آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

شنبه ۲۴ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 24 آذر 1403 )
درگذشت “شیخ شلتوت” رییس دانشگاه الازهر و مفتی بزرگ مصر (1342ش)

شیخ محمود شلتوت، عالم بزرگ دینی مصر، در سال 1271 ش (1892 م) در مصر به دنیا آمد. در 14 سالگی در مرکز دینی علمی اسکندریه به تحصیل پرداخت و در 18 سالگی، گواهینامه تحصیلی دانشگاهی گرفت. وی سپس در اسکندریه به سمَتِ مدرس دینی برگزیده شد و در سال 1306 ش (1927 م) به قسمت عالی دانشگاه الازهر …
برگزاری مراسم چهلم دانش‏ آموزان شهید 13 آبان 57 در گلزار شهدای بهشت زهرا (1357 ش)

صدور بیانیه 8 ماده‏ای “امام خمینی”(ره) به قوه قضاییه و ارگان‏های اجرایی کشور (1361ش)

در روز بیست و چهارم آذرماه 1361ش، بیانیه 8 ماده‏ای حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران خطاب به قوه قضاییه و ارگان‏های اجرایی کشور صادر شد. ایشان در این پیام، درباره لزوم اسلامی نمودن تمام سازمان‏های دولتی به ویژه دستگاه‏های قضایی و جانشین نمودن احکام الهی در نظام جمهوری …

شهادت شهید علی‌ اصغر رجبی (1360ش)

شهید علی‌اصغر رجبی، ششم تیرماه، در یکی از روزهای گرم تابستان سال ۱۳۳۴ش در جمع گرم و صمیمی خانواده‌ای مهربان و متدین در همدان چشم به جهان هستی گشود و به‏یاد طفل شیرخوار شهید حضرت امام حسین علیه‏السلام، علی‌اصغر نام گرفت تا سال‏ها بعد در رکاب حسین زمانش، عاشورائی گردد. علی‌اصغر از کودکی، …

دلار سقوط کرد و بورس پاریس تعطیل شد.(1350ش)

سفارت افغانستان در تهران مسئولیت حفظ اموال و منافع عراق را در تهران بعهده گرفت(1350ش)

رئیس جمهوری ایتالیا و همسرش برای یک دیدار رسمی وارد تهران شدند(1353ش)

تلفات و خسارات حجاج ایرانی در آتش سوزی منی چشمگیر اعلام شد.(1354ش)

تعداد ناپدیدشدگان تمام کشورها بیش از هزار نفر است
آیت الله ربانی شیرازی در پی یک سخنرانی تند علیه رژیم در شیراز بازداشت شد(1356ش)

دادگاه نظامی ویژه ارتش، سرلشکر مقربی را به اتهام جاسوسی برای شوروی محکوم به اعدام نمود(1356ش)

62نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی که مسبب تظاهرات آن دانشگاه شناخته شدند برای یک نیمسال از تحصیل محروم شدند.(1356ش)

دانشکده ورزش و تربیت بدنی نیز 42 نفر را از تحصیل محروم کرد
بامداد امروز ناصرالملک تهران را به قصد اروپا در پناه غلامان سفارت انگلیس ترک کرد. (1286ش)

رضاخان پهلوی پادشاه جدید ایران در مجلس شورای ملی حضور یافته طبق قانون اساسی مراسم تحلیف به جای آورد (1304 ش)

مجلس شورای ملی به رئیس الوزرائی میرزا محمدعلی خان ذکاء الملک ابراز تمایل نمود و فرمان ریاست وزرائی وی از طرف رضاشاه صادر شد (1304ش)

میرزا جواد خان سعدالدوله از اعاظم رجال ایران در دوره قاجاریه درگذشت. (1308ش)

سعدالدوله به هنگام فتح تهران توسط مشروطه خواهان و خلع محمدعلی شاه سرپرست دولت و وزیر خارجه بود.
دولت انگلستان به استناد ماده 15 اساسنامه جامعه ملل شکایت خود را از دولت ایران به علت فسخ قرارداد دارسی تسلیم دبیرخانه جامعه ملل نمود. (1311 ش)

تلفن های چهارشماره ای تهران به پنج شماره ای تبدیل شد و ده هزار شماره تلفن جدید به کار افتاد.(1329 ش)

شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از امروز کار خود را آغاز کرد و فعلاً خطوط هیجده‌گانه مسافرین را به مقصد می‌رساند.(1332 ش)

ریاست شرکت مزبور بر عهده رئیس شهربانی قرار گرفت
عهدنامه تجارتی و دریانوردی ایران و هند امضاء شد. (1333 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 12 جمادی الثانی 1446 )

 

• ضرب سکه توسط مسلمین(74 ق)

تا زمان عبدالملک بن مروان، خلیفه‏ی اموی، مسکوکات اسلامی همان سکه‏های رومی و ایرانی بود. عبدالملک، سکه‏های مزبور را تغییرداد و آن‏ها را به مسکوکات عربی تبدیل کرد. نخستین سکه‏ی اسلامی در سال 74 هجری در دمشق ضرب شد.

