لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 21 آذر 1403 )
ورود اولین اتومبیل به ایران در زمان مظفرالدین شاه قاجار (1279ش)
اولین اتومبیل وارد شده به ایران در سال 1279/1900م که مظفرالدین شاه نخستین جفت اتومبیل های رنوی فرانسوی خریداری شده را در پاریس بوسیله راه آهن و کشتی و از طریق روسیه و دریای خزر به ایران فرستاد. گویا این دو رنو خریداری شده یکی در میانه راه به علت نقص فنی و مشکلات حمل آن برای همیشه …
بروز تشنج و درگیری در مسجد بازار تهران در جریان نهضت مشروطه (1284 ش)
پس از واقعه فلک شدن تجار تهران به دست حاکم شهر در بیستم آذر 1284 ش، قرار بر این شد که مردم در روز بعد برای حل مشکل در مسجد بازار تهران جمع شوند. حضرات آیات: سید عبداللَّه بهبهانی و سیدمحمد طباطبایی و عده بسیاری از افراد سرشناس و مردم درمسجد شاه اجتماع کردند. سید جمال الدین واعظ، که …
تشکیل حکومت خودمختار فرقه دموکرات در آذربایجان با حمایت ارتش بیگانه (1324 ش)
در گیر و دار حضور نیروهای بیگانه در ایران در جریان جنگ جهانی دوم و در زمان نخست وزیری محسن صدر معروف به صدرالاشراف، در نقاط مختلف کشور اغتشاشاتی بروز کرد که غائله آذربایجان از مهمترین آنها بود. این غائله اینگونه آغاز شد که سید جعفر پیشهوری نماینده اول تبریز پس از رد شدن اعتبارنامهاش …
پیام مهم امام خمینی به مناسبت راهپیمایی بزرگ مردم در تاسوعا و عاشورای حسینی (1357 ش)
به مناسبت راهپیماییهای بزرگ تاسوعا و عاشورای سال 1399 ق که در روزهای 19 و 20 آذر ماه 1357ش صورت گرفت، امام خمینی، رهبر کبیر انقلاب اسلامی، پیامی بسیار مهم صادر کردند و در آن پیام، راهپیماییهای اخیر را همهپرسی بزرگ ملت ایران بر ضد رژیم شاه نامیدند. ایشان در بخشی از پیام خود فرمودند: …
درگذشت “علی اصغر سروش” ادیب و مترجم ایرانی (1361ش)
دکتر علی اصغر سروش در سال 1287 ش به دنیا آمد و پس از اتمام تحصیلات، به کار تحقیق و ترجمه پرداخت. سروش علاوه بر ترجمه کتب از زبان فرانسه به فارسی، به زبانهای انگلیسی و عربی نیز تسلط کامل داشت. از آثار این مترجم گرانقدر میتوان به فرهنگ متشابهات زبان فرانسه، امپراتوری روم و آغاز مسیحیت …
درگذشت “غلامرضا قدسی نژاد” شاعر معاصر (1368 ش)
غلامرضا میرزاجانی متخلص به قدسی – که بعدها نام خود را به قدسینژاد تغییر داد – مشهور به غلامرضا قدسی مشهدی، در سال 1304ش در مشهد به دنیا آمد. او در دروس ادبی ادیب نیشابوری ثانی شرکت جست و فقه و اصول را نزد سیدهاشم قزوینی فرا گرفت. از شانزده سالگی به سرودن شعر پرداخت و پس از مدتی با …
شهادت شهید حسن فرداسدی (1362ش)
شهید حسن فرداسدی در سال ۱۳۳۵ش در شهرکی دور از تهران در منطقهی نظامی چشم به جهان هستی گشود. کودکی او در سایهی زحمات مادر گذشت. حسن، درس و مدرسه را تا اخذ مدرک دیپلم ریاضی ادامه داد، سپس در رشتهی ارتباطات ماکروویو دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی پذیرفته شد. روز ۱۶ آذر، او نیز …
با تأسف اعلام شد که بر اثر بروز حریق در چادرهای حجاج در منی گروه زیادی از حجاج ایرانی کشته و مجروح شده اند(1354ش)
سازمان ثبت احوال اطلاع داد که به دنبال سرشماری در ایران، جمعیت کشور به مرز 34 میلیون نفر رسید. (1354ش)
جمعیت تهران در این سرشماری 3/270/901 نفر اعلام شد
نظام السلطنه در حالی که بیست نفر ار سواران بختیاری وی را اسکورت می کردند وارد مشهد شد. (1300ش)
نظام السلطنه بر خلاف سایر ولات و حکام از قبول هر نوع هدایائی خودداری کرد
عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار که مدت چهارماه برای مأموریت در روسیه به سر می برد وارد تهران شد. (1305ش)
سازمان برنامه اعلام کرد محصول کارخانههای قند کشور در سال به 40 هزار تن رسیده است.(1337 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 9 جمادی الثانی 1446 )
• درگذشت “اِبنِفَرَحِ اِشبیلی” شاعر و محدث قرن هفتم هجری(699 ق)
