لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
6 اسفند 1403 خورشیدی برابر با 25 شعبان 1446 هجری و 24 فوریه 2025 میلادی
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 6 اسفند 1403 )
شهادت سردار “حمید باکری” قائممقام لشکر 31 عاشورا در جزیره مجنون(1362ش)
در آذر سال 1334 در شهرستان ارومیه چشم به جهان گشود . در سنین کودکی مادرش را از دست داد و دوران دبستان و سیکل و اول دبیرستان را در کارخانه قند ارومیه و بقیه تحصیلاتش را در دبیرستان فردوسی ارومیه به پایان رساند. بعلت شهادت برادر بزرگش علی که بدست رژیم خونخوار شاهنشاهی انجام شده بود …
رحلت حکیم و فقیه بزرگوار آیت اللَّه “میرمحمد حسین شهرستانی” (1275ش)
آیتاللَّه سیدضیاءالدین میرمحمد حسین بن میر محمدعلی شهرستانی حائری، در حدود سال 1218ش (1256ق) در خاندان اهل علم و از سادات مرعشی مازندرانی منتسب به امام سجاد(ع) در کرمانشاه به دنیا آمد. وی پس از طی مقدمات و سطوح عالی حوزوی، در حلقه درس شیخ محمد حسین اردکانی، فقه و اصول را فرا گرفت …
تصویب قانون احداث راه آهن سراسری ایران (1305ش)
به موجب قانون احداث راهآهن جنوب ایران که در ششم اسفند ماه سال 1305 ق به تصویب مجلس شورای ملی رسید، مخارج ساختمان راه آهن ایران از محل عوارض قند و شکر و چای تامین گردید و قرار شد تا خط آهن از خورموسی به خرمشهر و از آنجا به تهران متصل شود. در نهایت نخستین کلنگ احداث راهآهن ایران در …
صدور اعلامیه روحانیان مبارز درباره قیام خونین تبریز (1356ش)
پس از آنکه مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت مردم قم در حادثه 19 دی این شهر، در تبریز به خشونت گرایید، قیام بزرگ 29 بهمن 1356 در تبریز شکل گرفت و عده زیادی از مردم بیگناه به خاک و خون کشیده شدند. در هفتمین روز شهدای 29 بهمن تبریز، اعلامیهای با امضای روحانیون مبارز خراسانی انتشار یافت …
بمباران کوهدشت، سقز، پل دختر و مهاباد توسط هواپیماهای عراق (1362ش)
همزمان با پیروزیهای رزمندگان اسلام در عملیات غرورآفرین خیبر و شکست ارتش عراق در منطقه جزایر مجنون، رژیم بعثی عراق مبادرت به موشکباران و بمباران مناطق مسکونی شهرهای مختلف ایران نمود. در این میان شهرهای خرم آباد و بروجرد هدف اصابت چهار موشک قرار گرفت و شهرهای کوهدشت، سقّز، پل دختر …
کشتار مسلمانان نمازگزار فلسطین در مسجد الخلیل از سوی یک صهیونیست اسراییلی (1372ش)
در حالی که مقامات حکومت خودگران عرفات در حال گفتوگو برای سازش با رژیم غاصب اسراییل بودند، یک صهیونیست نژادپرست به سوی نمازگزاران روزهدار در حرم حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل فلسطین تیراندازی کرد و بیست و نه نفر را شهید و شمار بیشتری را زخمی نمود. این ترور وحشیانه که بار دیگر دشمنی …
شهادت شهید کیومرث قربانی راقعی (1362ش)
شهید کیومرث قربانی راقعی، سال ۱۳۴۲ش در یک خانواده مذهبی و پیرو ولایت در روستای نفوت از توابع صومعهسرا در خطه سرسبز گیلان چشم به جهان هستی گشود. کیومرث از کودکی با والدین خود در کار کشاورزی همکاری داشت. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مدارس صومعهسرا گذراند و جهت ادامه تحصیل و اخذ …
ایران سیصد پزشک پاکستانی و هندی برای روستاها استخدام نمود(1351ش)
جعفر نمیری رئیس جمهور سودان وارد تهران شد(1352ش)
شمش طلا در بانک ملی ایران هر کیلو 1618 ریال افزایش یافت (1353ش)
و به کیلوئی 418750 ریال رسید
مجله اکونومیست با انتشار مقاله ای تحلیلی درباره ایران تحت عنوان «اعتراض از طریق بلوا و نامه سرگشاده»(1356ش)
مجله اکونومیست با انتشار مقاله ای تحلیلی درباره ایران تحت عنوان «اعتراض از طریق بلوا و نامه سرگشاده» ضمن اشاره به حوادث تبریز و آمار شهیدان، مجروحان و دستگیرشدگان منتشر شده از سوی دولت پایبند بودن محمدرضا پهلوی را به حقوق بشر مورد تردید قرار داد.
