لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 12 آذر 1403 )
تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پس از انتخابات سراسری (1358ش)
پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، به منظور فراهم آمدن زمینههای عَمَلی مناسب برای حاکمیت اسلام در تمامی شئون مملکت، لازم بود قانون اساسی، که مبین بنیادهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایران باشد، بر اساس اصول اسلامی، به وجود آید. این مجلس با عضویت تعداد زیادی از اسلامشناسان …
اعزام سپاه یکصد هزار نفری محمدرسول اللَّه به جبهه های جنگ حق علیه باطل (1365 ش)
در این روز، در حالی که بیش از شش سال از آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران میگذشت، دهها هزار بسیجی داوطلب از سراسر کشور در قالب بیش از دویست گردان با نام سپاه یکصد هزار نفری محمد(ص) عازم جبهههای نور علیه ظلمت شدند. حضور این خیل عظیم مشتاقان جهاد و شهادت در صحنه های نبرد، …
آزمایش موفق موشک بالستیک ساخت جمهوری اسلامی ایران در جریان جنگ(1366 ش)
در حالی که جمهوری اسلامی ایران در جنگی نابرابر با ابرقدرتهای دنیا، در حال دفاع از کیان اسلامی بود و دامنه تحریمها علیه ایران رو به افزایش میگذاشت، یکی از انواع موشکهای زمین به زمین بالستیک، مراحل آزمایشی خود را با موفقیت به پایان رساند و نخستین تولیدات آن در جنگ تحمیلی مورد استفاده …
شهادت شهید علیاکبر محمدحسینی (1360ش)
شهید علیاکبر محمدحسینی، هفتمین فرزند حسین محمدحسینی و فاطمه عبدالرمضانی بود، او ۲۲ مهرماه سال ۱۳۳۷ش در خانهای کوچک و محقر و خشتگلی واقع در چهارراه طالقانی کرمان چشم به جهان هستی گشود. پدرش برای گذران زندگی خانواده بزرگ ده نفری خود، شبانهروز کار میکرد و با وجود این، نمیتوانست …
درگذشت دکتر حیدرعلی هومن، پدر علم روانسنجی ایران (1391ش)
دکتر هومن دارای مدرک فوق دکترا در حوزه پژوهش کاربردی، دو درجه دکترا در رشتههای روانسنجی و روانشناسی تربیتی و پنج مدرک فوق لیسانس در حوزههای مختلف روانشناسی (روانسنجی، زبان و ادبیات انگلیسی، فلسفه و تعلیم و تربیت) از دانشگاههای آمریکا بود. ایشان صبح روز یکشنبه 12 آذر ماه 1391 …
درگذشت احسان نراقی ، نویسنده و جامعهشناس (1391ش)
احسان نراقی زادهی سال ۱۳۰۵، به مدت 16 سال مشاور ویژهی مدیر کل سازمان یونسکو بود. از جمله کتابهای او این عنوانها هستند: پایان یک رؤیا: در نقد مارکسیسم، علوم اجتماعی و سیر تکوینی آن، آیین جوانمردی (هانری کربن)، اقبال ناممکن، آن حکایتها: گفتوگوی هرموز کی با احسان نراقی، آزادی: …
مردم در ابوظبی کلیه تأسیسات بازرگانی ایران را منهدم کردند(1350ش)
در اثر سرمای شدید فرودگاه های مشهد، اصفهان، کرمانشاه، سنندج، یزد، و همدان بسته شد(1354ش)
محمدعلی میرزا ولیعهد با چهارصد نفر قزاق و تعدادی از محارم و نزدیکان خود از تبریز به سوی تهران حرکت کرد(1285ش)
دولت انگلیس یادداشت شدیداللحنی به دولت ایران داد. (1299 ش)
در این یادداشت متذکر شد که قزاقخانه بایستی در تحت فرماندهی و نظارت خرج مأمورین انگلیسی باشد
به دستور احمدشاه مجلس مشاوره عالی با شرکت رجال، وزراء، اعیان، معاریف، نمایندگان انتخاب شده دوره چهارم، تشکیل گردید تا ضمن حل مشکلات موجود مملکت پاسخ یادداشت دولت انگلیس را تهیه نمایند (1299ش)
قانون حفظ آثار ملی به تصویب مجلس شورای ملی رسید. (1309ش)
احمد وثوق به ریاست ژاندارمری منصوب گردید. (1330 ش)
نیروگاه برق حرارتی شهر تبریز که از کشور شوروی خریداری شده بود نصب و مورد بهره برداری قرار گرفت.(1345 ش)
قدرت تولید این نیروگاه شش هزار کیلووات است که تا دوازده هزار کیلووات قابل افزایش است
نیروی برق سفیدرود با شبکهای به طول 240 کیلومتر به تهران انتقال یافت. (1345 ش)
نتیجه سرشماری کشور اعلام شد.(1345 ش)
جمعیت کل کشور 25/789/000 نفر میباشد.
