آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

شنبه 21مهر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 21 مهر  )
درگذشت شاعر بزرگ دوره قاجار استاد “محمدتقی شوریده شیرازی” (1305 ش)

استاد محمدتقی شوریده شیرازی فرزند عباس، در سال 1236 ش در شیراز زاده شد و در هفت سالگی بر اثر آبله، از نعمت بینایی محروم گردید. وی پس از مرگ پدر در نه سالگی، تحت سرپرستی دایی قرار گرفت و از آنجا که دارای هوش سرشاری بود، در مدتی کوتاه به وسیله اشعارش بلندآوازه گردید و شعرش بر زبان‏ها …
تصویب لایحه کاپیتولاسیون توسط مجلس شورای ملی (1343ش)

پس از آن که کابینه اسداللَّه عَلَم، به دستور شاه، پیشنهاد آمریکا مبنی بر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی را به صورت یک لایحه قانونی در دولت تصویب کرد، این لایحه در نهایت در یک جلسه پر سر و صدای مجلس شورای ملی با نطق موافقین و مخالفین علی‏رغم رأی بالای مخالفان، به تصویب رسید. …

درگذشت استاد “حسین بهزاد” مشهورترین نگارگر معاصر ایران (1347 ش)

استاد حسین بهزاد در سال 1273 ش در تهران به دنیا آمد. او در اوایل کودکی به سبب علاقه بسیار به نقاشی و بی‏توجهی به درس، از مدرسه اخراج شد. پدرش او را به استاد نقاشی سپرد و او به نقاشی پرداخت. بهزاد با ارائه آثار هنری خود، به تدریج مشهور گردید و سرانجام به عنوان بزرگترین و پرآوازه ‏ترین …
درگذشت استاد دکتر “رجبعلی مظلومی” محقق و نویسنده برجسته (1377 ش)

استاد دکتر رجبعلی مظلومی در سال 1306 ش در نیشابور به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش و در مشهد مقدس به پایان برد و سپس تحصیلات عالی را در زمینه روانشناسی و ادبیات ادامه داد. مطالعات متنوع و گسترده ایشان در زمینه های قرآن‏شناسی، حدیث‏شناسی، حکمت و عرفان، تاریخ و هنر اسلامی …
رحلت عالم مجاهد آیت ‏اللَّه “هادی روحانی” نماینده ولی فقیه در استان مازندران (1378ش)

آیت‏اللَّه شیخ هادی روحانی در سال 1302 ش (1342 ق) در یکی از روستاهای توابع بابلسر به دنیا آمد و در ابتدا به دلیل درگذشت پدرش به کشاورزی پرداخت. وی پس از سقوط رضاخان پهلوی و رونق دوباره حوزه‏های علمیه، به تحصیل علوم دینی روی آورد. آیت‏اللَّه روحانی پس از چندی راهی حوزه علمیه قم و …
رحلت فقیه جلیل و عالم بزرگوار آیت‏اللَّه “ابوالفضل خوانساری نجفی” (1380 ش)

آیت‏اللَّه شیخ ابوالفضل خوانساری در سال 1295 ش (1334ق) در اصفهان به دنیا آمد. پدرش از شاگردان با سابقه آخوند خراسانی و شیخ حسن ممقانی بود. آیت‏اللَّه خوانساری پس از فراگیری مقدمات در زادگاهش، در 20 سالگی به دلیل آزار و اذیت حکومت پهلوی، برای تحصیلِ سطوح بالاتر، راهی نجف اشرف گردید. …
درگذشت دکتر غلامحسین مصاحب، ادیب، نویسنده و صاحب دایرﺓ المعارف مصاحب (1358ش)

غلام‌حسین مصاحب (زاده ۱۲۸۹ تهران – درگذشتهٔ ۲۱ مهر ۱۳۵۸) ریاضی‌دان و دانشنامه‌نویس ایرانی بود. به سبب کوشش‌های او در راه ترویج ریاضیات جدید در ایران وی را «پدر ریاضیات جدید» در ایران می‌دانند. غلام‌حسین مصاحب در سال ۱۲۸۹ در تهران در خانواده‌ای اهل علم و ادب به دنیا آمد. خاندان …
دکتر احمد فرهاد رئیس پیشین دانشگاه درگذشت(1350ش)

در پنج انبار بزرگ در تهران هشتصد تن حبوبات کشف شد و صاحبان آنها تبعید شدند(1355ش)

ژنرال چم پین فرمانده قوای انگلستان در ایران تغییر کرد (1299ش)

