چهارشنبه ۲۳ آبان


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 23 آبان 1403 )
انحلال مجلس شورای ملی در جریان جنگ جهانی اول (1294 ش)

با شروع جنگ جهانی اول، دولت‏های استعمارگر روسیه و انگلستان می‏کوشیدند ایران را در جنگ بر ضد آلمان وارد کنند. از این رو ارتش خود را به سوی ایران حرکت دادند. روس در شمال و انگلیس در جنوب، نیروهای خود را پیاده کرد. پس از حرکت نیروهای روسیه به طرف تهران، شماری از نمایندگان مجلس به نشانه …

رحلت حکیم و دانشمند مسلمان”میرزا مهدی غروی اصفهانی” صاحب مکتب تفکیک (1325 ش)

حکیم میرزا مهدی بن اسماعیل غروی اصفهانی در حدود سال 1264 ش (1303 ق) در اصفهان به دنیا آمد. وی پس از تحصیل در خدمت پدر، سیدمحمدباقر درچه‏ای، آخوند ملامحمد کاشانی و جهانگیرخان قشقایی، در دوازده سالگی به عتبات رفت و از محضر عالمان نامداری همچون حضرات آیات: سیداسماعیل صدر، آخوند خراسانی، …

برگزاری نخستین جشنواره سیما (1374ش)

واحد جشنواره سیما با هدف بررسی و ارزیابی برنامه ها در قالب های مختلف و تقدیر و تشویق برنامه سازان و دست-اندرکاران برتر تلویزیون در دفتر پژوهشهای برنامه ای سیما در سال 1374 تأسیس شد و اولین دوره جشنواره نیز در همان سال برگزار گردید.
برگزاری نخستین جشنواره تئاتر بانوان (1374 ش)

نخستین دوره جشنواره تئاتر بانوان در سال 1374 با دبیری اعظم بروجردی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد. پس از آغاز به کار سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سال 1375 و جابه جایی مدیران وقت ارشاد تهران، با وقفه ای چند ساله، نخستین دوره جشنواره تئاتر بانوان (با …
شهادت شهید حسن ذاکری نانگی (1359ش)

شهید حسن ذاکری نانگی از سرداران شهید استان هرمزگان، چهارم اردیبهشت ۱۳۳۱ش چشم به جهان هستی گشود و در در تاریخ بیست و سوم آبان‏ماه سال ۱۳۵۹ هجری شمسی در سن بیست و هشت سالگی به مقام عظمای شهادت دست پیدا کرد… مسلمان زندگی کردن یعنی درد کشیدن، سختی کشیدن، خون دادن، مسلمان هر لحظه باید …
وزیر صنایع فرانسه در رأس هیئتی وارد تهران شد(1353ش)

وزیران مختار روس و انگلیس احمدشاه را ملاقات و او را از انتقال پایتخت به اصفهان منصرف ساختند. (1294ش)

در همان روز قوای روسیه که در دروازه تهران اردو زده بود به سوی قزوین بازگشت
دکتر مصدق به دربار احضار گردید و تشکیل کابینه از طرف شاه به وی تکلیف شد. مصدق از قبول زمامداری بدون شرط معذرت خواست. (1323 ش)

در تهران و بعضی از شهرستان ها برف سنگینی نازل شد و عبور و مرور را قطع نمود. (1331 ش)

اداره کل آمار و ثبت به دنبال سرشماری روز دهم جمعیت تهران را یک میلیون و پانصد و سی و یکهزار نفر اعلام کرد. (1335 ش)

سعید نفیسی، استاد و محقق پرکار ایران در سن 73 سالگی در تهران درگذشت. (1345 ش)

آثار باقیمانده از وی اعم از تاریخ و ادبیات و ترجمه بالغ بر یکصد مجلد می‌باشد. وی فرزند ناظم الاطباء کرمانی بود و قریب 50 سال به تدریس اشتغال داشت.

