آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

جمعه ۳ اسفند

لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.

3 اسفند 1403 خورشیدی برابر با 22 شعبان 1446 هجری و 21 فوریه 2025 میلادی

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 3 اسفند 1403 )
درگذشت نویسنده و شاعر بزرگ “ادیب الممالک فراهانی” (1296ش)

میرزا محمدصادق حکیم ملقب به ادیب الممالک فراهانی در سال 1239ش (1277ق) در تهران به دنیا آمد. وی علوم ادبی زمان را نزد استادان فن فرا گرفت و پس از چندی در شاعری از اکثر سخنوران عصر خویش پیش افتاد. وی سرودن شعر را با مدیحه‏گویی آغاز کرد و لقب ادیب‏الممالک از طرف مظفرالدین شاه قاجار …
آغاز عملیات بزرگ خیبر در منطقه هورالهویزه و شمال بصره (1362 ش)

عملیات بزرگ خیبر با رمز یا رسول‏اللَّه در جبهه جنوب، هورالهویزه و شمال بصره در وسعت تقریبی 200 کیلومتر مربع با هدف تصرف و تامین جزایر مجنون و بخشی از هورالهویزه از سوم اسفند 62 آغاز شد و تا بیست و دوم اسفند به طول انجامید. در این عملیات، رزمندگان اسلام در ابتدا با ورود به جزایر مجنون، …
روز تجلیل از اسرا و مفقودین

پایداری و بردباری، دو ویژگی مهم ایثارگران و به ویژه آزادگان بود. یکی از آزادگان سرافراز در این زمینه می گوید: .
شهادت شهید محمدرضا اسحاق ‌زاده (1364ش)

شهید محمدرضا اسحاق‌زاده، یکم تیرماه ۱۳۴۱ش – مصادف با روز عید سعید غدیر – در روستاى قلعه‏نى از توابع شهرستان تربت حیدریه چشم به جهان هستی گشود. مادرش مى‏گوید: «قبل از او پسر دیگرى به‌نام رضا داشتیم که فوت کرد. نام این پسر را به نام امام رضا (ع)، محمدرضا گذاشتیم. و در ۲ سالگى گوسفندى …
ابوالحسن اقبال السلطان هنرمند معروف ایران در سن 111 سالگی درگذشت. وی کار خود را از دربار ناصرالدین شاه شروع کرده بود(1349ش)

در قطر کودتا شد و ولیعهد (شیخ خلیفه) قدرت را به دست گرفت.(1350ش)

این کودتا هنگامی صورت گرفت که شیخ احمد حاکم قطر در شیراز بسر می برد. حاکم جدید قطر اعلام کرد که 50 درصد درآمد نفت صرف عمران و آبادی قطر خواهند شد
ادیب الممالک فراهانی نویسنده و شاعر بزرگ معاصر درگذشت (1295ش)

در نخستین دقایق سپیده دم امروز قسمتی از قوای قزاق به فرماندهی میر پنج رضاخان فرمانده تیپ همدان وارد شهر تهران شدند. (1299 ش)

قزاق ها بلافاصله کلانتری ها، وزارتخانه ها، پست خانه، تلگرافخانه و ادارات دولتی و مراکز حساس شهر را متصرف شدند. کلیه دروازه های شهر بسته شد و سفارتخانه ها محاصره گردید. هنگام تصرف تهران بین قزاقان و مأمورین دو کلانتری زد و خورد آغاز شد و تعدادی کشته و زخمی شدند. تیراندازی با توپ …
از طرف میرپنج رضاخان اعلامیه ای در نه ماده تحت عنوان «حکم می کنم» صادر و توسط قزاقان به در و دیوار شهر الصاق گردید. (1299 ش)

به موجب همین اعلامیه در شهر تهران حکومت نظامی اعلام شد.
ارتباط با ولایات از طریق پستخانه و تلگرافخانه ممنوع گردید (1299 ش)

سیل عظیمی در کرمان جاری شد و تعدادی از خانه‌ها را خراب کرد. (1340 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 22 شعبان 1446 )

 

• رحلت “ابن شهر آشوب” عالم و محدث بزرگ(588 ق)

 

محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی معروف به “ابن شهرآشوب” ملقب به “زین‏الدین و رشیدالدین” متکلم، واعظ، ادیب و قاضی معروف شیعی مذهب، در مازندران متولد شد. بنا به دلایل مذهبی ناچار به ترک ایران در دوره سلجوقیان شد و به حلب رفت. او از دانشمندترین عالمان زمان خود و مورد قبول و احترام پیروان …

