لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 14 آبان 1403 )
شهادت فرمانده لشگر 27 محمد رسول اللَّه، برادر پاسدار “علی اکبر حاجیپور” (1362 ش)
علی اکبر» در سال 130 در شهر «آذر شهر » از توابع «تبریز» ، در خانواده ای مؤمن و مذهبی دیده به جهان گشود.شهید حاجی پور پس از شروع جنگ تحمیلی، عازم جبهه های جنوب می گردد و با آموزش و سازماندهی نیروها به مقابله با دشمن متجاوز می پردازد. وی معتقد بود که باید تا قطع کامل ریشه های استعمار …
اشغال قسمتی از مناطق جنوبی ایران از سوی آلمان در جریان جنگ جهانی اول (1293 ش)
با آغاز جنگ جهانی اول و تاثیرگذاری بر همه کشورهای جهان، به ویژه ایران، به لحاظ قرار گرفتن در کنار دولتهای روس و امپراتوری عثمانی که از طرفهای درگیر جنگ بود، اوضاع داخلی به هم ریخت. در این میان، ایران که بیطرفی خود را اعلام کرده بود از شمال مورد تهاجم روسها واقع گردید و عثمانی …
تشکیل و آغاز به کار نیروی دریایی ایران (1311 ش)
در دوران قاجاریه تا زمان ناصرالدینشاه، توجهی به توسعه نیروی دریایی نشد. ناصرالدین شاه به منظور توسعه نیروی دریایی، موفق به خرید یک کشتی ۶۵۰ تنی مجهز به چهار اراده توپ کروپ از آلمان گردید که نام آن را پرسپولیس گذارد. همچنین کشتی کوچک دیگری نیز به نام شوش برای تردد و حفظ امنیت کارون …
سقوط کابینه عوام فریب “جعفر شریف امامی” (1357 ش)
پس از 17 شهریور 1357 در میدان شهدای تهران که به کشته و زخمی شدن هزاران نفر انجامید، اوضاع کشور رو به وخامت گذاشت و به تشنج بیشتر کشیده شد. همچنین در سیزدهم آبان 57 سالروز تبعید حضرت امام، دانشآموزان و دانشجویان با تجمع در دانشگاه تهران قصد رفتن به بیت آیتاللَّه طالقانی …
افتتاح اولین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران (1366ش)
اولین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در روز چهاردهم آبان 1366 ش با حضور آیتاللَّه خامنهای رییس جمهور وقت جمهور اسلامی ایران و جمعی از شخصیتهای مملکتی و ادبی کشور افتتاح شد و تا بیست و سوم آبان ادامه یافت. در اولین نمایشگاه کتاب تهران، 196 مؤسسه و ناشر خارجی از 32 کشورمختلف شرکت …
کشف خاصیت ضد پرتو توسط دکتر “فرامرز آشوری” محقق ایرانی(1369 ش)
دکتر فرامرز آشوری با درجه فوق دکترا در رشته داروسازی و بیوشیمی، پس از چهارده سال تحقیق مستمر موفق شد خاصیت ضدپرتو را در برخی از مواد طبیعی کشف کند و دارویی تازه تهیه نماید. این دارو برای درمان ضایعات ناشی از پرتوهای یونساز از جمله ضایعات عمومی، عروق، مسمومیت کبدی، بیماری قند و ضایعات …
شهادت شهید شهید ناصر جواهری (1362ش)
شهید ناصر جواهری فرزند محمد، در سال ۱۳۴۵ش چشم به جهان هستی گشود. ناصر، تحصیلاتش تا سال دوم دوره راهنمایی به پایان رساند ولی بهواسطه وضعیت مالی نامناسب خانوادهاش به بازار کار روی آورد و شغل قلمزنی را پیشه نمود. سالهای نوجوانی محمد در اوج مبارزات مردم و در روزهای ملتهب به پیروزی …
شهادت شهید محمد طوینی (1363ش)
شهید محمد طوینی در سال ۱۳۳۷ش در شهرستان آبادان (استان خوزستان) قدم به عرصه هستی گذاشت. محمد از همان روزهای کودکی، علاقه ویژهای به مسائل مذهبی داشت و بههمین دلیل، سعی میکرد فرائض دین مبین اسلام را بهطور کامل انجام دهد. محمد بعد از اتمام سال دوم دبیرستان، به خدمت سربازی اعزام شد؛ …
لایحه منع توقیف بدهکاران به توصیف مجلس سنا رسید و قدرت قانونی یافت(1352ش)
طبق قراردادی که بین وزیران دارائی ایران و هند امضاء شد قرار بر این گردید که ایران ظرف 4 سال 630 میلیون دلار به هند وام بدهد(1354ش)
درگذشت ابوالقاسم غفاری، نخستین دانشمند ایرانی ناسا (1392ش)
غفاری در اوایل دهه 1950، همزمان با حضور «انیشتین» در مؤسسهی مطالعات پیشرفته «دانشگاه پرینستون» در زمینهی «تئوری میدان منسجم جاذبه و الکترومغناطیسی» تحقیق میکرد. در آن زمان، ریاست این مؤسسه را «رابرت اوپنهیمر» برعهده داشت. طی مراسمی که از سوی یک انجمن ایرانی در محل دانشگاه …
