لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 6 دی 1403 )
درگذشت آیت اللَّه “میرزا احمد کفایی” فرزند “آخوند خراسانی” (1350ش)
آیتاللَّه میرزا احمد کفایی فرزند استاد بزرگ، آخوند ملا محمد کاظم خراسانی، در نجف اشرف دیده به جهان گشود و پس از تحصیل مقدمات و سطوح عالیه، از محضر پدر ارجمندش، آخوند خراسانی و دیگر بزرگان حوزه علمیه نجف بهرهمند گردید. وی پس از فوت پدرش به مشهد مقدس عزیمت نمود و در مسجد گوهرشاد به …
قطع صادرات نفت ایران در پی اعتصابات کارکنان شرکت نفت (1357 ش)
مهمترین شاخصهای بحران انقلابی در ایران در واپسین ماههای عمر رژیم پوسیده پهلوی، اعتصاب کارخانجات، ادارات و بخشهای آموزشی کشور بود. در این میان کشتار مردم توسط عوامل مزدور رژیم، به جای این که انقلاب را متوقف نماید به آن شتاب بیشتری بخشید و باعث گسترش اعتصابات شد. در این میان کارکنان …
صدور پیام “امام خمینی”(ره) مبنی بر تشکر از اعتصاب شرکت نفت در اعتراض به رژیم پهلوی (1357ش)
پس از گسترده شدن اعتصاب کارکنان شرکت نفت ایران و قطع صدور نفت، حضرت امام خمینی(ره) در ششم دی ماه 1357، طی پیامی از پاریس، ضمن محکوم کردن اعمال وحشیانه دولت نظامی و غیرقانونی ازهاری در کشتار مردم، از این اعتصاب پشتیبانی کرد و از شرکت کنندگان در آن تشکر نمودند. ایشان همچنین در این پیام، …
شهادت شهید شفیع جیرده (علیزاده) (1359ش)
شهید شفیع علیزاده، فرمانده عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان رامسر در دوم بهمنماه ۱۳۳۳ش در خانوادهای مذهبی و کاسب در رامسر دیده به جهان هستی گشود. شفیع در سن شش سالگی از نعمت مادر محروم شد و پدرش از همان اوان کودکی، او را با مسجد و نماز آشنا کرد. دوره ابتدایی را تا اخذ …
آیت الله کفائی از جمله علمای مشهد درگذشت(1350ش)
ایران ناسیونال یک صد دستگاه اتوبوس به رومانی فرستاد. این ششمین باری است که به رومانی اتوبوس صادر می شود(1350ش)
6
جعفر رائد به سمت سفیرکبیر ایران در عربستان سعودی تعیین شد(1350ش)
هاری ترومن رئیس جمهوری پیشین آمریکا درگذشت(1351ش)
ایران از بلغارستان دویست هزار کیلو کره خریداری کرد(1351ش)
دستمزد کارگران صنعت نفت ده درصد افزایش یافت(1352ش)
کلیه معاونین وزارت آموزش و پرورش تغییر یافتند و به جای آنان آقایان عبدالعلی داوری، محمود ذکائی، کاظم ودیعی، عباس شیخ و جواد مهذب انتخاب شدند(1352ش)
بهای بنزین هواپیما از هر لیتر 5 ریال به ده ریال افزایش یافت(1352ش)
محمد زیادباره رئیس جمهور سومالی به دعوت شاه وارد تهران شد(1356ش)
درگذشت سید علی اکبر پرورش از مبارزان سیاسی دوران انقلاب نماینده سه دوره مجلس شورای اسلامی و وزیر سابق آموزش و پرورش (1392ش)
سید علی اکبر پرورش در در سال 1321 در زرین شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند سپس در دانشگاه اصفهان مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات اخذ نمود ایشان مدرک فوق لیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت نمود. سوابق اجرایی: * …