شهاب الدین ابوالعباس احمد بن فَرَح بن احمد لَخمی اِشبیلی در سال 625 ق در اِشبلیّه در اندلس قدیم واقع در اسپانیای امروز به دنیا آمد. وی به هنگام حملهی ارتش اسپانیا به این شهر، در سال 646 ق به اسارتِ سربازانِ اسپانیایى افتاد، اما پس از مدتی گریخت و به کشور مصر رفت. ابن فَرَح در مصر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 11 دسامبر 2024 )
• تولد “رابرت کُخ” پزشک و میکروبشناس آلمانی وکاشف میکروب “سِل” (1843م)
رابرت کُخ، پزشک و مکتشف شهیر آلمانی در 11 دسامبر 1843م در آلمان به دنیا آمد و پس از اتمام تحصیلات در رشته پزشکی، در شهرهای مختلف آلمان به معالجه بیماران پرداخت. در همین زمان بود که بیماری سیاه زخم در میان احشام پدید آمد و نگرانی زیادی ایجاد کرد. کُخ پس از تحقیقات بسیار به این نتیجه …
• خروج ایتالیا از جامعه ملل (1937م)
جامعه ملل بعد از جنگ جهانی اول و در ابتدای سال 1920م پا به عرصه وجود گذاشت تا نخستین تلاش و برنامهریزی جهانی در قرن بیستم، برای برقراری صلح بینالمللی صورت عمل به خود گیرد. اما عدم عضویت امریکا در آن و نبودِ ضمانت اجرایى برای تصمیمات این جامعه، باعث شد تا مواضع و تحرکات کشورهای عضو، …
• اعلان جنگ آلمان و ایتالیا به امریکا در جریان جنگ جهانی دوم (1941م)
پس از حمله ژاپن به بندر پرل هاربور امریکا در هفتم دسامبر 1941م و اعلان جنگ امریکا به ژاپن در فردای آن روز، کشورهای آلمان و ایتالیا که متحد ژاپن به شمار میرفتند در یازدهم دسامبر به امریکا اعلان جنگ دادند. تا قبل از ورود امریکا به جنگ، هیتلر سعی میکرد از هر اقدامی که به مداخله مستقیم …
• تأسیس صندوق حمایت از کودکان ملل متحد موسوم به “یونیسف” (1946م)
عنوان صندوق کمکهای اضطراری بینالمللی سازمان ملل متحد برای کودکان یا صندوق حمایت از کودکان ملل متحد موسوم به “یونیسف” در یازدهم دسامبر 1946م اعلام موجودیت نمود و در ابتدا وظیفه کمکرسانی به کودکان صدمه دیده از جنگ را، بر عهده داشت. ولی از سال 1950 وظایف آن گسترش پیدا کرد و تأمین …
• پایان حضور صدساله نظامی امریکا در کشور و کانال پاناما (1999م)
قبل از استقلال پاناما، دولت امریکا در سال 1903م قراردادی برای حفر کانال با کلمبیا که پاناما نیز جز آن بود منعقد کرد و طی آن، دولت امریکا ساختن این کانال را به داشتن حق اجاره نواری از دو طرف کانال به عرض 9/5 کیلومتر موکول نمود. قرارداد مزبور در پارلمان سنای کلمبیا مطرح شد و به اتفاق …
• روز ملی و اعلان جمهوری در “بورکینافاسو”
منطقه غربی افریقا از قدیمالایام مسکونی بوده و بعد از قرن یازدهم، حکومتهایى در آن شکل گرفته است. این وضعیت تا نیمه قرن نوزدهم ادامه داشت تا این که این منطقه به تصرف استعمار فرانسه درآمد. رفتار خشونت بار و غیرانسانی استعمارگران فرانسوی باعث شد تا بسیاری از ساکنین افریقای غربی به نواحی …
• روز جهانی کودک و تلویزیون
امروزه وسایل ارتباط جمعی، نقش مهم و تعیین کنندهای در روابط بین جوامع و گروههای موجود در آنها دارند و به میزان زیادی در هدایت و جهتدهی افکار عمومی سهیم هستند. در این میان، تلویزیون به عنوان رسانهای دیداری و شنیداری، با حضور بلامنازع خود در خانهها، بیشترین تاثیر را روی خانوادهها …
• روز جهانی کوهستان 11 دسامبر
بیستم آذر، برابر با ۱۱ دسامبر، از سال ٢٠٠٣ روز جهانی کوهستان نامیده شده است. سازمان جهانی خواربار (FAO) که از سوی سازمان ملل، نهاد مسوول اعلام و پی گیری برنامه های این روز است، برای هر سال یک شعار به منظور جلب توجه همگان به یکی از موضوع های مربوط به کوهستان، اعلام می کند. شعار سال …
• تولد مانوئل دالیویرا فیلم ساز پرتغالی (1908م)
مانوئل کاندیدو پینتو دی اُلیویرا (به پرتغالی: Manoel Cândido Pinto de Oliveira) (زاده ۱۱ دسامبر ۱۹۰۸) کارگردان صاحب سبک پرتغالی است که از دهه پنجاه تاکنون به فیلمسازی مشغول است. نقاش و شهر (۱۹۵۶)، نان (۱۹۵۹)، وسوسه مسیح (۱۹۶۳)، مادر باکره (۱۹۷۵)، سفر به آغاز جهان (۱۹۹۷) و تصویر سخنگو …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.