آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

سه شنبه ۲۷ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 27 آذر 1403 )
رحلت مجتهد اصولی و عالم و عارف بزرگوار آیت ‏اللَّه “شیخ محمدتقی آملی” (1350 ش)

حکیم بزرگوار آیت ‏اللَّه شیخ محمد تقی آملی در حدود سال 1265 ش برابر با 1304 ق در تهران متولد شد. وی قسمتی از دروس معقول و منقول را نزد پدرش آقا شیخ محمد آملی و میرزا حسن کرمانشاهی خواند و این دروس را نزد حاج شیخ عبدالنبی مجتهد نوری تکمیل نمود. آیت ‏اللَّه آملی از آن پس به نجف رفت و …
شهادت مجاهد آگاه و انقلابی آیت‏اللَّه دکتر “محمد مفتّح” توسط گروه منحرف فرقان (1358 ش)

آیت ‏اللَّه دکتر محمد مفتّح در سال 1307 ش در همدان دیده به جهان گشود. وی در آنجا به تحصیل دوره دبستان و مقدمات علوم اسلامی روی آورد و سپس به حوزه علمیه قم مهاجرت نمود. دکتر مفتح در قم از محضر بزرگانی همچون حضرات آیات: سید محمد حجت کوه کمره‏ای، سیدحسین بروجردی، سیدمحمد محقق داماد، علامه …

افتتاح رادیو چینی در واحد برون مرزی سازمان صدا و سیما (1374 ش)

ارتحال فقیه بزرگوار آیت‏ اللَّه “میرزا حسن انصاری” (1375 ش)

آیت‏اللَّه میرزا حسن انصاری محلاتی در سال 1289 ش (1330 ق) در شهرستان محلات به دنیا آمد. وی پس از طی دروس مقدماتی و سطح، راهی حوزه علمیه قم شد و از محضر استادان نامداری همچون، حضرات آیات: حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سید محمدتقی خوانساری، سیدمحمد حجّت کوه کمره‏ای، سید حسین بروجردی …

درگذشت خطیب شهیر و واعظ کبیر حجت الاسلام و المسلمین “محمدتقی فلسفی” (1377 ش)

حجت‏ الاسلام و المسلمین محمدتقی فلسفی در سال 1286ش (1326ق) در خانواده‏ای عالم به دنیا آمد. وی پس از فراگیری ادبیات و سطوح، به آموختن فلسفه و معقول از استادانی همچون میرزا طاهر تنکابنی، میرزا محمود قمی، سیدمحمد کاظم عصار و میرزا مهدی آشتیانی پرداخت و بنیه علمی خود را استوار ساخت. وی …

روز وحدت حوزه و دانشگاه

بیست و هفتم آذرماه، یادآور عروج سرخ مجاهدی خستگی‏ناپذیر و عالمی ربانی، آیت‏اللَّه دکتر محمدمفتح است که از پیشروان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بود. این شهید والامقام در راه تحقق این اندیشه و آرمان بلند که از اندیشه نورانی امام راحل برخاسته بود، تلاش‏های بی‏وقفه‏ای انجام داد و سختی‏های …

شهادت شهید محمود اکبریان (1360ش)

شهید محمود اکبریان، نوزدهم مهرماه ۱۳۳۰ش در بافق چشم به جهان هستی گشود. محمود پس از رسیدن به سن دبستان، تحصیل را آغاز کرد اما به‏سبب گرفتاری و مشکلات نتوانست فراتر از مقطع راهنمایی تحصیلاتش را ادامه دهد و ترک تحصیل کرد. او از خویشان آیت‏الله العظمی شیخ محمدتقی بافقی بود و خصوصیاتی …

شهادت شهید محمد حدادی (1361ش)

شهید محمد حدادی در روز دوم فروردین‏ماه سال ۱۳۴۴ش در شهر اشکنان استان فارس در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان هستی گشود. محمد، در هفت سالگی وارد دبستان شد و با شور و شوقی کودکانه به فراگیری علم و دانش پرداخت. در سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی، پا به پای مردم مسلمان و روحانیت متعهد محل، …

حضرت آیت الله حاج شیخ محمدتقی آملی درگذشت(1350ش)

ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پاکستان شد(1350ش)

در مرز ایران و عراق بین نیروی هوائی دو کشور زد و خورد آغاز شد و دو هواپیمای متجاوز عراقی سقوط کرد(1353ش)

فضل الله زاهدی که چندی قبل خلع درجه شده بود به خدمت دعوت و پس از اعاده درجات نظامی به ریاست نظمیه کل مملکتی منصوب شد. (1309ش)

کوپال رئیس سابق نظمیه به وزارت جنگ بازگشت

حسن رشدیه که از مؤسسین فرهنگ جدید ایران شمرده می شد درگذشت. (1323 ش)

صادق کوپال به ریاست شهربانی منصوب شد. (1330 ش)

