لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 26 مهر )
سخنرانی شهید رجایی در شورای امنیت سازمان ملل متحد (1359 ش)
در این روز شهید محمدعلی رجایی، نخست وزیر وقتِ جمهوری اسلامی ایران، در شورای امنیت سازمان ملل متحد حضور یافت و درباره جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سخنانی مبسوط، ایراد کرد. وی با بیان جنایات وحشیانه متجاوزان بعثی در مناطق اشغالی و کشتار مردم بیدفاع شهرها و روستاها بر اثر بمباران و موشک …
آغاز هفته تربیت بدنی و ورزش
هفته تربیت بدنی همه ساله از 26 مهر تا دوم آبان به منظور آشنایی جامعه با اهمیت و اثرات کاربرد ورزش در زندگی فردی و اجتماعی، اشاعه و توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده و هدایت و ارشاد جامعه به ورزشهای همگانی برگزار میشود. ورزش و فعالیت فیزیکی در سلامت روان نیز مؤثر است. مطالعات …
گشایش موزه ملی قرآن کریم در تهران (1384ش)
موزه قرآن کریم برای نگهداری آثار برجسته و تداوم بخشی به فعالیت های قرآنی راهاندازی شده است. طرح اولیه موزه ملی قرآن کریم توسط احمد مسجد جامعی تهیه شده است. در معماری این مجموعه «هندسه و سازه» نقش اصلی را ایفا میکند. عامل هندسه بهویژه در طراحی سرسرای اصلی نقش بسیار مسلط و نمایانی …
گشایش موزه محمود فرشچیان ، نگارگر معاصر، در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد تهران(1380ش)
موزه ای زیبا و پر رمز و راز، موزه ای پر از رنگ و زندگی که دیدگان هر بیننده ای را نوازش میدهد و چه تواناست خالق این همه نور، این همه زیبایی و این همه زندگی. اسطوره ای با چهره ای پر از مهربانی که با دستان توانمند خود این چنین چرخشها و پیچشهای نرم و لطیفی را خلق کرده است. استاد محمود …
درگذشت شاه علی سرخانی بازیگر سینما (1390ش)
«شاهعلی سرخانی» چند روز پیش از پلههای منزلش به پایین افتاد و پس از چند ساعت بیهوشی توسط همسایگان به بیمارستان لقمان منتقل شد. سرخانی که به کما رفته بود، بهدلیل پر بودن بخش آیسییو بیمارستان لقمان، میبایست به بیمارستان دیگری منتقل میشد که درنهایت به بیمارستان مدائن منتقل …
در تهران اعلام شد با تصمیم اخیر درآمد نفت در هر سال 2 میلیارد و ششصد میلیون دلار افزایش یافته است(1352ش)
ایران مبلغ 1200 میلیون دلار به ترکیه اعتبار داد(1354ش)
دانشگاه آذربایجان دچار حریق شد و خساراتی وارد آمد(1354ش)
ملک فیصل پادشاه عراق و عبدالاله ولیعهد آن کشور وارد تهران شدند.(1336 ش)
زاد روز ابراهیم گلستان (1301ش)
ابراهیم گلستان، (زادهٔ ۲۶ مهر ۱۳۰۱ در شیراز)، کارگردان، داستاننویس، مترجم، روزنامهنگار، و عکاس ایرانی است. ابراهیم گلستان در سال ۱۳۴۰ برای فیلم یک آتش موفق به دریافت مدال برنز جشنوارهٔ فیلم کوتاه ونیز شد. این جایزه، اولین جایزهٔ بینالمللی برای یک کارگردان ایرانی بهشمار میرود. سبک …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 13 ربیع الثانی )
• وفات “ابن هِشام” مورخ شهیر عرب (218 ق)
ابومحمد عبدالملک بن هِشام معروف به ابن هِشام، مورّخ نامی عرب در بصره در جنوب عراق به دنیا آمد و بیشتر ایام عمر خود را به مطالعه دربارهی زندگی پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد(ص) سپری کرد. او در علم نحو نیز عالمی برجسته بود و با شعر و ادب آشنایی داشت. اما شهرت اصلی ابنهشام به جهت تالیف …