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 11 جمادی الاول 1446 )

 

• فتح شهر بغداد توسط معزالدوله آل بویه(334 ق)

در زمان آل بویه، بغداد، در دست غلامان ترک بود و آشفتگی اوضاع آن شهر به آل بویه فرصت داد که به بغداد حمله کند. بنابراین معزالدوله در سال 334 ق بغداد را محاصره کرد و به زودی بر آن شهر دست یافت و المستکفی باللَّه خلیفه‏ی عباسی را بر کنار کرد و پس از کور کردن وی، المطیع للَّه را به خلافت …

 

• درگذشت “علی بن عیسی رُمانی” از علمای معتزله(382 ق)

ابوالحسن علی‏بن عیسی‏بن علی رمانی، فقیه، ادیب، نحوی، معتزلی، در اصل از سامراء و متولد بغداد، نزد ابن اخشید، زجاج، ابوبکربن درید و ابوبکر بن سراج تلمّذ نمود. ابوالقاسم تنوخی و ابومحمد جوهری از شاگردان وی به حساب می‏آیند. حدود صد تألیف برای او شمرده‏اند. می‏توان وی را در ردیف ابوسعید …

• تولد عالم شهیر و دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی (597 ق)

محمد ابوجعفر مشهور به خواجه نصیرالدین طوسی معروف به محقق طوسی و استاد البشر در طوس زاده شد. پس از آن که عطش علمی وی در زادگاهش برطرف نگردید راهی نیشابور گردید و از اساتید آن سامان بهره گرفت. بعدها به ری، اصفهان و قم و سرانجام به عراق عزیمت نمود و خوشه چین معارف آنان گردید. محقق طوسی …

 

• شهادت فقیه شیعه “حسن بن محمد سکاکینی” به جرم شیعه بودن(744 ق)

حسن بن محمد بن ابوبکر بن ابوالقاسم دمشقی همدانی معروف به سکاکینی، از اکابر علمای امامیه در قرن هشتم هجری می‏باشد. سکاکینی در چندین علم متبحّر و استاد بود. موافق آنچه از ریاض العلماء نقل شده است. به واسطه تهمت و مفتریات مشهودی که به وی نسبت دادند، قاضی شرف‏الدین مالکی، به واجب القتل …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 13 نوامبر 2024 )

 

• مرگ “وارن اِرْپه” معروف به “ارپنوس” مؤسس نهضت خاورشناسی هلند (1624م)

توماس وارِن اِرْپه معروف به اِرْپنوس، خاورشناس معروف هلندی و مؤسس نهضت خاورشناسی در هلند در یازدهم سپتامبر 1584م در شهر گورکُم هلند به دنیا آمد. وی پس از پایان دروس متوسطه در زادگاهش، وارد دانشگاه لیدنِ هلند شد و علاوه بر تحصیل در رشته الهیات، به سبب علاقه به خاورشناسی، زبان عربی …

 

• تولد “رابرت استیونسون” شاعر و رمان‏نویس انگلیسی (1850م)

رابرت لوییز بلفور استیونسون، ادیب و داستان‏سرای انگلیسی در سیزدهم نوامبر 1850م در اسکاتلند به دنیا آمد. وی از کودکی، مزاجی رنجور داشت و همین امر سبب شد که نتواند تحصیل خود را در رشته مهندسی که با شوق فراوان آغاز کرده بود به پایان برساند. استیونسون مدتی نیز به تحصیل در رشته حقوق و …

 

• استقلال کامل لوکزامبورگ از هلند (1890م)

کشور مِهین‏دوک‏نشینِ لوکزامبورگ با 2/586 کیلومتر مربع مساحت در غرب اروپا به دور از دریای آزاد و در همسایگی کشورهای آلمان، فرانسه و بلژیک واقع شده است. جمعیت آن در حدود 431 هزار نفر بوده که اکثریت مسیحی‏اند. زبان رسمی مردم لوکزامبورْگْ فرانسوی و زبان ملی آن‏ها لوکزامبورگی است. پایتخت …