 

• درگذشت “ابوالحسن علی سخاوی” فقیه و لغت‏شناس(643 ق)

علی بن محمد بن عبدالصمد همدانی مصری معروف به سخاوی از مشاهیر ادبا و نحویین و قرّاء، فقها، لغویین، اصولیین و مفسرین و درشمار پیشوایان نحو، تفسیر، لغت وقرائت قرار دارد و به شیخ القرّاء معروف است. تحصیلات وی ابتدا در شام ودر ادامه در مصر بود. سپس در شام بر کرسی تدریس تکیه زد و به تدریس …

 

• درگذشت “امیرعلی شیرنوایی” ادیب، سیاستمدار و وزیر سلطان حسین گورکانی(906ق)

امیرعلی شیر بن آلوس ملقب به نظام الدین از مشاهیر درباریان و وزرای سلطان حسین گورکانی، در سال 844 ق به دنیا آمد. وی به زبان فارسی و ترکی شعر می‏سرود و به “ذواللسانین” معروف بود. امیرعلی شیر با آن که وزیر سلطان بود ولی هیچ گاه از تألیف ومطالعه‏ی علمی غافل نمی‏گشت. سرانجام از وزارت کناره‏گیری …

 

• ولادت عالم و عارف ربانی “آقا رحیم ارباب اصفهانی” (1297 ق)

آیت ‏اللَّه آقا رحیم ارباب اصفهانی در 12 جمادی الاول سال 1297 ق در اصفهان به دنیا آمد. پس از کسب مقدمات و سطوح حوزه، از محضر درس اساتید برجسته‏ای همچون ابوالمعالی کلباسی، آخوند ملامحمد کاشی، سیدمحمدباقر دُرچه‏ای و میرزا جهانگیرخان قشقایى بهره‏ها گرفت و با آیت‏اللَّه سیدحسین طباطبایی …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 14 دسامبر 2024 )

 

ساخت کاغذ در چین (105م)

چینی‌ها نخستین مردمانی بودند که بیش از ۲ هزار سال پیش، کاغذهایی مانند کاغذهای امروزی ساختند. ایرانیان مسلمان شیوهٔ ساختن کاغذ را در سدهٔ نخست پس از اسلام از چینی‌ها آموختند و آن را بهبود بخشیدند. شهر سمرقند برای سال‌ها بزرگ‌ترین مرکز ساختن و خرید و فروش کاغذ بود. سپس، در شهرهای دیگر، …

 

تأیید توافق‏نامه صلح بوسنی معروف به “صلح دِیتون” در امریکا (1995م)

در 21 نوامبر 1995م، پیمان صلح دِیتون در محلی به همین نام در امریکا با فشار مقامات این کشور به امضای رهبران مسلمانان، صرب‏ها و کروات‏های بوسنی رسید. در 14 دسامبر 1995م توافق‏نامه صلح بوسنی موسوم به پیمان دِیتون در اجلاسی در پاریس مورد تأیید قرار گرفت. تنها دست‏آورد این پیمان برای مسلمانان، …

 

مرگ “جورج واشینگتُن” اولین رئیس جمهور امریکا (1799م)

جورج واشینگتن، اولین رئیس جمهور امریکا در 12 فوریه 1732م در ایالت ویرجینیای امریکا به دنیا آمد. وی علی‏رغم ازدست دادن پدر، مطالعات خود را ادامه داد و از جوانی با شکار و جنگ آشنا شد. واشینگتن در جریان جنگ علیه فرانسویان و بومیان که از سال 1753م آغاز شده بود تلاش فراوانی از خود نشان …

 

کشف انرژی حرارتی زغال سنگ در انگلستان (1805م)

در چهاردهم دسامبر 1805م انرژی حرارتی زغال سنگ توسط ژُرژ برانْکْلون، آهنگر انگلیسی کشف شد. تا پیش از این تاریخ، از زغال سنگ، تنها به عنوان یکی از مصالح ساختمانی استفاده می‏شد. اما برانْکْلون، کشف کرد که این ماده هنگام سوختن، حرارت زیادی تولید می‏کند و به این ترتیب منبع عظیمی از انرژی …

 

کشف قطب جنوب توسط “روآلْدْ آمونْدْسن” دریانورد نُروژی (1911م)

از زمانی که انسان‏ها قطب شمال و جنوب را شناسایى کردند، درصدد فتح آن بودند ولی کسی موفق به این کار نمی‏شد. تا این که در سال 1911م دو هیأت اکتشافی برای هدفی یکسان یعنی رسیدن به قطب جنوب عازم این منطقه یخ‏بندان شدند. یکی روآلْدْ آموندسن، مکتشف نروژی و دیگر رابرت اسکات، ناخدای نیروی دریایى …

 

• اخراج روسیه از جامعه ملل به علت تجاوز به فنلاند (1939م)

