لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 25شهریور 1403 )
برگزاری انتخابات اولین دوره مجلس شورای ملی در ایران (1285 ش)
پس از صدور فرمان مشروطیت و تصمیمگیری درباره تأسیس مجلس شورای ملی، در روز 25 شهریور 1285ش، دوره نخست انتخابات مجلس در تهران و سراسر کشور برگزار شد. انتخاب چنین روزی که با 27 رجب 1324 ق، سالروز مبعث پیامبر اسلام(ص) همزمان بود، در جلسه روزهای گذشته اشراف و اعیان به تصویب رسیده بود. …
سقوط دیکتاتوری رضاخان میرپنج و آغاز سلطنت “محمدرضا پهلوی” با حمایت انگلیس (1320 ش)
پس از تهاجم ارتش سرخ شوروی از شمال و ارتش انگلیس از غرب و جنوب به ایران و اشغال نظامی کشور در جریان جنگ جهانی دوم، رضاخان در 25 شهریور 1320، پس از شانزده سال دیکتاتوری و استبداد مجبور به استعفا گردید و فرزندش محمدرضا پهلوی را به جانشینی خویش برگزید. در این حال، رضاخان میرپنج، با دزدیدن …
رحلت واعظ و خطیب شهیر “شیخ مرتضی انصاری قمی” (1350ش)
حجتالاسلام مرتضی بن محمدحسین انصاری قمی، از نسل زکریابن آدم اشعری قمی، در سال 1284ش (1323ق) در قم به دنیا آمد و به فراگیری علوم اسلامی پرداخت. وی پس از آن از محضر آخوندملاعلی همدانی، سیدمحمدتقی خوانساری و میرزا محمد همدانی استفاده برد و مبانی علمی خویش را استوار ساخت. حجتالاسلام …
وقوع زلزله شدید در طبس(کلیک کنید!) (1357 ش)
در غروب روز 25 شهریور 1357، زلزله شدیدی شهرستانهای جنوب استان خراسان را به لرزه درآورد. این زمین لرزه بیش از 20000 کشته و مجروح بر جای گذاشت. همچنین غیر از شهر طبس که با خاک یکسان شد، نزدیک به یکصد روستای بزرگ و کوچک به کلی از بین رفت و 90 درصد ساکنان آن مجروح یا کشته شدند.
درگذشت ادیب و نویسنده معاصر “سیدابوالقاسم انجوی شیرازی” (1372 ش)
استاد سیدابوالقاسم انجوی شیرازی در سال 1300 ش در شیراز به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات به فعالیتهای سیاسی روی آورد. بعدها با دولت مصدق همکاری داشت و پس از کودتای 28 مرداد 32، همراه با رییس دولت زندانی شد. استاد انجوی شیرازی از سال 1327 به روزنامهنگاری روی آورد و بر اثر نگارش مقالات …
اهداء نشان افتخار یونسکو به نهضت سوادآموزی (1378 ش)
جایزه مالکوم آدیشه شیا در سال 1378 که برای نخستین بار از سوی سازمان یونسکو به جمهوری اسلامی ایران به دلیل طرح خدمات مکاتبهای سازمان نهضت سوادآموزی اعطاء شد. این جایزه به خاطر نوآوری در برنامهِ پس از سوادآموزی و آموزش مداوم بزرگسالان خصوصاً از طریق آموزش از راه دور اعطاء گردید. تأکید …
آغاز هفته ارتباطات و میراث فرهنگی
رحلت علامه سید مرتضی عسگری (1386 ش)
علامه سید مرتضی عسکری در سال 1293 شمسی در سامراء در خاندان علم و دانش پرور عریقی متولد شد. پدر بزرگوار ایشان، آیت الله سید محمد حسینی معروف به شیخ الاسلام فرزند آیت الله سید اسماعیل شیخ الاسلام و داماد آیت الله میر محمد شریف عسکری تهرانی معروف به خاتمهالمحدثین بود. ایشان از …
درگذشت جعفر پتگر،استاد نقاشی( 1384 ش)
جعفر پتگر در سال ۱۲۹۹ در شهر تبریز به دنیا آمد و در همان شهر به هنرستان «صنایع مستظرفه» رفت. در همان جا به فراگیری دوره مقدماتی نقاشی پرداخت. در اردیبهشت ۱۳۱۲ در تهران به هنرکده «هنر های جدیده» وابسته به اداره صناعت وارد شد و پنج سال نیز در آنجا تحصیل کرد. همان سال به تهران آمد و …
جلیل شرکاء به معاونت وزارت اقتصاد ملی معرفی شد(1351ش)
همزمان با پایان المپیک آسیایی در تهران اعلام شد: (1353ش)
ایران با 36 مدال طلا، 28 نقره و 17 مدال برنز مقام دوم و قهرمانان ژاپن و جمهوری خلق چین اول و سوم شدند
قرارداد 54 میلیارد ریالی برای احداث بزرگترین مجتمع بذری ایران با یک کنسرسیوم ایتالیایی امضا شد(1354ش)