کارخانه عظیم لوله سازی اهواز گشایش یافت. (1346 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 30 جمادی الاول 1446 )
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 2 دسامبر 2024 )
• وقوع آتش سوزی عظیم و دهشتناک لندن و ویران شدن نیمی از شهر (1666م)
آتش سوزی بزرگ لندن در دوم دسامبر سال 1666 میلادی به طور اتفاقی از نانوایی قصر , «چارلز دوم» آغاز شد. هرچند این، بدترین آتش سوزی در تاریخ لندن بود، ولی خدمت بزرگی به مردم این شهر کرد؛ چرا که موجب پاک شدن شهر از طاعون – که از سال 1664 میلادی در لندن شایع شده بود – شد. آتش تا چهار …
• تاجگذاری “ناپلئون بُناپارت” به عنوان امپراتور فرانسه (1804م)
پس از کودتای ناپلئون بُناپارت در نهم نوامبر 1799م و به دست گرفتن قدرت، وی در مقام کنسول اول فرانسه، مقدمات امپراتوری خود را فراهم ساخت و به عنوان ناجی انقلاب شهرت یافت. دومین گام ناپلئون برای رسیدن به قدرت مطلقه، تجدیدنظر در قانون اساسی سال 1800م و تصویب قانون جدیدی در ماه اوت سال …
• فتح بزرگ “ناپلئون بُناپارت” در نبرد تاریخی “اوسْتِرلیتْزْ” (1805م)
دوران پادشاهی ناپلئون بُناپارت، اغلب در جنگ و کشورگشایى گذشت و همسایگان فرانسه و حتی کشورهای دوردستتر نیز از تهاجم ناپلئون در امان نبودند. در این میانْ انگلستان قدرتهای وقت اروپا نظیر روسیه، پروس و اتریش را به اتحاد علیه ناپلئون تحریک میکرد تا این که در ژوئیه 1805م، انگلیس با این …
• اعلام سیاست استعماری امریکا معروف به “دکترین مونْروئه” (1823م)
با روی کار آمدن جانز مونْروئه، به عنوان پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، این کشور خود را از جانب روسیه در خطر میدید و از اتحاد دولتهای غربی با روسیه تزاری وحشت داشت. نگرانی دیگر امریکا در این زمان، ترس از عواقب اوضاع آشفته و هرج و مرج مکزیک در جنوب امریکا بود. این تحولات که …
• پایان عصر جمهوری دوم فرانسه و آغاز امپراتوری “ناپلئون سوم” (1852م)
لویى ناپلئون، برادرزاده ناپلئون بُناپارت از جوانی درصدد بود که جانشین عموی امپراتور خود شود. وی در ابتدا خواهان سلطنت بود اما چون مردم در جریان انقلاب سال 1848 در فرانسه، خواهان استقرار جمهوری بودند، از سودای سلطنت دست برداشت و خود را نامزد مقام ریاست جمهوری کرد. جذبه نام ناپلئون …
• ساخت اولین پیل هستهای جهان توسط “انریکو فرمی” و آغاز عصر اتم (1942م)
در پی تحقیقات شبانه روزی و طاقتفرسای انریکو فرمی، دانشمند ایتالیایى الاصلِ امریکایى، اولین پیل هستهای جهان در دوم دسامبر 1942م ساخته شد. پیل یکی از منابع جریان برق است که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایى، تولید جریان میکند. با استفاده از این موضوع، پیل هستهای وسیلهای است که برای …
• تقسیم شبه جزیره کره به دو قسمت شمالی و جنوبی (1945م)