دکتر محمد مصدق السلطنه والی فارس در پاسخ تلگراف احمدشاه دائر بر رئیس الوزرائی سید ضیاء الدین تلگراف اعتراض آمیز مخابره نموده و انتشار خبر مزبور را موجب انقلاب در فارس دانست. (1299ش)
لایحه نظارت در خرید و فروش ارز از طرف وزیر مالیه تقدیم مجلس شورای ملی شد. (1308ش)
صدور نقره و طلا از ایران ممنوع شد.(1308ش)
به هر مسافر بیش از بیست تومان حق صادر کردن نقره مسکوک داده نخواهد شد.
قانون انحصار تجارت خارجی برای تعدیل واردات و صادرات تصویب شد. (1309ش)
سیدباقر خان کاظمی وزیر طرق و شوارع به سمت وزیر مختار در بغداد تعیین شد. (1310ش)
روابط سیاسی ایران و فرانسه قطع گردید( 1320 ش)
و حفظ منافع اتباع فرانسه در ایران به سفارت سویس واگذار شد.
دوره چهاردهم مجلس شورای ملی افتتاح شد. (1322 ش)
در همین جلسه امیر جنگ به ریاست موقتی و ملک مدنی و امیر تیمور نایب رئیس شدند
حسن اسفندیاری (حاج محتشم السلطنه) رئیس سابق مجلس شورای ملی در سن 78 سالگی بر اثر بیماری قلبی درگذشت. (1323 ش)
وی متجاوز از 9 دوره وکیل مجلس بود و در چهار دوره اخیر ریاست بر مجلس داشت. بعد از صدور فرمان مشروطیت کراراً در غالب کابینه ها وزیر بود. وی صاحب تألیفاتی در زمینه های معارف اسلامی و اخلاق بوده است
نخستوزیر لایحه بودجه سال 1337 را تقدیم مجلس کرد.(1336 ش)
این بودجه از حیث درآمد و هزینه 771 /962 /982 /58 ریال میباشد.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 25 شعبان 1446 )
• قتل “ابومسلم خراسانی” رهبر قیام سیاه جامگان به فرمان “منصور دوانِقی” (137 ق)
عباسیان که از نوادگان عباس عموی پیامبر(ص) بودند، برای از هم پاشیدن حکومت بنیامیه و دستیابی به حکومت مسلمین، به بهانهی طرفداری از اهلبیت(ع)، با پشتیبانی مردم قیام کردند. مسئولیت دعوت از مردم خراسان به “ابن یسار” مُلَقَّب به “ابومسلم” سپرده شد. ابومسلم که سپاه خویش را سیاهپوش نموده …
• پایه گذاری “قیام سربداران” در سبزوار(737 ق)
سربداران گروهی بودند که از ظلم و تعدی مغولان که در آن زمان ایران را تحت سلطهی خود داشتند به ستوه آمده بودند. آنان تحت رهبری روحانیون مبارزی چون شیخ خلیفه، شیخ حسن جوری، با مغولان و عوامل دست نشاندهی آنها مبارزه کردند. شعار قیام کنندگان این بود که یا ظالم و ستمکار را نابود میکنیم …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 24 فوریه 2025 )
• مرسوم شدن “تقویم” توسط “پاپ گریگوری سیزدهم” (1582م)
مسئله تقویم به دستگاه تقسیم زمان اطلاق میگردد که بر اساس حرکت وضعی زمین و دورههای طبیعی شکل گرفته است. سابقه تقویم به دوران بَدَوی باز میگردد که در آن، بشر از تکرار حالات طبیعت همانند بهار و زمستان، به شکلگیری فصلها پی برد. بنابراین تقویمها بر اساس شمسی، قمری و میلادی به وجود …
• آغاز دوره دوم جمهوری فرانسه معروف به حکومت روزنامه نگاران (1848م)
به دنبال قیام مردم فرانسه و برکناری لویى فیلیپ پادشاه مستبد این کشور، حکومت موقت یا دومین دوره جمهوری فرانسه در 24 فوریه 1848م آغاز شد. در تاریخ فرانسه از این دوره به حکومت روزنامهنگاران نیز یاد میکنند؛ زیرا یازده نفر از روزنامهنگاران جمهوریخواه به ریاست دولامارتین، شاعر و نویسنده …
• کودتای کمونیستی در چکسلواکی و آغاز رژیم کمونیستی این کشور (1948م)