درگذشت حبیب الله عسگر اولادی ، از مبارزان اول نهضت اسلامی (1392ش)
حبیب الله عسگر اولادی مسلمان فرزند حسین در سال 1311 ش، در یک خانواده متدین و از پدر و مادری اهل دماوند، در تهران متولد شد. پدرش در ابتدا به شغل بنکداری خواربار در دماوند اشتغال داشت، اما از بدو تولد وی تا سال ششم، به علت زلزلهای که در دماوند آمد و زندگی پدرش آسیب جدی دید، امکان زندگی …
انتخابات هیئت رئیسه مجلس انجام گرفت و در نتیجه سید محمد تدین به ریاست مجلس انتخاب گردید (1304ش)
مجلس هفتم پایان یافت. دادگر رئیس مجلس ضمن خداحافظی با نمایندگی اظهار کرد …(1309ش)
در دوره هفتم قوانین مهمی مانند تأسیس بانک ملی، بانک فلاحتی، تغییر واحد پول از نقره به طلا، الغاء امتیاز اسکناس، توحید لباس، تأسیس کارخانجات، انعقاد قراردادهای متقابله، ساختن راه آهن و راه های شوسه به تصویب مجلس رسیده است
عبدالحسین هژیر درگذشت. (1328 ش)
درگذشت منصور پور حیدری ، بازیکن و پر افتخارترین مربی تاریخ باشگاه استقلال تهران (1395 ش)
منصور پورحیدری (زاده 6 بهمن 1324) بازیکن و مربی سابق فوتبال و پر افتخارترین مربی تاریخ باشگاه استقلال تهران بود. وی ابتدا در سن 17 سالگی در باشگاه فوتبال دارایی بازی میکرد اما سپس به باشگاه تاج (استقلال) رفت و به مدت 9 سال در تیم تاج به عنوان دفاع راست بازی میکرد و در سال …
دوره دکترای حقوق در دانشگاه افتتاح شد و نخستین دانشجویان دوره اول درس خود را آغاز کردند. (1334 ش)
غیر از حقوق جزا، علوم سیاسی و اقتصاد نیز درجه دکترا تأسیس کرد
پتروشیمی آبادان افتتاح شد.(1348 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 2 جمادی الاول 1446 )
• درگذشت کسایی مروزی شاعر شهیر و نامدار ایرانی(391 ق)
ابوالحسن مجدالدین کسایى مَروَزی شاعر قرن چهارم هجری قمری در سال 341 هجری در مرو ولادت یافت و در دوران سلطنت سلطان محمود غزنوی، وی را مدح گفته است. پایان عمر این شاعر در ندامت از مدح سلاطین و اشتغال به شعر زاهدانه و پند و اندرز گذشت. از اشعار موجود او معلوم است که در ابداع مضامین و …
• رحلت عالم زاهد شیخ علی اکبر نهاوندی(1369 ق)
علی اکبر بن ملا محمد حسین نهاوندی، در اصل از اهالی نهاوند بود، اما خود در مشهد به دنیا آمد. وی در تهران نزد حاج میرزا حسن آشتیانی و در نجف نزد حاج میرزا حبیب اللَّه رشتی و شریعت اصفهانی تلمذ کرد. نهاوندی در 1328 ق راهی مشهد مقدس گردید و ساکن آن دیار شد. البَیانُ الرَّفیع فی احوال …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 4 نوامبر 2024 )
• تولد “فردریک بانتینگ” پزشک کانادایی و کاشف انسولین (1891م)
فردریک گرانْتْ بانتینگْ، دانشمند کانادایى در 4 نوامبر 1891م در کانادا متولد گردید و تحصیلات خود را در رشته پزشکی دانشگاه تورنتو ادامه داد تا اینکه در سال 1922م موفق به اخذ دکترای طب شد. فردریک از 29 سالگی به عنوان محقق در دانشگاه به کار پرداخت و به مدت 20 سال تا سال 1941م استاد …
• فروپاشی امپراتوری اتریش به دنبال شکست در جنگ جهانی اول (1918م)
امپراتوری اتریش – مجارستان از جمله دول محور بود که به همراه آلمان وارد جنگ جهانی اول شد و این جنگ را به مدت چهار سال ادامه داد. با پایان جنگ در سال 1918م و شکست دولتهای محور، کشورهای پیروز بر اساس قراردادهای خود، نظامهای حکومتی و حتی جغرافیایى کشورهای شکست خورده را تغییر دادند. …
• آغاز شکست و عقب نشینی نیروهای اشغالگر آلمان از شمال افریقا(1942م)
سال 1942م، شاهد آخرین پیروزیهای هیتلر در صحنه جنگ جهانی دوم بود. تا قبل از دخالت مستقیم هیتلر در عملیات نظامی، فرماندهان ارتش آلمان، ضمن تلاش در تامین نظرات هیتلر و اجرای فرامین کلّی او، در چگونگی انجام این دستورات و تاکتیکهای نظامی خود آزادی عمل داشتند، ولی مداخله هیتلر در جزئیات …
