دوشنبه ۵ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 5 آذر 1403 )
مرگ  محمدعلی فروغی  سیاستمدار و نخست وزیر رژیم پهلوی (1321ش)

محمدعلی فروغی در سال 1254 شمسی به دنیا آمد و پس از مرگ پدر به “ذکاءالملک” ملقب گردید. جد اعلای این خانواده از یهودیان بغداد بود که برای تجارت به ایران آمد و در اصفهان سکنی گرفت و مسلمان شد. پدر فروغی از معاریف فرهنگی زمان خود به شمار می‏رفت که تحت تأثیر میرزا ملکم خان از پیشکسوتان …
تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان “امام خمینی”(ره) و روز بسیج (1358ش)

به دنبال پیروزی انقلاب، دست غارتگران استعمارگر از ایران قطع شد و منافع آنان به خطر افتاد. آنان از آن پس برای حفظ منافع خود به فکر مقابله با انقلاب افتاده و علیه آن توطئه کردند. یکی از خطراتی که انقلاب نوپای اسلامی را تهدید می‏کرد، حمله نظامی بود. بنابراین حضرت امام خمینی(ره) در پنجم …

درگذشت  سیدحسن میرخانی  استاد خوشنویسی معروف به “سراج الکُتّاب” (1369ش)

استاد سیدحسن میرخانی معروف به سراج الکُتّاب فرزند سید مرتضی حسینی برغائی در سال 1291 ش در تهران به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی، هنر خطاطی را نزد پدر و استادان برجسته خطاطی ایران فرا گرفت. او در مدتی بسیار کوتاه، در خوشنویسی به درجه استادی رسید و سپس به تدریس پرداخت. استاد میرخانی

شهادت شهید غلامرضا کارگر (1360ش)

شهید غلامرضا کارگر در نهم اسفند سال ۱۳۴۰ش در محله شهیدیه در جمع یک خانواده مذهبی و متدین در شهرستان میبد چشم به جهان هستی گشود. غلامرضا، دوران کودکی را در دامن مادری مهربان و پدری باایمان سپری کرد و از همان کودکی آراسته به اخلاق حسنه شد. کارگر وقتی‌که به سن قانونی می‌رسد، جهت یادگیری …

پاپ پل ششم رهبر کاتولیک های جهان وارد تهران شدند.(1349ش)

پاپ پل ششم رهبر کاتولیک های جهان وارد تهران شدند.(1349ش)

سربازان انگلیسی خلیج فارس را تخلیله کردند.(1349ش)

اوتانت دبیر کل سازمان ملل متحد بر اثر بیماری سرطان در 67 سالگی درگذشت(1353ش)

تقی خواجه نوری کفیل شهرداری تهران شد. (1317ش)

محمدعلی فروغی ذکاء الملک وزیر دربار و نخست وزیر سابق در سن 67 سالگی درگذشت. (1321 ش)

وی در اواخر سلطنت ناصرالدینشاه کار خود را با معلمی و مترجمی آغاز کرد بعد از مشروطیت و فوت پدر عنوان و لقب او را پیدا کرد و به ریاست مدرسه سیاسی منصوب شد و در دوره دوّم مجلس شورای ملی چندی ریاست داشت. بعد در غالب کابینه ها وزارت یافت. مدتها ریاست دیوانعالی کشور با او بود. سه بار …
وینستون چرچیل نخست وزیر انگلیس به اتفاق ایدن وزیر امور خارجه و هفتاد نفر از کارشناسان نظامی و سیاسی انگلیس وارد تهران شدند. (1322 ش)

روزولت رئیس جمهور آمریکا در معیت عده زیادی از مقامات سیاسی و نظامی آمریکا به تهران ورود نمودند. (1322 ش)

ژنرال دوگل رئیس دولت موقّتی جمهوری فرانسه وارد تهران شد (1323 ش)

همراه وی بیدو وزیر امور خارجه و ژنرال ژوئن رئیس ستاد نیروهای فرانسه بود. دوگل و همراهان دو روز در تهران توقف کردند