به جای وی ژنرال ادموند آیرونساید تعیین گردید
مؤتمن الملک مجدداً از ریاست مجلس استعفا نمود (1304ش)

دولت اعلام کرد قانون نظام اجباری از دهم آبان ماه به مرحله اجرا گذاشته می شود(1305 ش)

مشیر همایون شهردار برای بار دوم رئیس نظمیه اصفهان شد(1305ش)

درگذشت استاد محمد‌تقی مروت ، از بنیانگذاران تلاوت نوین در کشور (1395 ش)

استاد محمد‌تقی مروت از بنیانگذاران تلاوت نوین در کشور و دارنده اولین مقام نخست مسابقات بین‌لمللی قرآن مالزی بامداد 21 مهر 95  پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.   محمدتقی مروت که یکی از واردکنندگان هنر تلاوت قرآن به سبک مصری به ایران محسوب می شد با مداد 21 مهر 95  در کانادا …
جعفر شریف امامی به ریاست مجلس سنا انتخاب شد. (1342 ش)

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 8 ربیع الثانی 1446 )

 

• ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسکری(ع)(232 ق)

دوران امامت امام حسن عسکری(ع) دورانی حساس و متفاوت بود. امام از جوانی تحت نظر خلفای جورِ عباسی قرار داشت تا جایى که از پانزده سالگی و در زمان حیات پدر بزرگوار خویش نیز به زندان برده شد. آن امام همام، به مقتضای زمان، رسالت خویش را به انجام می‏رساند و کار امامت را به پیش می‏برد. همچنین …

 

 

• آغاز حملات شاه عباس صفوی برای تصرف آذربایجان از دست دولت عثمانی(1011ق)

چون شاه عباس صفوی خود را از نظر قوای نظامی نیرومند یافت به فکر بازپس‏گیری شهرهایی افتاد که در شمال غربی ایران به عثمانی‏ها واگذاشته بود. نخست به تبریز حمله برد و از آن جا به ایروان تاخت و از آن به بعد شهرهای غربی ایران را از دست عثمانی‏ها خارج ساخت و به ایران ملحق گردانید.

 

• تولد حکیم بزرگ سید مرتضی کشمیری(1268 ق)

سیدمرتضی کشمیری نزد دایى و والد بزرگوارش به کسب علوم دینی پرداخت و در سنین نوجوانی به درجات علمی نایل گردید. در سال 1284 قمری همراه دایی خویش به عتبات عالیات عزیمت نمود. وی در آنجا از حوزه‏ی درس علامه سیدمحمد عباس تستری، آخوند ملامحمد اردکانی، میرزا حبیب‏اللَّه رشتی و میرزا محمد حسن …

 

• پایان محاصره ‏ی شهر تبریز در جریان نهضت مشروطیت(1327 ق)

 

پس از به قدرت رسیدن محمدعلی شاه و بی‏اعتنایى او به مشروطه، مردم تبریز دست به قیام زده و با رهبری باقرخان و ستارخان ندای مشروطه سر دادند. پس از آن تبریز توسط قوای دولتی ماه‏ها به محاصره درآمد ولی توفیقی جهت تصرف شهر، برای شاه به دست نیامد. مقاومت سرسختانه‏ی مردم تبریز ده ماه به طول …

 

• رحلت عالم ربانی “شیخ ‏الشریعه‏ی ‏اصفهانی” مدرس بزرگ حوزه‏ ی علمیه ‏ی نجف(1339 ق)

ملافتح‏اللَّه اصفهانی معروف به شیخ الشریعه در دوازدهم ربیع‏الاول سال 1266 ق در اصفهان به دنیا آمد. پس از فراگیری مقدمات در اصفهان و مشهد، در سال 1295 ق راهی نجف اشرف گردید و از محضر عالمانِ گرانقدری همچون ملااحمد سبزواری، محمد حسین کاظمینی و میرزا حبیب‏اللَّه رشتی استفاده برد. از …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 12 اکتبر 2024 )

 

• کشف قاره امریکا توسط “کریستف کُلُمْبْ” مکتشف و دریانورد ایتالیایی (1492م)

 

در سوم اوت 1492م کریستوفر کُلُمبوس معروف به کریستف کُلُمْبْ که دریانوردی ایتالیایى و در خدمت اسپانیا بود، سفر دریایى خود را به وسیله یک کشتی به اندازه قایق‏های امروزی، از بندر پالوس اسپانیا آغاز کرد و به سمت اقیانوس اطلس حرکت نمود. در آن زمان، اعراب، اقیانوس اطلس را دریای سبز ظلمات، …

