لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 1 مهر 1403 )
روز بازگشایی مدارس
با آغاز سال تحصیلی در اول مهر، همه ساله میلیونها دانش آموز، به شوق آموختن دانش، روانه مدارس میشوند. این تکاپو جلوه زیبایی را به جامعه میبخشد، گویی که خونی تازه به رگهای حیات کشور اسلامی عزیزمان وارد شده است و این چنین، تجسم پرمعنایی از نسل آینده به اذهان خطور میکند. برای …
روز دهقان
آغاز ثبت احوال و صدور شناسنامه به تصویب هیأت وزیران (1297 ش)
در شهریور 1295 ش، تصویب نامهای مشتمل بر 41 ماده درباره آمار و ثبت احوال به تصویب هیئت وزیران رسید ولی تا سال 1297 ش به اجرا در نیامد. در این سال، ثبت احوال در وزارت داخله در تهران تأسیس شد و به تدریج در نقاط دیگر کشور توسعه یافت. در سال 1303ش، آیین نامهای مفصل درباره سرشماری و جمع …
آغاز کار “دانشکده هنرهای دراماتیک” سابق و دانشکده “سینما و تئاتر” فعلی (1343 ش)
این دانشکده که خود بخشی از دانشگاه هنر تهران میباشد، پیش از انقلاب دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک نام داشتهاست و تأسیس اولیه آن به سال ۱۳۴۳ میباشد.بعد از انقلاب دانشکده هنرهای دراماتیک به همراه چند دانشکده که قبل از انقلاب زیر مجموعه وزارت فرهنگ و هنر سابق بودند -از جمله دانشکده هنرهای …
حمله نیروی هوایی ارتش به خاک دشمن متجاوز یک روز پس از آغاز جنگ (1359 ش)
پس از تعرض هواپیماهای عراق به حریم هوایی ایران و بمباران مناطق حساس کشور، در کمتر از بیست ساعت، یکصد و چهل فروند جنگنده ایرانی در حریم هوایی بغداد ظاهر شده و طی عملیاتی برقآسا، چندین پایگاه نظامی و دیگر مراکز مهم و حساس را در بغداد و سایر شهرهای عراق بمباران کردند. در این حملات، …
رحلت فقیه جلیل آیتاللَّه “محسن حرم پناهی” (1381 ش)
شیخ محسن حرم پناهی در سال 1347 ه.ق در شهر قم و در بیت علم و فقاهت، فتوا و قضاوت چشم به جهان گشود. والد ماجد ایشان مرحوم مهدی حرم پناهی عالمی زاهد و تارک هوی از احفاد مرحوم ملا آقا حسین مجتهد قمی (ره) و مورد توجه خواص و بزرگان علما بوده است و مادر ارجمندشان صبیه مرحوم سید صادق روحانی …
حرکت جمعی دانش آموزان و دانشجویان و برخورد با رژیم شاه (1349 ش)
روز اول مهر 1349، دانش آموزان سال ششم دبیرستان های تهران به عنوان اعتراض به آییننامه امتحانات نهایی سال ششم متوسطه، تصمیم به اعتصاب دسته جمعی گرفتند و بیست و ششم مهر را روز اعتصاب محصّلین نامیدند. دانشجویان دانشگاههای تهران نیز به حمایت از دانشآموزان معترض که در روز موعود به …
هشت میلیون دانش آموز زیر پوشش تغذیه رایگان قرار گرفتند(1353ش)
ناصرالملک از طرف مجلس شورای ملی به اکثریت 40 رأی نایب السلطنه ایران شد. مستوفی الممالک بیست رأی به دست آورد(1289ش)
هیئت وزیران مقرراتی جهت ثبت احوال تدوین و به تصویب رسانید. اداره نظمیه مأمور اجرای این تصویبنامه شد. (1297ش)
به موجب تصویبنامه مزبور رؤسای خانواده ها مکلف شدند برای عائله خود سجل احوال بگیرند. اولین کسی که در تهران سجل احوال (شناسنامه) دریافت کرد دکتر سید ولی الله خان نصر بود