رضاقلی هدایت (نیّرالملک) رئیس پیشین دیوان عالی کشور و رئیس شورای حزب اراده ملی درگذشت(1324 ش) خاندان هدایت

محمدعلی صفاری شهردار تهران شد. (1332 ش)

سیل در همدان دویست و در کرمانشاه 110 خانه را ویران ساخت. (1346 ش)

زادروز جمشید مشایخی (1313ش)

جمشید مشایخی (زادهٔ ۵ آذر ۱۳۱۳، تهران) بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ایران است. وی دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است.   اصالت جمشید مشایخی به تنکابن مازندران می رسد. وی دارای تحصیلات ناتمام در رشته تئاتر است. وی سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک درآمد …

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 23 جمادی الاول 1446 )

• درگذشت  شاه عباس صفوی در بهشهرِ مازندران(1038 ق)

دوره‏ی حکومت شاه عباس، پادشاه معروفِ صفویه، به دلیل وجود دانشمندان، علما و هنرمندان برجسته، از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است. بنای مسجد امام و میدان نقش جهان، ایجاد تونِلی در کوهرنگِ اصفهان برای انتقال آب کارون به زاینده رود، تأسیس مرکز تجارت ابریشم، احداث راه کاروان‏های تجارت ابریشم …

 

به توپ بستن مجلس به فرمان محمدعلی شاه و آغاز دوره‏ی استبداد صغیر(1326 ق)

محمد علی شاه از آغاز، مصمم به برانداختن مشروطیت بود. وی سوء قصد علیه خود را بهانه‏ای برای حمله به آزادی‏خواهان قرار داد و به دستور او، نیروهای دولتی به سوی مجلس روان شده و راه‏هایى که به مجلس منتهی می‏شد، بستند. آزادی‏خواهان در سنگرهای خود آماده‏باش بودند. چون خبر به آیت‏اللَّه بهبهانی …

• قتل “میرزا جهانگیر خان شیرازی” به دستور محمدعلی شاه قاجار(1326 ق)

میرزا جهانگیر خان شیرازی در سال 1292 ق در شیراز به دنیا آمد. در 1311 ق در مدرسه‏ی دارالفنون در تهران به تحصیل علوم و فنون جدید پرداخت و یکی از دانشمندان زمان گردید. در این هنگام بود که نهضت آزادی‏خواهی آغاز شده و او با حضور در جلسات و مجامع مخفیِ این نهضت، با بزرگان سیاسی ایران آشنا …

 

• قتل  ملک‏المتکلمین دانشمند و روشنفکر مشروطه‏خواه به فرمان شاه‏قاجار(1326ق)

حاج میرزا نصراللَّه مَلِکُ المُتِکَلِّمین در رجب سال 1277 ق در اصفهان به دنیا آمد. در 22 سالگی به مکه رفت و در بازگشت، به هندوستان عزیمت نمود. در هندوستان کتابی به نام “مِنَ الخَلقِ اِلی الحَق” برای بیدار ساختن مسلمانان تصنیف کرد. پس از انتشار این کتاب، انگلیسی‏ها او را از هندوستان …

 

• درگذشت آیت‏اللَّه “سیدمحمد حجت کوه کمره‏ای” عالم وفقیه ربانی(1373 ق)

آیت اللَّه سیدمحمد حجت کوه‏کمره‏ای در سال 1310 ق درتبریز به دنیا آمد. پس از فراگیری دروس مقدماتی در زادگاه خود، رهسپار نجف اشرف گردید و از محضر حضرات آیات: سیدمحمد کاظم یزدی، سید ابوتراب خوانساری، شریعت اصفهانی، میرزای نایینی، سیدمحمد فیروزآبادی و آقا ضیاءعراقی بهره جست و در اندک …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 25 نوامبر 2024 )

 

• تخلیه و خروج نیروهای استعماری انگلستان از سرزمین امریکا (1783م)

