لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 15 آذر 1403 )
درگذشت “علی حاتمی” کارگردان شهیر ایرانی (1375 ش)
علی حاتمی در سال 1333 در تهران به دنیا آمد و پس از فارغ التحصیلی از دانشکده هنرهای دراماتیک به همکاری با تلویزیون پرداخت و به نوشتن فیلمنامه مشغول شد. فیلمهای علی حاتمی، همگی نشان دهنده علاقه او به فرهنگ ایرانی است. ستارخان، سوته دلان، کمالالملک و مادر به همراه مجموعه های تلویزیونی …
درگذشت دکتر “عیسی صدیق” مؤسس دانشگاه تهران (1357ش)
دکتر عیسی صدیق معروف به اعلم، یکی از نامداران فرهنگی سده اخیر تاریخ فرهنگ ایران، در سال 1273ش در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن علوم مقدماتی و اتمام دوره دارالفنون، در 17 سالگی به فرانسه رفت و موفق به دریافت دانشنامه لیسانس در رشته ریاضی گردید. دکتر صدیق سپس چند سالی در ایران در …
انتشار فهرست خارج کنندگان ارز در بحبوحه انقلاب اسلامی (1357 ش)
در بحبوحه انقلاب و در حالی که بسیاری از ادارات در اعتصاب به سر میبردند، کارکنان بانک مرکزی، در پانزدهم آذرماه 57، صورت کسانی که طی دو ماه شهریور و مهر 1357 ارز از مملکت خارج کرده بودند، انتشار داد. در این لیست نام 178 نفر از مقامات دولتی و مقاطعه کاران و بازرگانان سرشناس گنجانیده …
شهادت سرتیپ خلبان “احمد کشوری” (1359ش)
شهید احمد کشوری در تیرماه 1332ش در شمال به دنیا آمد. وی در سال 1351 وارد هوانیروز شد و دورههای آموزش خلبانی با هلیکوپتر را با موفقیت به پایان رساند. او از سالهای قبل از انقلاب فعالیتهای ضدرژیم خود را آغاز کرده بود و در دوران نخستوزیری بختیار با همراهی دوستان خود، قصد انجام کودتا …
آغاز عقب نشینی نیروهای “ناتو” از خلیج فارس (1366 ش)
پس از آن که دولتهای غربی، جمهوری اسلامی ایران را به مینگذاری در خلیج فارس متهم کردند، نیروهای نظامی پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، وارد خلیج فارس شدند تا به اصطلاح به پاکسازی خلیج اقدام نمایند. اما مین روبهای غربی پس از یک ماه تجسس در آبهای خلیج فارس، تنها چهار مین را کشف کردند و …
شهادت شهید محمدرضا جوادبکان (1361ش)
شهید محمدرضا جوادبکان، روز سوم خردادماه سال ۱۳۴۶ش در دزفول چشم به جهان هستی گشود. کودکی را در دامان پرمهر و پاک خانوادهای متدین و متوسط گذراند و با معارف اسلامی آشنا شد و عشق شرکت در مجالس مذهبی در دلش جوانه زد. هفت بهار از عمرش گذشته بود که راهی عرصه علم و دانش شد. محمدرضا، دوران …
کارخانه کاغذسازی پارس در هفت تپه افتتاح شد.(1349ش)
کاغذ چگونه ساخته میشود (click)
ده کوهنور در شمال تهران به زیر بهمن رفتند. (1349ش)
5 نفر از آنها نجات یافته و پنج نفر جان سپردند
متن لایحه الحاقی قرارداد نفت انتشار یافت(1349ش)
سرهنگ معمرالقذافی رهبر لیبی (click) تندتر از سایر دولتهای عرب به ایران تاخت و به شاه ایران هشدار کرد که بزودی انتقام گرفته خواهد شد(1350ش)
دولت عربستان سعودی طی اعلامیه ای از اشغال سه جزیره ابراز نگرانی و تعجب کرد(1350ش)
دولت مصر از ایران تقاضا کرد برای تصرف جزایر راه حل مسالمت آمیز می بایستی انجام گیرد(1350ش)
سناتور سید مهدی فرخ رجل سیاسی ماجراجو در سن 90 سالگی درگذشت(1352ش)
شیخ زاید بن سلطان آل نهیان رئیس امارات متحده عربی وارد تهران شد(1354ش)
مجلس مؤسسان با نطق رضاخان پهلوی رئیس موقتی مملکت گشایش یافت (1304 ش)
مستشارالدوله صادق به ریاست مجلس مؤسسان برگزیده شد (1304ش)
مجلس شورای ملی پست ریاست کل مالیه و اختیارات ناشی از آن را به رئیس الوزراء تفویض نمود(1306ش)
نقی نبوی (معززالدوله) وزیر مختار ایران در کشور عراق شد. (1309ش)
میرزا اسمعیل خان ممتاز (ممتاز الدوله) که از رجال ایران بود و در ادوار اول و دوم چندی بر مجلس شورای ملی ریاست داشت در سن 59 سالگی درگذشت.(1312ش)
حین الفوت ریاست شورای عالی معارف با او بود. وی در طول زندگی چندین بار مقام وزارت گرفت
روز حسابدار
در سال2007 فدارسیون بین المللی حسابداران (IFAC) در سی امین سالروز تاسیس خود 2-8 ماه دسامبر را به عنوان هفته حسابداری انتخاب و به تمام اعضای خود در سراسر جهان پیشنهاد کرده در این هفته با برگزاری مراسم ویژه ای از حسابداران کشور خود تجلیل به عمل آورند و حرفه حسابداری و نقش حسابداران …
مهندس مهدی بازرگان به ریاست دانشکده فنی انتخاب شد. (1329 ش)
