لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 30 مهر 1403 )
اعلام قطع رابطه سیاسی ایران و انگلیس (1331 ش)
در روز سی مهر 1331، قطع رابطه سیاسی ایران و بریتانیا پس از تصویب هیئت وزیران تسلیم کاردار سفارت انگلستان در تهران شد و دکتر سید حسین فاطمی وزیر امور خارجه وقت دولت مصدق، آن را اعلام کرد. علت قطع رابطه ایران با انگلستان، بیاعتنایی لندن به خواستهای ملت ایران در احقاق حقوق خود به ویژه …
صدور قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره جنگ ایران و عراق (1361 ش)
بنا به تقاضای عراق، موضوع جنگ برای اولین بار با عنوان تبعات طولانی شدن منازعه مسلحانه بین ایران و عراق، در دستور کار سی و هفتمین اجلاس عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت. مجمع عمومی در 30 مهر 22 ( 1361 اکتبر 1982 م) با 119 رأی موافق، 1 رأی مخالف (جمهوری اسلامی ایران)، 15 رأی ممتنع و …
راه اندازی شبکه پیام (تله تکست) سیما (1374 ش)
تله تکست در ایران با نام شبکه پیام سیما در 30 مهر 1374 با پخش روزانه یک ساعت برنامه به صورت ویدیو تکست کار خود را آغاز کرد. بتدریج با تجهیز گیرنده های تلویزیونی به رمزگشا تله تکست به طور 24 ساعته به دو زبان فارسی و انگلیسی پخش می شود.
شهادت شهید حسن بویزه (1362ش)
فرمانده شهید حسن بویزه از فرماندهان گردان بلال لشکر ۷ ولی عصر (عج)؛ سیام مهرماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی درحالیکه عازم جبهه حق علیه باطل بود، بهدلیل موشکباران شهر به خانه بازمیگردد و با پرتاب مجدد موشک توسط دشمن بعثی و اصابت آن در محله قلعه دزفول، وی بههمراه مادر، برادر و خواهرش مظلومانه …
سیروس بابک سمیعی رئیس بانک ایرانیان شد(1351ش)
به پیشنهاد امریکا و شوروی، شورای امنیت سازمان ملل متحد به نیروهای متخاصم در منطقه عربی خاورمیانه آتش بس داد(1352ش)
چاه نفت شماره 131 در آغاجاری طعمه حریق شد.(1353ش)
دکل عظیم چاه بر اثر حرارت آتش ذوب شد و اقدامات وسیعی برای خاموش کردن شعله ها آغاز گردید
رئیس جمهوری کشور افریقایی گابون برای یک دیدار 7 روزه وارد تهران شدند(1354ش)
بزرگترین پارک تهران گشایش یافت(1354ش)
مهندس بازرگان و دکتر میناچی در پاریس با امام خمینی ملاقات کردند(1357ش)
شاهسون ها در اهر و اردبیل و ارسباران نیروهای دولتی را خلع سلاح کردند. (1291ش)
سپهدار اعظم والی آذربایجان از اقبال السلطنه ماکوئی درخواست کمک و نیرو نمود
قوام السلطنه با شفاعت احمدشاه و تصویبنامه هیئت وزیران از زندان آزاد شد. سردار سپه از حق خصوصی خود صرفنظر نمود. (1302ش)
مشیرالدوله رئیس الوزراء از سمت خویش استعفا داد (1302ش)
مستوفی الممالک ریاست مجلس را نپذیرفت و استعفا داد.(1304ش)
تظاهرات در تهران علیه قاجاریه همه جانبه شد.(1304ش)
لشکری و کشوری خواستار خلع قاجاریه شدند
امیرلشگر امیراحمدی مجدداً به فرماندهی امنیه کل مملکتی منصوب گردید. (1305ش)
آقای سید محمدعلی جمالزاده سرپرست محصلین ایرانی در آلمان شد.(1307ش)
خیابان علاء الدوله که از بهترین خیابان های تهران می باشد به مناسبت یکهزارمین سال تولد حکیم ابوالقاسم فردوسی به نام آن شاعر نامگذاری شد. (1313 ش)
مصدق وارد واشنگتن شد.(1330 ش)
وزیر خارجه امریکا و عده ای از رجال و مقامات امریکائی از او استقبال گرمی به عمل آوردند. دکتر مصدق به اتفاق انتظام سفیر کبیر ایران در امریکا و رئیس سازمان ملل با ترومن رئیس جمهور امریکا ملاقات کرد
در جلسه فوق العاده هیئت وزیران قطع رابطه سیاسی ایران و انگلستان به تصویب رسید و عصر آن روز به کاردار سفارت انگلیس تسلیم شد.(1331 ش)
پس از انتشار این خبر مردم در مقابل سفارت انگیس دست به تظاهرات زدند. مردم نشان امپراطوری انگلیس را از سردر سفارت برداشتند. حفظ منافع اتباع ایران در انگلستان به عهده دولت سوئد قرار گرفت
حکومت نظامی در سرتاسر خوزستان، گیلان، اصفهان، فارس برای سه ماه تمدید شد (1332 ش)
رئیس بانک مرکزی ایران اعلام کرد به زودی اسکناسهای چاپ شده از طرف بانک مرکزی توزیع خواهد شد (1339 ش)
و ظرف ششماه اسکناسهای بانک ملی ایران جمعآوری میشود. رئیس بانک مرکزی افزود اسکناسهای جدید دارای امضاء وزیر دارائی و رئیس کل بانک مرکزی است.