انگلستان از اولین سال‏های قرن هفدهم حضور استعماری خود در امریکا را آغاز نمود و آن منطقه را برای فعالیت تجاری بازرگانان انگلیسی آماده کرد. هم‏زمان با انگلستان و پیش از آن، سایر کشورهای اروپایى هم‏چون اسپانیا و فرانسه نیز در امریکا حضور استعماری داشتند. سلطه‏گران اروپایى علاوه بر تاراج …

 

• تولد “لوپه وگا” ادیب و نویسنده شهیر اسپانیایی (1562م)

لوپه فلیکس دو وگا معروف به کارپیو وگا ادیب و نویسنده شهیر اسپانیایى در 25 نوامبر 1562م در مادرید اسپانیا به دنیا آمد. پدرش صنعت‏گری کم درآمد بود و او کودکی زودرس با زندگی اعجاب‏انگیز، پرتحرک و پر حادثه؛ چنان‏که گفته‏اند از پنج سالگی به زبان لاتینی چون زبان اسپانیایى می‏نوشت و می‏خواند …

 

• تولد “سر ویلیام هِرْشل” منجم آلمانی و کاشف سیاره اورانوس (1738م) (ر.ک: 25 اوت)

فردریک ویلیام هرشل (۱۵ نوامبر ۱۷۳۸ – ۲۵ اوت ۱۸۲۲) موسیقیدان و ستاره‌شناس بریتانیایی متولد آلمان است که به خاطر کشف سیاره اورانوس مشهور شد. او همچنین کاشف امواج فروسرخ نیز می‌باشد و دارای تعدادی کشفیات دیگر در زمینه ستاره شناسی است. وی در ۱۵ نوامبر ۱۷۳۸ در شهر هانوور آلمان زاده …

• به آب انداختن اولین کشتی بخار توسط “رابرت فولْتون” امریکایی در پاریس (1803م)

رابرت فولتون مخترع و مهندس امریکایى در 22 نوامبر 1765م قدم به هستی نهاد. وی بدون آنکه تحصیلات دانشگاهی داشته باشد، به علت علاقه به امور صنعتی، به تحقیق در این زمینه پرداخت. فولتون که صنعت‏گری مبتکر بود، به استفاده از بخار در حرکت کشتی‏ها اندیشید. بنابراین شیوه‏های تازه‏ای برای اصلاحِ …

• کودتای ژنرال موبوتو سه سه سکو در کشور افریقایی کنگو (1965م)

ژنرال ژوزف موبوتو سه ‏سه ‏سکو از مبارزان استقلال کنگو بود که پس از استقلال کشورش در سال 1960م، به نخست‏وزیری کنگو رسید. او پس از به دست گرفتن قدرت، پاتریس لومومبا، قهرمان ملی این کشور را به کشتن داد و موجی از نفرت علیه خود ایجاد کرد. موبوتو در طی سال‏های بعد قدرت خود را افزایش داد تا …

 

• روز ملّی و استقلال “سورینام” از استعمار هلند (1975م)

کشور سورینام از اوایل قرن شانزدهم میلادی زیر سلطه انگلیس بود. اما انگلیس در یک معامله استعماری در اوایل قرن هفدهم، سورینام را به هلند واگذار کرد و در مقابل، برخی مستعمرات هلند را در امریکای شمالی، تحت کنترل خود در آورد. در سال 1954م سورینام به خود مختاری داخلی دست یافت. اما استقلال …

 

• درگذشت واسیلی الکسیف ، اسطوره وزنه برداری (2011م)

الکسیف به عنوان عضو تیم ملی شوروی در بازی‌های المپیک 1972 (مونیخ) و 1976 (مونترال) به مدال‌های طلای المپیک دست یافت. او همچنین 8 بار برای اتحاد جماهیر شوروی مدال طلای دسته فوق سنگین دنیا را به خود اختصاص داد. الکسیف در دوران ورزش قهرمانی‌اش 80 بار رکورد جهانی شکست و 81 بار نیز …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید