لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 8 آذر 1403 )
اولتیماتوم چهل و هشت ساعته دولت روس به ایران (1290ش)
در حالی که اوضاع مالی ایران پس از روی کار آمدن احمد شاه به شدت مختل بود، مجلس شورای ملی تصمیم گرفت تا از آمریکا، کارشناس امور اقتصادی و مالی استخدام نماید. در نتیجه، علیرغم مخالفت روسها، مورگان شوستر به عنوان خزانه دار کل کشور استخدام شد. این امر به مذاق روسها که گمرک را در اختیار …
شهادت “سید عبدالحسین واحدی” مرد شماره دو فداییان اسلام توسط رژیم (1335ش)
سید عبدالحسین واحدی از پیشگامان تاسیس جمعیت فدائیان اسلام بود و از آغاز مبارزه این جمعیت با دستگاه جور تا زمان شهادت به عنوان مرد شماره 2 این تشکُّل شناخته میشد. او به همراه دیگر یاران فدائیان اسلام، مسیر تاریخ را در جهت منافع ملت مسلمان ایران تغییر داد. آنان پس از اعدام انقلابی …
لغو تصویب نامه انجمنهای ایالتی و ولایتی در هیئت وزیران (1341 ش)
در این روز هیئت وزیران در یک نشست طولانی، تصویب نامه انجمنهای ایالتی و ولایتی مورخ 16 مهر 1341 را لغو کرد. این اقدام دولت در اثر فشاری بود که از طرف جامعه روحانیت و پیگیری حضرت امام خمینی(ره) وارد شد و دولت در مقابل حمله و فشار علما، ناچار سرتسلیم فرود آورد. هرچند دولت این نتیجه …
آغاز عملیات بزرگ “طریق القدس” و آزاد سازی بُستان (1360 ش)
عملیات بزرگ طریق القدس از تاریخ هشتم آذر 1360 با رمز یا حسین در منطقه بستان به وسعت 350 کیلومتر مربع، با هدف آزادسازی شهر بُستان، قطع ارتباط دشمن از شمال به جنوب، انهدام نیروهای دشمن و رسیدن به مرزهای بین المللی آغاز شد و تا 15 آذر به طول انجامید. نتایج عملیات بزرگ طریق القدس: تلفات …
ارتحال فقیه نامدار معاصر حضرت آیت اللَّه العظمی “محمدعلی اراکی” (1373 ش)
شیخ الفقهاء و المجتهدین حضرت آیت اللَّه العظمی شیخ محمدعلی مصلحی اراکی در سال 1273ش (1312 ق) در اراک به دنیا آمد. ایشان از یازده سالگی به طور جدی و به شوق فراگیری علوم اسلامی، نزد استادان برجسته عصر خود حاضر شد. این عالم برجسته از محضر علمای بزرگی همچون آیات عظام؛ سیدعبدالکریم …
تیم ملی فوتبال ایران برای صعود به جام جهانی و دومین تجربه خود دیدارهای دشواری را پشت سر گذاشت و در روزی که کسی انتظار پیروزی و صعود ایران به جام جهانی را نمیکشید با خلق حماسه در ورزشگاه« آدلاید» شهر ملبورن استرالیا مجوز حضور در فرانسه را دریافت کرد. تیم ایران در مرحله اول با …
شهادت شهید جلال عباسی (1360ش)
شهید جلال عباسی، پانزدهم آذرماه سال ۱۳۴۴ش در آغوش گرم خانوادهای متدین و مذهبی چشم به جهان هستی گشود. وی از کودکی علاقه زیادی به آموختن احکام و قوانین اسلامی داشت و همین مسأله سبب پیوند ناگسستنی او با مسجد گردید. جلال با شور و عشقی بیمانند پا به سنگر مسجدالنبی گذاشت و در همان مسجد …
امیرعباس هویدا برای پاره ای مذاکرات به بحرین رفت(1354ش)
هوشنگ انصاری وزیر امور اقتصادی و دارائی به جای دکتر منوچهر اقبال به ریاست شرکت نفت منصوب شد(1356ش)
شهادت شهید دکتر مجید شهریاری (1389ش)
دکتر مجید شهریاری در سال 1345 و در زنجان متولد گردید . ایشان متاهل و دارای دو فرزند به نام های محسن و زهرا بودند . همسر ایشان شهید زنده خانم بهجت قاسمی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی می باشد . شهید مجید شهریاری تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در زنجان ، دوره کارشناسی را در رشته …
برف سنگینی در آذربایجان بر زمین نشست به طوری که مردم تا سه روز نتوانستند از خانه های خود خارج شوند (1291ش)
احمدشاه از سفر اروپا به ایران بازگشت و وارد بندر بوشهر شد (1301ش)
مراسم افتتاح کارخانه قند کرج انجام گرفت. (1311 ش)
فعلاً محصول کارخانه سالیانه سه هزار خروار قند می باشد.
مجلس سیزدهم آماده کار شد(1320 ش) و طبق عرف پارلمانی محمدعلی فروغی نخست وزیر و وزیران استعفا کردند در مجلس سیزدهم فراکسیونهای مستقل، اتفاق، میهن و اتحاد شکل گرفته اند
محمدرضا پهلوی برای ملاقات چرچیل و روزولت به سفارت انگلیس رفت این ملاقات چند لحظه ای بیش طول نکشید. (1322 ش)
در این ملاقات محمدرضا پهلوی درخواست نمود پدر او را از جزیره موریس به نقطه دیگری که آب و هوای ملایمی داشته باشد بفرستند
شرکت کشتیرانی ملی ایران با سرمایه حدود شصت میلیون ریال برای حمل نفت تشکیل شد.(1334 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 26 جمادی الاول 1446 )
• درگذشت “ابن طیفور” نویسنده و شاعر عرب(280 ق)
ابوالفضل احمدبن ابی طاهر طیفور بغدادی معروف به ابن طیفور ادیب و کاتب عرب و ایرانی الاصل و اهل خراسان، در سال 204 ق در بغداد زاده شد. پس از گذراندن مقدماتِ تحصیل، در بغداد به کتابت اشتغال یافت و در این شهر با بسیاری از مشاهیر علم و ادبِ آن زمان آشنا شد. از آن جا که ابن طیفور، اهل ذوق …
• قتل “تگودار احمد” ایلخان مسلمان مغول(683 ق)
تگودار پس از به سلطنت رسیدن در سال 681 ق، بر اثر معاشرت با مسلمانان، به دین اسلام درآمد و خود را سلطان احمد خواند. تگودار چون متدین به دین اسلام بود، با پادشاه مصر صلح کرد، اما ارغون و دیگر شاهزادگانِ مغول، این امر را بهانه ساخته، توطئهای علیه تگودار به راه انداختند و سر به طغیان …
• رحلت محقق کبیر و فقیه شهیر “میرزا محمد حسین نایینی” مرجع و زعیم حوزه و مجاهد دوران مشروطه(1355 ق)
آیت اللَّه میرزا محمدحسین نایینی در سال 1277 ق در شهر نایین به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایى حوزوی خود را در زادگاه خویش گذراند و در هفده سالگی به شهر اصفهان هجرت کرد و سپس در سال 1303 ق به عراق رفت. میرزای نایینی در آغاز ورود به عتبات، پس از زیارت بارگاه ملکوتی امام علی(ع) راهی سامرا …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 28 نوامبر 2024 )
• تولد “فردریک اِنْگِلْسْ” فیلسوف سوسیالیست آلمانی (1820م)
فریدریش اِنْگِلْسْ فیلسوف و نظریهپرداز برجسته آلمانی در 28 نوامبر 1820م در خانوادهای مرفه در آلمان متولد شد. وی فرزند یکی از صنعتگران آلمانی بود و پس از مرگ پدر وارث ثروت هنگفت او شد. انْگِلْسْ در جوانی با کارل مارکس اقتصاددان آلمانی آشنایى یافت و مدت 40 سال با کارل مارکس همراه …
• تولد “ویلیام بِلِیک” شاعر و نقاش برجسته انگلیسی (1757م)(ر.ک: 24 مه)
ویلیام بلیک (به انگلیسی: William Blake) & (۱۷۵۷ – ۱۸۲شاعر و نقاش بریتانیایی و مبدع نوع جدیدی از شعر در زبان انگلیسی بود. او دریک خانواده گمنام و نه چندان مشهور انگلیسی متولد شد. تا ۱۰ سالگی به مدرسه نرفت و برنامه های آموزشی او در خانه دنبال میشد. پس از آن او را …
• بنا نهادن پایه جنگ های صلیبی در مجمع مذهبی “کِلِرْمون” در فرانسه (1095م)
جنگهای صلیبی که حدود سه قرن به طول انجامید و خسارات فراوانی به بار آورد، در پی جلسهای در مجمع کِلِرْمون در جنوب فرانسه و با سخنرانی پاپ اوربان دوم در تاریخ 18 نوامبر 1095م آغاز شد و تا 28 نوامبر به طول انجامید. تاریخنویسان و محققین معتقدند نخستین انگیزه موثر در به راه افتادن این …
• تقسیم قاره کشف شده امریکا بین استعمارگران پرتغال و اسپانیا به دستور پاپ (1494م)
با توجه به حمایت پادشاه اسپانیا از کریستُف کُلمب، دریانورد معروف ایتالیایى، به منظور یافتن مسیری از سوی غرب به آسیا و هند که منجربه کشف امریکا شد، طبیعی بود که اسپانیا و همسایه آن پرتغال، زودتر از سایر کشورهای اروپایى به اعزام مهاجرین و توسعه متصرفات خود در قاره امریکا دست بزنند. …
• درگذشت “واشنگتون ایروینْگْ” اولین رمان نویس معروف امریکایی (1859م)
واشنگتون ایروینگ، نویسنده معروف امریکایى در 14 فوریه 1783م در شهر نیویورک امریکا به دنیا آمد. وی تحصیلاتش را در رشته حقوق به پایان رساند و در ابتدا به وکالت دعاوی و سوداگری و… پرداخت. او همزمان در جراید و مجلات به نگارش مقالات مشغول بود و با انتشار کتاب تاریخ نیویورک، به عنوان …
• تولد “اشتفان تِسوایگ” نویسنده برجسته اتریشی (1881م)
اشْتِفان تسوایْگْ، رمان نویس و نویسنده برجسته اتریشی در 28 نوامبر 1881م در ویِن پایتخت این کشور به دنیا آمد. وی در جوانی به دنبال ذوق و استعداد خویش، برای تحصیلْ رشته ادبیات و فلسفه و تاریخ را برگزید. محیط اتریش و ارتباط مداوم آن با جهان، شوق آشنایى با دنیای پهناور را در او برانگیخت. …
• آغاز استعمار رسمی کشور کنگوی کینشازا توسط استعمارگران بلژیکی (1908م)
سرزمین کنگوی کینشازا از قرن نوزدهم میلادی تحت استعمار بلژیک قرارگرفت. کاشفین بلژیکی در طول رودخانه کنگو تا قلب این سرزمین پیش رفتند و لئوپولْدْ دوم پادشاه وقت بلژیک سرزمین کنگو را به طور رسمی ضمیمه قلمرو حکومت خود نمود و براساس تصمیم کنفرانس برلین در سال 1884م، این سرزمین در مالکیت …
• روز ملی و استقلال “آلبانی” از امپراتوری عثمانی (1912م)
کشور آلبانی در سالهای قبل از میلاد مسیح(ع) مستقل بود اما پس از تشکیل امپراتوری روم به اشغال این امپراتوری درآمد. در پی زوال امپراتوری روم به دست مسلمانان، آلبانی در معرضِ هجوم همسایگانِ خود قرار گرفت و سرانجام سربازان امپراتوری عثمانی در سال 1502م، این کشور را تصرف کردند. از آن پس …
• آغاز نخستین کنفرانس سران متفقین در تهران (1943م)
