لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 1 آبان 1403 )
عملیات عاشورای 4 در منطقه هورالهویزه (1364ش)
عملیات عاشورای 4 با هدف انهدام نیروهای دشمن در منطقه عملیاتی غرب دریاچه ام النعاج واقع در هورالهویزه توسط سپاه پاسداران و در وسعتی در حدود 110 کیلومتر مربع صورت گرفت. در این عملیات 64 پایگاه و 7 آبراه در غرب دریاچه ام النعاج آزاد و بیش از صد فروند قایق بزرگ و کوچک و انواع سلاحهای …
تشکیل جبهه ملی به رهبری دکتر “محمد مصدق” (1328 ش)
در 18 مهر 1328ش، نوزده تن از رجال سیاسی از جمله دکتر محمد مصدق، به عنوان اعتراض به انتخابات دوره شانزدهم مجلس شورای ملی به دربار رفته و در آنجا متحصن شدند. همان افراد در روز اول آبان در منزل دکتر مصدق گرد آمده و جبهه ملی ایران را به رهبری وی تشکیل دادند. در نتیجه تلاشهای این جبهه، …
شهادت عالم مجاهد “حاج سیدمصطفی خمینی” فرزند ارشد امام خمینی(ره) (1356 ش)
آیتاللَّه حاج سیدمصطفی خمینی در آذرماه 1309 ش در قم به دنیا آمد و پس از گذراندن دوران ابتدایی، در 16 سالگی به تحصیل علوم اسلامی روی آورد. وی از سال 1330 در درس خارج پدر فرزانه خویش و آیتاللَّه بروجردی حاضر شد و از محضر آیات عظام علامه طباطبایی، سیدمحمد محقق داماد، شیخ مرتضی حائری …
اعلام اعطای پروانه اقامت به محمدرضا پهلوی در آمریکا توسط کارتر (1358ش)
با فرار محمدرضا پهلوی از ایران و پیروزی انقلاب اسلامی، وی به عنوان یک مزاحم برای اکثر کشورها تلقی میشد چرا که ورود شاه به هر کشور، منافع داخلی و خارجی آن کشور را در معرض خطر قرار میداد. از سوی دیگر آمریکا که هنوز به داشتن روابط با ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امیدوار بود، نمیخواست …
تشکیل مرکز زرهی سپاه پاسداران (1360 ش)
انتخابات دوره سوم مجلس خبرگان رهبری (1377 ش)
سومین دوره مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۳۷۷ در حالی افتتاح و مشغول به کار شد که چالش های نوینی در کشور بروز کرد اوضاع و شرایط تازه ای ایجاد شده بود ، چنین وضعیتی ،حضورهوشمندانه و مدبرانه خبرگان را طلب می کرد و کمترین مسامحه انان در این عصر به عاملی برای گسترش شبهات و سوء استفاده چالشگران …
روز آمار و برنامه ریزی
نقش روز افزون آمار و اطلاعات به عنوان پیش نیاز کلیه تصمیم گیریها،سیاستگزاری ها و برنامه ریزی ها بر کسی پوشیده نیست.این نقش در عصر اطلاعات به قدری بدیهی است که نظام آماری کشورها و حجم و کیفیت بانک های اطلاعاتی آنها نه تنها یکی از مهمترین شاخص های توسعه یافتگی کشورها به شمار می رود،بلکه …
شهادت شهید علیرضا خزلی (1361ش)
شهید علیرضا خزلی در سال ۱۳۴۳ش در شهر همدان در آغوش گرم خانواده جای گرفت، پدرش بهارعلی، با سعی و تلاش بسیار او را به مدرسه فرستاد و علیرضا توانست در سایه حمایتهای بیدریغ پدر، تحصیلاتش را تا کلاس سوم راهنمایی به پایان برساند. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به عضویت سپاه پاسداران …
شهادت شهید محمدعلی سلطان محمدی (1362ش)
شهید محمدعلی سلطان محمدی در فروردینماه سال ۱۳۳۴ش در روستای گوران از توابع شهرستان طالقان چشم به جهان گشود. مادر، او را با ذکر اهل بیت (ع) تربیت نمود و محمدعلی در سنین کودکی شیفته سیره ائمه اطهار (ع) گشت. با فرارسیدن هفتمین پائیز زندگی، به آموختن علم روی آورد و در سال ۱۳۵۲ش توانست …
هزینه جشن های 2500 ساله در رادیوها و تلویزیون های کشورهای غربی بازتاب بدی داشت(1350ش)
هزینه سرسام آور آن مورد بحث و انتقاد مطبوعات اروپا بود. دانشجویان ایرانی مقیم خارج تظاهراتی در غالب کشورها نمودند
نمایندگان 9 کمپانی از شش کشور بزرگ عربی برای تقاضای افزایش تولید نفت وارد تهران شدند(1352ش)
به موجب آمار منتشره، در تهران به طور متوسط هر روز سه نفر در اثر تصادف اتومبیل کشته می شوند(1354ش)
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا به مناسبت رحلت حاج سید مصطفی خمینی بیانیه ای انتشار دادند. (1356ش)