در رودبار رشت مقادیر زیادی آثار عتیقه که حاوی جامهای طلا و نقره و زینتآلات و مجسمه و جواهرات بود کشف شد.(1340 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 17 ربیع الثانی 1446 )
• تولد “عبدالقادر بَدَوانی” متخلّص به “قادری” مورخ معروف هندی(947 ق)
عبدالقادر بَدَوانی در دربار اکبر شاه تیموری، منصب قضاوت داشت، اما اوضاع نامناسب دربار را تحمل نکرد و از کار دست کشید. قادری، بعدها مامور ترجمهی کتابهای زبان سانسکریت و جمعآوری آنها بود، اما کارش ناتمام ماند و مورخان دیگر، آن را به پایان رساندند. عبدالقادر از اندیشمندان پرکار زمان …
• انتشار “روزنامه ی صور اسرافیل” در صدر مشروطیت(1325 ق)
مجله ی هفتگی صور اسرافیل که به مدیریت میرزا جهانگیر خان شیرازی و با همکاری میرزا قاسم خان تبریزی و علی اکبر دهخدا منتشر میشد یکی از برجستهترین نشریههای دوران مشروطه بود. در دورهی انتشار روزنامهی صور اسرافیل، این روزنامه به مشکلاتی دچار شد. از جمله آن که چندین بار نویسندهی او …
• درگذشت عالم بزرگوار “ملا قربانعلی زنجانی” معروف به حجت الاسلام(1328 ق)
ملاقربانعلی زنجانی معروف به “حجتالاسلام” از شاگردان شیخ انصاری بود که پس از تحصیل در نجف اشرف به زنجان بازگشت. او ضمن احراز مقام مرجعیت، با سختکوشیِ تمام به اجرای احکام اسلام، از جمله اقامهی حدود و اجرای تعزیرات میپرداخت. ملاقربانعلی از چنان نفوذ و موقعیتی در منطقه برخوردار بود …
• وفات محدث و رجالی ملامحمد نخجوانی(1334 ق)
ملامحمد علی نخجوانی، فقیه، اصولی، محدث، رجالی و عالم شیعیِ زمان خود بود. وی از شاگردان حاج میرزا حبیباللَّه رشتی، فاضل ایروانی و فاضل شرابیانی بود که بعد از وفات شرابیانی، مرجع تقلید قفقازیان و جمع فراوانی از دیگر بلاد شیعه گردید. آیتاللَّه نخجوانی در 66 سالگی در کربلای معلی وفات …
• رحلت مدرس برجسته و عالم ربانی آیت اللَّه سید مصطفی صفایی خوانساری(1413 ق)
آیتاللَّه سید مصطفی صفایى خوانساری در سال 1321 ق (1281 ش) در خوانسار به دنیا آمد. پس از فراگیری دروس مقدماتی حوزه، در محضر اساتید بزرگی همچون: شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و میرزا محمدعلی شاه آبادی حاضر شد و در نجف در حلقهی درس حضرات آیات سیدابوالحسن اصفهانی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 21 اکتبر 2024 )
• روز ملی کشور افریقایی “سومالی” (1960م)
کشور سومالی در شمال شرقی افریقا در بخشی معروف به شاخ افریقا واقع است و 637/657 کیلومتر مربع مساحت و جمعیتی بیش از 10 میلیون نفر دارد. پایتخت سومالی، شهر موگادیشو و زبان رسمی آن سومالیایى و عربی است. 99% جمعیت سومالی را مسلمانان تشکیل میدهند و پیشبینی میشود جمعیت سومالی تا سال 2025م …
• کشف تنگه ماژلان در امریکای جنوبی توسط “ماژلان” دریانورد پرتغالی (1519م)
