آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

سه شنبه 17مهر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 17 مهر )
رحلت عارف و فیلسوف شهیر حکیم “محمد رضا صهبای قمشه ‏ای” (1267 ش)

حکیم محمدرضا قمشه‏ای اصفهانی متخلص به صهبا در حدود سال 1202 ش (1241 ق) در قمشه اصفهان به دنیا آمد و مقدمات علوم را در همان‏جا فراگرفت. سپس برای تکمیل معلومات به اصفهان رفت و در محضر بزرگانی همچون حاج ملامحمد جعفر لاهیجی، میرزا حسن نوری، آقاسید رضی لاهیجی به مدارج والایی در عرفان، …
درگذشت نویسنده، محقق و مترجم معاصر، استاد “محمد ابراهیم آیتی” (1343 ش)

دکتر محمد ابراهیم آیتی بیرجندی در سال 1293 ش در گازار از توابع بیرجند در استان خراسان به دنیا آمد. وی از کودکی به فراگیری علم روی آورد و در گازار، بیرجند و مشهد، علوم قدیم را آموخت. ایشان در مشهد از محضر استادانی همچون ادیب نیشابوری، شیخ هاشم قزوینی و شیخ مجتبی قزوینی بهره برد و در …

شهادت شهید مهدی عرب (1362ش)

شهید مهدی عرب در بیستم شهریور ۱۳۴۶ش در شهرستان محلات از توابع استان مرکزی چشم به جهان هستی گشود. مهدی عرب به‌دنبال به شهادت رسیدن تقی عبدالمحمدی که در همسایگی این شهید بزرگوار قرار داشت، می‌گفت: «اسلحه شهید عبدالمحمدی را بر می‌دارم و برای من ننگ است که اسلحه او بر زمین بماند.» با …
جنگ بزرگ تانک ها در صحرای سینا درگرفت و حدود سه هزار تانک در مقابل هم قرار گرفتند(1352ش)

دولت برای مبارزه با گرانفروشی جمعیتی به نام حمایت از مصرف کننده تشکیل داد(1352ش)

حاج امان الله اردلان سناتور انتصابی شد(1355ش)

چهارمین نمایشگاه بین المللی تهران با شرکت 45 کشور افتتاح شد.(1355ش)

در این نمایشگاه کالاهای صنعتی و خدمات بازرگانی شرکت کنندگان عرضه شده بود
درگذشت پروفسور حبیب الله هدایت ، پدر علم تغذیه ایران (1392ش)

پروفسور حبیب الله هدایت صبح امروز در سن 93 سالگی براثرکهولت دارفانی را وداع گفت. دکتر حبیب اله هدایت که به عنوان پدرعلوم تغذیه معاصرایران شناخته می شود. وی پایه گذارموسسه تغذیه و علوم غذایی ایران است. پروفسور دکتر حبیب اله هدایت در سال 1299 شمسی در شهرضا (قمشه ) اصفهان زاده شد. او …
سردار سپه وزیر جنگ به کار خود بازگشت ( 1301ش)

در کنگره پزشکی رامسر بیماریهای ناشی از آب ارزیابی شد. (1334 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 4 ربیع الثانی 1446 )

 

• تولد حضرت عبدالعظیم حَسنی(ع) (173ق)

یکی از چهره‏های شاخص اصحاب ائمه، حضرت عبدالعظیم حسنی است که در شمار اصحاب امام رضا، جواد و هادی علیهم السلام بوده و مورد تمجید فراوان قرار گرفته است. حضرت عبدالعظیم از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) بود که در شهر مدینه به دنیا آمد. آن حضرت فردی پرهیزگار و اندیشمند بود و از ائمه‏ی بزرگوار …

 

• تولد “ابوبکر محمد انباری” فقیه و نحوی (513 ق)

ابوبکر محمد انباری فقیه، محدّث، نحوی و لغت شناس بغدادی از نوجوانی به آموختن علوم دینی پرداخت و فراگیری نحو و لغت رانزد پدرش آغازکرد. ابن انباری پس از فراگیری دیگر علوم و دانش‏ها بر کرسی تدریس نشست و شاگردان زیادی در محضر او کسب علم کردند. وی فقیهی برجسته بود و به ویژه درنحو استادی …

• درگذشت “کاتبی قزوینی” دانشمند، حکیم و منجم (675 ق)

ابوعمربن علی شافعی ملقب به نجم‏الدین و معروف به کاتبی قزوینی از علمای رصد و ریاضیات بود. وی از اساتید علامه حلی و قطب الدین شیرازی و از شاگردان خواجه نصیر طوسی است. وی به همراه دیگر عالمان، به فرمان هلاکو خان برای شرکت در عمل رصدخانه‏ی مراغه، احضار شده بود. کاتبی قزوینی به تشیع رغبتی …

 

• رحلت “تاج العلماء” عالم مسلمان هندی (1312 ق)

سیدعلی محمد بن سلطان العلماء، مشهور به تاج العلماء ازمشاهیر علمای هند بود. او فقیهی عالم، حکیمی متکلم و محدثی آگاه محسوب می‏شد. وی هم‏چنین از ادیان گوناگون آگاهی و اطلاع وسیعی داشت به طوری که با صاحب نظران و بزرگان هر دین به مباحثه می‏نشست. از تاج العلما تالیفات بی‏شماری بر جای مانده …

 

• نطق تاریخی “سید حسن مدرس” علیه رضاخان (1343ق)

قرار بود که گروه اقلیت مجلس ششم، رضاخان را به خاطر سوء سیاست داخلی و خارجی، قیام و اقدام علیه قانون اساسی و حکومت مشروطه و توهین به مجلس شورای ملی و نیز تحویل ندادن اموال توقیف شده از محکومان به خزانه‏ی دولت استیضاح کند. در صبح روز استیضاح، شهید سید حسن مدرس و اعضای اقلیّت مجلس، بیرون …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 8 اکتبر 2024 )

• افتتاح دانشگاه سُوربن فرانسه در پاریس (1256م)

 

بنیان‏گذار مرکز علمی سوربُن، روبرت دو سوربن، کشیش دربار لویى نهم بود. او آرزو داشت که مؤسسه‏ای ویژه برای دانشجویان فقیر دایر کند تا آنان بتوانند در آن، علم الهی بیاموزند. و به تبلیغ مسیحیت بپردازند. از این رو، مرکز علمی سوربُن در هشتم اکتبر 1256م در پاریس افتتاح شد و از آن پس، برای …

 

 

• صدور فرمان تفوّق و قطع رابطه کلیسای انگلیس با کلیسای کاتولیک رم (1534م)

 

هنری هشتم که دومین پادشاه سلسله “تودو” در انگلستان بود، به سلطنت در سال 1509م، در آغاز رابطه‏ای خوب و دوستانه با پاپ کِلِمان هفتم در رم داشت. اما زمانی که کلیسا، تقاضای هنری هشتم را برای طلاق دادن همسرش رد کرد روابط پادشاه انگلستان با پاپ تیره شد. در نتیجه، پاپ، هنری هشتم را تکفیر …

 

• مرگ 300 هزار تن و آوارگی 800 هزار نفر دیگر در توفان وحشتناک هند و چین (1881م)

 

• آغاز “جنگ بالکان” با شرکت بلغارستان، صربستان و یونان علیه عثمانی (1911م)

 

امپراتوری عثمانی در طی سال‏های متوالی، قسمت‏های وسیعی از غرب آسیا، شمال افریقا و شرق اروپا را تحت سیطره خود قرار داده و به قلمرو خود افزوده بود. در این میان زمزمه‏های استقلال‏طلبی کشورهای تحت سلطهْ باعث بروز درگیری‏هایى می‏شد که جنگ‏های بالکان یکی از آن موارد بود. علت اصلی جنگ اول …

• تولد روبن مامولیان کارگردان آمریکایی (1987-1897) م

روبن مامولیان یکی از استادان خاموش سینمای کلاسیک که اصلا ارمنی است، در سال 1897 در جورجیا به دنیا آمد و در 1927 در تئاتر برادوی اولین کارش را بر صحنه برد. مامولیان در 1929 اولین فیلم خود «تشویق» را ساخت که در شمار یکی از نخستین آثار ناطق سینماست. «دکتر جکیل و مستر هاید» (1931) با …

 

• به استقلال رسیدن کشور کاستاریکا (1821م)

 

کشور کاستاریکا به استقلال رسید. کاستاریکا ازاواسط قرن 16میلادی به مدت سه قرن تحت سلطه و انقیاد اسپانیا بود. اما سرانجام موج استقلال طلبی سراسر کاستاریکا را فراگرفت و مردم این کشورتا خروج اسپانیایی ها مقاومت کردند. کاستاریکا پس ازکسب استقلال ابتدا با مکزیک متحد اما مدتی بعد به فدراسیون …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x