آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

سه شنبه ۲۰ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 20 آذر 1403 )
قتل عام افسران رژیم در پادگان لویزان (1357 ش)

همزمان با اوج تظاهرات مردمی ضد رژیم و درگیری‏های شدید مردم با مزدوران پهلوی در عاشورای 1357 ش، یک افسر، دو درجه دار و چهار سرباز مسلح، به ناهارخوری افسران ارشد پادگان لویزان در شرق تهران حمله کردند و با رگبار مسلسل، بیش از هفتاد نفر از افسران ارشد و درجه‏داران رژیم را کشتند. حمله …

راهپیمایی میلیونی و باشکوه عاشورای حسینی علیه رژیم (1357ش)

تظاهرات میلیونی مردم در تهران و تمام نقاط کشور، همزمان با بزرگداشت شهادت سرور شهیدان، حضرت اباعبداللَّه الحسین(ع) در عاشورای حسینی، بی‏نظیرتر از تاسوعا (دیروز) برپا گردید. این گروه‏های عظیم که در طول مسیر خود به سر دادن شعارهای سیاسی می‏پرداختند، در میدان آزادی تهران اجتماع کردند. …

شهادت استاد اخلاق آیت ‏اللَّه “سید عبدالحسین دستغیب” سومین شهید محراب در شیراز (1360ش)

آیت‏اللَّه سیدعبدالحسین دستغیب در سال 1292 شمسی (عاشورای 1332 ق) در شیراز در خانواده‏ای که 800 سال سابقه علم و فضیلت دارند متولد گردید. وی پس از سپری کردن مقدمات علوم اسلامی، در 22 سالگی به نجف اشرف مهاجرت نمود و در آنجا از محضر استادانی چون سیدابوالحسن اصفهانی، شیخ محمد کاظم شیرازی …

آغاز عملیات متوسط مطلع الفجر (1360 ش)

عملیات متوسط مطلع‏الفجر از 20 آذر 1360 در منطقه گیلانغرب در وسعت 35 کیلومتر مربع با رمز یا مهدی(عج) ادرکنی آغاز شد و تا پنجم دی ماه به طول انجامید. در این عملیات رزمندگان اسلام، متشکل از سپاه، بسیج و تعدادی از مردم مسلمان بومی منطقه، ضمن هماهنگی با نیروهای ارتش و هوانیروز، از سه محور …

رحلت عالم بزرگوار آیت‏اللَّه “شیخ عبدالحسین غروی” (1373 ش)

آیت‏اللَّه حاج شیخ عبدالحسین چهرگانی غروی در سال 1289 ش (1328ق) در خاندانی که سابقه سه قرن روحانیت و مرجعیت در منطقه آذربایجان داشتند در نجف اشرف به دنیا آمد. وی پس از طی دوران ابتدایی به فراگیری علوم حوزوی روی آورد و از استادان نامداری همچون حضرات آیات: حاج میرزا باقر زنجانی، شیخ …

رحلت فقیه اصولی و جامع معقول و منقول آیت ‏اللَّه “میرزا کاظم تبریزی” (1374 ش)

فقیه اصولی، محدث رجالی و جامع معقول و منقول، آیت‏اللَّه میرزا کاظم تبریزی از علمای مشهور حوزه‏های علمیه نجف و قم، در حدود سال 1299 ش (1340ق) در تبریز به دنیا آمد و در نوجوانی به تحصیل علوم دینی روی آورد. وی پس از گذراندن دروس مقدمات و سطح در 21 سالگی به نجف کوچید و از حضرات آیات: …

شهادت شهید رضا خیری بلوک ‏آباد (1360ش)

شهید رضا خیری بلوک‏آباد در ۱۱ بهمن ۱۳۳۴ش در روستای بلوک‏آباد در شهرستان مراغه چشم به جهان هستی گشود. وی سومین فرزند خانواده پس از دو خواهر بزرگ‌تر بود. پدرش به کشاورزی اشتغال داشت که در سال ۱۳۴۰ش و در سن شش سالگی رضا، فوت کرد. پس از درگذشت پدر، عموی رضا با مادرش ازدواج کرد و سرپرستی …

درگذشت نادر دریابان ، خبرنگار دفاع مقدس (1391ش)

نادر دریابان، جانباز و پژوهشگر دفاع مقدس که در خرمشهر زندگی می کرد از روز ۱۲ آبان ماه به دلیل شدت گرفتن درد «کانال نخاعی» در بیمارستان حضرت رسول (ص) تهران بستری و در «بخش خون» این بیمارستان تحت درمان قرار گرفته بود که به علت شدت بیماری درگذشت. وی با وجود جانبازی در طول هشت سال …

مذاکرات سه جانبه ایران، شوروی و آلمان برای صدور گاز به اروپا پایان گرفت(1353ش)

صمصام السلطنه تلگرافی به ناصرالملک در لندن مخابره نموده تقاضای استعفا کرد (1291ش)

 

اداره آمار و ثبت احوال جمعیت ایران را 000 /955 /18 نفر اعلام کرد(1335 ش)

از این عده 000 /645 /9 نفر مرد و 000 /310 /9 نفر زن هستند.