یکی از وقایع مهم و با اهمیت دوران جنگ جهانی دوم، تشکیل کنفرانس عالی سران سه کشور متفقین در تهران است که بیشک در تعیین سرنوشت جنگ جهانی دوم و سرنوشت سیاسی ایران حائز اهمیت بسیار میباشد. در روز 28 نوامبر 1943م، استالین، چرچیل و روزوِلْت، سران سه کشور شوروی، انگلستان و امریکا برای …
• مرگ “انریکو فِرِمی” فیزیکدان ایتالیایی و سازنده اولین پیل هسته ای جهان (1954م)
اِنْریکو فرمی، دانشمند هستهای و فیزیکدان معروف ایتالیایى در 29 سپتامبر 1901م در شهر رم پایتخت ایتالیا به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه وارد کالج پیزا شد و به سبب آزمایشهایى که با پرتوهای ایکس انجام داد در 21سالگی به اخذ درجه دکترای فیزیک نائل آمد. فرمی تحقیقات خود را در …
• روز ملی و استقلال “موریتانی” از استعمار فرانسه (1960م)
مهوری اسلامی موریتانی با 1/030/700 کیلومتر مربع وسعت در شمال غربی افریقا و در همسایگی کشورهای صحرا، الجزایر، مالی و سِنِگال واقع شده است. جمعیت موریتانی در حدود 3 میلیون نفر است که 99 درصد مردم آن مسلمان میباشند. نواکْشوتْ پایتخت موریتانی و وگیه واحد پول این کشور میباشد. زبان رسمی …
• خروج نیروهای انگلیسی از جزایر ایرانی خلیج فارس (1971م)
به دنبال خروج نیروهای اشغالگر انگلیسی از سه جزیره ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، در 28 نوامبر 1971، ایران، حاکمیت خود بر این جزایر را اعاده کرد. خروج انگلیس از این سه جزیره ایرانی در خلیج فارس در چارچوب طرح انگلیس برای خارج شدن از منطقه دریای مدیترانه و خلیج فارس به خاطر مشکلات …
• استقلال پاناما از اسپانیا (1821م)
پاناما بخشی از گرانادای جدید اسپانیا (کلمبیا) بود. در دهه ۱۸۸۰ کوشش فرانسویان در احداث کانالی در پاناما که اقیانوس اطلس را به آرام وصل کند ناموفق بود. از زمان جنگ ایالات متحده و اسپانیا در سال ۱۸۹۹ میلادی، ایالات متحده متوجه شد به مسیر کوتاهتری برای اینکه کشتیهایش از ساحل غربی کالیفرنیا …
• به قدرت رسیدن موسولینی (1921م)
در سالهای میان دو جنگ جهانی موسولینی که فرزند یک آهنگر بود و در حین جنگ جهانی اول وی به درجهٔ استواری نایل آمده بود، از نارضایتی مردم ایتالیا استفاده کرد و حزب ملی فاشیست را تشکیل داد او با تشکیل این حزب ادعا میکرد که میخواهد عظمت روم باستان را برای ایتالیا احیا کند. او اعلام وفاداری …
• سازمان ملل قطعنامه صادر و نسبت به حمله به مصر اسرائیل را محکوم کرد(1956م)
سازمان ملل قطعنامه برضد انگلیس وفرنسا واسراییل صادر و نسبت به حمله به مصر ای کشورها را محکوم کرد(1956م) فرانسه و بریتانیا که بزرگترین همکاران در شرکت کانال سوئز بودند، ملی کردن این کانال را عمل جنگ طلبانه میدانستند. ناصر میدانست که ملی کردن کانال منجر به ایجاد بحران جهانی میشود …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.