 

• مرگ “ایگناس گولْدْزیهِر” خاورشناس برجسته اروپایی (1921م)

ایگناس گولْدْ زیهِر، اسلام‏شناس برجسته اروپایى در 22 ژوئن 1850م در مجارستان متولد شد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه، وارد دانشگاه بوداپست شد و پس از چندی در رشته الهیات اسلامی و زبان‏های سامی فارغ‏التحصیل گردید. گولدزیهر در 23 سالگی در جریان سفر به سوریه، از محضر درس دانشمندان سوری استفاده …

 

• آغاز کنفرانس محدود کردن تسلیحات بین ‏المللی (1921م)

کنفرانس “محدود کردن تسلیحات بین‏المللی” از 13 نوامبر 1921م در واشینگتن، پایتخت امریکا آغاز به کار کرد. این کنفرانس در ششم فوریه 1922م، با امضای قراردادی به نام قرارداد پنج جانبه توسط پنج کشور از کشورهای شرکت کننده به کار خود پایان داد. به موجب این قرارداد که به امضای امریکا، انگلیس، …

 

• کودتای نظامی در سوریه به رهبری “حافظ اسد” (1970م)

پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1967 و اشغال بلندی‏های جولان توسط ارتش اسرائیل، اختلافات درون حزبی بعث میان دو جناح به رهبری رئیس جمهور وقت سوریه و حافظ اسد که وزیر دفاع و فرمانده نیروی هوایى سوریه بود، شدت گرفت. در 12 نوامبر 1970م کنگره حزب بعث سوریه رأی به برکناری وزیر دفاع و رئیس …

 

• وقوع توفان عظیم و گردباد وحشتناک در بنگلادش (1970م)

در اوج مبارزات مردم بنگلادش برای کسب استقلال از پاکستان، توفانی سهم‏گین در سیزدهم نوامبر 1970م در این کشور به وقوع پیوست. بر اثر توفان بزرگ بنگلادش دویست هزار نفر کشته و حدود هشت‏صد هزار تن مجروح شدند. هم‏چنین بر اثر این گردباد عظیم، صدها هزار تنِ دیگر از مردم این کشور آواره شدند …

 

• انفجار‌، تیراندازی و گروگان‌گیری‌های مرگبار در پاریس ( 2015 م)

در جریان دیدار دوستانه در13 نوامبر تیمهای فرانسه و آلمان چند انفجار نزدیک ورزشگاه استاده فرانس شهر پاریس رخ داد که بر اثر آن شش نفر جان خود را از دست دادند.در حاشیه این بازی دوستانه همچنین چند حمله تروریستی دیگر نزدیک کاخ ریاست جمهوری فرانسه روی داد که بر اساس گزارشهای منتشر شده …

 

• شهر وین، پایتخت امپراتوری اتریش، تسلیم ناپلئون بناپارت شد(1805م)

13 نوامبر 1805 میلادی شهر وین، پایتخت امپراتوری اتریش، تسلیم ناپلئون بناپارت شد. ویَن یا ویِن یا ویانا پایتخت کشور اتریش و یکی از استان‌های نه‌گانه کشور اتریش محسوب می‌شود. این شهر بزرگترین شهر اتریش و نهمین شهر بزرگ در اتحادیه اروپا است. تا قبل از شروع قرن بیستم میلادی، وین بزرگترین …

 

• قوای متحدین قسطنطنیه پایتخت امپراتوری عثمانی را اشغال کردند(1918م)

13/11/1918 میلادی قوای متحدین در جریان جنگ اول جهانی قسطنطنیه پایتخت امپراتوری عثمانی را اشغال کردند. قسطنطنیه عربی‌شدهٔ کُنستانتینوپول (شهر کنستانتین)، نام پیشین استانبول که به افتخار قیصر روم کنستانتین یکم بدین نام نامیده شد. نام استنبل یا استنبل در زمان سلجوقیان نیز در فارسی …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

 

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید