لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 24 آبان 1403 )
آغاز هفته کتاب و کتاب خوانی (از 24 تا 30 آبان)
کتاب از دیرباز حافظ و احیا کننده تفکر و اندیشه های والا و منبع عظیمی بوده است که طالبان علم و اندیشه و حقیقت را سیراب کرده است. ارزیابی شرایط و امکانات موجود فرهنگی، مبین این است که امروز نیز کتاب به عنوان یک وسیله مطمئن و کارآمد در بسترسازی موجود فرهنگ میتواند مورد استفاده قرار …
تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از سوی مجلس خبرگان (1358ش)
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری اولین انتخابات که منجر به تعیین نوع حکومت و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران گردید، بحث راجع به تعیین قانون اساسی نظام در محافل مختلف گسترش یافت. در این مرحله با تیزبینی حضرت امام خمینی(ره)، پیشنویس قانون اساسی که پایه نظام جمهوری اسلامی ایران را …
مسدود کردن دارایی های ایران در خارج از کشور توسط دولت ایالات متحده آمریکا (1358 ش)
چند روز پس از تصرف سفارت آمریکا در تهران که به محلی برای جاسوسی تبدیل شده بود و به دنبال تصمیم دولت ایران برای خارج کردن ذخائر ارزیاش از بانکهای آمریکایی، دولت ایالات متحده آمریکا در واکنشی شدید بر ضد این اقدام انقلابی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، ذخایر ارزی ایران را در همه بانکهای …
رحلت فیلسوف شهیر “سیدمحمد حسین طباطبایی” صاحب تفسیر شریف “المیزان” (1360 ش)
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی در سال 1281 ش برابر با 1321 قمری در تبریز متولد گردید و در 5 سالگی مادر و در 9 سالگی پدرش را از دست داد. در همان زمان علاوه بر فراگیری قرآن مجید و کتابهای متداول روز و خوشنویسی، به تحصیل مقدمات عربی روی آورد و در 23 سالگی عازم نجف اشرف گردید. علامه، طی …
آغاز عملیات نامنظم فتح 3 در منطقه دهوک توسط سپاه پاسداران (1365ش)
عملیات چریکی ونامنظم فتح 3 در منطقه زاخو و دهوک در عمق 300 کیلومتری شمال عراق و با هدف انهدام مراکز اقتصادی و نظامی دشمن توسط نیروهای سپاهی و مبارزان کُرد عراقی انجام گرفت. در این عملیات که در دو مرحله صورت گرفت علاوه بر انهدام مقر لشکر 38 عراق و انهدام مراکز دولتی، سوخت، جایگاههای …
رحلت فقیه بزرگوار و حکیم الهی، آیت اللَّه “میرزاحسین هبه اللهی مراغی” (1376 ش)
آیتاللَّه میرزا حسین هِبَهُاللهی مراغی در سال 1286 شمسی (1325ق) در مراغه در آذربایجان شرقی به دنیا آمد و پس از سپری ساختن طفولیت، در محضر والد دانشمندش به تحصیل مقدمات علوم دینی پرداخت. وی علاوه بر فراگیری سطوح متوسطه و عالی، برخی کتابهای ریاضیات و نجوم را از محضر آیت اللَّه میرزا …
کتاب محصول تجربه های بشری و خلاقیتهای ذهنی و آموخته های دراز مدت انسان است. سهم کتاب در انتقال دانشها، گاهی به مراتب بیشتر و فراتر از دیگر ابزار آموزشی است. پدید آوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب از توصیههای مهم اولیای دین است و با کمک به گسترش دانش، به عنوان یک میراث فرهنگی برای …
شهادت شهید محمدامین اسدی (1359ش)