مدرسه حقوق با سی داوطلب کار خود را آغاز کرد. (1298ش)
ریاست مدرسه حقوق با آدلف پرنی مستشار وزارت عدلیه است مجموعاً پنج استاد فرانسوی و 6 استاد ایرانی در مدرسه مزبور تدریس می کنند. استادان ایرانی عبارتند از: حاج میرزا نصرالله تقوی، منصورالسلطنه عدل، میرزا جوادخان عامری، شیخ محمد سنگلجی، میرزا محمدخان صدیق حضرت و مترجم الممالک قریب. مدت …
به مناسبت کمبود نان و ارزاق عمومی بازار تهران تعطیل و کسبه و مغازه داران دست از کار کشیدند (1304ش)
جمعیت زیادی از زنان تهران به میدان بهارستان و سرچشمه و اطراف مجلس رفته دست به تظاهراتی زدند و (1304ش)
از مجلس خواستند نان و ارزاق عمومی را در دسترس مردم قرار دهند
عبدالحسین تیمورتاش که به اروپا سفر کرده بود پس از ملاقات با سران کشورها و عقد چند قرارداد و خرید کشتی وارد تهران شد. (1307ش)
محمود جم نخست وزیر هیئت دولت را به این شرح به مجلس معرفی کرد: (1316ش)
مجید آهی وزیر طرق – عل اصغر حکمت وزیر معارف – عنایت الله سمیعی وزیر امور خارجه – دکتر متین دفتری وزیر عدلیه – محمود بدر وزیر مالیه – سرلشکر امرفضلی کفیل وزارت جنگ – ابوالقاسم فروهر کفیل وزارت کشور حسین علاء رئیس اداره کل تجارت – مهدی فرخ رئیس اداره کل صناعت و معادن – احمد حسین عدل …
کارخانه هواپیماسازی شهباز افتتاح شد. (1317 ش)
مهندس مهدی بازرگان عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران به سمت مدیریت عامل بنگاه مستقل لوله کشی آب منصوب شد.(1331 ش)
سازمان برنامه سی و هشت مولد و سی و دو ترانسفورماتور و مقداری کابل برای تکمیل برق کشور خریداری کرد. (1334 ش)
قانون سازمان بیمههای اجتماعی کارگران به مرحله اجرا درآمد. (1334 ش)
به موجب این قانون، کارگران کشور از مزایای بیمه حوادث، بیمه بازنشستگی، بیمه بیماری و بیمه از کارافتادگی و بیمه فوت و بیماری برخوردار خواهند شد
ساختمان جدید دانشکده ادبیات که هزینه آن بالغ بر یکصد و پانزده میلیون ریال بود در محوطه دانشگاه افتتاح شد.(1337 ش)
راه آهن تهران- تبریز رسماً شروع به کار کرد. (1344 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 18 ربیع الاول 1446 )
• آغاز بنای مسجدالنبی در مدینهالرسول به دست مبارک پیامبر اکرم و یاران (1 ق)
پس از ورود حضرت محمد(ص) به مدینه، ایشان دستور ساخت مسجد را صادر کرده با کمک مهاجرین و انصار، شروع به بنای آن نمودند. دیوار مسجد از سنگ و آجر و سقف آن از چوب درخت بود و در کنار مسجد اتاقهای پیامبر(ص) و برخی از اصحاب وی قرار داشت. رسول گرامی اسلام از مسجد نه تنها برای انجام عبادت، …
• درگذشت فقیه بزرگوار “سیدمحمد طباطبایی عاملی” محدث و محقق شیعه (1009 ق)
سیدمحمد بن علی بن حسین موسوی عاملی، ملقب به شمس الدین، دخترزادهی شهید ثانی، عالمی فقیه، محدثی فاضل و محقق بود. وی نزد پدر و مقدس اردبیلی و دیگران درس آموخت. حاشیهی استبصار، مدارکُ الاحکام و حاشیهی روضَهُ البَهیَّه از جمله تصنیفات او میباشند. وفات این سید بزرگوار در جبل عامل روی …
• قتل “امیرکبیر” صدراعظم ناصرالدین شاه به دستور پادشاه قاجاریه (1268ق)
میرزا تقی خان فراهانی فرزند کربلایى قربان، آشپز میرزا ابوالقاسم قائم مقام، در اصل از هزاوه و خانوادهای فقیر بود. وی در دستگاه قائم مقام پرورش یافت و دبیری کارآمد و منشی لایقی شد. وی سمتهای متعددی در زمان فتحعلی شاه و محمدشاه قاجار داشت و در خدمت ناصرالدین میرزای ولیعهد، فعالیت میکرد. …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 22 سپتامبر 2024 )
• اعلام الغای رژیم سلطنتی فرانسه و آغاز حکومت جمهوری اول در این کشور (1792م)
با اوجگیری انقلاب فرانسه و کنارهگیری لویى شانزدهم از سلطنت، انتخابات مجلس جدید فرانسه که کنوانسیون نام داشت در اواسط سپتامبر 1792م به پایان رسید و کنوانسیون در روز 21 سپتامبر تشکیل جلسه داد. نمایندگان حاضر در جلسه به اتفاق آرا به الغاء رژیم سلطنتی و استقرار رژیم جمهوری رای دادند …
• تولد “مایکل فارادِی” دانشمند شهیر انگلیسی و مخترع دینام (1791م)
میشل یا مایْکِل فارادِی، شیمیدان برجسته انگلیسی در 22 سپتامبر 1791م در انگلستان به دنیا آمد. وی هر چند دارای تحصیلات رسمی نبود اما به سبب مطالعه مستمر و حضور در درسهای برخی از اساتید، گنجینهای از اطلاعات علمی اندوخت تا اینکه در سال 1824م به عضویت انجمن سلطنتی انگلیس پذیرفته شد …
• روز ملی و استقلال “بلغارستان” از امپراتوری عثمانی (1908م)
بلغارستان از اواخر قرن چهاردهم به تصرف عثمانی درآمد. از این زمان، آزار مسیحیان بلغاری آغاز گردید و این امر در طی حدود پانصد سال سلطه عثمانیها بر این سرزمین، شورشهای متعدد مردم بلغار را به وجود آورد. در نهایت، بلغارستان در سال 1878م از عثمانی مستقل شد و به صورت امیرنشین، خود مختاری …
• روز ملی و استقلال کشور افریقایی “مالی” از استعمار فرانسه (1960م)
کشور مالی با بیش از 1/240/000 کیلومتر مربع مساحت در غرب افریقا، به دور از دریای آزاد و در همسایگی کشورهای الجزایر، موریتانی، بورکینافاسو، ساحل عاج، گینه و سِنِگال واقع شده است. از جمعیت بیش از 11 میلیونی مالی، 82% مسلمان و بقیه پیرو مذاهب بومی افریقایى هستند. پایتخت مالی، باماکو نام …
• تأسیس سازمان کنفرانس اسلامی (1969م)
در نیمه دوم قرن بیستم، پس از بروز یک سلسله رویدادهای سیاسی در جهان اسلام، سران کشورهای اسلامی به ضرورت ایجاد سازمانی پیبردند که بتواند بیش از 60 کشور اسلامی را از تفرقه و اختلاف به وحدت و همبستگی برساند. سرانجام با پیشگامی سران کشورهای عربستان، مراکش و ایران، در سال 1969م کنفرانسی …
• درگذشت علامه “ابوالعلی مودودی” متفکر و دانشمند مسلمان پاکستانی (1979م)
علامه ابوالعلی مودودی اندیشمند مسلمان پاکستانی در سال 1903 در اورنگ آباد به دنیا آمد و تحصیلات عالیهاش را در علوم دینی ادامه داد. وی در سال 1932م با همفکری و مساعدت گروهی از دوستان خود، مجلهای به نام ترجمان قرآن را در حیدرآباد پاکستان منتشر کرد و مدتی نیز از مدرسان برجسته اداره …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.