لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 18 دی 1403 )
مرگ “مظفرالدین شاه قاجار” و جانشینی فرزندش “محمدعلی میرزا” (1285ش)
مظفرالدین شاه، پنجمین پادشاه سلسله قاجاریه بود که پس از چهل سال ولیعهدی در 44 سالگی به سلطنت رسید. دوران حکومت او برابر با آغاز قیام مشروطه به رهبری روحانیت در اثر ظلم و فساد دربار و فقر و فساد در جامعه بود که در نهایت به پیروزی این نهضت منجر شد و شاه قاجار، فرمان مشروطیت را صادر …
رحلت آیت اللَّه “سیدمحمد طباطبایی” از رهبران مذهبی نهضت مشروطیت ایران (1299ش)
آیتاللَّه سید محمد بن صادق طباطبایی در سال 1220ش (1258 ق) در کربلا به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی و مبادی علوم را نزد پدر فرا خواند و سپس در تهران از محضر فیلسوف بزرگ زمان، میرزا ابوالحسن جلوه استفاده کرد. از آن پس راهی عتبات گردید تابه مقام اجتهاد نائل آمد و جزو خواص یارانِ میرزای …
اشغال هویزه توسط مزدوران بعثی عراق (1359 ش)
پس ازمحاصره هویزه توسط دشمن بعث، تعدادی از بسیجیان به فرماندهی سید محمد حسین علمالهدی به دفاع برخاسته و به نبردی سخت پرداختند. اما این مقاومت به شهادت این پاسداران جان برکف منتهی شد. در پی این حادثه، نیروهای دشمن در 18 دی 1359 ش وارد هویزه شده و آن را اشغال کردند. پس از آن، فرمانده …
عملیات کوچک ایذایی در منطقه البَکر و اَلاُمیه توسط سپاه (1366ش)
شهادت شهید مهدی هادیان (1360ش)
شب ولادت حجه بن الحسن (ع)، کودکی از عاشقان و مشتاقان حضرت (عج) پا به عرصه گیتی نهاد: شهید مهدی هادیان. ششم شهریورماه سال ۱۳۴۳ش، مادر برای نخستینبار کودکش را در آغوش گرفت و برای ابراز ارادت به مولا، نامش را مهدی گذاشت. مهدی، دوران کودکی را در کوچههای مسجدسلیمان سپری کرد و در سن …
سناتور رضا بوشهری بازرگان و نماینده ادوار سابق مجلس درگذشت(1350ش)
برف سنگین و بی سابقه در تهران، مدارس و مغازه ها را تعطیل نمود(1350ش)
شرکت مس سرچشمه با یک میلیارد سرمایه تأسیس شد(1350ش)
دادگاه بدوی نظامی رأی خود را درباره 12 متهم به شرح زیر صادر کرد(1352ش)
طیفور بطحائی، خسرو گلسرخی، منوچهر مقدم سلیمی، کرامت الله دانشیان، عباسعلی سماکار، محمدرضا علامه زاده، رحمت الله جمشیدی محکوم به اعدام بقیه بین 3 تا 5 سال حبس محکومیت یافتند
بنابراین گزارش ساواک در ساعت 9، بریده مطلبی که از روزنامه اطلاعات به قلم احمد رشیدی مطلق تحت عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» بر روی دیوار مدرسه خان قم نصب شده بود، توسط یکی از طلاب با صدای بلند خوانده شد.(1356ش)
طلاب با شنیدن نام امام صلوات فرستادند و ضمن خروج از مدرسه، اقدام به برپایی تظاهرات کردند و به سمت منزل آیت الله گلپایگانی رفتند. ایشان ضمن ایراد سخنانی، از طلاب خواستند تا وحدت خود را حفظ نمایند؛ همچنین اعلام کردند «اینها دروغ می گویند که ما با کارهای آنان موافقیم. علما همه مخالفند.» …
صبح امروز کلاس های درس حوزه علمیه قم در اعتراض به مقاله توهین آمیز «ایران و استعمار سرخ و سیاه» تعطیل شد.(1356ش)
در ساعت 15/30، اجتماعی از طلاب در منازل آیت الله نجفی و آیت الله سید صادق روحانی برپا گردید. (1356ش)
در ساعت 16/30، طلاب حوزه علمیه در مسجد اعظم اجتماع کردند و پس از سخنرانی آیت الله شیخ مرتضی حائری درباره مقاله توهین آمیز روزنامه اطلاعات، مجددا تظاهرات دیگری در قم برپا گردید که تا ساعت 20/30 ادامه داشت. در تظاهرات امروز شهر قم، تظاهر کنندگان شعارهای «درود بر خمینی ـ مرگ بر این حکومت …
مظفرالدین شاه قاجار در اثر استمرار بیماری در 54 سالگی درگذشت. جنازه وی در تکیه دولت به امانت گذاشته شد تا طبق وصیّت آن مرحوم به کربلای معلی حمل شود(1285ش)
در جنگ سختی که بین قوای دولتی و سپاهیان سالارالدوله رخ داد مدعی تاج و تخت ایران شکست خورده عقب نشینی کرده و کرمانشاه به تصرف قوای دولتی درآمد (1290ش)
مدارس نظام مشیرالدوله و قزاقخانه و ژاندارمری به یک واحد آموزشی به نام مدارس کل نظام تبدیل شد و سرهنگ عزیزالله خان در رأس آن قرار گرفت (1300ش)
درگذشت دکتر سیدجمال سادات گوشه اولین جراح دست میکروسکوپی ایران( 1394 ش)