در سال 1946م پس از انتخابات پارلمانی در چکسلواکی، حزب کمونیست بر سایر رقبا برتری یافت و بیشتر دولت را قبضه کرد. از آن زمان بود که سیاست خارجی چکسلواکی، متمایل به شوروی شد و از این پس حکومت نیمه کمونیستی تا سال 1948 بر سر کار بود. در 23 فوریه این سال، کمونیستها به وسیله کودتا، تمام …
• امضای قرارداد آتشبس و متارکه جنگ بین مصر و رژیم صهیونیستی (1949م)
جنگ مصر با رژیم صهیونیستی پس از تشکیل دولت این رژیم در فلسطین در سال 1948م آغاز شد. در آن زمان، مصر به همراه برخی دیگر از کشورهای عربی دراعتراض به اشغال سرزمین اسلامی فلسطین به دست صهیونیستهای نژادپرست وارد جنگ با اسرائیل شدند. اما نیروهای رژیم صهیونیستی در ضد حمله به قوای پراکنده …
• انعقاد پیمان بغداد بین ترکیه و عراق (1955م)
در ادامه سیاستهای استعماری غرب به بهانه جلوگیری از نفوذ کمونیسم، در 24 فوریه 1955م پیمان بغداد میان دو کشور ترکیه و عراق در بغداد امضا شد و بعدها کشورهای دیگری از جمله ایران و پاکستان و انگلستان به آن پیوستند و امریکا نیز به عنوان عضو ناظر در آن شرکت جست. این قرارداد که پیشزمینه …
• حمله زمینی نیروهای امریکایی و متحدانش به عراق (1991م)
پس از اشغال نظامی کویت توسط ارتش عراق در دوم اوت 1990م و بیتوجهی رژیم بعث به تهدیدات نظامی نیروهای غرب به فرماندهی امریکا، قوای متحد غرب جهت بیرون راندن ارتش بعث و در واقع برای تثبیت جایگاه خود در منطقه و تأمین منافع خویش، در سحرگاه 17 ژانویه 1991م حمله خود را به عراق آغاز کرد. این …
• سرنگونی دو هواپیمای امریکایی توسط کوبا (1996م)
با پیروزی انقلاب کوبا در ابتدای سال 1959م و مشخص شدن سمت و سوی سیاستهای دولت انقلابی و به ویژه فیدل کاسترو، رهبر این کشور اقدامات امریکا علیه کوبا آغاز گردید. امریکا پس از عدم توفیق در به کارگیری نیروی نظامی و برخورد مستقیم به ویژه درجریان نبرد خلیج خوکها در 1961م، از یک طرف اقدام …
• وقوع کودتا در غنا و سرنگونی قوام نکرومه رئیس جمهور این کشور (1966م)
پس از آن که در اول ژوئیه سال 1960م کشور افریقایى غنا، استقلال کامل خود را از انگلستان به دست آورد، قوام نکرومه قهرمان استقلال این کشور، به ریاست جمهوری آن برگزیده شد. نکرومه از سال 1962م حکومت تک حزبی را در کشور برقرار کرد و توانست چندین شبکه کودتا در کشور را شناسایى و سرکوب نماید. …
• روز ملی “استونی”
کشور استونی در شمال شرقی اروپا و ساحل دریای بالتیک، بیش از 45 هزار کیلومترمربع مساحت دارد و با روسیه و لتونی همسایه است. جمعیت آن در حدود 1/5 میلیون نفر بوده که حدود 40% مسیحی و عمدتاً ارتدوکس هستند. مردم استونی از نژاد سفید بوده و به زبان استونیایی صحبت میکنند. پایتخت این کشور اروپایی …
• درگذشت “هنری کاوندیش” دانشمند و فیزیکدان برجسته انگلیسی (1810م)
هنری کاونْدیش، فیزیکدان معروف انگلیسی در 10 اکتبر 1731م در شهر نیس فرانسه و در خانواده اشرافی انگلیسی به دنیا آمد. وی در ابتدا در کمبریج انگلستان به تحصیل پرداخت ولی پس از چندی به پاریس رفت و در آنجا به تحصیل علوم فیزیک و ریاضی مشغول شد. او تنها در جستجوی حقیقت بود و علی رغم داشتن …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.