آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

پنجشنبه ۲۲ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 22 آذر 1403 )

رحلت مرجع بزرگ و فقیه کبیر “میرزا حبیب اللَّه رشتی” (1273ش)

مرجع عالیقدر تشیع، میرزا حبیب اللَّه رشتی در سال 1198ش (1234ق) در املش گیلان به دنیا آمد. وی پس از یک درگیری که با خان منطقه پیدا کرد، راهی قزوین شد و نزد شیخ عبدالکریم ایروانی شاگردی نمود تا این که در 25 سالگی به اجتهاد دست یافت. ایشان سپس برای استفاده از معارف دینی، راهی نجف اشرف …

مهاجرت علمای تهران به ری معروف به “مهاجرت صغری” (1283ش)

در اثر فراگیر شدن ظلم و فساد و فقر و قحطی، در اواخر سلطنت مظفرالدین شاه قاجار، علما که از وضع موجود به شدت رنج می‏بردند، جهت اصلاح اوضاع و فشار به دولت، تصمیم به مهاجرت از تهران به حرم حضرت عبدالعظیم در شهر ری گرفتند. این سفر که در 22 آذر ماه 1284 ش برابر با 16 شوال 1323 صورت گرفت …

تصویب قانون استخدام کشوری (1301ش)

تا سال 1301 شمسی مقررات و روش خاصی که حاکم بر امور استخدامی سازمان های دولتی باشد وجود نداشت. انتخاب و انتصابات بدون ضابطه انجام میشد. نخستین بار در سال 1301 شمسی قانون استخدام کشوری در مجلس تصویب شد که قانون مذکور مشتمل بر 5 فصل و 74 ماده بوده اولین سازمانی که طرح طبقه بندی مشاغل …

تغییر متمم قانون اساسی و تفویض و انتقال مقام سلطنت ایران به “رضاخان سوادکوهی” (1304 ش)

پس از مدت‏ها تلاش برای قدرت‏طلبی و تغییر حکومت توسط رضاخان، سرانجام در نهم آبان 1304 ش مجلس مؤسسان که برای انتقال سلطنت از سلسله قاجار به خاندان پهلوی تشکیل شده بود، مأموریت خود را با تغییر اصولی از قانون اساسی انجام داد. 22 آذر 1304 مجلس موسسان با تغییر 4 اصل از متمم قانون اساسی، …

عملیات امیرالمؤمنین در سرپل ذهاب توسط سپاه (1360ش)

این عملیات در درمنطقه عمومی کرمانشاه، در سرپل ذهاب -ارتفاعات گاومیشان رخ داد.
درگذشت استاد “سید غلامرضا سعیدی” نویسنده و مترجم (1367ش)

استاد سید غلامرضا سعیدی، نویسنده، مترجم و محقق متعهد ایرانی، در سال 1274 ش در یکی از روستاهای توابع شهرستان بیرجند در استان خراسان به دنیا آمد و در زادگاه خود و سپس در بیرجند به آموختن دانش پرداخت. وی در 21 سالگی پس از فراگیری علوم طبیعی، ریاضی و نجوم و زبان‏های عربی، فرانسوی و انگلیسی، …

تیم کشتی ایران در مسابقات آسیایی بانکوک با 8 مدال طلا در صدر قرار گرفت.(1349ش)

به دنبال اجتماع استانداران در تهران قطعنامه ای انتشار یافت(1349ش)

ذبیح الله بهروز دانشمند گرانقدر درگذشت(1350ش)

عزت الله همایونفر به معاونت وزارت کشاورزی معرفی شد(1351ش)

سلطان قابوس رسماً شکست کامل شورشیان ظفار را که مدت ده سال ادامه داشت اعلام کرد(1354ش)

حسینقلی نواب وزیر مختار ایران در آلمان انعقاد قرارداد متارکه جنگ بین روس و آلمان و عثمانی را به تهران گزارش داد (1296ش)

و افزود روسیه متعهد شده است قشون خود را از ایران خارج سازد
سپهدار رشتی رئیس الوزراء کابینه خود را به این شرح به احمدشاه معرفی کرد: (1299 ش)

سپهدار رئیس الوزراء و وزیر داخله – نصرالملک وزیر مشاور- امین الملک وزیر مالیه – سلیمان خان وزیر عدلیه – وحیدالملک وزیر معارف – امیرنظام همدانی وزیر جنگ – سالار لشکر وزیر فوائد عامه – سردار معتمد وزیر پست و تلگراف – فهیم الدوله کفیل وزارت خارجه – ادیب السلطنه معاون رئیس الوزراء در …

قانون استخدام کشوری به تصویب مجلس شورای ملی رسید (1301ش)

مجلس مؤسسان طی پنج جلسه اصول 36 و 37 و 38 و 40 متمم قانون اساسی را تغییر داد (1304ش)

. به موجب این اصلاح سلطنت دائمی ایران به رضاخان پهلوی و اعقاب وی واگذار گردید
نام شهر استرآباد به گرگان تبدیل شد. (1311ش )

علی سهیلی از سمت نخست وزیری استعفا داد و مجدداً مأمور تشکیل کابینه شد. (1322 ش)