غلامحسین ابتهاج معاون شهردار تهران شد. (1317 ش)
سرشماری شهرستان اصفهان تا شعاع شش کیلومتر پایان یافت که در نتیجه شهر اصفهان دارای 204598 نفر سکنه می باشد.(1319 ش)
دکتر بنش رئیس جمهور چکسلواکی وارد تهران شد و دانشگاه تهران به او درجه دکترای افتخاری داد.(1322 ش)
ابراهیم حکیمی نخست وزیر کابینه را به این شرح معرفی کرد:(1326 ش)
دکتر محمد سجادی وزیر اقتصاد ملی مصطفی عدل وزیر مشاور، علی معتمدی وزیر راه، دکتر علی اکبر سیاسی وزیر فرهنگ، دکتر سعید مالک وزیر بهداری، محمد سروری وزیر دادگستری، ابوالقاسم نجم وزیر دارائی، سپهبد مرتضی یزدان پناه وزیر جنگ، سرلشگر فرج الله آق اولی وزیر کشور، محمدعلی وارسته وزیر پست …
یک هزار و صدمین سال تولد محمدبن زکریای رازی پزشک و فیلسوف نامی ایران در تالار ابن سینای دانشگاه تهران گشایش یافت(1343 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 24 جمادی الثانی 1446 )
• درگذشت “یحیی بن قاسم ثَعْلَبی” ملقب به “ابوزکریا” ادیب و شاعر مشهور عرب(616 ق)
ابوزکریا، یحیى بن قاسم ثَعْلَبی، فقیه، قاری، مفسّر، نحوی، لغوی، عروضی و شاعر ماهر بود. او سالها در مدرسهی نظامیهی بغداد به تدریس اشتغال داشت و شاگردان زیادی پرورش داد. از ابوزکریا که در میان اعراب بیشتر به عنوان ادیب و شاعر مطرح میباشد، دیوان شعری به جای مانده است. سرانجام ابوزکریا …
• تولد فقیه و مرجع بزرگوار تقلید حضرت آیت اللَّه “حاج شیخ محمدعلی اراکی” (1312 ق)
حضرت آیت اللّه العظمی حاج شیخ محمدعلی اراکی(ره) در 24 جمادی الثانی 1312 ق. در اراک دیده به جهان گشود. پدرش، حجه الاسلام حاج احمد آقا، مشهور به میرزا آقا فراهانی از علمای مشهور آن سامان بود. مادرش نیز از نوادگان امامزاده سید حسن واقف است.وی پس از یادگیری خواندن و نوشتن، در نوجوانی …
• رحلت آیت اللَّه “شیخ مرتضی حائری یزدی” فرزندِ موسس حوزهی علمیهی قم(1406 ق)
شیخ مرتضی فرزند ارشد آیتاللَّه شیخ عبدالکریم حائری یزدی موسس حوزهی علمیهی قم در 1334 ق در اراک به دنیا آمد. وی پس از اتمام دروس مقدماتی، به محضر درس اساتید بزرگ حوزه از جمله آیات عظام: گلپایگانی، سیدمحمدتقی خوانساری، محقق داماد، حجت کوه کمرهای، بروجردی و امام خمینی راه یافت و …
• ارتحال عالم بزرگ آیت اللَّه “سیدمحمدرضا گلپایگانی” زعیم حوزهی علمیهی قم(1414 ق)
سیدمحمدرضا فرزند سیدمحمدباقر موسوی گلپایگانی در سال 1316 قمری در “گوگد” گلپایگان دیده به جان گشود. پس از چندی جهت فراگیری علوم اسلامی به اراک عزیمت نمود و از محضر آیتاللَّه شیخ عبدالکریم حائری بهره جست. پس از تأسیس حوزهی علمیهی قم، به این شهر مهاجرت نمود و بعد از درگذشت آیتاللَّه …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 26 دسامبر 2024 )
• تشکیل کنفرانس همبستگی کشورهای آسیا و افریقا (1957م)