شهید محمدامین اسدی در سال ۱۳۳۷ش در شهر مرزی آبادان چشم به جهان هستی گشود. دوران تحصیل خود را در زادگاهش سپری کرد و برای ادامه تحصیل، به خارج از کشور رفت. محمدامین پس از اخذ مدرک لیسانس، در شهریورماه سال ۱۳۵۹ش به نهاد مقدس جهاد سازندگی پیوست و در آبادان، مشغول خدمت جهادگرانه گردید. …
ناصر عامری دبیر کل حزب مردم در یک گرد هم آئی دولت امیرعباس هویدا را به شدت مورد سرزنش و انتقاد قرار داد(1352ش)
عضویت جمهوری خلق چین در بازیهای آسیایی مورد تصویب قرار گرفت(1352ش)
شاه و کارتر نخستین دور مذاکرات خودشان را آغاز کردند(1356ش)
که مسائل منطقه، نفت، خرید اسلحه و اوضاع داخلی ایران از مهمترین محورهای مذاکره بود
دوره دوّم مجلس شورای ملی با حضور سلطان احمدشاه و عضدالملک نایب السلطنه و سران دولت مشروطه افتتاح شد.(1288ش)
لرد کرزن وزیر امور خارجه انگلیس نطق مهمی در مجلس اعیان درباره اوضاع ایران و قرارداد 1919 ایراد نمود (1299ش)
دولت انگلیس یادداشتی تسلیم وزارت امور خارجه ایران نمود تقاضای تصویب و اجرای قرارداد 1919 را نمود (1299 ش)
شرکت بیمه ایران با سرمایه 20 میلیون ریال که فقط هفت میلیون و پانصد هزار ریال آن پرداخت شده بود با همت و پشتکار و مدیریت دکتر الکساندر آقایان شروع بکار نمود. (1314ش)
داور وزیر دارائی به عنوان اولین مشتری خانه خود را در مقابل حریق بیمه کرد
غلامحسین ابتهاج شهردار تهران گردید.(1328 ش)
خلیل طهماسبی از زندان آزاد شد. (1331 ش)
پس از زیارت حضرت عبدالعظیم به ملاقات آیت الله کاشانی رفت.
کارخانه قند شاهرود با ظرفیت 750 تن چغندر در روز افتتاح شد. (1344 ش)
این کارخانه توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری شده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 12 جمادی الاول 1446 )
• درگذشت “ابن عبدالسلام” فقیه، قاضی و خطیب مسلمان در قاهره(660 ق)
عزّالدین ابومحمد عبدالعزیز بن عبدالسلام معروف به شیخُ الاسلام و سلطانُ العلماء، از بزرگان علمای شافعی درقرن هفتم هجری است. فقه را از ابن عساکر و اصول را از سیف الدین آمِدی و… فرا گرفت و در اندک زمانی از علمای برجستهی عصر خود شد. ابن عبدالسلام، بسیاری از سالهای عمر خود را در دوران …
• درگذشت “ابن طولون” فقیه، ادیب و مورخ دمشقی(953 ق)
ابن طولون دمشقی در سال 880 قمری در دمشق به دنیا آمد و در سراسر عمرش، بیوقفه به تحقیق، تدریس و تألیف پرداخت. وی در پایان تحصیلاتِ متداولِ عصر خویش به آموختن علم حدیث روی آورد. ابن طولون از معدود رجال اسلامی است که زندگی نامهی خویش را به رشتهی تحریر درآورده است. او در کنار اشتغالات …
• تولد “میرزا محمدتقی مامقانی تبریزی” عالم و ادیب معروف به “حجت الاسلام” (1247 ق)
میرزامحمد تقی بن ملامحمد مامقانی مشهور به حجت الاسلام از علما و دانشمندان اوایل قرن چهاردهم هجری در آذربایجان است. در 22 سالگی برای تکمیل تحصیلات خود به نجف اشرف رفت و سپس به تبریز بازگشت. وی شاگردانی تربیت کرد و کتابهایی نگاشت. آتشکده، الفیّه، مَفاتیحُ الغَیب و… از جمله آثار اوست. …
• ولادت آیت الله حاج آقا رحیم ارباب، عالم عظیمالشأن حوزه علمیه اصفهان (1297ق)