کارخانه سیمان تهران در غنی آباد شهر ری به کار افتاد. (1346 ش)

درگذشت ابوریحان بیرونی ستاره‌شناس و تاریخ‌نگار ایرانی(427ش)

ابوریحان محمد بن احمد بیرونی(زادهٔ ۱۴ شهریور ۳۵۲ خورشیدی، کاث، خوارزم – درگذشتهٔ ۲۲ آذر ۴۲۷ خورشیدی، غزنین)، دانشمند و ریاضی‌دان، همه‌چیزدان، ستاره‌شناس، تقویم‌شناس، انسان‌شناس، هندشناس، تاریخ‌نگار، گاه‌نگار، و طبیعی‌دان برجستهٔ ایرانی، در سدهٔ چهارم و پنجم هجری است. بیرونی را از …

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 10 جمادی الثانی 1446 )

 

درگذشت ادیب شهیر و عارف بزرگ ایرانی “شیخ فریدالدین عطار نیشابوری” (627ق)

شیخ فریدالدین محمد بن ابراهیم عطار نیشابوری از بزرگان عُرفا و مشاهیر مشایخ صوفیه و شعرا، در سال 513 هجری قمری در نیشابور به دنیا آمد. وی در ابتدا شغل عطاری داشت و صاحب ثروت شده بود. بعدها بر اثر حادثه‏ای، قدم به دایره‏ی سیر و سلوک گذاشت و تا آخر عمر در این وادی پَر گشود. عطار، به …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 12 دسامبر 2024 )

 

• درگذشت “رابرت براوْنینگ” شاعر و فیلسوف برجسته انگلیسی (1889م)

رابرت بِراوْنینْگْ، شاعر و فیلسوف انگلیسی در هفتم مه 1812م در لندن به دنیا آمد. وی که قریحه شاعری را از پدر به ارث برده بود، اولین دیوان شعرش را در 12 سالگی عرضه کرد و مورد توجه واقع شد. براونینگ در سال‏های بعد منظومه‏های دیگری را منتشر کرد که اثر معروف او به نام انگشتری …

 

• تولد “گوسْتاو فلوبِر” نویسنده معروف فرانسوی (1821م)

گوستاو فلوبر یکی از نویسندگان طراز اول فرانسه، در 12 دسامبر 1821م در شهر روان فرانسه به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات مقدماتی راهی پاریس شد و به فراگیری علم حقوق، پرداخت. فلوبر از جوانی به ادبیات عشق می‏ورزید، از این رو حقوق را رها کرد و برای رهایى از سر و صدای پاریس، در ویلایى در …

 

مخابره اولین مکالمه توسط امواج رادیویی (1901م)

برای اولین بار در تاریخ ارتباطات بشری، در دوازدهم دسامبر 1901م از طریق امواج رادیویى و بدون استفاده از سیم رابط، یک جمله از منطقه‏ای در ایتالیا به نقطه‏ای دیگر مخابره شد و فصل تازه‏ای در ارتباطات آغاز گردید. مخابره‏کننده این جمله و مخترع دستگاهی که برای مخابره آن مورد استفاده قرار …

 

روز ملی و استقلال کشور افریقایی “کنیا” از استعمار انگلستان (1963م)

جمهوری کنیا با 582/646 کیلومتر مربع وسعت در شرق افریقا و در همسایگی کشورهای اتیوپی، سودان، اوگاندا و تانزانیا واقع شده است. نام این کشور از کوه کنیا که از کوه‏های مرتفع شرقِ افریقاست، گرفته شده است. جمعیت این کشور بیش از 30 میلیون نفر است که اکثراً مسیحی و درصدی مسلمان و مقداری نیز …

• صدور رأی دیوان عالی امریکا درباره ریاست جمهوری جورج واکر بوش (2000م)

انتخابات ریاست جمهوری سال 2000م امریکا، یکی از پر سر و صداترین و بحث برانگیزترین انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ایالات متحده امریکا بود. در این انتخابات، اَل گور نامزد حزب دموکرات، آراء بیشتری کسب کرد، ولی حصول اکثریت لازم در کالج انتخاباتی یا الکترال کالج الکترال امریکا برای احراز …

 

• نبرد نینوا (627م)

نبرد نینوا بخشی از جنگ‌های ایران و روم بود که در زمان ساسانیان ودر 12 دسامبر سال ۶۲۷ م روی داد. در سال ۶۲۷ م. ورق برگشت و سرنوشت جنگ‌های ایران و روم به سود رومیان شد. دراین سال در نبرد نینوا هراکلیوس با سپاه ایران روبروشد. فرمانده سپاه ایران در این نبرد مردی ارمنی بود که در نوشتارهای …

 

• کشتار معره النعمان (1098م)

در طی اولین جنگ صلیبی در سال 1098، ماره به شدت آسیب دیده بود. صلیبیان در پایان ماه نوامبر شهر مارا را محاصره کردند. این شهر توسط یک شبه نظامی ساده با چند صد مرد جوان که مدت دو هفته بدون تجربه نظامی بودند مقاومت کرد. بعدها، بزرگان شهر با رهبر فرنگ بوهموند تماس گرفتند و امیدوار بودند …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

 

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x