 

 

 

 

 

 

• وفات شاعر زاهد “شهاب محمود” (725 ق)

 

ابوالثناء شهاب الدین محمود بن سلیمان بن فهد حلبی دمشقی معروف به شهاب محمود، شاعر و کاتب مشهور، نزد ابن النجار فقه و از ابن مالک فنون ادبیه آموخت. او در حُسن نظم وکتابت از معاصران خود پیشی گرفت و در معرفت احوال بزرگان، آگاه بوده و دارای آثار قلمی متعددی است. اَهنَی المنائح فی اَسفی …

 

 

 

 

 

 

• تولد “ابن حَجَر عسقلانی” فقیه و محدث مسلمان(773 ق)

 

ابن‏حَجر عسقلانی، فقیه، محدث، مورخ و شاعر مسلمان مصری در قاهره به دنیا آمد. در ده سالگی حافظ قرآن شد و از آن پس طی سفرهای فراوان، دانش زیادی فرا گرفت. ابن حجر عسقلانی چنان در علم حدیث مهارت یافت که از او به نام حافظ بزرگ حدیث یاد کرده‏اند. او از مؤلفان پر کار جهان اسلام به شمار می‏رود …

 

 

 

 

 

 

• درگذشت “شاه شجاع”، فرمانروای آل‏مظفر(786 ق)

 

شاه شجاع در نه سالگی قرآن را حفظ کرد. وی مردی شجاع و دیندار و پادشاهی فاضل، شاعر دوست و ادیب پرور بود. خواجه حافظ شیرازی و عماد فقیه کرمانی از شعرای عصر این پادشاه هستند. شاه شجاع در شیراز مدفون است.

 

 

 

 

 

 

• رحلت متکلم کبیر “شیخ محمد جواد بلاغی” (1352 ق)

 

علامه محمد جواد بلاغی فرزند شیخ حسن در سال 1282 ق در نجف اشرف متولد شد. وی در محضر استادانی چون حاج آقارضا همدانی، علامه سیدمحمد هندی، شیخ محمد طه نجف، میرزا محمد تقی شیرازی و ملامحمد کاظم خراسانی تلمذ نمود. علامه بلاغی همراه میرزای شیرازی در نهضت استقلال‏طلبی علماء عراق شرکت داشت. …

 

 

 

 

 

 

• تولد شیخ محمدحسن مامقانی ، از علماء و فقیهان نام‌‌‌‌‌‌‌‎آور قرن سیزدهم هجری (1238ق)

 

حاج شیخ محمدحسن مامقانی فرزند ملا عبدالله یکی از علما و مراجع مشهور؛ دانشمندی متبحر، فقیهی اصولی، مجتهدی متقی و پیکری از زهد و ورع و تقوا و تواضع و ایثار بود. مامقانی از افاضل شاگردان شیخ انصاری، سیدحسین ترک و اعلام دیگر عتبات بود که خود کانونی از صفا و صمیمیت و در نهایت تقوی و قناعت …

 

 

 

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 21 فوریه 2025 )

 

• مرگ “فردریک بانتینگ” پزشک کانادایی و کاشف انسولین (1941م) (ر.ک: 4 نوامبر)

 

فردریک بانتینگ پزشک کانادایی و کاشف انسولین در چنین روزی از سال ۱۸۹۱ میلادی متولد شد. فردریک گرانت بانتینگ، دانشمند کانادایى در تاریخ چهارم نوامبر سال ۱۸۹۱ میلادی در کانادا متولد گردید. وی تحصیلات خود را در رشته پزشکی دانشگاه تورنتو ادامه داد تا این‏که در سال ۱۹۲۲م موفق به اخذ دکترای …

 

 

 

 

 

 

• همه‏پرسی مردم مصر و سوریه برای تشکیل “جمهوری متحده عرب” (1958م)

 

پس از آن که مقامات مصر و سوریه در اول فوریه 1958م قرارداد اتحاد دو کشور را امضا کردند، در 21 فوریه 1958م، مردم مصر و سوریه نیز در جریان یک همه‏پرسی، به اتحاد دو کشور تحت عنوان جمهوری متحده عربی رأی مثبت دادند. آنها هم‏چنین، جمال عبدالناصر، رئیس جمهور وقت مصر را به عنوان اولین رئیس …

 

 

 

 

 

 

• تولد “لویی سن سیمون” نویسنده فرانسوی (1675م)

 