بعد از روی کار آمدن جمال عبدالناصر در مصر در اوائل سال 1954م، این کشور در سیاست خارجی خود از یک سو به دمیدن روح ناسیونالیستی در جهان عرب پرداخت و از سوی دیگر به تقویت جبهه ضدامریکایى مبادرت ورزید. در این راستا مصر به برپایى کنفرانسها و ایجادِ اتحادیهها روی آورد که تشکیل کنفرانس …
• آغاز ریاست جمهوری “الیورکرامْوِل” تنها رئیس جمهور انگلستان (1653م)(ر.ک: 3 سپتامبر)
الیور کرامول (به انگلیسی: Oliver Cromwell) (۱۵۹۹-۱۶۵۸) تنها رئیس جمهور بریتانیا بود. در ۱۶۴۲ جنگهای داخلی انگلستان بین طرفداران پارلمان و سلطنتطلبهای هوادار شاه چارلز اول آغاز شد.ارتش پارلمانگراها که بهخوبی توسط توماس فیرفکس و اولیور کرامول سازماندهی شدهبودند موفق به شکست …
• امضاء معاهده “مَدْرَس” بین نیروهای استعماری فرانسه و انگلیس (1754م)
بعد از ورود استعمار فرانسه به منطقه شبه قاره هند در اواخر قرن هفدهم میلادی، اختلافات میان این کشور و استعمار انگلستان وارد مرحلهای دیگر گردید. انگلستان که منطقه جنوب شرقی آسیا را محل فرمانروایى و تحت مالکیت خود میدانست به دنبال راهی جهت پایان حضور فرانسه در این منطقه بود. با افزایش …
• تولد “چارلْزْ بِبیج” دانشمند برجسته انگلیسی و مخترع ماشین حساب (1792م)
چارلْزْ بِبیج، دانشمند انگلیسی، در 26 دسامبر 1792م در یکی از ایالتهای جنوبی انگلستان به دنیا آمد. وی از کودکی به فراگیری ریاضیات علاقه داشت و در این رشته معلومات فراوانی کسب کرد به طوری که پس از ورود به کالج به زودی دریافت که اطلاعات وی در ریاضیات بیش از استاد میباشد. این در حالی …
• تولد “مائوتِسِه تونْگْ” رهبر و بنیانگذار چین کمونیست (1945م) (ر.ک: 8 سپتامبر)
مائو تسه تونگ (مائو زدونگ، یا مائو تسه دون نیز تلفظ میشود) تئوریسین مارکسیسم لنینیسم و سیاستمدار انقلابی کمونیست بود . وی جمهوری خلق چین را در سال ۱۹۴۹ با شکست دادن نیروهای چیانگ کای شک، رئیسجمهور وقت چین بنیان گذاشت. او تا پایان عمر در راس حکومت جمهوری خلق چین قرار داشت و این …
• مرگ “هاری ترومن” سی و سومین رئیس جمهور امریکا(1972م)
هاری ترومن، سی و سومین رئیس جمهور امریکا در هشتم ماه مه 1884م در ایالت میسوری این کشور به دنیا آمد. وی در ابتدا همچون پدرش مزرعه دار بود ولی پس از طی تحصیلات خود، به روزنامهنگاری پرداخت. ترومن سپس وارد ارتش شد و در جنگ جهانی اول به عنوان عضو گارد ملی ارتش امریکا شرکتجست. وی پس …
• وقوع زمین لرزه شدید موسوم به سونامی در جنوب و جنوب شرق آسیا (2004م)
هزاره سوّم میلادی گرچه با حوادث کوچک و بزرگ آغاز شد، با این حال چهارمین سال آغازین آن با زلزلهای بزرگ به پایان رسید. در 26 دسامبر سال 2004 م زمین لرزهای وسیع، بخشهای گستردهای از منطقه آسیای جنوب شرقی را فرا گرفت. در این زلزله که قدرت آن، 8/9 در مقیاس ریشتر اعلام شد، کشورهای اندونزی، …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.