• درگذشت “مُعِزُّالدّوله دیلَمی” فرمانروای آل بویه (356 ق)
ابوالحسن احمد بن بویه، معروف به مُعزُّالدوله دیلمی یکی از سه برادر آلبویه بود که در سال 334 ق بغداد را فتح کرد و “المُستَکفی” خلیفهی عباسی را به اطاعت خود درآورد. مردم در دورهی این خلیفه، وضع ناگواری داشتند و از طرف دستگاهِ حکومت، مورد تعدی و ستم قرار میگرفتند. ولی در زمان فرمانروایی …
• درگذشت “ابوسعید بهادرخان” آخرین ایلخان مغول در ایران (736ق)
ابوسعید بهادرخان فرزند و جانشین اُلجایتو و آخرین فرمانروای ایلخانان مغول در ایران بود. ابوسعید در نوجوانی حکومت خراسان را به عهده گرفت و با کمک فرماندهان و یارانش، نواحی مازندران و بلخ را به قلمرو حکومت ایلخانان مغول افزود. او سرانجام در سال 716 ق در پی مرگ پدرش اُلجایتو، در سلطانیه …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 17 اکتبر )
• یورش سپاهیان استعمارگر ایتالیا به کشور لیبی در شمال افریقا (1911م)
لیبی از اوایل قرن 16 میلادی بخشی از قلمرو امپراتوری عثمانی بود و تا سال 1835 مستقیماً تحت نظارت دولت عثمانی قرار داشت تا اینکه در هفدهم اکتبر 1911 ایتالیایىها لیبی را از چنگ عثمانیها درآودند. درفاصله بین جنگ جهانی اول و دوم آن را تحت سلطه خود گرفتند. پس از پایان جنگ جهانی اول، …
• روز جهانی ریشه کنی فقر
بدون تردید فقر و نابرابریهای اقتصادی از زمره مهمترین معضلات جامعه بشری است که از جایگاه ویژهای در بین دیگر مسائل اجتماعی برخوردار است. فقر از بنیادیترین مشکلات و ناهنجارترین دردهای زندگی انسان است که با وجود پیشرفت و توسعه گسترده در جوامع بشری، میزان آن نه تنها کاسته نشده بلکه …
• مرگ “رِنِه آنْتْوان رئومور” دانشمند فیزیک، ریاضیدان و محقق فرانسوی (1757م)
رِنه آنتوان فِرشولْتْ دو رئومور، دانشمند فرانسوی در 28 فوریه 1683م در فرانسه به دنیا آمد. وی تحصیلات اولیه خود را در زادگاهش سپری ساخت و سپس در پاریس به کارهای علمی روی آورد تا اینکه در 25 سالگی به عضویت آکادمی علوم فرانسه برگزیده شد. رئومور در سال 1710م ماموریت یافت تا رسالهای …
• درگذشت “فردریک شوپِن” آهنگساز شهیر لهستانی (1849م)
فردریک فرانسوا شوپِن، موسیقیدان معروف لهستانی در 22 فوریه سال 1810م در نزدیکی ورشو پایتخت لهستان به دنیا آمد. وی از کودکی، رنجور بود و از همان زمان به آموختن پیانو پرداخت. شوپن نخستین کنسرت خود را که موجب شهرتش شد در 8 سالگی اجرا کرد. وی دارای روحیه ملی و وطنپرستانه بود اما وضع …
• آغاز جنگ های چهار ساله بین پرو و شیلی در امریکای جنوبی (1879م)
کشورهای منطقه امریکای جنوبی، از اولین سالهای شکلگیری، دچار اختلافات مرزی بوده و مشکلات داخلی نیز بر آن افزوده میشد. در این میان کشمکشها و تنشهای موجود میان شیلی و بولیوی در طول قرن نوزدهم به جنگهای متعددی منجر گردید. در سال 1879م دولت بولیوی، قراردادی را که با یک شرکت شیلیایى …
• اختراع تلگراف تصویری در فواصل دور (1906م)
تلگراف تصویری یا فوتوتلگراف دستگاهی است که با آن تصویر نوشته ها و اسناد به فاصله دور مخابره می شود. با اساس کار فرستنده و گیرنده تلگراف تصویری دستگاه نمابر (فاکس، فاکسی مایل یا پست تصویری) وسیله مخابره و انتقال نوشته، مکتوب و تصویر به نقاط دور به روش الکترونیکی است.
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.