بتون‌ریزی سد ارس از طرف شوروی‌ها آغاز شد. (1346 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 8 جمادی الثانی 1446 )

 

• تولد “ابوالقاسم شاطبی” ادیب، فقیه و قاری معروف(538 ق)

ابوالقاسم قاسم بن فیره بن ابی‏القاسم شاطبی شافعی، معروف به امام القُرّاء(پیشوای قاریان) و از اساتید ادب و علوم قرآنی در قرن ششم هجری بود. او علاوه بر اصول قرائت و تجوید، در تفسیر، حدیث، نحو، لغت و علوم عربی یگانه‏ی روزگار و استاد زمانِ خود به شمار می‏رفت. شاطبی علی‏رغم این که از نعمت …

 

• درگذشت “ابن‏یمین فریومدی” شاعر معروف خراسانی(769 ق)

امیر محمود بن امیر یمین الدین طغرایى فریومدی خراسانی معروف به ابن یمین، ادیبی فاضل، شاعری قانع و زاهدی عارف بود که در سال 685 ق در فریومد در خراسان به دنیا آمد. او همراه با قیام سربداران بر ظلم و جور زمانه شورید و در این اثنا، دیوان شعرش گم شد. ابن یمین شاعری قصیده سرا و مداح بود …

• تولد شیخ “محمدتقی بهلول” از دانشمندان معاصر(1328 ق)

شیخ محمدتقی بهلول، خطیب و واعظ شهیر اهل خراسان، در گناباد به دنیا آمد. پس از تحصیلات مقدماتی نزد پدر دانشمندش، به سبزوار رفت و به ادامه‏ی تحصیل پرداخت. همزمان به وعظ و خطابه روی آورد و در اندک زمانی در این فن به مهارت دست یافت. پس از واقعه‏ی کشف حجاب توسط رضاخان، در اجتماع عظیم مردم …

 

• ارتحال عالم جلیل القدر “شرف الدین عاملی” (1377ق)

سیدعبدالحسین شرف الدین عاملی در سال 1290 ق در کاظمین دیده به جهان گشود. سال‏های ابتدایى حیات خویش را در کنار پدر به فراگیری ادبیات عرب، صرف، نحو، لغت، معانی و… گذراند. آیات عظام شیخ الشریعه‏ی اصفهانی، آخوند خراسانی، سیدمحمدکاظم یزدی از جمله اساتید ایشان بودند و مورد تایید آن‏ها …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 10 دسامبر 2024 )

 

• تولد خانم “امیلی دیکِنْسون” بانوی شاعر امریکایی (1830م)

خانم امیلی دیکِنْسون، بانوی شاعر امریکایى در دهم دسامبر 1830م در ایالت ماساچوست امریکا به دنیا آمد. امیلی در ابتدا در زادگاهش و سپس در یک کالج به تحصیل پرداخت اما به سبب آنکه عمیقاً از تعلیم و تربیتی چنان خشک و خشونت‏آمیز رنج می‏برد، دنباله تحصیل را رها کرد و در خانه به وسیله معلم …

 

• تولد “پیر لوئیس” شاعر و داستان‏سرای فرانسوی (1870م)

پیِر لوئیس، ادیب و نویسنده فرانسوی در دهم دسامبر 1870م در بلژیک به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه، برای ادامه تحصیل در رشته فلسفه به پاریس رفت و پس از آشنایى با ادبای آن شهر، مجله ادبی لاکونک را بنیان نهاد. لوئیس از همین زمان نخستین اشعارش را در این مجله منتشر کرد که مورد تحسین …

 

درگذشت “آلفرد نوبل” شیمی‏دان معروف سوئدی (1896م)

لفرد نوبل، شیمی‏دان نامی سوئدی در 21 اکتبر سال 1833 در استکهلم سوئد متولد شد. وی تا ی تا 16 سالگی نزد معلم خصوصی درس خواند و با برخورداری از هوش سرشار خود، به پیشرفت‏های مهمی در علوم و فنون نائل گردید. آلفرد هم‏چنین توانست زبان‏های روسی، انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایى را به خوبی فراگیرد …