مقارن ساعت 19 و 36 دقیقه و 49 ثانیه بعد از ظهر زلزله شدیدی شهرستانهای جنوب خراسان را به لرزه درآورد(1357ش)
و بیش از ده هزار کشته و مجروح برجای گذشت و شهر طبس و بسیاری از روستاهای آن به صورت ویرانه ای درآمدند. از طرف دولت کمیته ای ویژه مرکب از وزیر مشاور در امور اجرائی، وزیر کشور، وزیر کشاورزی، وزیر شهرسازی و مسکن، وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و مدیرعامل شیر و خورشید برای کمک به آسیب …
سالار الدوله و یارمحمدخان کرمانشاهی با سپاه خود روانه سنندج شدند (1291ش)
درگذشت آیتالله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبرگان رهبری ( 1394 ش)
تولد و دوران کودکی آیه الله ابوالقاسم خزعلی، در سال 1304 هجری شمسی در بروجرد، از توابع استان لرستان چشم به جهان گشود. پدرش مرحوم غلامرضا، به شغل ندافی روزگار میگذراند و بسیار شیفته خاندان پیامبر (ص) بود؛ به گونهای که شبها فرزند خود را به روضههای مخفی …
نیروهای شوروی وارد خاک لهستان شدند. (1318 ش)
راه بین تهران و آمل که به جاده هراز (گوش کنید 🎧) معروف است آغاز گردید(1334 ش)
هزینه این راه سیصد میلیون ریال پیشبینی شده است.
کارخانه قند چناران با ظرفیت شش هزار تن قند در سال افتتاح شد. (1336 ش)
سیل در گرگانرود 2500 نفر را بیخانمان نمود. (1343 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 11 ربیع الاول 1446 )
• درگذشت “میرمحمد رضوی قمی” از علمای بزرگ قزوین (976 ق)
• تولد عالم بزرگ شیعه شیخ “آقا بزرگ تهرانی” مؤلف و محقق شهیر(1293 ق)
شیخ محمدحسن رازی مشهور به شیخ آقابزرگ تهرانی، فقیهی محقق، مدقّق، اصولی، رجالی و جامع علوم متنوع و از شاگردان آخوند خراسانی، شیخ الشریعهی اصفهانی، سیدمحمدکاظم یزدی و میرزا محمدتقی شیرازی است. علامه تهرانی، اهمیت بسیاری به روایت و نقل حدیث میداد و در کسب اجازه برای نقل احادیث میکوشید. …
• رحلت آیتاللَّه “سیدحسن صدر” عالم برجسته ی مسلمان (1354 ق)
آیت اللَّه سیدحسن فرزند سید هادی، معروف به صدر که نَسَب شریفش با سی واسطه به حضرت امام موسی کاظم(ع) میرسد، از شخصیتهای برجسته و علمای شیعه میباشد. وی پس از تکمیل دروس مقدمات و سطح، در 18 سالگی به نجف اشرف مشرف شد و در آن جا از محضر اساتیدی چون میرزای شیرازی بهرههای وافر یافت …
• وفات آیت اللَّه شیخ “مهدی مدرس یزدی” فقیه وارسته (1413 ق)
علامه مهدی مدرس یزدی درسال 1330 قمری در یزد و در یک خانوادهی روحانی متولد شد و در حوزهی علمیهی قم و نجف اشرف به تحصیل علوم اسلامی پرداخت. ایشان از مراجع عظام وقت همچون: سیدابوالحسن اصفهانی، سیدضیاءالدین عراقی، حاج آقاحسین بروجردی و… گواهی اجتهاد دریافت کرد. علامه مدرس یزدی پس …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 15 سپتامبر 2024 )
• تولد “فرانسوا لاروش فوکو” نویسنده و فیلسوف فرانسوی (1613م)
پرنْسْ فرانْسْوا دوک دو لاروشفوکو، فیلسوف و نویسنده فرانسوی، در 15سپتامبر 1613م در خانوادهای اشرافی در پاریس به دنیا آمد. وی از دوران جوانی وارد ارتش و سیاست شد، اما پس از حضور در یکی از جنگهای داخلی از ارتش کناره گرفت. لاروشفوکو همچنین پس از چند حضور ناموفق در عرصه سیاست، …
• استقلال کشورهای امریکای مرکزی از استعمار اسپانیا (1821م)
کشورهای نیکاراگوئه، السالوادور، کاستاریکا، هُندوراس و گواتمالا از نواحی میانه قاره امریکای مرکزی هستند که از اوایل قرن شانزدهم، تحت استعمار اسپانیا واقع شدند. از آغاز قرن نوزدهم، موج استقلالطلبی در این مناطق آغاز شد و با به هم ریختن اوضاع داخلی اسپانیا و ضعف حکومت مرکزی، مناطق مستعمره …
• روز ملی و استقلال “هُندوراس” از استعمار اسپانیا (1821م)
