لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 29 آبان 1403 )
قتل واعظ شهیر “سیدجمال الدین واعظ اصفهانی” از رجال مشروطه (1287 ش)
سیدجمال الدین واعظ همدانی معروف به سیدجمال اصفهانی در حدود سال 1242 ش (1279 ق) در همدان به دنیا آمد. در بیست سالگی برای تحصیل رهسپار اصفهان شد ولی پس از مدتی که در خود علاقه به منبر و وعظ یافت به این مسیر گام نهاد و به سرعت ترقی نمود. سید جمال سالیانی در اصفهان حضور داشت و سپس ساکن …
مرگ “حسن پیرنیا” معروف به “مشیرالدوله”نخست وزیر قاجار و سیاستمدار(1314 ش)
حسن پیرنیا در سال 1251 ش در تهران به دنیا آمد. وی پس از آنکه تحصیلات خود را در فرانسه و روسیه به اتمام رساند، در سفر اول مظفرالدین شاه به اروپا، مترجم روسی شاه بود. وی در سال 1281 ش به سمت وزیر مختار ایران در روسیه منصوب شد و در هنگام مشروطیت، مامور تدوین نظامنامه مجلس گردید. پیرنیا …
الحاق ایران به پیمان استعماری بغداد موسوم به “سنتو” (1334 ش)
کنفرانس کشورهای عضو پیمان بغداد با شرکت نخست وزیران ایران، ترکیه، عراق، پاکستان و انگلستان و با حضور وزیر امورخارجه آمریکا در بغداد به ریاست نوری سعید، نخستوزیر عراق برگزار شد. در این کنفرانس، پیمان سنتو منعقد شد که این پیمان در اصل به منظور جلوگیری از نشر کمونیسم به کشورهای مجاور …
آغاز هفته بسیج
نام بسیج یادآور خاطره عزیزترین نهاد و بزرگترین مردان تاریخ ما است. نهادی که به تعبیر امام راحل تشکیل آن «یقینا از برکات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود.» و «شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان …
شهادت شهید مهدی خندان (1362ش)
شهید مهدی خندان در سال ۱۳۴۰ش در روستای «فاران» از توابع لواسانات کوچک همزمان با روز عاشورای حسینی چشم به جهان هستی گشود. اولین صدائی که شنید، نوحه و فراق عاشقان ثارالله (ع) در عزای مولای خود بود. مهدی، دوران ابتدائی را با موفقیت به پایان رساند و در سن ۱۰ سالگی همراه پدر به کار کشاورزی …
آغاز عملیات عملیات نصر ۸ (1366ش)
شرح عملیات نیروها با حرکت از محورهای مختلف پس از 5 الی 8 ساعت راهپیمایی، در نزدیکی مواضع دشمن استقرار یافته و به انتظار فرمان آغاز عملیات نشستند. سرانجام عملیات در ساعت 01:16 بامداد 29/8/1366 با رمز مبارک یا محمد بن عبدالله، ادرکنی آغاز شد و یگان های عملیاتی به طور هماهنگ و هم زمان …
دکتر سید حسین نصر به ریاست دانشگاه صنعتی منصوب شد(1351ش)
دولت ایران 4800 میلیون تومان از دولت انگلستان موشک های زمین به هوای هدایت شونده خریداری نمود(1355ش)
حسنی مبارک معاون رئیس جمهوری مصر همراه با اسماعیل فهمی معاون نخست وزیر و وزیرخارجه مصر به ایران آمد(1355ش)
مهدیقلی هدایت رئیس الوزراء وزیران خود را به این شرح به مجلس معرفی کرد: (1307 ش)
فیروز فیروز وزیر مالیه – علی اکبر داور وزیر عدلیه – یحیی قره گوزلو وزیر معارف – سرتیپ شیبانی وزیر فوائد عامه – صوراسرافیل وزیر پست و تلگراف-سردار اسعد وزیر جنگ-ادیب السلطنه سمیعی وزیر داخله-پاکروان کفیل وزارت خارجه-یحیی دیبا (ناظم الدوله) معاون رئیس الوزراء
حسن پیرنیا (مشیرالدوله) در سن 63 سالگی در تهران به مرض سکته قلبی درگذشت. (1314ش)
وی یکی از رجال نامدار سیاست و علم و ادب بود. بعد از مشروطیت به کرّات به وزارت و رئیس الوزرائی رسیده بود و در اواخر عمر تاریخ ایران باستان را تهیه و به چاپ رسانید
محمدحسین آیرم رئیس نظمیه که از چندی پیش بیمار و در منزل بستری بود اجازه یافت برای معالجه به اروپا عزیمت کند.(1314ش)
آیرم صبح امروز از طریق بندر انزلی از راه روسیه به آلمان رفت و از ترس رضاشاه دیگر به ایران بازنگشت.
در جلسه خصوصی مجلس شورای ملی برای ابراز تمایل به نخست وزیر آینده اخذ رأی به عمل آمد…(1323 ش)
در نتیجه مرتضی قلی بیات (سهام السلطان) با 50 رأی صاحب اکثریت آراء گردید و فرمان نخست وزیری وی صادر شد
افتتاح کنفرانس کشورهای عضو پیمان بغداد (1334 ش)
کنفرانس کشورهای عضو پیمان بغداد با شرکت نخستوزیران، ایران، ترکیه، عراق، پاکستان و انگلستان و وزیر امور خارجه امریکا در قصر گلها در بغداد به ریاست نوری السعید نخستوزیر عراق افتتاح شد. علاء در این کنفرانس اظهار کرد: این پیمان برای تجاوز بوجود نیامده بلکه هدف آن فقط دفاع مشروع از …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 17 جمادی الاول 1446 )
• درگذشت “ثَعْلَب” نحوی و لغت شناس شهیر عرب(291 ق)
ابوالعباس احمد بن یحیى معروف به ثَعلَب، نحوی و لغوی، ادیبی پرهیزکار و از مشاهیر اهل لغت میباشد. وی در پایان تحصیلات متداولِ عصرِ خود، با جدیّت بسیار به تحصیل ادبیات عرب اهتمام ورزید و پس از سالها مطالعهی پیگیر، در این رشته، به مقامی شامخ دست یافت. اَخْفَشِ اَصغر، مُطَرَّز و ابنُالحائِک …
• تولد “ابوحامد امام محمد غزالی”، دانشمند شهیر و فیلسوف نامی ایران(450 ق)
ابوحامد امام محمد غزالی، در سال 450 هجری قمری در طوس به دنیا آمد. در مدت کمی بر اثر ذکاوت فطری، مقدمات را فرا گرفت و سپس عازم نیشابور شد و در حوزهی درس امام الحَرَمین جُوِینی مراتب کمال را پیمود. ابوحامد در سال 480 ق و در 30 سالگی به مدرسهی نظامیهی بغداد که از پر اهمیتترین حوزههای …
• تولد “سیدمحمدعلی شاه عبدالعظیمی” فقیه، نویسنده و عالم مسلمان(1258 ق)
سیدمحمدعلی شاه عبدالعظیمی معروف به هدایت حسینی برای تحصیل به نجف رفت و در پی سالها تحقیق و مطالعه در محضرِ شیخ مرتضی انصاری، به مقام والای علمی و اجتهاد دست یافت. هدایت حسینی که در علوم حدیث و رجال از دانش بسیاری بهرهمند بود، تالیفاتی دارد که از آن میان میتوان به کتاب “وسیله الرضوان” …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 19 نوامبر 2024 )
• درگذشت “فرانتس شوبرت” آهنگ ساز نامی اتریشی (1828م)
فرانتس پیتر شوبِرتْ، آهنگساز و موسیقیدان معروف اتریشی، در 31 ژانویه 1797م در خانوادهای گمنام و تهیدست درنزدیک ویِن پایتخت اتریش به دنیا آمد. وی از کودکی به موسیقی علاقهمند شد و پس از تحصیل در این رشته، قبل از هجده سالگی، مشغول آهنگسازی گردید. اما این امر موجبات ترقی او را فراهم نیاورد …
• سفر “انور سادات” رئیس جمهور پیشین مصر به فلسطین اشغالی (1977م)
محمد انور سادات، رئیسجمهور پیشین مصر پس از رسیدن به قدرت، به تدریج از مواضع اصولی جمال عبدالناصر، رئیس جمهور قبل از خود دور شد و راه انحراف و سازشکاری در ارتباط با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفت. وی پس از چندی با دوری از شوروی سابق، تمایل خود را به نزدیکی با غرب نشان داد و در نوزدهم …
• مرگ “گوستاو هوزاک” رئیس جمهور کمونیست چکسلواکی (1991م)
گوستاو هوزاک، سیاستمدار کمونیست چکسلواکی و رئیسجمهور پیشین این کشور در دهم ژانویه 1913م در براتیسْلاوا در شرق چکسلواکی به دنیا آمد. در قیام ملی مردم چکسلواکی در دوران جنگ جهانی دوم شرکت کرد و مدتی نیز عهدهدار وزارت کشور و حمل و نقل این کشور بود. او در سال 1950م به ریاست کمیته مرکزی …
• روز ملی “موناکو”
کشور شاهزاده نشین موناکو، با 1/95 کیلومتر مربع وسعت در جنوب اروپا، در کنار دریای مدیترانه، در جنوب شرقی فرانسه و در نزدیکی مرز ایتالیا واقع شده است. جمعیت موناکو 31/700 نفر است که بیشتر فرانسوی و عمدتاً کاتولیک میباشند. زبان رسمی مردم موناکو فرانسوی است. پایتخت این کشور، شهر موناکو …
• روز جهانی مرد( ۱۹ نوامبر)
برپایی توسط ترینیداد و توباگو، هند، جامائیکا، استرالیا، آرژانتین، بلژیک، جمهوری خلق چین، ایالات متحده آمریکا، رومانی، سنگاپور، مالت، بریتانیا، آفریقای جنوبی، تانزانیا، زیمبابوه، بوتسوانا، سیشل، بوروندی، مجارستان، جزیره ایرلند، لیتوانی، جزیره من، غنا، کانادا، دانمارک، نروژ، نیوزیلند، …
• رسیدن کریستف کلمب به جزیره پورتوریکو (1493م)
جزیره اصلی پورتوریکو توسط کریستف کلمب در طول دومین سفر دریاییاش به قاره جدید در سال ۱۴۹۳ کشف شد بر اساس شواهد به دست آمده از تاریخ پیشکلمبی، جمعیت این جزیره حدود ۳۰ هزار نفر در سال ۱۵۰۸ برآورد شدهاست. سرخپوستان بومی جزیره موسوم به قوم تاینو، این جزیره را «بوریکن» به معنای «سرزمین …
• علی عزت بیگویچ اولین رئیس جمهور جمهوری بوسنی و هرزگوین (2003م)
علی عزت بیگویچ اولین رئیس جمهور جمهوری بوسنی و هرزگوین مشغول به کار شد علی عزت بیگویچ (انگلیسی: Alija Izetbegović؛ زاده ۸ اوت ۱۹۲۵ درگذشته ۱۹ اکتبر ۲۰۰۳) یک سیاستمدار، وکیل، شاعر و فیلسوف اهل بوسنی و هرزگوین بود.وی از دسامبر ۱۹۹۰ تا مارس ۱۹۹۶ رئیسجمهور بوسنی و هرزگوین و از ۱۹۹۶ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.