• تأسیس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) (1946م)
یونسکو که مخفّف کلمات لاتین سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد است، یکی از مهمترین کارگزاریهای تخصصی سازمان ملل است که در چهارم نوامبر 1946م تأسیس شد و تقریباً کلیه کشورهای سازمان ملل متحد در آن عضویت دارند. وظیفه اصلی این سازمان، همان طور که از نام آن برمیآید، توسعه همکاریهای …
• اختراع ترانزیستور توسط دانشمندان امریکایی (1948م)
در چهارم نوامبر 1948م، سه دانشمند امریکایى به نامهای جان باردین، والتر هاوسربرتِن و ویلیام شاکْلی، خبر اختراع خود با نام ترانزیستور را به اطلاع جهان رساندند. ترانزیستور از دو کلمه ترانس به معنی انتقال دادن و استور به معنی مقاومت، تشکیل شده است. این ترانزیستور چیزی جز دو تکه سیم بسیار …
• تهاجم ارتش سرخ شوروی به مجارستان و اشغال این کشور (1956م)
با مرگ استالین در مارس 1953م و به قدرت رسیدن خروشچف در شوروی سابق، سیاست استالین زدایى در شوروی آغاز شد. تقبیح استالین از طرف خروشچف بیش از همه کشورهای اروپای شرقی در مجارستان انعکاس یافت و سرآغاز اصلاحات سیاسی و اقتصادی برای اعاده حیثیت از مردم و جلب قلوب آنان گردید. این امر باعث …
• پایان کنفرانس صلح اعراب و اسرائیل در مادرید اسپانیا (1991م)
مسئله تماس با رژیم اشغالگر قدس و مذاکره با جنایتکاران صهیونیستی، پس از توافق خفتبار کمپدیوید در سال 1978م، تبدیل به روشی شد که کمتر از ده سال بعد از آن، سازمان آزادیبخش فلسطین که عنوان نمایندگی فلسطینیان را بر دوش میکشید و بر مبنای نابودی اسرائیل و مبارزه با این رژیم غاصب شکل …
• انتخاب “بیل کلینتون” به عنوان چهل و دومین رئیسجمهور امریکا (1992م)
در انتخابات ریاست جمهوری سال 1992م امریکا، بیل کلینتون، نامزد جوان مقام ریاست جمهوری، از سوی حزب دموکرات به پیروزی غیرمنتظرهای دربرابر جورج بوش (پدر) رئیسجمهور وقت امریکا و نامزد حزب جمهوری خواه دست یافت و در چهارم نوامبر 1992م به عنوان چهل و دومین رئیسجمهور ایالات متحده انتخاب …
• هلاکت “اسحاق رابین” نخستوزیر جنایتکار رژیم اشغالگر قدس (1995م)
ژنرال اسحاق رابین، نخست وزیر پیشین رژیم صیهونیستی در سال 1922م در بیتالمقدس به دنیا آمد. پدرش از جمله یهودیانی بود که در حین جنگ جهانی اول از روسیه به فلسطین مهاجرت نمود. وی پس از اتمام تحصیلات اولیه، در 18 سالگی به گروههای تروریستی صهیونیستی پیوست و در اولین جنگ اعراب و اسرائیل …
• باراک اوباما اولین سیاه پوست رییس جمهور امریکا شد (2008م)
مردم آمریکا برای انتخاب چهل و چهارمین رئیس جمهور این کشور به پای صندوقهای رای رفتند و باراک اوباما را به ریاست جمهوری کشورشان برگزیدند. بارک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۰۸ که در ۴ نوامبر برگزار شد، با کسب ۳۶۵ رأی الکترال رقیب خود مک کین را که ۱۷۳ کارت الکترال را به …
• زادروز ادوارد پنجم پادشاه انگلستان(1470م)
ادوارد پنجم پادشاه انگلستان از ۹ آوریل ۱۴۸۳ تا ۲۶ ژوئن ۱۴۸۳ ادوارد پنجم، نخستین پسر ادوارد چهارم، در ۴ نوامبر ۱۴۷۰ و در زمانیکه مادرش الیزابت وودویل در کلیسای وستمینستر لندن پناه گرفته بود زاده شد. ادوارد از خاندان یورک بود و تولدش مصادف شده بود با جنگهای گلهای سرخ بین دو خاندان …
• اسراییل به کانال سوئز رسید(1956م)
فرانسه و بریتانیا که بزرگترین همکاران در شرکت کانال سوئز بودند، ملی کردن این کانال را عمل جنگ طلبانه میدانستند. ناصر میدانست که ملی کردن کانال منجر به ایجاد بحران جهانی میشود لذا احتمال دخالت نظامی این دو کشور (فرانسه و بریتانیا) ۸۰ درصد برآورد کرد.ناصر همچین با وجود آن، اعتقاد …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.