آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

شنبه ۸ دی


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 8 دی 1403 )
تغییر نام خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی (1360ش)

خبرگزاری یا آژانس خبری پارس به عنوان خبرگزاری رسمی ایران، در سال 1313 ش به عنوان یکی از واحدهای تحت نظر وزارت امور خارجه تأسیس شد. آژانس پارس در سال 1319 ش که اداره کل انتشارات و رادیو به وجود آمد، از آن وزارت به این اداره منتقل گردید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نام خبرگزاری پارس …

امضای نخستین قانون اساسی ایران توسط “مظفرالدین شاه” با نام نظامنامه سیاسی (1285ش)

نخستین قانون اساسی مشروطه با نام نظامنامه سیاسی که توسط اولین مجلس شورای ملی ایران در 51 ماده تهیه و تدوین شده بود، در هشتم دی ماه 1285 ش به امضای پادشاه وقت ایران، مظفرالدین شاه قاجار، رسید و مظفرالدین شاه، خود پس از ده روز درگذشت. قانون اساسی امضا شده توسط شاه، در برگیرنده خواست …

اجتماع بزرگ مردم در میدان بهارستان تهران برای ملی شدن نفت و آزادی مطبوعات (1329ش)

پس ازآن که از اول تیرماه سال 1329 ش، مجلس شورای ملی برای رسیدگی به مسأله نفت، کمیسیون خاصی را تعیین نمود، بحث بر سر ملی کردن نفت بر سر زبان‏ها افتاد و این مسأله پس از مدتی به طور جدی مطرح شد. در این میان، سپهبد رزم‏آرا، نخست وزیر رژیم پهلوی، به شدت با ملی شدن نفت مخالفت ورزید و ایران …

تصویب قانون اداره صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (1359ش)

در اجرای اصل یکصد و هفتاد و پنجم قانون اساسی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران سازمانی است مستقل و مستقیماً زیر نظر قوای سه‌گانه: قضاییه، مقننه و مجریه و بدین منظور هر یک از قوا یک نماینده تعیین و به صورت شورای سرپرستی سازمان را اداره خواهند نمود. (ماده 1 قانون اداره صدا و سیمای …

شهادت شهید جعفر گمنام (1359ش)

شهید جعفر گمنام در سال ۱۳۳۵ش در شهرستان فردوس چشم به جهان هستی گشود. او تحصیلاتش را در مدارس نمونه فردوس به پایان رسانید. وی استعداد سرشاری در زمینه کارهای فنی و کشاورزی داشت. شهید گمنام، در خانواده‌ای مذهبی و پیرو سیره ائمه اطهار (ع) رشد و تربیت پیدا کرد و از نظر اخلاقی بسیار بلندنظر …

شهادت شهید سیدعلیرضا حسینی (1360ش)

شهید سیدعلیرضا حسینی در سال ۱۳۳۷ش در خانواده‌ای مستضعف و مذهبی در شهر تهران چشم به جهان هستی گشود و از کودکی با اسلام ناب محمدی (ص) انس گرفت. از زمانی که سیدعلیرضا خود را شناخت، ارزش‏های معنوی را بر مادیات ترجیح می‌داد و با خلوص نیت، خویشتن را مهیای خدمت به خلق می‌نمود. اوج‏گیری مبارزات …

اردشیر زاهدی وزیر امور خارجه به سمت سفیر کبیر ایران در امریکا تعیین شد(1351ش)

دکتر عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه شد.(1351ش)

دکتر عباسعلی خلعتبری وزیر امور خارجه شد. وی قبلاً در سمت های وزیرمختار ایران در ورشو، مدیرکل وزارت امور خارجه، دبیرکل پیمان مرکزی سنتو و قائم مقامی وزارت امور خارجه خدمت کرده بود
بنابر گزارش آسوشیتدپرس، «یک گروه مارکسیست اسلامی مسئولیت انفجار بمب در انجمن ایران و امریکا را بر عهده گرفته است.»(1356ش)