سفر تاریخی دور دنیای” ماژلان “دریاسالار و کاشف بزرگ” پرتغالی – اسپانیایی “آغاز شد .در این روز ماژلان با جلب حمایت چارلز پادشاه اسپانیا با 5 کشتی از بندر” سان لوکار “در اسپانیا عازم سفر شد در 29 نوامبر 1519 نزدیکی” پرنامبوکو “به آمریکای جنوبی رسید و در 21 اکتبر 1519 تنگه ماژلان را …
• تولد “تورکواتو تاسو” نویسنده و شاعر بزرگ ایتالیایی (1544م)
تورکواتو تاسو نویسنده معروف ایتالیایى در 21 اکتبر 1544م در شهر سورنتو ایتالیا به دنیا آمد. وی پس از طی برخی از دورههای مذهبی، در نوجوانی به طبع شاعری خود پی برد و از آن پس، تمام وقت خود را به ادبیات و شعر گذرانْد. تاسو سالیانی در دربار ایتالیا حضور یافت و با بهرهمندی از این فرصت …
• تولد “آلفرد نوبل” دانشمند سوئدی و مخترع دینامیت (1833م) (ر.ک: 10 دسامبر)
آلفرد برنارد نوبل (۲۱ اکتبر ۱۸۳۳، استکهلم، سوئد – ۱۰ دسامبر ۱۸۹۶، سانرمو، ایتالیا) شیمیدان، مهندس، مبتکر و اسلحه ساز سوئدی است که به عنوان مخترع دینامیت شناخته میشود. او از سال ۱۸۹۴ تا روز فوتش صاحب اسلحه سازی بزرگ بوفورس بود و در تغییر آن از یک کارخانه ذوب آهن به یک توپخانه …
• اختراع لامپ برق توسط “توماس آلوا ادیسون” مخترع شهیر امریکایی (1879م)
در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی علاوه بر اختراعات متعدد در جنبههای گوناگون علمی، در استفاده از نیروی برق برای ایجاد روشنایى و حرارت و به کار انداختن موتورهای کارخانه ها و وسایل حمل و نقل نیز پیشرفتهای بزرگی به دست آمد. البته کشف نیروی برق مربوط به قرن شانزدهم و هفدهم است و نخستین …
• مرگ “علی عزت بگوویچ” رئیس جمهور پیشین بوسنی و هرزه گوین (2003م)
علی عزت بگوویچ رئیسجمهور سابق بوسنی هرزگوین در هفتم اوت 1925م در یکی از مناطق بوسنی به نام بوسسمک متولد گردید. وی پس از فراغت از تحصیل، با جمعیت علمای هدایت که در بوسنی تأسیس شده بود، همکاری نمود و در شمار برجستهترین شاگردان این مکان به شمار میرفت. این جمعیت در بیداری مسلمانانِ …
• فروپاشی جمهوری فرمز(1895م)
جمهوری فرمز (یا جمهوری تایوان و جمهوری دموکراتیک فرمز) جمهوری کوتاهمدت در جزیره تایوان در سال ۱۸۹۵ میلادی بود. این جمهوری حدفاصل واگذاری تایوان از دودمان چینگ به امپراتوری ژاپن و تهاجم و تصرف این جزیره بدست ژاپنیها وجود داشت. این جمهوری در ۲۳ مه ۱۸۹۵ اعلام موجودیت کرد و در ۲۱ اکتبر …
• توقف پروژه سلاح اتمی وسلاحهای کشتار جمعی کره شمالی (1994م)
کره شمالی از کشورهای دارنده سلاح هستهای است. ایالات متحده آمریکا، روسیه، و کره جنوبی نیز گزارشهایی مبنی بر مجهز بودن کره شمالی به سلاحهای شیمیایی منتشر کردهاند. کره شمالی تا سال ۲۰۰۳ در پیماننامه منع گسترش سلاحهای هستهای عضو بود ولی در آن سال به علت آنچه که عدم اجرای کامل توافقات …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.