لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 7 دی 1403 )
شهادت روحانی مجاهد، آیت اللَّه “حسین غفاری” در زندان رژیم پهلوی (1353ش)
آیتاللَّه شیخ حسین غفاری در سال 1295 ش برابر با 1335 ق در آذرشهر تبریز متولد گردید. وی در ابتدا در کنار تحصیل، کار میکرد و زندگی فقیرانهای داشت. ایشان پس از مدتی تصمیم گرفت برای بهرهگیری از استادان حوزه علمیه قم راهی این شهر گردد. از این رو، وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر استادانی …
کشتار وحشیانه مردم قزوین توسط رژیم طاغوت (1357ش)
اوجگیری نهضت اسلامی و انجام تظاهرات سراسری در تمامی شهرهای ایران به ویژه در چند ماهه آخر حاکمیت رژیم شاهنشانی باعث شد تا در بسیاری از شهرها، این راهپیماییها، با دخالت مأموران حکومت نظامی و کشتار مردم بیگناه، به خاک و خون کشیده شود. در قزوین نیز این وضعیت ادامه داشت و مردم خشمگین، …
فرمان امام خمینی برای تشکیل نهضت سوادآموزی (1358ش)
در هفتم دی ماه 1358، حضرت امام، فرمان بسیج عمومی برای مبارزه با بیسوادی در کشور و تشکیل نهضت سوادآموزی را صادر کردند. در این فرمان، به همه مردم ایران، توصیه شده بود که در این نهضت مردمی شرکت کنند و در باسواد کردن افراد بیسواد، بکوشند. براساس آخرین گزارشهای منتشره، میزان با سوادی …
رحلت آیت اللَّه “سید محمدباقر موسوی همدانی” مترجم تفسیر شریف المیزان (1379ش)
آیتاللَّه سید محمدباقر موسوی همدانی در سال 1304ش (1344ق) در همدان به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی را در بیجار پشت سر گذاشت. وی در 16 سالگی به قصد تحصیل علوم دینی راهی قم و تهران شد و از استادان آن بهره گرفت. با ورود آیتاللَّه بروجردی به قم، آیتاللَّه موسوی به درس ایشان حاضر شد و …
روز سوادآموزی
سوادآموزی، تنها فرایند یادگیری مهارت های خواندن، نوشتن و حساب کردن نیست؛ بلکه کمک کردن به آزادسازی انسان و رشد کامل اوست. سوادآموزی، شرایط مناسب را برای کسب آگاهی انتقادی از تضادهای جامعه ای به وجود می آورد که فرد در آن زندگی می کند. همچنین، سوادآموزی انسان را برمی انگیزد تا با مشارکت …
شهادت شهید حسن پاک یاری (1359ش)
در صبحی بهاری از سال ۱۳۳۸ش در یکی از محلههای قدیمی شیراز، دامان پرمهر مادری به شور و شوق وجود نوزادی بهنام حسن طراوت یافت: شهید حسن پاکیاری. او دوران کودکیاش را در شیراز گذراند و ایام بازی و سرگرمیهای کوچه پسکوچهاش را به خاطرهها سپرد تا در پشت نیمکتهای مدرسه، علم بیاموزد. …
شهادت شهید محمد چاحوضی (1360ش)
شهید محمد چاحوضی در سال ۱۳۴۱ش در روستای چاحوض از توابع شهرستان بیرجند چشم به جهان هستی گشود. محمد از کودکی به کار و تلاش و کمک به خانوادهاش مشغول شد؛ بهطوریکه از زمانی که قدرت انجام کار پیدا کرد، به قالیبافی پرداخت. در عین حال، محمد از تحصیل نیز غافل نبود و روزها در زادگاهش روستای …
مقام امنیتی (پرویز ثابتی سنگسری) اسرار دیگری را در زمینه توطئه علیه ایران و مقامات ایرانی توسط عوامل تیمور بختیار تشریح کرد(1349ش)
در خوابگاه دانشجویان دانشگاه شیراز بمبی منفجر شد و در نتیجه سه دانشجو کشته و عده ای مجروح شدند(1350ش)
عبدالمجید مجیدی وزیرکار با حفظ سمت به دبیرکلی جدید جمعیت شیر و خورشید انتخاب شد(1351ش)
ژنرال حافظ اسد رئیس جمهوری سوریه و بانو وارد تهران شدند(1354ش)
سناتور اشرف احمدی در اثر سکته درگذشت(1355ش)
در ساعت 14/30، تظاهراتی در تهران از سوی حدود صد نفر در خیابان مختاری برپا گردید. تظاهرکنندگان ضمن سردادن شعار «ما آزادی مردم را می خواهیم ـ ما خون خودمان را فدای مردم خواهیم کرد» با دخالت مأموران متفرق و حدود سه نفر دستگیر شدند.(1356ش)
ـ در ساعت 22/30، در انفجار یک بمب کوچک در دستشویی طبقه اول انجمن ایران و امریکا واقع در خیابان وصال شیرازی تهران، خسارت مالی شدیدی به ساختمان وارد آمد.(1356ش)
اداره یکم عملیات و بررسی، در نامه ای به ریاست واحد اطلاعاتی کمیته مشترک ضد خرابکاری، ضمن اعلام وضعیت آقای محمد مهدی ربانی(1356ش)
رانکوهی که طبق رأی کمیسیون امنیت اجتماعی قم در تاریخ 56/9/15، به سال اقامت اجباری در شهر بابک محکم شده است و از آن زمان متواری گردیده، در خواست کرد تا نسبت به دستگیری و اعزام ایشان به محل تعبید اقدام نماید.