این خبرگزاری اعلام کرد، مردی که مدعی سخنگوی یک سازمان زیرزمینی است ضمن تماس با این خبرگزاری اطلاع داد که به منظور اعتراض نسبت به دیدار کارتر از تهران، انفجارهای بیشتری در پیش خواهد بود(با این حال سازمان چریک های فدایی خلق مسئولیت این بمب گذاری را برعهده گرفت).
در پی انفجار شب گذشته در ساختمان انجمن ایران و امریکا، رسانه های گروهی دنیا این خبر را به سراسر جهان مخابره کردند و گمان داشتند که این واقعه با ورود پریزیدنت کارتر، رابطه مستقیم دارد.(1356ش)

قانون اساسی ایران به اسم «نظامنامه سیاسی» مشتمل بر 51 اصل که به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود از طرف مظفرالدین شاه تصویب و امضا شد و صورت قانونی یافت(1285ش)

درگذشت جهانگیر جهانگیری، فیلمنامه‌نویس و کارگردان سینمای ایران (1392ش)

جهانگیری‌ در سال ۱۳۲۵ در بندر انزلی به دنیا آمد. وی فعالیت در سینما را در سال ۱۳۴۴ با عنوان دستیار کارگردان و مدیر تدارکات آغاز کرد. این هنرمند سابق کارگردانی آثاری نظیر کنسرت روی آب (۱۳۸۹)، افراطی‌ها (۱۳۸۸)، غریبه‌ای در شهر (۱۳۸۸)، چشمک (۱۳۸۷)، ملودی (۱۳۸۶)، بی‌همتا (۱۳۸۰)، یاغی …

به علت نزول برف سنگین در تهران به طور کلی عبور و مرور در شهر قطع شد و بازار و کسبه یک هفته تعطیل کردند. (1292ش)

دوره هشتم مجلس شورای ملی پایان یافت. (1311 ش)

دادگر رئیس مجلس، رئیس الوزراء فهیم الملک، و شیخ الملک اورنگ نطق های تملق آمیزی ایراد کردند.
کارخانه سیمان واقع در بین راه حضرت عبدالعظیم در پای کوه چشمه علی افتتاح شد. (1312ش)

منصور وزیر طرق گفت قسمتی از اولین کارخانه سیمان ایران از دانمارک و بخشی از سوئد خریداری شده است. کارخانه روزانه استعداد ساختن صد تن سیمان را دارد
احمد قوام ایران را به سوی اروپا ترک کرد. (1326 ش)

سرمایه بانک کشاورزی از 1500 میلیون ریال به 5000 میلیون ریال افزایش یافت.(1338 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 26 جمادی الثانی 1446 )

 

• شهادت حضرت امام علی النقی(ع) به روایتی(254 ق)

 

امام هادی (ع) که در زمره امامان شیعه و از خاندان رسالت است، نیز از ویژگی دانشی گسترده و جامع برخوردار است، طوری که سمبل های دانش و فرهنگ وی، عقول را حیران و اندیشه ها را به اعجاب واداشته است. امام دهم همچون پدران و اجداد بزرگوار خود در علم و دانش سرآمد روزگار بود. درخشش او در مدت …

• درگذشت فقیه بزرگ عالم تشیع “مقداد بن عبداللَّه حلّی” (826 ق)

ابوعبداللَّه شرف الدین مقداد بن عبداللَّه بن محمد حلی سَیوری معروف به فاضل مقداد و فاضل سیوری، فقیه، متکلم، محقق، جامع معقول و منقول و از علمای بزرگ شیعه می‏باشد. فاضل مقداد پس از اتمام تحصیلات مقدماتی برای فراگیری فقه، اصول و حدیث در محضر درس “شهید اول” حضور یافت تا آن‏گاه که خود …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 28 دسامبر 2024 )

 

• مرگ “کوندامین” ریاضی دان شهیر فرانسوی(1774م)