 

• پایان دوران چهارصد ساله تسلط استعمار اسپانیا بر کشور کوبا (1898م)

سرزمین کوبا واقع در امریکای مرکزی در 27 اکتبر 1492م توسط کریستُف کُلُمْبْ دریانورد معروف ایتالیایى که در خدمت دربار اسپانیا بود، کشف شد و از همان زمان زیر سلطه استعماری اسپانیا قرار گرفت. با این حال، فعالیت‏های آزادی‏خواهی کوبا از قرن نوزدهم آغاز گردید و در طول این قرن ادامه یافت. …

 

• تصویب اعلامیه حقوق بشر در سازمان ملل متحد (1948م)

در جریان جنگ جهانی دوم، هنگامی که منشور ملل متحد در دست تدوین بود، احترام به حقوق بشر و آزادی‏های سیاسی مورد توجه نمایندگان کشورهای مختلف جهان واقع شد. پس از چندی، سازمان ملل متحد تصمیم گرفت که این حقوق، همه جا و برای همه ملت‏ها قابل اجرا باشد. در ادامه، کمیسیون حقوق بشر در ژانویه …

 

• تصویب طرح انتقال مقرّ سازمان ملل به آمریکا در کنگره آمریکا (1949م)

سازمان ملل متحد پس از تأسیس در سال 1945م، تا چهار سال یعنی تا 1949م مقرّ مشخصی نداشت. ابتدا قرار بود هم‏چون جامعه ملل، ژِنو به عنوان مقرر سازمان ملل باشد و جلسات آن، در آن شهر و یا به تناوب در پایتخت‏های هر یک از کشورهای عضو تشکیل شود. در همین زمان، در دهم دسامبر 1945م کنگره امریکا …

 

• روز جهانی حقوق بشر

در جریان جنگ جهانی دوم، هنگامی که منشور ملل متحد در دست تدوین بود، احترام به حقوق بشر و آزادی های سیاسی مورد توجه نمایندگان کشورهای مختلف جهان واقع شد. پس از چندی، سازمان مل متحد تصمیم گرفت که این حقوق، همه جا و برای همه ملت ها قابل اجرا باشد. در ادامه، کمیسیون حقوق بشر در ژانویه …

 

• تاسیس شبکه خبری آر تی (2005م)

شبکه خبری روسیه امروز با هدف بیان دیدگاه‌ها و مواضع روسی در مورد موضوعات جهانی آغاز به کار کرد. شبکه خبری راشاتودی (به انگلیسی: Russia Today) به اختصار آر تی (به انگلیسی: RT) یک شبکه خبری ۲۴ ساعته روسی است که به زبان‌های انگلیسی و عربی برنامه پخش می‌کند. این شبکه خبری که از …

 

• سلما لاگرلوف اولین زن برنده جایزه نوبل(1909م)

سلما لاگرلوف به عنوان اولین زن برنده جایزه نوبل موفق به بردن جایزه ادبیات نوبل شد. سِلما لاگرلوف (به زبان سوئدی: Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf) (متولد ۲۰ نوامبر ۱۸۵۸؛ درگذشته ۱۶ مارس ۱۹۴۰)، نویسنده سوئدی و اولین زن برنده جایزه نوبل در ادبیات است.لاگرلوف در ۱۹۱۴ اولین زنی بود که …

 

• میسیسیپی به عنوان بیستمین ایالت ایالات متحده آمریکا شد(1817م)

میسیسیپی (به انگلیسی: Mississippi) از ایالت‌های جنوبی آمریکا است. این ایالت در ۱۸۱۷ به عنوان ایالت بیستم به آمریکا پیوست. پایتخت و شهر مهم آن جکسون است. رودخانه میسیسیپی از مرزهای غربی این ایالت از شمال به جنوب می‌گذرد. منشأ این نام از واژه misi-ziibi به معنای «رود بزرگ» می‌باشد …

 

اولین جوایز نوبل در سالروز مرگ آلفرد نوبل اعطا شدند (1901م)

جایزه نوبل معتبرترین جایزه‌ای است که در حوزه‌های علمی به یک دانشمند تعلق می‌گیرد.جایزه نوبل در سال ۱۸۹۵، به وصیت کارخانه‌دار و شیمی‌دان سوئدی، آلفرد نوبل که بیشتر او را به دلیل ابداع دینامیت می‌شناسند پایه‌گذاری شد. در سال ۱۹۰۱ میلادی، نخستین جوایز این بنیاد اهدا شد. طبق وصیت وی، …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x