در بیانیه آمده بود: هم اکنون اطلاع حاصل کردیم که برادر مبارز و گرانمایه ما حجه الاسلام آقای حاج مصطفی خمینی فرزند ارشد مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیت الله خمینی، نیمه شب گذشته در کربلا به دیار ابد پیوست
کارکنان اداره پست و تلگراف اعتصاب خود را بطور مشروط شکستند(1357ش)
وزیر خارجه انگلیس گفت: من فکر می کنم که ما بایستی از شاه ایران حمایت کنیم(1357ش)
و او را در راه ادامه برنامه های مدرن کردن و دادن آزادیهای بیشتر کمک کنیم
نرمان وزیر مختار انگلیس به اتفاق ژنرال ایرونساید فرمانده قوای انگلیس در تهران مشیرالدوله رئیس الوزراء را ملاقات نمودند(1299ش)
و رسماً برکناری استاروسلسکی فرمانده قزاقخانه را خواستار شدند. در عین ملاقات گوشزد شد در صورت عدم اجرای این خواسته کمک خرج ماهیانه دولت ایران قطع خواهد شد
نام شهر ناصری به اهواز مبدل گردید. (1311ش)
قانون اوزان و مقیاس ها به تصویب رسید و ملاک کار گردید. (1311ش)
بر طبق این قانون واحد وزن کیلوگرم، واحد طول متر، واحد سطح مترمربع، واحد حجم مترمکعب و اضعاف و اجزاء مقیاس های مزبور مطابق اصول متری معین شد
دکتر میلسپو رئیس کل دارایی ایران به استناد اختیارات مصوب اردیبهشت 1322 ابوالحسن ابتهاج رئیس بانک ملی ایران را از کار برکنار ساخت(1323 ش)
دکتر میلسپو رئیس کل دارایی ایران به استناد اختیارات مصوب اردیبهشت 1322 ابوالحسن ابتهاج رئیس بانک ملی ایران را از کار برکنار ساخت و طی بخشنامه ای متذکر شد که امضای وی را معتبر نشناسند
دکتر محمد حسین لقمان ادهم (لقمان الدوله) که سال ها استاد و رئیس دانشکده پزشکی بود درگذشت.(1329 ش)
در جلسه امروز مجلس شورای ملی طرح تقلیل مدت مجلس سنا از چهار سال به دو سال با…(1331 ش)
تفسیر اصل پنجم قانون اساسی از طرف عده ای از نمایندگان به قید دو فوریت به مجلس داده شد و فی المجلس تصویب شد
جشن معلم در سرتاسر کشور با شکوه و جلال برگزار شد و از خدمات فرهنگیان تجلیل به عمل آمد. (1332 ش)
سازمان تهیه مسکن با سرمایه پانصد میلیون ریال در بانک رهنی ایران شروع به کار کرد. (1337 ش)
هانریش لوبکه رئیس جمهور آلمان وارد تهران شد. (1342 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 18 ربیع الثانی 1446 )
• رحلت آیت اللَّه میرزا علی شیرازی(1355 ق)
آیتاللَّه میرزا علی شیرازی، فقه و علوم اسلامی را نزد اساتیدی همچون آیات عظام فشارکی اصفهانی و میرزا محمدتقی شیرازی فرا گرفت و در 22 سالگی به درجهی اجتهاد نائل آمد. آیت اللَّه میرزا علی شیرازی علاوه بر تبحّر در فقه و اصول، در کلام، حکمت، طب، تاریخ و ادبیات نیز از مهارتی درخور تحسین …
• تولد “محقق حلی” فقیه بزرگ و نامدار شیعی(602 ق)
شیخ جعفر بن شیخ حسن حلی معروف به محقق حلی در سال 602 هجری در حله واقع در عراق به دنیا آمد. وی از ابتدا دارای هوشی سرشار و استعدادی شگرف بود. در محضر پدر، ابن زهرهی حلی، تاج الدین حسن بن علی دربی و دیگران تحصیلات خود را ادامه داد و خود بر مسند تدریس نشست. نام آورانی مانند علامهی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 22 اکتبر 2024 )
• روز ملی “واتیکان”
واتیکان با وسعتی کمتر از نیم کیلومتر مربع و جمعیتی در حدود هزار نفر در جنوب قاره اروپا، به دور از دریای آزاد، در کشور ایتالیا و در قسمت غربی شهر رم واقع شده است. زبان رسمی کشور کوچک واتیکانْ ایتالیایی و زبان رسمی کلیسا لاتین است. مردم واتیکان پیرو مذهب کاتولیک بوده و واحد پول آن یورو …
• مرگ “پُل سِزان” نقاش معروف قرن نوزدهم فرانسه (1906م)
پُل سِزان نقاش شهیر فرانسوی، در 19 ژانویه 1839م در فرانسه به دنیا آمد. وی از کودکی علاقه وافری به نقاشی داشت ولی بنا به اصرار پدرش، وارد دانشکده حقوق شد و سپس در بانک پدر به کار پرداخت. سزان، مدتها با پدر در مبارزه بود تا بالاخره در 24 سالگی پدرش به او اجازه داد برای تحصیل نقاشی …
• ارائه نخستین ماشین فتوکپی (1938م)
نخستین ماشین فتوکپی توسط “چارلزکارلسون “ساخته شد ونامش را زیراکس گذارد که از واژه یونانی زیروگرافی به معنای خشک نویسی گرفته شده است.