در سال ۱۲۹۷ هجری قمری (مصادف با ۱۲۵۹ش) در قریه «چرمهین» اصفهان و در خانه حاج على پناه (ارباب حاج آقا) پسرى چشم به جهان گشود که نام او را «رحیم» برگزیدند. پدر آقا رحیم، حاج على پناه، مشهور به ارباب حاج آقا (فرزند عبدالله مشهور به ارباب آقا) فرزند حاج علی پناه فرزند ملاعبدالله …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 14 نوامبر 2024 )
• کشف سرزمین اکوادور در امریکای جنوبی (1515م)
کشور” اکوادور “یکی از ممالک امروزی آمریکای جنوبی کشف شد .اکوادور کشوری است با 427600 کیلومتر مربع مساحت که در شمال غربی آمریکای جنوبی قرار گرفته و میان ممالک کلمبیا – پرو و اقیانوس کبیر محدود است .این کشور که امروزه با رژیم جمهوری اداره میشود ،پس از سیصد سال که زیر سلطه اسپانیاییها …
• درگذشت “گوتفِرید لایْبْ نیتْسْ” فیلسوف معروف آلمانی (1716م)
بارون گوتْفرید ویْهِلْم فون لایْبْ نیتْسْ، فیلسوف معروف آلمانی، در اول ژوئیه 1646م در لایْپْزیک آلمان به دنیا آمد. وی دروس دانشگاهی خود را در رشتههای فلسفه، حقوق و ریاضیات پشتسر گذاشت و پس از اخذ دکترای حقوق به عنوان سفیر آلمان، راهی پاریس شد. از این زمان به بعد، اوقات خود را میان …
• مرگ “فریدریش هِگِل” فیلسوف معروف و نظریهپرداز بزرگ آلمانی (1831م)
گئورگ ویلْهِلْم فردریش هِگِل، فیلسوف معروف آلمانی در 27 اوت 1770م در اشتوتگارت آلمان به دنیا آمد. وی پس از طی دروس متوسطه، تحصیلات خود را در علوم الهی به پایان برد و پس از آن به تدریس فلسفه پرداخت. هگل پس از چندی تحت تاثیر امانوئل کانْتْ، فیلسوف هموطن خود، به فلسفه اصالت تعقل گرایید …
• مرگ “راسموس کریستین راسْکْ” زبان شناس برجسته دانمارکی (1832م)
راسْموس کریستین راسْکْ، زبانشناس دانمارکی، در 22 نوامبر 1787م به دنیا آمد. وی همزمان با تحصیلات دبیرستانی، به زبانشناسی علاقهمند شد. او ضمن مطالعات خود توانست یک فرهنگ لغات و یک صرف و نحو برای زبان ایسلندی تالیف نماید و در آن رابطه بین زبان آلمانی و ایسلندی را بررسی کند. راسْکْ …
• تولد “جواهر لعل نهرو” نخستوزیر مصلح هند و روز کودک در هندوستان (1889م)
جواهر لعل نهرو، اولین نخست وزیر هند در 14 نوامبر سال 1889م در اللَّهآباد هند به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات خود در رشته حقوقِ دانشگاه کمبریج انگلستان به قضاوت در هند مشغول شد. نهرو در سال 1918م به پارلمان هند راه یافت و در 1929م به ریاست پارلمان رسید. او در1920 درنهضتی که به …
• مرگ “تزوهسی” امپراتوریس مستبد چین (1908م)
ملکه تزوهسی، امپراتوریس چین، در سال 1835م بر کرانه رود یانگ تِسه چین و در خانوادهای گمنام به دنیا آمد. وی در ابتدا از شهر پکن نفرت داشته و شیفته جنوب بود. از این رو راهی این منطقه شد و پس از چندی به یاری هوش و استعداد خود، علاوه بر فراگیری خواندن و نوشتن، در رشتههای ادبیات و تاریخ …
شکلگیری وتوسعه پدیده شهر نشینی، تغییر الگوی غذایی و کاهش تحرک و فعالیت بدنی مناسب، شرایط مساعدی برای افزایش میزان قند خون و ابتلا به بیماری دیابت را پدید آورده است. دیابت از جمله بیماریهایی است که هر سال در جهان گسترش مییابد. به پیش بینی سازمان بهداشت جهانی، تاسال 1390 ش (2011م) …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.