پس از پایان جنگ جهانی دوم و شکست ژاپن که بخشهایى گسترده از منطقه شرق آسیا را به تصرف خود درآورده بود، سران متفقین در اجلاسهای یالتا و پوتسدام، به بررسی نحوه اداره جهانِ پس از جنگ پرداختند. اما از همان جلسات نخست مشخص شد که امریکا و شوروی هر کدام به دنبال سهم بیشتر و دامنه گستردهتری …
• آغاز قیام “فیدل کاسترو” انقلابی کوبایی علیه “باتیستا” دیکتاتور این کشور (1956م)
فیدل کاسترو چریک کوبایى، به منظور مبارزه با دیکتاتوری وابسته باتیستا، به اتفاق عدهای از همرزمانش، در سال 1953م قیام مسلحانه خود را برای آزادی کوبا با حمله به یک پادگان نظامی آغاز کردند. اما سربازان باتیستا این قیام را به شدت سرکوب کردند و کاسترو دستگیر و زندانی گردید. مدتی بعد کاسترو …
• روز ملی و استقلال “امارات متحده عربی” و خروج از تحت الحمایگی انگلستان (1971م)
شیخنشینهای جنوب خلیج فارس از سال 1920م تحت الحمایه انگلیس بودند و شیوخ هر یک از آن مناطق، طبق قراردادهایى، زیرنظر مأمورین دولت انگلیس، قلمرو خود را اداره میکردند. انگلیس در این منطقه، پایگاههای نظامی متعددی ایجاد کرد، اما در آستانه خروج از خلیج فارس، شورایعالی اتحادیه امارات …
• روز جهانی لغو بردگی
همه ساله چنین روزی به عنوان روز لغو نظام بردگی در جهان گرامی داشته می شود. اگر چه مفاهیم قبلی بردگی مثل استعمار کهنه و یا نظام برده داری بر چیده شده اما مفاهیمی چون استعمار نوین به وجود آمده است. روابط کارگر و کارفرما در عصر جدید، وجود شرکت های چندملیتی، وجود کشورهای شمال و …
• درگذشت “گراردوس مرکاتور” جغرافیدان برجسته بلژیکی (1594م)
گرهارْدْ کِرْمِرْ جغرافیدان بلژیکی جغرافیدان بلژیکی که به رسم معمول عصر خود، تخلّص لاتینی گراردوس مرکاتور را برای خود برگزیده بود، در پنجم مارس 1512م در بلژیک به دنیا آمد. وی از جوانی به جغرافیا و مسائل جغرافیایى علاقه مند بود. مرکاتور در همان سالهای جوانی تصمیم …
• بی نظیر بوتو نخستوزیر پاکستان شد(1988م)
دوم دسامبر 1988 میلادی ، بی نظیر بوتو به نخستوزیری در پاکستان رسید تا اولین بانویی باشد که به ریاست دولت یک کشور مسلمان منصوب شدهاست. بینظیر بوتو (به اردو: بینظیر بهٹو) (زاده ۲۱ ژوئن ۱۹۵۳ – درگذشته ۲۷ دسامبر ۲۰۰۷) زن سیاستمدار پاکستانی بود.وی طی دو دوره از سالهای ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۰ …
• درگیری مسلحانه حزب کمونیست مالایا با دولت مالزی به به پایان رسید(1989م)
۱۹۸۹ – با آغاز فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و اضمحلال بلوک شرق حزب کمونیست مالایا به دنبال امضای معاهده صلح میان این حزب و دولتهای مالزی و تایلند منحل شد و ۲۱ سال درگیری مسلحانه به پایان رسید. پس از فروپاشی ۱۵ کشور جدید تأسیس شدند و فدراسیون روسیه وارث حقوقی شوروی شد، این کشورهای …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.