایران موافقت کرد.(1333 ش)

ابوالحسن صبا استاد موسیقی ایران در سن 57 سالگی درگذشت. (1336 ش)

برف و سرما هجوم خود را به ایران آغاز کرد.(1344 ش)

برف سراسر آذربایجان و کردستان را فراگرفت و هوای همدان به ده درجه زیر صفر رسید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 16 جمادی الثانی 1446 )

 

• وفات محدث ایرانی تبار “ابن‏ هُمام اسکافی” در بغداد(336 ق)

ابن هُمام در سال 258 قمری دیده به جهان گشود ودر دوران تحصیل از محضر اساتیدی همچون احمد بن ادریس قمی، عبداللَّه‏ بن جعفر حمیدی و پدرش بهره برد. وی در عصر خود از بزرگ‏ترین مورخان شهر بغداد به شمار می‏رفت. از آثار وی می‏توان به “الانوار فی التاریخ الائمه(ع)” اشاره کرد. این عالم بزرگ در …

 

• درگذشت “ابن دراج قسطلی” شاعر و کاتب مشهور اندلسی(421 ق)

ابوعمر احمد بن محمد بن عاص مشهور به ابن دَرّاج از بزرگ‏ترین شاعران اندلس بوده و نماینده‏ی اصلی اعتلای این سرزمین در پایان قرن چهارم و ابتدای قرن پنجم محسوب می‏شد. وی سبک نوینی در قالب‏های شعر قدیم عربی پدید آورد و اشعارش علاوه بر آثار ادبی، منبع موثقی از اتفاقات آن دوران است.

 

• وفات “ابن سرّاج” ادیب، شاعر و فقیه مالکی در اندلس(508 ق)

(ابن سرّاج) ادیب، شاعر و فقیه مالکی در خانواده‏ای اهل دانش و فضل در عصر ملوک الطوائف اندلس متولد شد. دانش‏اندوزی خود را نزد جد و پدرش که بزرگ اندلس به شمار می‏رفتند، آغاز کرد. در پی فوت پدر، ابن سرّاج که به استادی در علم نحو شهرت داشت، به تدریس پرداخت.

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 18 دسامبر 2024 )

 

• مرگ “ژان باتیسْتْ لامارْکْ” زیست ‏شناس معروف فرانسوی (1829م)

ژان باتیسْتْ آنتوان لامارْکْ، طبیعی‏دان معروف فرانسوی در 1 اوت 1744م در خانواده‏ای اشرافی در فرانسه به دنیا آمد. وی در ابتدا به تحصیل علوم دینی در کلیسا پرداخت ولی پس از چندی وارد نظام شد و سپس به تحصیل در رشته پزشکی روی آورد. لامارک دراین زمان،به شیمی، هواشناسی و به ویژه گیاه‏شناسی …

 

تولد “جوزف جان تامْسون” فیزیک دان امریکایی و پدر الکترون (1856م)

جوزف جان تامسون دانشمند برجسته انگلیسی در هجدهم دسامبر 1856م در نزدیکی منچسْتر انگلستان، به دنیا آمد. وی از کودکی اشتیاق فراوانی به مطالعه داشت و از شاگردان باهوش مدرسه به شمار می‏رفت. تامسون در طی تحصیلات عالی خود به فیزیک و ریاضی پرداخت و در 24 سالگی ثابت کرد که ماده و انرژی هر …

• کشف میکروب طاعون توسط دانشمندان فرانسوی (1894م)

بیماری طاعون یک بیماری واگیردار است که عامل آن باسیل یرسینیا پستیس (Yersinia pestis) است. این باسیل در سال ۱۸۹۴، پس از سال‌ها پژوهش، توسط الکساندر یرسین کشف شد. این بیماری کشنده بارها در طول تاریخ باعث بحران‌های شدید اقتصادی و اجتماعی شده‌است. انسان از طریق نیش کک آلوده به این باکتری …

 

• الحاق رسمی مصر به عنوان مستعمره انگلستان (1914م)

مصر از اواسط سده نوزدهم میلادی تحت نفوذ انگلستان و فرانسه قرار گرفت و طی سال‏های آغازین قرن بیستم، حضور انگلستان در مصر بسیار پررنگ‏تر از فرانسه بود. مصر تا سال 1914م که جنگ جهانی اول آغاز شد. رسماً جزو قلمرو امپراتوری عثمانی به شمار می‏رفت ولی عملاً تحت نفوذ انگلستان بود. در جریان …

 

• پایان عملیات طولانی “وُردن” در جریان جنگ جهانی اول (1916م)

در آغاز سال 1916م و در جریان جنگ جهانی اول، نیروهای آلمان به قصد تصرف پاریس، در 21 فوریه 1916م به مهم‏ترین مانعی که در راه پیشروی آن‏ها به سوی پاریس قرار داشت، یعنی شهر وردن و استحکامات نظامی اطراف آن حمله‏ور شدند. در این میان هر چند یکی از قلعه‏های اطراف شهر به تصرف آلمان درآمد ولی …

• آغاز عصر اتم، با شکافتن هسته اتم توسط “اوتو هان” فیزیک‏دان آلمانی (1938م)