شاه و همراهان وارد آمریکا شدند. (1333 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 3 جمادی الثانی 1446 )
• شهادت حضرت زهرا(س) به روایت 95 روز و آغاز ایام فاطمیه ی دوم(11 ق)
حضرت زهرا(س) از کودکی تحت راهنمایىهای پدرش، پیامبر اکرم(ص) با معارف عالی الهی آشنا شد. ایشان از جمله خواص درگاهِ خداوند بود که از سرچشمهی علوم الهی بهرهی فراوانی داشت. حضرت زهرا(س) دختر رسالت، همسر ولایت و مادر امامت میباشد و او حلقهی اتصال نبوَّت و امامت است. فاطمهی زهرا(س) …
• درگذشت عالم فاضل “میرسید حسن مدرس اصفهانی” فقیه اصولی(1273 ق)
سیدحسن بن علی بن امیراسماعیل واعظ حسینی اصفهانی، معروف به مدرس، از بزرگان علمای امامیهی قرن سیزدهم هجری، در سال 1210 ق در اصفهان به دنیا آمد. پس از آموختن مقدمات علوم دینی و فقه و اصول فقه، از محضر اساتید برجستهی عصر خویش از قبیل شریف العلمای مازندرانی و شیخ محمدحسن نجفی صاحب جواهر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 5 دسامبر 2024 )
• بازگشت ناپلئون به فرانسه پس از شکست روسیه و آغاز اضمحلال ناپلئون (1812م)
ناپلئون بُناپارت پس از فتوحات فراوان در اروپا، در 22 ژوئن 1812م حمله بزرگ خود را به کشور پهناور روسیه آغاز کرد. در این عملیات تهاجمی که نزدیک به شش ماه به طول انجامید، ناپلئون مسکو را نیز تصرف کرد. اما سپاهیان وی به علت سرمای شدید روسیه و حملات ایذایى ارتش این کشور به سختی شکست خوردند، …
• درگذشت “الکساندر دوما” (پدر) نویسنده نامدار فرانسوی (1870م)
الکساندر دوما معروف به دومای پدر، رمان نویس و نمایشنامه نویس بلندآوازه فرانسوی در 18 ژوئیه 1802م در فرانسه به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات، به سبب داشتن خط زیبا به منشیگری در یک دفترخانه پرداخت و پس از چندی به شغل دبیری مشغول شد. در این هنگام ذوق نویسندگی، او را به نوشتن داستانهای …
• پیوستن ایران به تشکیلات بین المللی صلیب سرخ (1874م)
نخستین کوشش ایرانیان برای پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی در مورد تشکیلات بینالمللی صلیب سرخ به دوران پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار باز میگردد. ایران در زمان حکومت او و در دسامبر سال ۱۸۷۴/شوال ۱۲۹۱ ، کنوانسیون مصوب ۱۸۶۴ ژنو را پذیرفت. اما عملاْ برای دهها سال پس از این تاریخ هیچگونه …
• تولد والت دیزنی نقاش و تهیه کننده کارتون و فیلم (1901م) (click)
والْتْ دیزنی، شخصیت برجسته سینمای کودکان و مبتکر فیلمهای انیمیشن (پویانمایى)، در پنجم دسامبر 1901م در شیکاگو در امریکا به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه و دانشگاه، موفق به اخذ مدرک دکترای علوم و هنرهای زیبا گردید و از آن پس وارد عرصه سینما شد. در این زمان بود که اولین فیلم …
• روز بینالمللی خیریّن و داوطلبان در زمینه های پیشرفت اقتصادی و اجتماعی
روز جهانی داوطلبان هر ساله در تاریخ 5 دسامبر مطابق 14 آذر در همه کشور های جهان برگزار شده و به طور قانونی توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته می شود. در این روز داوطلبین در زمینه های مختلف گرد هم آمده و فعالیت های خود را اعلام می دارند.
تایلند سرزمینی است در جنوب شرق آسیا که نام آن از قوم مهاجری به نام “تای” گرفته شده و با پسوند مکانیِ “لند”، به معنای “سرزمین تای” میباشد. تایلند 513/115 کیلومتر مربع مساحت و بیش از 61 میلیون نفر جمعیت دارد. اکثریت مردم این کشور، ملیّت تایلندی داشته و پیرو مذهب بودا هستند. پایتخت …
• درگذشت “فردیناند بروکْنِر” ادیب شهیر اتریشی (1958م)
فردینانْد بروکْنِر، شخصیت برجسته دنیای ادبیات و هنر اتریش، در 26 آگوست 1891م در ویِن پایتخت این کشور به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دوره دانشگاه راهی آلمان شد و به مدیریت یکی از تئاترهای برلین پرداخت. بروکنر در سال 1933م به مسافرتی طولانی رفت و از سوئیس، فرانسه و امریکا و چند کشور …
• درگذشت نلسون ماندلا ، رییس جمهور سابق آفریقای جنوبی (2013 م)
نِلسون رولیه لاهلا ماندِلا ، نخستین رئیس جمهور آفریقای جنوبی است که در انتخابات دموکراتیک عمومی برگزیده شد. وی پیش از ریاست جمهوری از فعالان برجستهٔ مخالف آپارتاید در آفریقای جنوبی و رهبر کنگره ملی آفریقا بود. او به خاطر دخالت در فعالیتهای مقاومت مسلحانه مخفی محاکمه و زندانی شد. مبارزه …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.