هُندوراس در امریکای مرکزی و در همسایگی گواتمالا، نیکاراگوئه، السالوادور و در سواحل اقیانوس آرام و دریای کارائیب قرار دارد. این سرزمین تا قبل از ورود اسپانیائیها در اوائل قرن شانزدهم، محل سکونت اقوام گوناگونی چون مایا و لنکا بود و با ورود استعمار اسپانیا، این سرزمین به دلیل سواحل …
• روز ملی و استقلال “السالوادور” از استعمار اسپانیا (1821م)
کشور السالوادور، کوچکترین کشور امریکای مرکزی است و از روزگاران قدیم، محل سکونت اقوام مایاوچیبچا بود. این سرزمین در نیمه اول قرن شانزدهم به تصرف استعمارگران اسپانیایى درآمد و از سوی آنها السالوادور نامیده شد چرا که ورود آنها با روز تولد سالوادور مقدس همزمان بود و به معنای نجاتبخش …
• روز ملی و استقلال “نیکاراگوئه” از استعمار اسپانیا (1821م) (ر.ک: 3 ژانویه)
کشور جمهوری نیکاراگوئه در امریکای مرکزی واقع است. تاریخ نیکاراگوئه مانند سایر جمهوریهای امریکای مرکزی با دوران طولانی سلطه اسپانیا که قریب سه قرن به طول انجامید، آغاز میشود. در سال ۱۸۲۱م بهدنبال ناآرامیها در اسپانیا، نیکاراگوئه نیز مانند سایر کشورهای امریکای لاتین، استقلال خود …
• روز ملی و استقلال “گواتمالا” از استعمار اسپانیا (1821م)
گواتمالا از کشورهای امریکای مرکزی است که در جنوب مکزیک قرار گرفته و با سه کشور السالوادور، هُندوراس و بلیز همسایه است. مساحت گواتمالا 108/889 کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود 11/5 میلیون نفر است که از این تعداد، بیش از 90 درصد آنان مسیحی و اکثریتِ کاتولیک هستند. پایتخت این کشور، گواتمالا …
• تصرف اسکندریه مصر توسط قوای متجاوز انگلیسی (1882م)
شهر اسکندریه در سال 332 قبل از میلاد توسط اسکندر مقدونی ساخته شد و پس از آن در طی سالهای متمادی، محل علم و دانش و هنر بوده است. در اواخر قرن هجدهم به اشغال فرانسویان درآمد. این شهر که به وسیله یک کانال به رود نیل متصل میشود و خود نیز در ساحل دریای مدیترانه قرار دارد اهمیتی تجاری …
• کشف ویروس حامل بسیاری از بیماری ها توسط دانشمندان روسی (1892م)
علم ویروس شناسی ، پس از استفاده از واکسن آبله(کلیک کنیذ!) توسط ادوارد بوخنر (1798) ، تهیه واکسن علیه بیماری هاری بوسیله پاستور (1884) و انتقال بیماری موزائیک توتون از گیاه آلوده به گیاه سالم توسط مایر در سال 1886 آغاز شده است. در سال (1892) ایوانوسکی ، ثابت کرد که عامل مولد بیماری موزائیک توتون …
• اعلام حکومت جمهوری در روسیه و پایان امپراتوری روسیه تزاری(کلیک کنید!) (1917م)
با اوجگیری مخالفتها با رژیم تزار(کلیک کنید!)، که مشکلات ناشی ازجنگ جهانیِ اول به آن دامن میزد، اعتصابات و شورشها، کشور روسیه را فراگرفت، به صورتی که تزار برای مقابله با این وضعیت، دستههایى از نیروهای در جنگ را احضار نمود و مأموریت سرکوب مردم رابه آنها واگذار کرد، گرچه دراین میان، بسیاری …
• اعدام “عدنان مندرس” نخست وزیر پیشین ترکیه (1961م)
عدنان مندرس نخست وزیر پیشین ترکیه در سال 1899م به دنیا آمد. او در رشته حقوق فارغالتحصیل شد و از جوانی وارد فعالیتهای سیاسی شد. مندرس از اعضای قدیمی حزب جمهوری خواه خلق ترکیه بود اما در سال 1945م به دلیل اختلافات درونی از آن خارج شد. از این رو در سال 1946، حزب دموکرات ترکیه را تأسیس …
• تولد الیور استون(کلیک کنید!) ید!کارگردان آمریکایی (1946 م)
ویلیام الیور استون(کلیک کنید!) کارگردان ٬ نویسنده و تهیه کننده آمریکایی٬ به واسطه کارگردانی سری فیلم هایی که در مورد جنگ ویتنام ساخته شده بود به شهرت رسید و تا کنون دو بار موفق به دریافت جایزه اسکار گردیده.
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.