 

• مرگ “آناتولْ فِرانْسْ” داستان سرا، ادیب و فیلسوف فرانسوی (1924م) (ر.ک: 16 آوریل)

 

آناتول فرانس (۱۶ آوریل، ۱۸۴۴ – ۱۲ اکتبر، ۱۹۲۴) تخلص ژاک آناتول فرانسوا تیبو از نویسندگان برجسته فرانسوی است. او در پاریس بدنیا آمد. پدرش کتاب‌فروش بود و زندگی آناتول نیز بیشتر با کتاب گذشت. در ۱۸۹۶ به عضویت فرهنگستان فرانسه درآمد و در ۱۹۲۱ جایزه نوبل ادبیات را گرفت. در دهه ۱۹۲۰ …

 

• روز ملی و استقلال کشور افریقایی “گینه استوایی” از استعمار اسپانیا (1968م)

 

سرزمین گینه استوایى در قرن پانزدهم میلادی کشف شد و پس از چندی کاملا به اشغال پرتغالی‏ها درآمد. پس از آن، این منطقه، تحت سیطره انگلستان، فرانسه و بار دیگر اسپانیا قرار گرفت که این مرحله از حاکمیت اسپانیا تا نیمه دوم قرن بیستم به طول انجامید. با تغییر روند استعمار در بعد از جنگ جهانی …

 

• کودتای “پرویز مشرّف” علیه “نواز شریف” نخست وزیر پاکستان (1999م)

ارتشبد پرویز مشرف رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان در 12 اکتبر 1999م در کودتایى بدون خون‏ریزی، محمد نواز شریف، نخست‏وزیر قانونی این کشور را خلع نمود و قدرت را در دست گرفت. این کودتا زمانی صورت گرفت که یک روز پیش از آن، نوازشریف، ارتشبد مشرَّف را که برای دیداری رسمی به بنگلادش سفر کرده …

 

• روز ملی “اسپانیا”

کشور اسپانیا با 504/782 کیلومتر مربع مساحت در جنوب غربی اروپا، در کنار اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه و در همسایگی کشورهای پرتغال، آندورا و فرانسه واقع شده است. جمعیت آن بیش از 39 میلیون نفر که از نژاد سفید و مذهب کاتولیک می‏باشند. با توجه به صفر بودن رشد جمعیت در این کشور، پیش‏بینی …

 

• تولد بانو دینگ لینگ

بانو دینگ لینگ Ding Ling نویسنده شهیر چین 12 اکتبر 1904 به دنیا آمد و 84 سال عمر کرد. وی از جوانی و در زمانی که در دانشگاه شانگهای تحصیل می کرد به صف چپها پیوست و با روشنفکران رادیکال معاشر شد و پیرو مکتب آنارشیستهایی اروپایی گردید زیرا که شدیدا نگران اوضاع نامساعد وطن و هموطنانش …

 

 

• سفر انسان به فضا

دانشمندان شوروی 12 اکتبر 1964 سه فضانورد را با سفینه «وسخود ـ 1 (Voskhod – 1)» به فضا فرستادند. این نخستین بار در تاریخ فضانوردی بود که با یک سفینه سه فضا نورد به مدار زمین فرستاده می شدند. سر نشینان این سفینه «کوماروف، فئوکیستوف و یگورف» بودند. معلوم نیست که پس از فروپاشی شوروی، …

 

• روزولت رئیس جمهوری وقت آمریکا پیشنهاد هیتلر را رد کرد (1939 م)

 

دوازدهم اکتبر سال 1939 روزولت رئیس جمهوری وقت آمریکا پیشنهاد هیتلر را رد کرد که میان انگلستان و فرانسه از یک سوی و آلمان از سوی دیگر واسطه صلح شود تا خونریزی بیشتری روی ندهد!. مورخان بی طرف که پس از جنگ جهانی دوم، روی این پاسخ تامل برانگیز تحقیق کرده اند نوشته اند که هدف روزولت، …

 

• درگذشت بانو دکتر «ورا داسVera Duss» (2005م)

در 12 اکتبر 2005 بانو دکتر «ورا داسVera Duss» معروف به «مادر بندیکتBenedict» در 95 سالگی درگذشت. وی که یک جراح معروف آمریکایی و فارغ التحصیل دانشکده پزشکی پاریس بود و تخصص جراحی را از آمریکا گرفته بود ناگهان دست از مطب داری کشید و به صف زنان تارک دنیا پیوست و در ایالت «کانتکتی کت» …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x