با آغاز جنگ جهانی دوم، آلمان به همراه شوروی و ایتالیا به کشورهای هم‏جوار حمله بردند. در یکی از این حملات، در 30 نوامبر 1939م شوروی به خاک فنلاند یورش برد و آن را به اشغال خویش درآورد. در نتیجه، در چهاردهم دسامبر همان سال شوروی از جامعه ملل اخراج شد. (ر.ک: 30 نوامبر)

• برقراری اولین تماس بین کره زمین و سیاره زهره (1962م)

اولین کاوش فضایی روبوتیک درباره ی سیاره زهره، و در واقع اولین کاوش فضایی سیارات در ۱۲ فوریه ۱۹۶۱ با پرواز ونرا-۱ آغاز شد. ولی زمانی که به فاصله ۲ میلیون کیلومتری زمین رسید ارتباطش با زمین قطع گردید و بعدها از فاصله ی صدهزارکیلومتری زهره در نیمه ی ماه می عبور کرد. کاوش های ایالات …

• اشغال بلندی ‏های جولان سوریه از سوی رژیم صهیونیستی (1981م)

به دنبال تصویب پارلمان رژیم صهیونیستی موسوم به کِنِست، در 14 دسامبر 1981م بلندی‏های جولان، در کشور سوریه ضمیمه این رژیم غاصب اعلام شد. بلندی‏های جولان از زمان جنگ 1967م اعراب و اسرائیل در اشغال این رژیم بود و این تصمیمْ خشم اعراب و مسلمانان را برانگیخت. از نظر حقوقی از سوی اعراب و …

 

مرگ “آنْدْره ساخاروف” فیزیک‏دان برجسته و پدر بمب هسته ‏ای شوروی (1989م)

آندره ساخاروف، فیزیک‏دان برجسته شوروی و پدر اتم این کشور در 21 مه سال 1921م در مسکو به دنیا آمد. دوران کودکی او مصادف با یک دوره فقر و قحطی ناشی از دوران نقاهت پس از انقلاب روسیه بود. او تحصیلاتش را در شرایط سخت اقتصادی آغاز کرد و پس از فراغت از تحصیل در رشته استخراج فلزات صنایع دفاعی، …

 

آلاباما بیستمین و دومین ایالت ایالات متحده آمریکا شد(1819م)

آلاباما (به انگلیسی: Alabama) یکی از ایالت‌های جنوبی آمریکا و بیست‌ودومین ایالتی است که به ایالات متحدهٔ آمریکا پیوست. این ایالت از شمال با تنسی، از شرق با جورجیا، از جنوب با فلوریدا و خلیج مکزیک، و از غرب با میسیسیپی هم‌مرز است. آلاباما ۳۰اُمین ایالت بزرگ کشور آمریکا بر پایهٔ مساحت …

اولین اقدام برادران رایت برای پرواز(1903م)

برادران رایت (به انگلیسی: Wright brothers) اُرویل (Orville) متولد ۱۹ اوت ۱۸۷۱ – درگذشته در ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸ و ویلبر رایت (Wilbur) متولد ۱۶ آوریل ۱۸۶۷ – درگذشته در ۳۰ می ۱۹۱۲ (میلادی) دو برادر آمریکایی اهل اوهایو بودند که به خاطر اختراع اولین هواپیمای قابل کنترل موتوردار و سنگین‌تر از …

 

• زادروز جرجی زیدان(1861م)

در 14 دسامبر 1861 میلادی – زادروز جرجی زیدان تاریخ‌نگار، داستان‌نویس و روزنامه‌نگار لبنانی. جُرجی زیدان (۱۴ دسامبر ۱۸۶۱، بیروت – ۲۲ ژوئیهٔ ۱۹۱۴، قاهره) تاریخ‌نگار، داستان‌نویس، و روزنامه‌نگار عرب‌زبان لبنانی است که برای نوشتن ۲۳ رمان تاریخی و تأسیس نشریهٔ الهلال معروف است. طی نهضت …

• آغاز انقلاب دوامبری در امپراتوری روسیه علیه تزار نیکلاس اول(1825م)

یا قیام انقلاب دسامبری شورش در امپراتوری روسیه در 14 دسامبر بود، 1825. افسران ارتش شاهنشاهی در مورد 3000 سرباز در اعتراض به تزار نیکلاس رهبری من تاج و تخت پس از خروج از برادر بزرگتر خود کنستانتین از لیست فرمانداران میثاق گرفت. این حوادث در دسامبر رخ می دهد، به نام قیام در میدان سنا …

 

افتتاح ورزشگاه سانتیاگو برنابئو (1947م)

ورزشگاه سانتیاگو برنابئو استادیوم فوتبال است که در مرکز مادرید، پایتخت اسپانیا واقع شده است.14 دسامبر 1947 افتتاحیه استادیوم رئال مادرید است. استادیوم در حال حاضر دارای بیش از 81000 تماشاگر است و یکی از بزرگترین استادیوم های اسپانیا و اروپا است. پس از مراسم افتتاحیه Chamartin Stadium …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

 

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x