لایحه تأسیس شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه به قید دو فوریت به مجلس داده شد.(1331 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 15 جمادی الثانی 1446 )

 

• رحلت محقق کبیر “فخرالمحققین محمد بن حسن حلی”(771 ق)

فخرالمحققین محمد بن حسن حلی در سال 682ق در شهر حله‏ی عراق به دنیا آمد. علوم متداول عصر از قبیل فلسفه، کلام، منطق، فقه، اصول و حدیث و… را نزد پدرش، علامه‏ی حلی، فرا گرفت و پیش از آنکه به سن بلوغ برسد، در انواع علوم ورزیده شد به طوری که می‏گویند در شانزده سالگی مجتهد مُسلَّم بوده …

• وقوع جنگ جَمَل بین امام علی(ع) و سپاه ناکثین(36 ق)

مدت کوتاهی پس از به خلافت رسیدن امام علی(ع) و بیعت مردم با آن حضرت، طَلحه و زبیر از یاران قدیمی پیامبر اسلام(ص) که در به دست آوردن سهمی از حکومت ناکام مانده بودند، بیعت خود را شکستند و به سوی مکه رهسپار شدند. آنان در مکه با عایشه همسر رسول خدا(ص) ملاقات کرده و با همدستی یکدیگر، مردم …

• قتل “عبداللَّه بن زبیر” از مدعیان خلافت در مکه(73 ق)

پس از شهادت امام حسین(ع) عبداللَّه بن زبیر که در این هنگام کارش در مکه بالا گرفته بود و ادعای خلافت داشت، توسط سپاهیان یزید تحت محاصره واقع شد. ولی با مرگ یزید، این محاصره از هم گسست و عبداللَّه بن زبیر در سال 68 ق کوفه را نیز تسخیر نمود. هنگامی که عبدالملک بن مروان به خلافت اُموی …

• درگذشت فقیه جلیل “آیت ‏اللَّه میرزا ابوالقاسم قمی” عالم بزرگ مسلمان(1353 ق)

شیخ ابوالقاسم کبیر قمی در سال 1280 قمری متولد گردید و در قم از محضر شیخ محمدحسن نادی و ملامحمدجواد قمی استفاده کرد. ایشان در نجف اشرف از آیات عظام: میرزا خلیل تهرانی نجفی، حاج آقا رضا همدانی، آخوند ملامحمد کاظم خراسانی و سیدمحمد کاظم یزدی و در تهران از محضر میرزا محمد حسن آشتیانی …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 17 دسامبر 2024 )

 

• تولد “جوزف هنری” مخترع و دانشمند معروف امریکایی(1797م)

جوزف هِنْری، دانشمند شهیر امریکایى در 17 دسامبر 1797م در مزرعه کوچکی در ایالت نیویورک امریکا به دنیا آمد. وی در ابتدا بیشتر اوقاتش را به کار در مزرعه و کمک به خانواده می‏گذراند و گاهی در اوقات بیکاری کتاب می‏خواند، اما شوق فراگیری دانش، او را به سمت علم رهنمون کرد و با دلبستگی خاص …

 

• صدور فرمان “میلان” توسط “ناپلئون بُناپارت” پادشاه فرانسه (1807م)

با گذشت حدود هفت سال از فرمان‏روایى ناپلئون بُناپارت بر فرانسه، اختلافات و درگیری‏های فرانسه با انگلستان که از چند قرن قبل از آن آغاز شده بود، ادامه یافت. پیش از آن، ناپلئون در سال 1799م با بستن مرزهای فرانسه بر روی کالاهای انگلیسی گام نخست را در فشار بر بریتانیا آغاز نمود. وی آن …

 

• درگذشت “سیمون بولیوار” قهرمان معروف امریکای جنوبی(1830م)

سیمون بولیوار، سردار و سیاست‏مدار معروف امریکای جنوبی در بیستم آوریل 1783م در شهر کاراکاس در ونزوئلا به دنیا آمد. وی پس از طی دروس متوسطه، برای ادامه تحصیل راهی مادرید در اسپانیا گردید و در رشته حقوق فارغ التحصیل شد. بولیوار که در اواخر انقلاب کبیر فرانسه در آن کشور به سر برده بود، …

• تولد “هَمْفْری دِیوی” شیمی‏دان شهیر انگلیسی و پدر الکتروشیمی (1878م) (ر.ک: 29 مه)

همفری دیوی دانشمند انگلیسی در هفدهم دسامبر سال ۱۷۷۸ در پنزانس انگلیس به دنیا آمد. دیوی پسر ارشد خانواده اش بود که از طبقه متوسط جامعه بودند. او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه گرامر که در نزدیکی پنزانس بود آغاز کرد و آغاز تحصیلاتش در سال ۱۷۹۳ بود. دیوی هنگامی که نزدیک داروفروش جراح شاگردی …

پرواز اولین هواپیمای موتوردار جهان توسط برادران رایْتْ (1903م)

