لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 10 دی 1403 )
شهادت “ثقهالاسلام میرزا علی آقا تبریزی” توسط قوای متجاوز روس در تبریز (1290ش)
میرزا علی آقا تبریزی معروف به ثقهالاسلام، در سال 1239 ش (رجب 1277 ق) در تبریز به دنیا آمد. وی در 23 سالگی راهی عتبات عالیات گردید و در محضر شیخ محمد حسین فاضل اردکانی، میرزا حبیباللَّه رشتی و شیخ زینالعابدین مازندرانی در تکمیل معارف اسلامی خود کوشید تا به مقام اجتهاد نائل آمد. ثقهالاسلام …
تظاهرات خونین مردم مشهد و دیگر شهرها در اعتراض به رژیم پهلوی (1357ش)
در روز دهم دی ماه 1357، مردم مشهد در حین تظاهرات ضد رژیم، به چند کلانتری، انجمن ایران و آمریکا و نیز به منزل چند مستشار آمریکایی حمله کردند. به دستور فرماندار نظامی مشهد، با تانک به مردم حمله شد و در نتیجه، طبق آماری که روزنامهها منتشر کردند، دویست نفرشهید و دو هزار نفرزخمی بر جای …
تأسیس مجمع جهانی اهل بیت(ع) به دستور مقام معظم رهبری حضرت آیت اللَّه “خامنهای” (1369ش)
مجمع جهانی اهل بیت(ع) در دهم دی ماه 1369، با هدف تجمّع شیعه، ایجاد رابطه بین جهان تشیع، رونق بخشیدن به حوزههای علمیه شیعه، حل مشکلات شیعیان با سایر فِرَق اسلامی و استفاده از امکانات حقیقی و حقوقی اهل تشیع به وجود آمد. شکلگیری این مجمع پس از حکم حضرت آیتاللَّه خامنهای رهبر معظم …
افتتاح رادیو “سواحیلی” برای شرق و مرکز آفریقا در صدا و سیما(1373ش)
رادیو سواحیلی در تاریخ 31دسامبر 1994 (10/10/1373 ) با هدف رساندن پیام انقلاب اسلامی به سرزمینهای آفریقای شرقی ومرکزی فعالیت خودرا آغاز کرد. فعالیتهای مختلف رادیو شامل برنامه های خبری، اقتصادی، سیاسی، مذهبی و اجتماعی می باشد،این برنامه ها در کشورهای کنیا، تانزانیا، اوگاندا ، کنگو و …
آغاز به کار شبکه سراسری مستقل رادیو قرآن (1376ش)
در تاریخ 10/10/1376 همزمان با حلول ماه مبارک رمضان سال 1418 هجری قمری در محضر مقام معظم رهبری ، رادیو قرآن ،رسماً به عنوان یک شبکه سراسری 24 ساعته در خدمت قرآن دوستان میهن اسلامی قرار گرفت و دوران جدیدی از فعالیت قرآنی خویش را آغاز نمود .
شهادت شهید موسی عسکری (1362ش)
شهید موسی عسکری در سال ۱۳۴۰ش در خانوادهای مذهبی در روستای کوچکی بهنام دولابان واقع در استان کرمان دیده به جهان هستی گشود. مشهدی عبدل، پدر موسی، مداح اهل بیت (ع) بود. موسی چهار سال بیشتر نداشت که مادر خود را از دست داد و سرپرستی او و خواهر کوچکترش را زن بابای آنها عهدهدار شد. …
کشتیرانی آریا سه فروند کشتی 14 هزار تنی از انگلیس خریداری کرد(1352ش)
مهناز افخمی به عنوان وزیر مشاور در امور زنان تعیین شد(1354ش)
جیمی کارتر رئیس جمهوری آمریکا در ادامه سفر تاریخی خود به چند کشور اروپائی و آسیایی وارد تهران شد.(1356ش)
در فرودگاه شاه و فرح از کارتر و همسرش استقبال نموده خوش آمد گفتند. از میان همراهان کارتر نام اشخاص زیر قابل ذکر است: سایروس ونس وزیر امور خارجه، برژینسکی مشاور امنیت ملی آمریکا و نیز اتوتون
در ساعت 9/30، تظاهراتی در دانشسرای راهنمایی تحصیلی بابل از سوی 40 نفر در اعتراض به بازداشت یکی از دبیران به نام آقای حسین صادق افراکتی برپا گردید.(1356ش)
این عده در ادامه اعتراض خود از رفتن به کلاس خودداری کردند و از دانشسرا خارج شدند؛ همچنین در ساعت 15، حدود 150 نفر دیگر از دانشجویان، به تبعیت از اقدامات دانشجویان وقت صبح، از شرکت در کلاس درس خودداری کردند و ضمن برپایی تظاهرات در محوطه دانشسرا، شعارهای «مرگ بر ساواک، پیروزی و آزادی …
در ساعت 10/40، گروهی قصد حمله به شرکت کشت و صنعت امریکا واقع در خیابان قوام السلطنه تهران را داشتند که با شلیک هوایی از سوی یکی از مأموران، متفرق شدند.(1356ش)
در ساعت 10/50، تظاهراتی در تهران در اعتراض به سفر کارتر به ایران، از سوی جمعیتی حدود 700 نفر از دانشجویان در خیابان تخت جمشید برپا گردید.(1356ش)
تظاهر کنندگان پلاکارد هایی به زبان انگلیسی و با مضمون آزادی زندانیان سیاسی و بازگشت امام به وطن با خود حمل می کردند. این عده با دخالت مأموران متفرق و دو نفر دستگیر شدند.