علی سهیلی معاون وزارت طرق معاون وزارت امور خارجه شد. (1312ش)
نخست وزیر اعلامیه صادر کرد که مجلس چهاردهم در اول بهمن افتتاح خواهد شد. (1322 ش)
در اثر نزول برف شدید در آذربایجان غالب راه های آن استان مسدود شد(1340 ش)
و مدارس شهرهای آذربایجان به مدت 5 روز تعطیل گردید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 25 جمادی الثانی 1446 )
• تصرف بغداد توسط “شاه اسماعیل اول” بدون جنگ و درگیری(914 ق)
• اعلام لغو حکم تحریم تنباکو از جانب “میرزای بزرگ شیرازی”(1309 ق)
پس از درگذشت شیخ مرتضی انصاری، شاگردان و بزرگان روحانیت شیعه، میرزای شیرازی را به عنوان مرجع تقلید شیعیان معرفی نمودند. یکی از بزرگترین قسمتهای زندگانی وی، مبارزه با استعمار انگلیس و واگذاری تنباکو است. میرزای شیرازی با ارسال پیام برای ناصرالدین شاه قاجار، وی را از مفاسد امتیاز …
• رحلت شیخ الفُقهاءِ و المُجتَهدین، آیت اللَّه العظمی “محمدعلی اراکی” در قم(1415 ق)
آیتاللَّه محمد علی اراکی در سال 1312 قمری در “اراک” دیده به جهان گشود. پدرش از علما و اوتاد عصرخویش و مادرش از سلالهی پاک رسول خدا(ص) بود. وی از سن 20 سالگی و همزمان با تأسیس حوزهی علمیهی اراک به مدت 8 سال از محضر آیتاللَّه العظمی حائری کسب فیض نمودو سپس با تأسیس حوزهی علمیهی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 27 دسامبر 2024 )
• ایجاد “صندوق بین المللی پول” در سازمان ملل متحد (1945م)
صندوق بینالمللی پول موسوم به ایمف در ژوئیه 1944م با شرکت 44 کشور تأسیس گردید و مفاد قراردادِ صندوق در 27 دسامبر 1945م به اجراء گذاشته شد. این صندوق دارای هیأت مدیره، هیأت اجرایى و مدیر کل است و به طور سالانه تشکیل جلسه میدهد. اهداف صندوق بین المللی پول که از سازمانهای تخصصی سازمان …
• تأسیس “بنگاه گالوپ” معتبرترین و بزرگترین مؤسسه آمارگیری جهان (1935م)
از جمله روشهای آماری در روانشناسی اجتماعی، مراجعه به عقاید و آراء عمومی است. روانشناسان اجتماعی تلاش کردهاند با استفاده از فنون و روشهای آزمایشی، راههایى برای اندازهگیری و توجیه رفتار انسانها به دست آورند. در این راستا، منشاء پیدایش و چگونگی شکلگیری عقاید و افکار، تأثیر روابط …
• عقد قرارداد مسکو درباره تقسیم شبه جزیره کره (1945م)
در پی شکست نهایى ژاپن در جنگ جهانی دوم و تصرف شمال شبه جزیره کره به دست ارتش شوروی و منطقه جنوبی آن توسط نیروهای امریکایى و نیز توافقات سران متفقین، مقدمه تجزیه این سرزمین به دو کشور فراهم شد. در27 دسامبر 1945م کنفرانسی در مسکو برگزار گردید که در آن نمایندگان شوروی سابق، امریکا و …
• درگذشت “هواری بومِدِیَن” فرمانده نظامی و سیاستمدار الجزایری(1978م)
هواری بِوِمدیَن، حاکم نظامی الجزایر، سال 19
35م در ناحیهای از شمال الجزایر به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات، در دانشگاه الازهر مصر به تدریس پرداخت و در آنجا بود که با احمد بن بلا مبارز معروف الجزایری آشنا شد. بومدین به توصیه بن بلا به جنبش ضد فرانسه در الجزایر پیوست و در سال 1955م …
• آغاز تجاوز ارتش سرخ شوروی به افغانستان و سرنگونی دولت این کشور(1979م)
در 19 سپتامبر 1979م، حفیظاللَّه امین رئیس جمهور پیشین افغانستان، در پی یک کودتای خونینِ درون حزبی، نور محمد ترکی رئیس جمهور وقت را سرنگون ساخت و خود زمام امور را در دست گرفت. به قدرت رسیدنِ امین ناشی از ناتوانی حکومت ترکی در سرکوب قیام اسلامی ملت مسلمان افغانستان بود. ولی روسها به …
• پیروزی جبهه نجات اسلامی در انتخابات پارلمانی الجزایر (1991م)
دولتهایى که پس از استقلال الجزایر در سال 1962م بر سر کار آمده بودند، علیرغم اکثریت مسلمانان در این کشور، نه تنها مبنای اسلامی نداشتند بلکه سرسختانه با افکار اسلامی نیز مبارزه میکردند. در این میان با تشکیل جبهه نجات اسلامی الجزایر و حمایت مردم از آن، بنیادگرایان اسلامی که از موقعیت …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.