در هفدهم دسامبر 1903م اولین هواپیمای موتوردار جهان، پس از بارها آزمایش و تجربه، سرانجام با موفقیت از زمین برخاست و نزدیک به یک دقیقه در فضا پرواز کرد. این هواپیما توسط دو برادر به نام‏های ویلبِر و اُرْویل رایْتْ، ساخته شد و در ایالت کارولینای شمالی امریکا آزمایش گردید. برادران رایت …

 

• تهاجم نظامی امریکا و انگلیس به عراق (1998م)

پس از شکست عراق در برابر حمله نظامی امریکا و متحدان غربی آن و خروج مفتضحانه ارتش عراق از کویت، در اوایل دهه 1990م، کمیسیونی زیر نظر شورای امنیت تحت عنوان آنْسْکامْ، مامور شناسایى و نابود ساختن سلاح‏های هسته‏ای و تجهیزات کشتار جمعی عراق در زمینه‏های موشکی، شیمیایى و میکروبی گردید. …

• کشته شدن 25 هزار نفر در جریان توفان و گردبادِ سهم‏ناک پاکستان (1965م)

• تبعید صدها فلسطینی به جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی (1992م)

رژیم صهیونیستی از همان آغاز شکل‏گیری، برای انجام عملیات تروریستی و قتل و غارت فلسطینیان، بهانه‏های مختلفی را مطرح می‏ساخت و در توجیه اعمال ضدبشری خود به آن‏ها تمسک می‏جست. گرچه رژیم غاصب صهیونیستی برای اقدامات ضدانسانی خود، نیازمند دلیل نبود. در همین راستا در 17 دسامبر 1992م، رژیم …

 

• روز ملی “بوتان”

مردم بوتان از قرن شانزدهم میلادی، تحت یک حکومت مذهبی زندگی می‏کردند. در گذشته، اقوام و گروه‏های ساکن در بوتان، رقابت طولانی برای به دست گرفتن قدرت داشتند اما در سده هفدهم، این گروه‏ها تحت رهبری واحد، با هم متحد شدند و سمت رهبری روحانی و دنیوی در دست یک فرد قرار گرفت. درنهایت در هفدهم …

 

تولد لوود ویک وان بتهوون ، موسیقیدان آلمانی(1770م)

در چنین روزی در سال 1770 میلادی لوود ویک وان بتهوون موسیقیدان آلمانی در شهر بن به دنیا آمد . یوهان ، پدر بتهوون خواننده بود . بتهوون از چهار سالگی با پیانو آشنا شد وتا نه سالگی همه قواعد موسیقی را آموخت. وی در دوازده سالگی به عضویت ارکستر درابر کلن در آمد . او در هفده سالگی …

• ناصرالدین تغلق‌شاهی شکست خورد(1398م)

در همچنین روز سال 1398 میلادی قوای ناصرالدین محمد تغلق‌شاهی در دهلی از تیمور شکست خورد. تغلق شاهیان، یا تغلقیه سلسله‌ای مسلمان از سلاطین دهلی بودند که میان سال‌های ۷۲۰ تا ۸۱۵ هجری قمری نزدیک به یک صده بر بخش بزرگی از شبه‌قاره هند حکم راندند. تغلق به معنای سردار از واژه ترکی قتلغ …

 

• اعلام جنگ برینتانیای کبیر به اسپانیا(1718م)

برای جنگ انگلستان گرم فیلیپ دوم پادشاه اسپانیا و آغازگر که ناوگان بزرگ، که مشخص شده  این دو کشتی برای اولین بار است که تکیه  زمینهای پست در تعامل مستقیم با کشتی های دشمن و بخش دوم جنبش زیادی از کشتی های و سلاح های سنگین است که به نام ضعیف Algalayan تشکیل شده است. و آن را کشتی ARMADA …

سیمون بولیوار استقلال کلمبیا کبیر را اعلام کرد(1819م)

کلمبیای بزرگ یا گرن کلمبیا ( Gran Colombia) نام امروزی حکومتی است که از ۱۸۱۹ تا ۱۸۳۱ بر شمال و جنوب آمریکا و بخش‌هایی از جنوب آمریکای مرکزی حکومت داشته که امروزه بنام کلمبیا، ونزوئلا، اکوادور، پاناما، شمال پرو، غرب و شمال غربی گویان و برزیل شناخته می‌شود. کلمبیا، ونزوئلا، اکوادور …

 

• پایان استعمار پرتغال بر منطقهٔ گوا در هند(1961م)

گوا  نام شهری بندری و ایالتی در حاشیه جنوب غربی هندوستان است. گوا شامل بندر گوا و شهر گوای کهنه یا شهر قدیمی گوا در فاصله حدوداً ۴۰ کیلومتری آن می‌باشد. طبیعت گوا با تپه‌های بسیار سبز در کنار رودهای فراخ با کشتزارهای برنج، نخل‌های فراوان و سایر درختان گرمسیری جلوه بسیار زیبایی …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x