در پی سفر رئیس جمهور امریکا به ایران، گروهی از دانشجویان ایرانی مقیم لس آنجلس که همگی ماسک بر چهره داشتند، اقدام به برپایی تظاهرات و سردادن شعار علیه شاه ایران کردند.(1356ش)
جمعیتی حدود 400 نفر از دانشجویان ایرانی، در اعتراض به سفر پرزیدنت کارتر به ایران، تظاهراتی در مقابل کاخ سفید برپا کردند.(1356ش)
تظاهر کنندگان، کارتر را سلطان بادام زمینی می خواندند. دانشجویان ضمن سردادن شعار «مرگ بر کارتر» و «مگر بر شاه »، اوراقی از سوی فدراسیون دانشجویان ایرانی در امریکا توزیع کردند که در آنها از حقوق بشر به عنوان یک تبلیغات توخالی یاد شده بود.
بنابر گزارش آسوشیتدپرس، هم زمان با ورود کارتر به ایران، تظاهر کنندگان ایرانی ضمن اجتماع در نزدیکی سفارت ایالات متحده در مرکز تهران، محوطه دانشگاه تهران، و مقابل یک شرکت مشترک ایرانی و امریکایی، شعارهایی سر دادند.(1356ش)
رویتر گزارش داد:«هنگامی که [شاه ـ کارتر] از منطقه تجاری تهران عبور می کردند، جمعیت نسبتا زیادی بر ضد سفر کارتر تظاهرات کردند.»(1356ش)
بنابر خبرگزاری فرانسه، تظاهراتی ضد امریکایی در ده تا دوازده نقطه تهران در گروه های کوچک برپا گردید. تظاهر کنندگان شعارهایی از قبیل «مرده باد کارتر، ما از امریکا متنفریم، کارتر برو به خانه ات» سر دادند.(1356ش)
روس ها در تبریز ثقه الاسلام و هفت نفر دیگر از مجاهدین را به دار آویختند (1290ش)
قانون اصلاح قانون تقسیمات کشور به تصویب رسید. (1316ش)
به موجب این قانون کشور ایران به ده استان و 49 شهرستان و 290 بخش تقسیم شد و هر بخش مرکب از چندین دهستان است
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 28 جمادی الثانی 1446 )
• وفات “ابوالقاسم شاطبی” معروف به “امام القُرّاء” عالم و قاری مشهور قرآن کریم(590 ق)
ابوالقاسم قاسم بن فیره بن ابیالقاسم شاطبی در سال 538 ق به دنیا آمد. وی علاوه بر قرائت، در تجوید و تفسیر قرآن، حدیث، نحو، لغت و سایر علوم دینی متداول عصر خود از دانشِ خوبی برخوردار بود. او که از مشاهیر قاریان قرآن به شمار میرفت، به امام القراء، شهرت یافت. شاطبی با وجود آن که نابینا …
• درگذشت “میرزا محمد بن سلیمان تنکابنی” عالم و ادیب ایرانی(1302 ق)
میرزا محمد بن سلیمان تنکابنی، علاوه بر تبحر در فقه، ادیبی فرزانه و شاعری توانا در عصر خود بود. از تنکابنی آثاری به جای مانده که از میانِ آنها میتوان به قصص العلماء اشاره کرد. نویسنده در این کتاب به شرح حال و آثار حدود 200 تن از علما و بزرگان قبل از خود پرداخته است. این کتاب بارها …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 30 دسامبر 2024 )
• مرگ “رومَنْ رولان” نویسنده و ادیب معروف فرانسوی (1944م)
رومن رولان، نویسنده بلند آوازه فرانسوی، در 28 ژانویه 1866م در فرانسه به دنیا آمد. او تحصیلات خویش رادر رشته تاریخ به پایان رساند و در تاریخ موسیقی تخصص پیدا کرد؛ با این حال به ادبیات علاقه خاصی داشت. از این جهت با نوشتن دو رشته نمایشنامههای جدید دراماتیک درصدد برآمد که سطح تئاتر …