لویى سن سیمون نویسنده فرانسوی در 21 فوریه 1675م متولد گردید و کار نویسندگی را از 19 سالگی آغاز نمود. وی از این سال به نگارش خاطرات خود پرداخت و آنها را تا سال 1752م ادامه داد. تا اینکه مجموعه خاطرات سن‏سیمون در 173 دفترچه فراهم آمد. وی در این زمینه اشاره می‏کند که خواندن تاریخ باعث …

 

 

 

 

 

 

• درگذشت “باروخ اسپینوزا” فیلسوف معروف هلندی (1677م)

 

باروخ اسپینوزا فیلسوف معروف هلندی در 24 نوامبر 1632م در خانواده‏ای یهودی در هلند به دنیا آمد. وی پس از تحصیلات مقدماتی، علوم عالی و زبان‏های قدیمی مانند عبری را فراگرفت و در سیاست و نقد آیین یهود مهارتی تام یافت. اسپینوزا از کودکی دریافت که ارباب کنیسه و بزرگان یهود، در حق یهودیان …

 

 

 

 

 

 

• مرگ “آنتوان ساسی” بزرگ‏ترین خاورشناس فرانسوی (1838م)

 

آنتوان ایزاک سیلوسْتِر دو ساسی، خاورشناس برجسته فرانسوی در 21 سپتامبر 1758م در پاریس به دنیا آمد. وی در کنار تحصیلات مقدماتی، به زبان‏های شرقی علاقه‏مند گردید و ضمن تحصیلِ علم حقوق، به فراگیری زبان‏های فارسی، عربی، ترکی و عبری پرداخت. ساسی از آن پس به تدریس در دانشگاه روی آورد و در …

 

 

 

 

 

 

• تولد “ویستان هیو آدِن” پایه‏گذار ادبیات جدید انگلستان (1907م)

 

ویستان هیو آدِن شاعر معاصر انگلیسی در 21 فوریه 1907م در خانواده‏ای کشاورز در انگلستان به دنیا آمد. وی تحصیلاتش را در دانشگاه آکسفورد به پایان رسانید و متعاقب آن، با شعرای بزرگ عصر خود آشنا شد. آدن از آن پس به کمک این دوستان، پایه‏های مکتب مهمی را که خود بدعت‏گذار آن بود بنا نهاد و …

 

 

 

 

 

 

• آغاز عملیات سی‏صد روزه “وُردَن” در جریان جنگ جهانی اول (1916م)

 

در آغاز سال 1916م، نیروهای آلمان به قصد تصرف پاریس، در 21 فوریه 1916م به مهم‏ترین مانعی که در راه پیشروی آنها به سوی پاریس قرار داشت، یعنی شهر وُردَن و استحکامات نظامی اطراف آن، حمله‏ور شدند. در این میان هر چند یکی از قلعه‏های اطراف شهر به تصرف آلمان درآمد، ولی نیروهای مدافع وردن …

 

 

 

 

 

 

• شهادت “مالکوم ایکس” رهبر مسلمانان سیاه‏پوست امریکا (1965م)

 

مالک شباز، معروف به مالکوم ایکس، رهبر نهضت سیاهان امریکا در 19 مه 1925م در خانواده‏ای فقیر و امریکایى ولی افریقایى الاصل به دنیا آمد. مالکوم ایکس در سنّ چهار سالگی شاهد حمله نژادپرستان سفیدپوست گروهک کوکلوس کِلان به خانه پدرش و آتش کشیدن آن بود. از آن زمان، کینه سفیدپوستان در دلش …

 

 

 

 

 

 

• روز بین‏المللی زبان مادری (2000م)

 

روز ۲۱ فوریه از طرف یونسکو به عنوان روز جهانی زبان مادری نامگذاری شده‌است. نامگذاری این روز در کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۹۹۹ به منظور کمک به تنوع زبانی و فرهنگی انجام شده‌است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به دلیل اهمیت زیاد آن، سال ۲۰۰۸ را سال جهانی زبان‌ها اعلام کرد. این روز …

 

 

 

 

 

 

• درگذشت “فردریک بنْتینْگ” پزشک و محقق انگلیسی (1941م)

 

فردریک دانتینگ پزشک انگلیسی در سال 1873م متولد شد. وی پس از پایان تحصیلاتش به عنوان یک محقق در امور پزشکی به مطالعه و تحقیق پرداخت و حدود نیم قرن به فعالیت‏های پزشکی و بهداشتی اشتغال داشت. دانتینگ یکی از بنیان‏گذاران و کاشفان بیوتیک‏ها و آنتی‏بیوتیک‏ها به شمار …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x