اوتوهان فیزیک‏دان و دانشمند آلمانی در سال 1889م در فرانکفورت به دنیا آمد و پس از طی تحصیلات خود، دکترای شیمی گرفت. وی از آن پس به مطالعه و آزمایش در علم فیزیک مشغول شد که سرانجام، موفق به شکافتن اتم اورانیوم گردید. وی در 18 دسامبر 1938م توانست یک ایزوتوپ اورانیوم را که هسته‏های پروتون …

 

• تصویب کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان از سوی سازمان ملل (1979م)

کنوانسیون رفع کلیه اَشکال تبعیض علیه زنان که در هجدهم دسامبر 1979م توسط سازمان ملل به تصویب رسید، مجموعه منسجمی است از همه استانداردهای حقوق زنان که توسط سازمان ملل متحد، در طی سال‏های 1945 تا 1979 م به تدریج شناسایى و تعیین شده‏اند. تساوی حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی …

 

فروپاشی نظام اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی (1991م)

اتحاد جماهیر شوروی در سال‏های پایانی عمر خود، علاوه بر مشکلات سیاسی و سرپیچی رهبران بسیاری از جمهوری‏ها از فرامین مسکو با بحران شدید اقتصادی و کمبود مواد غذایى مواجه شد. در ماه دسامبر سال 1990م، میخائیل گورباچف، آخرین رهبر شوروی برای مقابله با بحران اقتصادی و اوج گرفتن حرکت‏های استقلال …

روز ملی کشور افریقایی “نیجر” (ر.ک: 3 اوت)

نیجر کشوری است در غرب آفریقا.این کشور با مساحت1،267،000کیلومترمربع، بیست ویکمین کشور جهان و یکی از بزرگ ترین کشور های آفریقا از نظر مساحت است.بیشتر این سرزمین صخره‌ای و شن‌زار می‌باشد و یکی از فقیرترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. یکی از اولین امپراتوری‌هایی که در نیجر شکل گرفت امپراتوری …

تولد “ژوزف استالین” دیکتاتور سفاک شوروی سابق (1879م) (ر.ک: 5 مارس)

متولد 18 دسامبر 1878 ، فوت 5 مارس 1953 او بدون شک یکی از خوفناکترین حاکمان تاریخ بشری است. پدر او ویساریون جوگاشویلی و مادرش کاترینا ساکن روستای گوری بودند. از سرنوشت قطعی پدر او اطلاع دقیقی در دست نیست اما قتل در یک نزاع در حالت مستی و ربوده شدن و قتل او توسط پسرش که به قدرت رسیده ..

نیوجرسی سومین ایالت ایالات متحده آمریکا شد (1787م)

در 18دسامبر سال 1787 میلادی، نیو جرسی به عنوان سومین ایالت ایالات متحده آمریکا.شناخته شده. نیوجرسی یا نیوجرزی (به انگلیسی: New Jersey) ایالتی است در شرق ایالات متحده آمریکا و یکی از ایالت‌های ساحلی اقیانوس اطلس آمریکا. پایتخت آن ترنتون و شهرهای مهم آن نیوآرک و جرزی سیتی هستند. نیوجرسی …

• عضویت کشور ژاپن در سازمان ملل متحد (1956م)

ژاپن کشوری کاملاً محصور شده در آب است که با مرزهای آبی با کشورهای چین، کره جنوبی، کره شمالی و روسیه همسایه‌است. این کشور در پایان جنگ جهانی دوم، تمامی متصرفات فراسوی دریایی خود، از جمله کشور کره را که در آن زمان ۴٫۵٪ درصد کل کشور را تشکیل می‌داد، از دست داد. وسعت کنونی ژاپن ۳۸۷۰۰۰ …

• کشف اپیمتئوس قمر سیاره زحل(1966م)

زُحَل یا کِیوان، پس از مشتری، دومین سیارهٔ بزرگ منظومه شمسی و ششمین سیاره نزدیک به خورشید است. زحل یک گلوله گازی غول‌پیکر است که با وجود حجم زیادش تنها ۹۵ برابر زمین جرم دارد. چگالی این سیاره حدود یک‌هشتم زمین و کمتر از آب است. یک روز کامل در کیوان برابر ۱۰ ساعت و ۳۹ دقیقه در زمین …

 

• تأسیس بانک توسعه اسلامی (1973م)

بانک توسعه اسلامی مخفف (ISDB) (به انگلیسی: Islamic Development Bank) یکی از موسسات بزرگ مالی توسعه‌ای بین‌المللی و از نهادهای تخصصی سازمان کنفرانس اسلامی است که با هدف پیشبرد توسعه اقتصادی و پیشرفت اجتماعی کشورهای عضو و جوامع مسلمان کشورهای غیر عضو، در سراسر جهان براساس اصول شریعت …

 

عضویت کشور دومینیکا در سازمان ملل متحد(1978م)

دومینیکا کشوری است جزیره‌ای در دریای کارائیب. نام رسمی آن کشور همسود (مشترک‌المنافع) دومینیکا و پایتخت آن روسو است. دومینیکا از جزایر بادپناه و بخشی از منطقه آنتیل کوچک است و به خاطر طبیعت دست‌نخورده‌ای که دارد «جزیره طبیعت کارائیب» نامیده شده‌است. دومینیکا در جنوب گوادلوپ و در …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x