• درگذشت “پول تریستان برنار” نویسنده فکاهی نویس و انتقادی فرانسه (1947م)
پول تریستان برنار، نمایشنامه نویس و رماننویس فرانسوی در هفتم سپتامبر 1866م در شهر برانسون فرانسه به دنیا آمد. وی در پاریس به تحصیلات خود در رشته حقوق ادامه داد و پس از اشتغال به مشاغل گوناگون دیگر، به کار ادبی پرداخت. تریستان پس از موفقیت در انتشار دو رمان، استعداد خود را در نوشتن …
• اجلاس مقامات انگلیس، فرانسه و اسرائیل در پی ملی شدن کانال سوئز (1956م)
در روز 22 اکتبر 1956م اجلاس وزیران خارجه فرانسه، انگلیس و نخستوزیر رژیم صهیونیستی در پاریس برگزار شد. رژیم اشغالگر قدس نیز که در آن زمان، مصر را بزرگترین دشمن خود در جهان عرب میدانست، در نظر داشت با سوء استفاده از این فرصت، ضربهای اساسی بر مصر وارد کند. یک هفته پس از این اجلاس …
• اختراع باتری در هلند (1740م)
فیزیکدانی هلندی باتری را اختراع کرد. بدین ترتیب یکی از مشکلات بشر درراه توسعه صنایع و فنون الکتریکی برطرف شد. هدف اصلی از اختراع باتری ایجاد دستگاهی برای جمع آوری و حفظ قوّه الکتریسیته بود.
• درگذشت سلطان بن عبدالعزیز آل سعود ولیعهد پادشاه عربستان(2011م)
وی پانزدهمین فرزند ذکور “ملک عبدالعزیز” محسوب می شد که مادرش “حصه بن احمد السدیری” است. این افراد در عربستان موسوم به سدیری ها هستند. رسانههای عربستانی از مرگ ولیعهد پادشاه عربستان در یکی از بیمارستانهای نیویورک خبر دادند. سلطان بن عبدالعزیز آل سعود در سن ۸۵ سالگی بهعلت انتشار …
• صلح بین حکومت یزدگرد یکم وروم شرقی (399م)
در زمان حکومت یزدگرد یکم رابطه میان ایران و روم شرقی به بخش نوی رسید و دو کشور در حل مسائل درونی یکدیگر را یاری میرساندند. یزدگرد یکم مشهور به یزدگرد رامگر و یزدگرد بزهگر (شاهنشاهی از ۳۹۹ تا ۴۲۰ میلادی)، چهاردهمین شاهنشاه ساسانی بود. وی به جای بهرام چهارم یا بهرام کرمانشاه، …
• جریان بحران موشکی کوبا(1962م)
در جریان بحران موشکی کوبا، جان اف. کندی رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا، دستور محاصره دریایی این جزیره را به دلیل آگاهی یافتن از وجود پایگاههای موشکی شوروی در آن، در رادیو و تلویزیون صادر کرد. در اوت ۱۹۶۲، اتحاد شوروی در کوبا اقدام به ساختن سکوهای پرتاب موشکهای میان برد کرد. …
• زادروز ایوان الکسیویچ بونین (1870م)
ایوان الکسیویچ بونین نویسنده و شاعر روس، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال 1933 در اکتبر سال ۱۸۷۰ در شهر وارونژ روسیه چشم به جهان گشود. کودکیاش را در یک خانوادهٔ اشرافی ورشکسته گذراند، خواندن را خیلی زود فراگرفت، از همان آغاز قوهٔ تخیلی قوی داشت و بسیار حساس بود. در ۱۸۸۱ وارد مدرسهای …
• درگذشت آلبرت سنت گیورگی کار اندامشناس اهل مجارستان(1986م)
آلبرت وُن سِنت-گیورگی دِه ناگرَپولت (زادهٔ ۱۶ سپتامبر ۱۸۹۳ – درگذشت ۲۲ اکتبر ۱۹۸۶) کاراندامشناس اهل مجارستان و برندهٔ جایزهٔ نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۱۹۳۷ است. اعتبار او به دلیل کشف ویتامین ث و اجزا و واکنشهای چرخهٔ اسید سیتریک است. همچنین او در گروه مقاومت مجارستان در دورهٔ جنگ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.