• تصرف جزیره “سیلان” در اقیانوس هند توسط استعمار انگلستان (1815م) (ر.ک: 4 فوریه)
• تولد “رودیارْد کیپلینْگْ” شاعر و نویسنده انگلیسی (1865م)
رودیارْدْ کیپلینگ ادیب انگلیسی در 30 دسامبر 1865م در بندر بمبئی در هندوستان به دنیا آمد و از پنج سالگی خواندن و نوشتن را فرا گرفت. وی از طفولیت، تحت تأثیر شخصیت ادبی و هنری پدرش و داستانهایى که برگرفته از فرهنگ عامه مردم هند بود قرار گرفت و این تأثیرپذیری، در آثار وی نمود یافت. همین …
• آغاز قیام ضد استعماری “بوکسورها” در چین (1899م)
در اواخر قرن نوزدهم، زندگی سنتی و بیآلایش مردم چین زیر نفوذ غربگرایى رو به اضمحلال بود. در سال 1894، چین، شبه جزیره کره را در برابر جنگ با ژاپن از دست داده بود و کشورهای قدرتمند آن روز اروپا همچون انگلیس، آلمان و روسیه قسمتهایى از سرزمین چین را اشغال کرده بودند. در گرماگرم چنین …
• تولد “رشید کَرامی” سیاستمدار برجسته و نخستوزیر پیشین لبنان (1921م)
رشید کرامی به عنوان شخصیتی که بخشی از تاریخ لبنان در نیمه دوم قرن بیستم با حیات سیاسی وی عجین شده است، در 30 دسامبر سال 1921م در طرابلس لبنان در یک خانواده مسلمان به دنیا آمد. وی تحصیلات عالی خود را در دانشگاه اسلامی طرابلس آغاز کرد و همزمان با فارغالتحصیل شدن از دانشکده حقوق دانشگاه …
• حمله صهیونیستهای مسلح به روستای بَلَد الشیخ (1947م)
در 30 دسامبر 1947م تروریستهای مسلح وابسته به دو سازمان صهیونیستی، در عملیاتی مشترک، دهکده بلَدُالشیخ را در فلسطین مورد حمله قرار دادند. در این حمله وحشیانه خانه فلسطینیها به آتش کشیده شد و شصت فلسطینی در داخل خانههایشان کشته شدند. در همین روز، گروه تروریستی صهیونیستها به نام ایرْگون …
• مرگ “آلفرد وایْتْهِد” فیلسوف و ریاضیدان معروف انگلیسی (1947م)
آلفرد نورْثْ وایْتْهِد، ریاضیدان و فیلسوف انگلیسی در 15 فوریه 1861م به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود، به تدریس فلسفه و ریاضی در دانشگاههای انگلستان و امریکا مشغول شد و کتابهایى درباره ریاضیات نگاشت. وایْتهِد برخلاف سالهای جوانی که بیشتر به ریاضی تمایل داشت، در سنین پایانی …
• الغاء رژیم سلطنتی و اعلام جمهوری خلق در کشور “رومانی” (1947م)
کشور رومانی تا سال 1862م، امیرنشینی خود مختار در قلمرو عثمانی بود تا این که در سیزدهم ژوئیه 1878م استقلال خود را از عثمانی بازیافت. در جریان جنگ جهانی دوم، این کشور با تحمل خسارتهای بسیار، بخش اعظم سرزمینهایی را که به عنوان غنیمت دریافت کرده بود، از دست داد. رومانی پس از جنگ جهانی …
• اعدام صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق (2006م)
صدام حسین رئیسجمهور سابق عراق (۸ اردیبهشت ۱۳۱۶ – ۹ دی ۱۳۸۵) پس از آنکه توسط دادگاه به اتهام جنایت علیه بشریت از جمله کشتار ۱۴۳ تن از مردم دجیل در سال ۱۳۶۱ مجرم شناخته شد، در ساعت ۶:۰۷ به وقت محلی (۳:۰۷ UTC) در تاریخ ۹ دی ۱۳۸۵ (۳۰ دسامبر ۲۰۰۶) به دار آویخته شد. صدام از سال ۱۳۵۸ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.