این استاد فقید متولد ۱۳۰۹ تهران و دارای فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و جراحی ترمیمی دست و دکتری پزشکی بود. وی عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مشاور علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بود. از جمله مواردی که در کارنامه علمی و اجرایی شادروان …
قانون لغو اختیارات اقتصادی دکتر میلسپو رئیس کل دارایی تصویب گردید. (1323 ش)
سادچیکف سفیر شوروی در امر شیلات و مسائل دیگر با مصدق ملاقات و مذاکره کرد. (1331 ش)
اولاف پنجم پادشاه نروژ برای یک دیدار رسمی وارد تهران شد. (1343 ش)
مدت توقف او یک هفته خواهد بود
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 7 رجب 1446 )
• تولد “ابن طَرّار” محدث و ادیب مسلمان(305 ق)
ابوالفتح معافی بن زکریابن یحیى معروف به ابن طَرّار از بزرگان و اساتید علمای شافعی بود و در فقه، ادب، حدیث، نحو و لغت تبحّر داشت. این دانشمند مسلمان، تألیفات متعددی در فقه داشت اما هیچ یک از آنها به جای نمانده است. از آثار ابن طَرّار که در زمینهی ادب از محتوای در خور توجهی برخوردار …
• انعقاد “معاهده ی پاریس”، بین ایران و انگلیس در عهد “ناصرالدین شاه”(1273ق)
هرات از دیرباز متعلق به سرزمین ایران بود ولی در زمان محمدشاه قاجار از دست ایران خارج شد. ناصرالدین شاه برای الحاق دوبارهی آن به هرات لشکرکشی کرد و در صفر 1273 ق این شهر را تسخیر نمود. این عمل که به مذاق انگلستان خوش نیامد باعث عکسالعمل آنان گردید و جزیرهی خارک، بوشهر و برخی نواحی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 7 ژانویه 2025 )
• شهادت “سلیمان خاطر” مبارز مسلمان مصری (1986م)
سلیمان خاطر مبارز مسلمان مصری در اکتبر 1985م تعدادی از صهیونیستها را در صحرای سینا به هلاکت رساند. دولت مصر پس از دستگیری سلیمان خاطر، در یک محاکمه فرمایشی، او را به حبس ابد محکوم کرد اما پس از چندی، در هفتم ژانویه 1986م جسد او را در حالی که به دار آویخته شده بود، در درمانگاه زندان …
• مرگ “هیروهیتو” امپراتور پیشین ژاپن (1989م)
هیروهیتو امپراتور اسبق ژاپن در سال 1901 به دنیا آمد و در سال 1926م پس از مرگ پدرش، به امپراتوری ژاپن رسید. در سالهای اولیه امپراتوری هیتو، اقتصاد ژاپن رو به ضعف نهاد و نظامیان در کشور قدرت گرفتند. جنگ چین و ژاپن بر سر تصرف سرزمین منچوری در اثر همین وضعیت بود، هر چند بسیاری …
• تولد “شارل پگی” ادیب و نویسنده فرانسوی (1873م)
شارْلْ پِگی، شاعر و نویسنده فرانسوی در هفتم ژانویه 1873م در فرانسه به دنیا آمد. وی در جوانی وارد نظام شد اما پس از چندی آن را رها کرد و پس از ورود به دانشسرای عالی پاریس، از پایان این دوره نیز صرفنظر کرد. پگی از آن پس به نویسندگی روی آورد و در سال 1900م نشریه دفترهای دو هفتگی را …
• مرگ “بوریس زاخودر” ایرانشناس برجسته روسی (1960م)
بوریس نیکالایوویچ زاخودِر، ایرانشناس معروف روسی در ششم اوت 1898م در یکی از شهرهای روسیه به دنیا آمد. در یکی از شهرهای روسیه به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات دبیرستان، در سال 1927م موفق به گذراندن دوره مؤسسه خاورشناسی مسکو شد و سپس دوره دکترای آن را به پایان رسانید. زاخودر از 32 سالگی …
• سقوط دولت خونخوار و دیکتاتوری “پول پوت” در کامبوج (1979م)
پس از آن که در سال 1970م، حکومت قانونی کامبوج با یک کودتای نظامی با حمایت امریکا سرنگون شد، پول پوت رهبر خِمرهای سرخ و یارانش که از حمایت چین برخوردار بودند، از این فرصت استفاده کرده و با گسترش نفوذ خود، به تدریج کنترل بخش بزرگی از روستاهای کامبوج را به دست گرفت. با تضعیف ارتش کامبوج …
• درگذشت “فرانسوا فِنِلون” خطیب و نویسنده برجسته فرانسوی (1715م)
فرانسوا دوسالینْیاک دولاموت فِنِلون، خطیب و نویسنده برجسته فرانسوی در 6 اوت1651م به دنیا آمد. از کودکی، برایش تحصیل در رشتههای علوم الهی در نظر گرفته شد و پس از پایان این تحصیلات، در 24 سالگی به سِلک کشیشان درآمد. فنلون سه سال بعد به ریاست مدرسه کاتولیکهای جدید در پاریس رسید و در …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.