کوندامین، ریاضی‏دان، سیاح و مهندس معروف فرانسوی در سوم مه 1701م در پاریس به دنیا آمد. وی گرچه تحصیلات مرتبی نداشت ولی به سبب علاقه فراوانی که به جفرافیا و ریاضیات پیدا کرد، به مطالعه درباره این علوم پرداخت و دانشمند مشهوری شد. کوندامین در سال 1735م به همراه دانشمندان آکادمی علوم فرانسه، …

 

• کشف اکسیژن توسط “ژوزف پریسْتْلی” شیمی‏دان انگلیسی (1774م)

ژوزف پریسْتْلی، شیمی‏دان معروف انگلیسی طی آزمایش‏های خود موفق شد تا در 28 دسامبر 1774م، گاز اکسیژن را کشف کند. اکسیژن گازی بی‏رنگ، بی بو و نامرئی است که نزدیک به نیمی از اتم‏های جهان را شامل می‏شود. پریستلی، از گرما دادن اکسید جیوه قرمز به وجود اکسیژن پی برد، اما به اهمیت آن واقف …

 

• پایان اولین دوره جمهوری فرانسه پس از تاج‏ گذاری ناپلئون (1804م)

شکل‏گیری انقلاب کبیر فرانسه در اواسط سال 1789م به تزلزل پایه‏های امپراتوری در این کشور انجامید و پس از وقوع حوادث متعدد، به سرنگونی رژیم پادشاهی و اعلام حکومت جمهوری در سپتامبر 1792م منجر شد. از این رو، از بیست و دوم سپتامبر این سال، دوره اول جمهوری اول فرانسه معروف به دوره کنوانسیون …

 

• تولد “وودرو ویلسون” بیست و هشتمین رئیس جمهور امریکا (1856م) (ر.ک: 3 فوریه)

توماس وودرو ویلسون (به انگلیسی: Woodrow Wilson) (زاده: ۲۸ دسامبر ۱۸۵۶، در گذشته: ۳ فوریه ۱۹۲۴) بیست و هشتمین رئیس جمهور ایالات متحده بود که از سال ۱۹۱۳ تا ۱۹۲۱ در این مقام باقی ماند. ویلسون در سال ۱۹۱۹ دچار یک نوع بیماری که موجب فلج شدن وی گردید شد و فعالیت‌هایش محدود شدند. مهم‌ترین …

 

• به نمایش درآمدن اولین فیلم جهان در پاریس و سالگرد ایجاد سینما (1895م)

نیمه دوم قرن نوزدهم، یکی از پربارترین دوران‏ها برای اختراعات و اکتشافاتی است که آثار و نتایج آن در قرن بیستم هم برجای ماند. به طوری که بسیاری از پیشرفت‏های علمی و صنعتی و پزشکی در قرن بعد که چهره جهان را تغییر داد در واقع ادامه و تکمیل اختراعات و اکتشافات نیمه دوم قرن نوزدهم است. …

 

• روز ملی “نپال”

کشور نپال در دامنه کوه هیمالیا، در مرتفع‏ترین نقطه جهان و بین پرجمعیت‏ترین کشورهای جهان یعنی چین و هند قرار گرفته است. مساحت این کشور آسیایى 147/181 کیلومتر مربع و جمعیت آن نزدیک به 24 میلیون نفر می‏باشد. پیش‏بینی می‏شود که جمعیت نپال تا سال 2025م در حدود 38 میلیون نفر گردد. پایتخت …

 

• درگذشت میشل دئون نویسنده فرانسوی ( 2016 م)

میشل دئون نویسنده، دراماتورژ و استاد دانشگاه قرن بیستم میلادی اهل فرانسه در گالوی ایرلند و در ۹۷ سالگی چشم از جهان فروبست.   این نویسنده نامدار که از اعضای آکادمی فرانسه بود، در جهان انگلیسی زبان با ترجمه دو کتابش شناخته می‌شد: رمان «امشب کجای می‌میری؟» که کتابی زندگینامه‌ای …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x